Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок на Азовському морі. Плюси Азовського моря. Лікування на Азовському морі. Пам'ятки азовського узбережжя

  1. Плюси Азовського моря
  2. Лікування на Азовському морі
  3. Пам'ятки Азовського узбережжя

Азовське море є внутрішнім морем Атлантичного океану. Воно через Керченську протоку сполучається з Чорним морем. Азовське море вважається самим дрібним морем нашої планети. Його середня глибина становить 7 м, максимальна глибина - 13 м. Площа поверхні моря становить 39 тис. Км². Взимку море покривається льодом.

В Азовському морі є кілька піщаних кіс, найбільші з них - Бердянська і Арабатська стрілки.

Найбільшими затоками є: Таганрозький, Темрюкский і Сиваш. В Азовське море впадають річки Дон і Кубань.

Азовське море пов'язано з Каспійським, Балтійським і Білим морями через Волго-Донський канал. Основними портами вважаються Таганрог, Єйськ (Росія), Бердянськ і Маріуполь (Україна).

Плюси Азовського моря

Багато росіян сьогодні традиційно віддають перевагу відпочинку на Азовському морі. Найбільше він підходить для сімей з маленькими дітьми. Береги тут дуже пологі, пляжі піщані, без каменів. Море дрібне ще далеко від берега, вода влітку прогрівається до 28-30 С. Відпочинок на Азовському морі підходить тим людям, які хочуть відпочити від суєти і насолодитися спокійним життям. На Азовському узбережжі відсутні великі галасливі курорти. Пляжі тут небагатолюдні і тихі.

Ще однією важливою перевагою Азовського моря є відсутність необхідності великих грошових витрат. Відпочинок тут не такий дорогий, як на Чорному морі, але не менш якісний.

Азовське море приваблює і своїми відмінними погодними умовами. Тут більше погожих днів у році, ніж на курортах Чорного моря. Купальний сезон триває з травня по жовтень.

Найбільшим курортом Азовського узбережжя є місто Єйськ. Це гарний і чисте місто. Тут розташований знаменитий санаторій "Єйськ".

Азов є морем з найбільшою кількістю риби. Тут мешкає більше 70 видів риб. В Азовське море з Чорного проникли медузи, краби і креветки. Такого різноманіття немає ні в одному іншому море. Для рибалок тут просто рай.


Лікування на Азовському морі

Багато хто приїжджає на Азов не тільки відпочити, а й підлікуватися. Тут дуже м'який клімат, повітря насичене такими корисними мікроелементами, як кальцій, йод і бром.

Пляжний пісок також містить безліч біологічно активних речовин. Тут є можливість пройти курс пісочних ванн - псаммотерапіі.

Унікальне озеро Сиваш знаменито своїми лікувальними ресурсами. У світі його аналогами є: Мертве море в Ізраїлі, затока Кара-Богаз-Гол в Середній Азії і Велике Солоне озеро в Америці. Це солоне озеро приваблює приїжджих своїми цілющими грязями, термальними джерелами і лікувальної ропою. У його воді міститися сполуки брому, натрію, магнію та інших цінних мінералів. У тутешніх термальних джерелах представлена ​​вода по типу "Мацеста". Узбережжя Азовського моря вважається відмінним бальнеологічним курортом. Повітря тут дуже чистий, відсутні промислові підприємства.

Все це сприяє підвищенню життєвого тонусу людини. Поліпшуються теплорегуляційні і обмінні процеси. Позитивний вплив виявляється на нейроендокринну, дихальну, опорно-рухову і серцево-судинну системи. На Азовському морі є велика кількість санаторіїв, баз відпочинку, пансіонатів та дитячих оздоровчих таборів. Основні з них розташовані в Темрюкському курортній зоні, що знаходиться на узбережжі Таманського півострова. Вона включає в себе ст. Голубицька, Пересип, Кучугури, і Тамань.

Пам'ятки Азовського узбережжя

На Азовському морі пляжний відпочинок можна поєднати з екскурсійним.

Таманський півострів має багату багатовікову історію. Тут проводиться велика кількість археологічних розкопок. Туристи можуть побачити розкопки античного поселення Гермонасса і давньоруського городища Тмутаракань. Є можливість відвідати археологічний музей в Тамані.

У гирлі річки Кубань розташоване місто Темрюк. Відвідавши його, туристи можуть ознайомитися з історією заселення козаками Таманського півострова, дізнатися більше про війну між Росією і Туреччиною.

Станиця Тамань тісно пов'язана з ім'ям Михайла Юрійовича Лермонтова. Тут можна проїхати по лермонтовським місцях, побувати в будинку-музеї Лермонтова, де було написано його найзнаменитіший твір - роман "Герой нашого часу".

У станиці Ясенської знаходиться цікавий Музей природи. У ньому відвідувачі можуть познайомитися з представниками сухопутної та морської фауни Азова. Тут же можна дізнатися про побут і обрядах козацтва.

Туристи мають можливість також відвідати страусину ферму, завод "Абрау-Дюрсо", що випускає знаменитий шампанське, покататися на конях, відправитися до діючих грязьовим вулканам або навіть покататися по річці Кубань в долину квітучих лотосів на невеликому теплоході. А діти з задоволенням відпочивають в парку атракціонів імені Івана Піддубного, розташованому в Єйську.

Ще однією цікавою пам'яткою Азовського моря є Арабатка. Вона являє собою унікальне природне утворення - косу, протяжність якої становить 112 км. Починається вона в Херсонській області у міста-курорту Генічеськ. Дуже гарні тутешні пляжі.

Коса Тузла цікава тим, що в цьому місці відбувається злиття Азовського і Чорного морів. Варто обов'язково відвідати водоспади і дольмени струмка Сосновий. Тут погляду відкривається каскад 26-ти водоспадів і порогів, вражають 18-ти метровий водоспад і місто дольменів.

З курортів Азовського моря туристи можуть відправитися на екскурсії на Чорноморські курорти.

Гарне місто Керч познайомить з древньою історією Криму. Тут можна побачити Храм Предтечі, Аджимушкайські каменоломні, Царський Курган, фортеця Ані-Кале і гору Метрідат.

Є на Азовському узбережжі та аквапарк з 16 гірками. Єйськ знаменитий своїм вітрильним спортом. Тут щороку проходить етап чемпіонату Росії з віндсерфінгу. Туристи завжди можуть зробити морську прогулянку на яхті або катері.

Верещагіна Софія
для жіночого журналу InFlora.ru

При використанні та передруці матеріалу активне посилання на жіночий онлайн журнал InFlora.ru обов'язкова

Новости