Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок на Азовському морі. Кемпінг Стожари в Кирилівці: опис, ціни, фото, відгуки

Кирилівка - літній відпочинок і оздоровлення на Азовському морі

Без сумнівів, природа створила чимало райських куточків, де пляжі золотисті, море блакитне, місцевість багата різноманітною рослинністю. І, тим не менше, іншого такого куточка, як Кирилівка, просто не знайти.

Курортна зона відпочинку Кирилівка - кліматичний і бальнеогрязевий приморський курорт України (південь Запорізької області), розташований на березі Азовського моря, Утлюкського і Молочного лиманів, в 42 км від смт Курортна зона відпочинку Кирилівка - кліматичний і бальнеогрязевий приморський курорт України (південь Запорізької області), розташований на березі Азовського моря, Утлюкського і Молочного лиманів, в 42 км від смт. Якимівка Запорізької області і в 65 км від м Мелітополя. Населення Кирилівки - 3,5 тис. Жителів.

Вже багато хто знає, що відпочити в Кирилівці значить оздоровитися, набратися сил і позитиву на весь рік. Щороку відпочинок на Азовському морі в Кирилівці вибирають до 3-х мільйонів чоловік.

Курорт розташований на екологічно чистому південному узбережжі теплого Азовського моря і є одним з найпопулярніших місць відпочинку і розваг. Ще за Радянського Союзу тут були побудовані десятки баз відпочинку, куди з'їжджалися тисячі відпочиваючих. І зараз селище займає одне з лідируючих положень по популярності і кількості бажаючих відпочити.

Сьогодні смт. Кирилівка завдяки його унікальним кліматичним умовам (приморський-степовий клімат з жарким літом - середня температура повітря + 22 ... + 28 ° С, помірно м'якою зими - середня температура січня -6 ° С, малою кількістю опадів в літній час - близько 380 мм / рік ), вдалому географічному розташуванню (дозволяє відвідувати пляжі Азовського моря і Молочного лиману), неглибокому Азовського моря (середня глибина 8 метрів, а максимальна - 14 метрів), транспортному сполученню і чистому довкіллю є одним з найвідоміших кліматичних куро тов не тільки на Україні, але і далеко за її межами. Сезон купання починається в кінці травня і триває до середини вересня. Температура морської води біля берегів курорту вище, ніж у Чорноморського узбережжя Криму та Кавказу. Уже в травні вода прогрівається до +26, а в червні - до 30 градусів тепла. Це на 3-5 градусів вище, ніж на аналогічному курорті м Ялти. Освітлюватися товщі води хороша.

За існуючими природними і кліматичними умовами на дні Азовського моря дуже добре розвивається вся морська флора і фауна. І досить хвилювання моря до двох балів - вода в ньому перемішується до дна. Більш того, воно пологе, без каменів і різких перепадів, а водоростей практично немає. У гарну погоду хвилі майже відсутні, а в шторм купатися дуже приємно і корисно: в цей час вони піднімають з дна суспензію лікувальної грязі.

Весь курортний комплекс, що складається з більш ніж 300 баз відпочинку, кемпінгів, 14 дитячих літніх таборів та оздоровчих закладів, диких пляжів, 1 цілорічного санаторію знаходиться як окремо від житлової зони Кирилівки на прекрасних піщаних косах, іменованих з 2007р Весь курортний комплекс, що складається з більш ніж 300 баз відпочинку, кемпінгів, 14 дитячих літніх таборів та оздоровчих закладів, диких пляжів, 1 цілорічного санаторію знаходиться як окремо від житлової зони Кирилівки на прекрасних піщаних косах, іменованих з 2007р. вулицями, так і в самому селищі. C східного боку - це вулиця Коса Пересип (протяжність-9 км), і з західного боку - вулиця Коса Федотова (45 км, плавно переходить в Бирючий острів - заповідник і Президентську дачу).

Кемпінг «СТОЖАРИ» знаходиться на вулиці Коса Пересип, 73 в зеленій, доглянутої зоні. Розташування та інфраструктура бази дозволяє відчути єднання з природою, не втрачаючи при цьому відчуття комфорту. Ми пропонуємо затишні номери для відпочинку на морі за доступними цінами .

Крім того, свої послуги запропонують Вам в смт. Кирилівка магазини і ринки, літні кафе і ресторани, дискотеки і нічні клуби, більярдні та тири, дитячі майданчики і атракціони, стаціонарний луна-парк і величезний сучасний «Аквапарк», дельфінарій, зоопарк, кінотеатри і відеосалони, ігрові автомати, комп'ютерні клуби, відділення «Ощадбанку», «Приватбанку», 2 АЗС, автомийки, автовокзал, Будинок побуту, відділення «Укртелекому». Також є інформаційний центр, де можна отримати довідку або замовити екскурсію в Крим, на о. Хортиця, в Запоріжжі, в заповідник Асканія-Нова, на унікальний природний об'єкт Кам'яна могила, на Бирючий острів, в заповідну зону.

У 1999 році курортна зона відпочинку Кирилівка отримала статус курорту державного значення.

21 травня 2005 року Курортна зона відпочинку Кирилівка відсвяткувала свій 200-річний ювілей від дня заснування.

Новости