Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок на Азовському морі

Арабатська стрілка, вид зверху

Хочете добре відпочити цього літа, але ніяк не можете визначитися з тим, куди саме вирушити? З настанням пляжного сезону безліч туристів їде на Чорне море. Існує думка, що Азовське море в чомусь йому поступається. І дарма. Незважаючи на порівняно невеликі розміри, біля Азовського моря є безліч своїх переваг.

Перше - це стабільні кліматичні умови. Температура води в морі протягом усього літа тримається приблизно на одному рівні. Друге - в Азовському морі ви не зустрінете медуз і квітучих водоростей. І третє - це прийнятні ціни на житло і харчування у всіх курортних містечках Приазов'я. Але про все по порядку. Найпопулярнішими місцями для відпочинку на берегах Азовського моря є Бердянськ , Генічеськ і Кирилівка .

Генічеськ - це невелике містечко, розташоване в північно-західній частині Азовського моря. Незважаючи на свої скромні розміри, це місто має свою неповторну історію, про яку місцеві жителі завжди охоче розповідають приїжджим.

Як і всюди в Приазов'ї, тут стабільна погода і тепле сонечко. Але, справедливості заради варто відзначити, що Генічеськ більше підійде для сімейного відпочинку. Тому що він занадто тихий і спокійний. Та й з культурних закладів тут тільки один краєзнавчий музей.

Звичайно ж, є і свої переваги. Тут досить багато пансіонатів та дитячих оздоровчих таборів, кафе, барів. Сам по собі Генічеськ дуже зелене місто, з безліччю сквером і парків. У ньому є два спеціально облаштованих пляжу. Один для дорослих і один для дітей. Цілком логічно, що на дитячому пляжі мілководді (глибина води там для дорослої людини ледь досягає коліна).

Але, безліч відпочиваючих часто змінюють відпочинок в Генічеську на Арабатську стрілку. І не дивно. Пляжі тут набагато чистіше, вода прозора і ландшафт дна в море утворює безліч поглиблень і кіс, які підносяться над водою. Тут буде цікаво і дітям, і дорослим. Як правило, малеча збирається і будує піщані замки на одній з перших кіс, розташованих на мілководді. У 200 метрах від берега набагато глибше. Так що, дорослі зможуть вдосталь накупатися.

Генічеськ і Арабатська стрілка знаходяться зовсім близько, тому вам не важко буде побувати і там, і там.

Це два найбільш затребуваних місця в Приазов'ї. Вони відмінно підійдуть для активного відпочинку. І в Кирилівці, і в Бердянську є безліч пансіонатів, таборів, санаторіїв і баз відпочинку, а також нічних клубів і барів. У кожному місті є аквапарк , В якому відмінно проведуть час, як діти, так і дорослі.

Оскільки Бердянськ дещо більше Кирилівки, цікавих місць тут теж набагато більше. У Бердянську ви зможете відвідати не тільки аквапарк, але і цирк, зоопарк, дельфінарій, в якому постійно відбуваються різноманітні шоу. Одним з чудових місць цього славного міста, можна по праву назвати Бердянську косу . Це державний заповідник з неповторною флорою і фауною, найчистішими пляжами і безліччю пансіонатів.

Яке б з цих місць ви не вибрали, Азовське море - відпочинок, який обов'язково порадує висвітлюють морським бризом, теплим сонечком і гостинністю місцевих жителів.

Новости