Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Травень і червень - відмінний час для відпустки в Кучугурах

  1. Погода в Кучугурах в травні і червні

Якщо ви не любите виснажливу літню спеку і переповнені пляжі, якщо ваш відпускної бюджет обмежений, вирушайте на відпочинок в Кучугури в травні-червні. У цей період на більшій частині вітчизняних курортів панує тепла, м'яка погода, немає масового напливу туристів, а ціни ще не злетіли до межі, як буває в розпал сезону.

Ось і ми вирішили побалувати себе спокійним дозвіллям у моря в кінці весни і вибрали для цього Кучугури - невелике курортне селище, розташоване на узбережжі Темрюкського затоки на півострові Тамань. По-домашньому затишний і гостинний, цей курорт привернув нас своїми чистими піщаними пляжами, прозорими теплими водами Азовського моря, дивовижною природою і широким вибором варіантів проживання.

Погода в Кучугурах в травні і червні

Перш ніж вирушати у відпустку, ми познайомилися з особливостями клімату цього регіону. Ті, хто вважає, що кінець весни - початок літа - не зовсім вдалий час для пляжного відпочинку, помиляється. Уже в травні середні показники температури повітря досягають комфортних + 22-23 С, а вода в Азовському морі прогрівається до 17-18 С. Хтось, можливо, не ризикне купатися при такій температурі води, але ми із задоволенням брали підбадьорливі морські ванни, а потім грілися під теплими променями сонця.

Ще один позитивний момент: дощі в травні йдуть вкрай рідко, тому туристи тут насолоджуються чудовою погодою, яка дозволяє не тільки відпочивати на пляжі, а й подорожувати по околицях і знайомитися з місцевими пам'ятками.

У червні в Кучугурах стає ще тепліше. Вдень стовпчик термометра нерідко піднімається до + 28-30 С, вода прогрівається до 22-23 С, що розташовує до приємного купання. У червні частіше, ніж травні, трапляються дощові дні. Однак теплий літній дощ йде недовго і не може зіпсувати хороший відпочинок.

На наш погляд, травень і червень - це чудовий час для екскурсій. Самі Кучугури не можуть похвалитися великою кількістю пам'яток, але завжди можна відправитися в подорож по Тамані або навіть відправитися на узбережжі Кавказу, благо, погода в цей період і доступні ціни це дозволяють. Туристи традиційно починають знайомство з півостровом з грязьового вулкана Плевако, який знаходиться неподалік від селища на мисі пекли. Він являє собою велику калюжу (діаметр - близько 10 м) з брудом, при першому погляді на яку не виникає бажання туди зануритися. Однак бруд тут має цілющі властивості, тому туристи не упускають можливості прийняти таку незвичайну ванну, тим більше що змити бруд можна в розташованому поруч море.

Якщо вас цікавлять більш цивілізовані розваги, варто з'їздити в станицю Голубицький, яка розташована по сусідству. Тут функціонує сучасний аквапарк «Амазонки», який є найбільшим на Азовському узбережжі. Можна включити в маршрут і відвідування крокодилової ферми, на якій живуть не тільки крокодили, а й мавпи, змії, рідкісні види птахів і метеликів, а також проходять захоплюючі шоу-програми за участю мешканців ферми.

Як культурної складової варто внести в маршрут знайомство з побутом кубанських козаків в етнографічному музеї «Атамань», розташованому безпосередньо під відкритим небом. Це справжнє село з вулицями і садибами, відкритими для відвідувачів.

Якими б цікавими і пізнавальними не були екскурсії, більшу частину часу ми провели на пляжі - чистому, упорядкованим, з пологим входом в море і рівним піщаним дном. На пляжі вам запропонують великий вибір розваг для дітей і дорослих, тому нудьгувати тут точно не доведеться.

Якщо вам належить відпустку в травні або червні, не турбуйтеся, вирушайте в Кучугури: ваш відпочинок буде таким же повноцінним і насиченим, як і в високий сезон.

-

Інна Коваленко спеціально для lavanda-azov.ru

ЩЕ ИНТЕРЕСНОЕ У Кучугури

Новости