Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Таганрозька затока

  1. відпочинок
  2. Особливості Таганрозької риболовлі

Він знаходиться на північно-східному краю Азовського моря. Його протяжність 140 км, максимальна ширина 31 км. Від відкритого простору відділений двома косами - Довгої та Білосарайської.

Від відкритого простору відділений двома косами - Довгої та Білосарайської

Завдяки цьому, а також впадає в нього річках, вода тут малосоленая. У його акваторії розташовані міста: Таганрог, Маріуполь (Україна), Єйськ , На відстані 46 км знаходиться Ростов-на-Дону, Азов.
Історія створення курортної зони на Таганрозькій затоці тісно пов'язана з розвитком цих міст. Сприятливе поєднання природних умов і облаштованих місць проживання сприяли створенню тут зони рекреації.

В регіоні помірно континентальний, м'який клімат, великою рідкістю є морози нижче 10 ° C. У грудні - березні затоку покритий льодом, тільки в м'які зими він не замерзає.
Влітку температура досягає 40 ° C. Залив прогрівається швидко, в окремі роки до 28-30 ° C. Донний мул активно використовується в лікувальних цілях.
Явна незручність курортникам доставляє затоки (розмноження зелених водоростей). Тільки на півдні, на відстані 300-500 м від берега потужні течії перешкоджають застою і цвітіння води.

Флора північно-східного Приазов'я складається з дикої рослинності, лікарських трав, лісонасаджень, культурних і декоративних порід дерев і чагарників. Дивно багате розмаїття її видів знаходиться на Бегліцкой косі, яка є охоронюваним природним об'єктом і занесена до Червоної книги.

Тваринний світ представлений ссавцями, гризунами, багатьма видами птахів, в тому числі що мешкають в прибережній зоні поблизу водного простору. Це качки, чаплі, кулики. Поширені прісноводні види риб. В останні роки внаслідок погіршення екології спостерігається тенденція зростання концентрації солей, популяція морських риб починає витісняти прісноводних.

відпочинок

Пляжі Таганрозької затоки ідеальні для загоряння всією сім'єю. Їх перевага полягає в наступному:
1. Піщане покриття і тепла вода.
2. Пологий вхід в спокійне море.
3. Рівний рельєф дна.
4. Невелика глибина біля берега.
Купальний сезон триває все літо до вересня. На затоці розташовані популярні піщані пляжі Єйська . Вони впорядковані і оснащені всім необхідним інвентарем для занять водним спортом та розвагами. Доступні «банани», скутера, катамарани, можна прогулятися на яхті. Функціонує рятувальна служба.
Крім цього, туристи відпочивають в станиці Довжанської . Деякі вважають за краще проживання в наметах. На Павло-Очаківської косі відмінний серфінг, на Бегліцкой - дельтапланеризм. Багато хто любить зупинятися в спокійному і умиротвореному Таганрозі. Залив красиво виглядає з верхнього майданчика кам'яних сходів. Але комфортний відпочинок як на міських, так і заміських пляжах, можливий тільки до середини літа.
Туристам доступні прилеглі недорогі сільські овочеві і фруктові ринки. На берегах затоки зосереджені численні туристичні та рибальські бази відпочинку, пансіонати, оздоровчі заклади, готелі.

Чудові краєвиди південного моря з чайками і кораблями на горизонті. Теплий мальовнича затока, свіже морське повітря, піщані пляжі забезпечать повноцінний відпочинок.

Особливості Таганрозької риболовлі

Посидіти на березі тихим вранці з вудкою в руках, наловити і насмажити надзвичайно смачних бичків або зварити на багатті юшку з карася - це улюблене заняття і найкраще розвага рибалки. Сезон триває з ранньої весни до початку зими. Різноманітність риби приваблює на затоку безліч захоплених рибалок.
Якщо відплисти на значну відстань від берега, можна зловити ляща, щуку, карася, окуня, судака. Поблизу узбережжя ловляться переважно тарань і бички, найпоширеніша видобуток в цих місцях. Їх особливо багато в середині або в кінці літа, коли залив зацвітає і насичується солями. В окремих мілководних місцях улов вважають відрами.
Туристична і рибальська інфраструктура затоки постійно розвивається, ушляхетнюється, наповнюється цікавими розважальними заходами.

Новости