Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Щолкіно (Крим): відпочинок, фото, як дістатися, де знаходиться

  1. Де знаходиться селище в Криму?
  2. Щолкіно на мапі Криму
  3. Де зупинитися на відпочинок?
  4. Найцікавіші місця Щолкіно
  5. Куди сходити в Щолкіно з дітьми?
  6. Де можна в Щолкіно поїсти?
  7. Як дістатися до Щолкіно з Сімферополя?

Узбережжя Кримського півострова ще з радянських часів було одним з найулюбленіших місць відпусток жителів країни. І зараз прекрасна природа регіону, його затишні пляжі і комфортабельні готелі продовжують притягувати туристів. Одним з місць, де можна повною мірою насолодитися курортним проведенням часу, є містечко Щолкіно. Відпочинок в Криму, як видно, можливий і на узбережжі Азовського моря.

ЗМІСТ

Де знаходиться селище в Криму?

Один з наймолодших міст півострова знаходиться в його східній частині, між Керчю і Феодосією , На самому березі теплого і ласкавого Азовського моря, в районі мису Казантип. Тут на протязі всього курортного сезону варто чудова сонячна погода, завдяки якій мілководні пляжі завжди заповнені дорослими і дітьми.

Щолкіно на мапі Криму


ЗАГАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ

  • Населення - понад 10,5 тис. Чол.
  • Площа - 34,2 км2.
  • Час заснування - 1978 р

Де зупинитися на відпочинок?

Щолкіно - це справжнє місто-курорт, тому найзручніше розташуватися на відпочинок в одному з прибережних пансіонатів, які перебувають фактично в його межах.

На затишній базі відпочинку «Ласерта» можна чудово розміститися всією сім'єю в окремо розташованих будинках різного ступеня комфортності. На затишній базі відпочинку «Ласерта» можна чудово розміститися всією сім'єю в окремо розташованих будинках різного ступеня комфортності Для економного часу тут пропонуються будиночки площею від 20 до 50 км2. Вони обладнані верандами і кухнями, сюди підведена холодна вода. Більш заможним гостям варто зупинитися в двоповерхових котеджах, повністю укомплектованих побутовою технікою від телевізорів до пральних машин. На всій території турбази є безкоштовний доступ до інтернету за допомогою Wi-Fi.

Туркомплекс «Рига» знаходиться в 10 хвилинах ходьби від центру Щолкіно. До послуг гостей добре оброблені номери чотирьох класів, в тому числі для сімейного проживання. Вони обладнані кондиціонерами та LCD-телевізорами. Для постояльців тут організовано триразове харчування, є хороший бар. Тут можна пограти в теніс, покататися на конях або зайнятися дайвінгом . Є невеликий кінозал, а вечорами проводиться розважальна програма. Сюди особливо добре приїхати з дітьми, для яких організовано безліч розваг.

Для тих, хто вирішують оселитися безпосередньо в місті, свої послуги запропонує невеликий готель «Південь». У ньому передбачені номери стандартного класу і люкси. У кімнатах встановлені кондиціонери, телевізори і холодильники. Харчування організовано на загальній кухні, що досить-таки зручно.

Найцікавіші місця Щолкіно

Самою впізнаваною пам'яткою курортного селища є Альтанка в формі ротонди, що знаходиться неподалік від пансіонату «Рига», на мисі Черепаха Самою впізнаваною пам'яткою курортного селища є Альтанка в формі ротонди, що знаходиться неподалік від пансіонату «Рига», на мисі Черепаха. З неї відкривається чудовий вид на море. Містечко це дуже любила відвідувати Валентина Терешкова під час приїздів до Криму. Відпочинок в Щолкіно не обходиться без його огляду туристами.

Любителям екстриму обов'язково варто подивитися на поступово руйнуються корпусу недобудованої Кримської АЕС , Якої місто зобов'язане виникненням. Територією цієї пам'ятки Щолкіно можна здійснити екскурсію. Очам відвідувачів випаде урбаністичний пейзаж, на тлі якого можна знімати апокаліптичні фільми про постіндустріальне суспільство.

Куди сходити в Щолкіно з дітьми?

Безсумнівно, величезне задоволення доставить дітям будь-якого віку подарує відвідування місцевого лунапарк Безсумнівно, величезне задоволення доставить дітям будь-якого віку подарує відвідування місцевого лунапарк. Атракціони і каруселі на будь-який смак принесуть дитині масу позитивних відчуттів. На території цього розважального центру обладнано декілька ігрових зон для різновікових відвідувачів. Можна взяти напрокат роликові ковзани.

Найприємніші враження залишаться у дорослих і дітей, які вчинили екскурсію на мис Казантип - справжній парк живої природи з натуральним ландшафтом. Степова рівнина врізається в море берегами хитромудрої конфігурації. Вапняк, з якого вони складаються, під багаторічним впливом води і вітру приймає найхимерніші форми. Деякі валуни схожі на тварин, інші видаються фантастичними істотами. Тут багато диких птахів і дрібних тварин.

Де можна в Щолкіно поїсти?

Як і в будь-якому курортному місті Криму, відпочинок в Щолкіно пропонує увазі мандрівників безліч невеликих кафе і ресторанчиків, які завжди раді гостям і з задоволенням нагодують прийшли.

На думку багатьох, які бували в місті, найсмачніший шашлик готують в кафе «Мрія». На думку багатьох, які бували в місті, найсмачніший шашлик готують в кафе «Мрія» Тут подають чудові оладки, смачні супи та апетитні пельмені ручного ліплення. Якість обслуговування високе, відвідувачі довго не чекають приготування замовлених страв. Їжа практично домашня і надзвичайно смачна.

Любителям суші та ролів варто побувати в кафешці з колоритною назвою «Сакура». Тут працює чудовий кухар, який готує якісні і дуже смачні страви з морепродуктів. Обслуговування в закладі знаходиться на належному рівні, офіціантки привітні і спритні.

Кафе «Меотида», перед входом в яке розміщується дуже оригінальний фонтанчик, славиться своїми десертами. Варто один раз привести дитину, як він буде кликати сюди батьків щодня. Ціни тут трохи вище, але це компенсується чудовими смаковими якостями страв.

Як дістатися до Щолкіно з Сімферополя?

Доїхати до Щолкіно з Сімферополя на громадському транспорті сьогодні нескладно. Автобуси до курортного селища з кримської столиці відходять сім разів на добу - як від Центрального автовокзалу, так і від АС «Курортна» (ж / д вокзал). Від Аеропорту найкраще добиратися на таксі, в іншому випадку без пересадок не обійтися, до столичного АВ ходять маршрутки №№ 10, 11, 12 і 118.

На машині доїхати також можна, відстань в дорозі складе близько 180 км:

Неймовірним різноманітністю пропонованих можливостей виділяється Крим. Відпочинок в Щолкіно влітку стане по-справжньому незабутнім. Тут є абсолютно все, що необхідно туристам. Азовське море - дрібне і тепле, тому особливо комфортно на його пляжах почуваються діти! Щоб доповнити розповідь про це селищі, дивіться невелике оглядове відео про нього.


Це може бути цікаво:

Де знаходиться селище в Криму?
Де можна в Щолкіно поїсти?
Як дістатися до Щолкіно з Сімферополя?
Куди сходити в Щолкіно з дітьми?
Де можна в Щолкіно поїсти?
Як дістатися до Щолкіно з Сімферополя?

Новости