Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Щасливцеве: ціни на житло і відпочинок в 2019 році

  1. Географічні особливості і природні дані
  2. Веб-камери в Щасливцеве та інших селищах Арабатської Стрілки
  3. Віртуальний 3D-тур в Щасливцеве
  4. Ціни на житло і відпочинок в 2019 році - Щасливцеве
  5. Зведена таблиця орієнтовних цін в Щасливцево в 2019-му році
  6. Огляди з цінами на 2019 й рік і відгуками
  7. Динаміка зростання ціни в Щасливцево в 2016-2018 роках
  8. Море, пляжі, прохід до моря, структура дна
  9. Інфраструктура і розваги
  10. Сафарі-парк
  11. Контакти
  12. Контакти
  13. Контакти
  14. Контакти
  15. повітря
  16. Морська вода
  17. Термальне джерело - свердловина №25
  18. сиваські бруду
  19. Сиваська ропа
  20. Вода солоного озера
  21. Вода, харчування і ціни на продукти
  22. Мобільний зв'язок и інтернет
  23. фото Щасливцеве
  24. Як дістатіся
  25. Орієнтовна відстань до Щасливцеве з деяких міст України:
  26. Розташування на мапі

Щасливцеве (Щасливцеве - укр.) - курортне селище на Азовському морі , Розташований в північній частині коси Арабатська Стрілка , між Генгоркі і стрілецькою . Курорт головним чином орієнтований на пляжний відпочинок і сімейний відпочинок з дітьми. Особливості Щасливцеве - термальне джерело і солоне озеро, аналог Мертвого моря.

Географічні особливості і природні дані

Щасливцеве - один з найбільш південних морських курортів в Україні. Селище знаходиться в південно-східній частині Херсонської області на косі Арабатська Стрілка, з одного боку омивається Азовським морем, з іншого - затокою Сиваш. Від материкової України косу відокремлюють протоки Тонкий і Промоїна, переправитися через які можна по автомобільним мостам .

Від материкової України косу відокремлюють протоки Тонкий і Промоїна, переправитися через які можна по   автомобільним мостам

Щасливцеве. © «Кірілловка.Укр».

Географічно Арабатська Стрілка відноситься до Кримського півострова, але за кліматичними умовами її північна частина, а саме там розташовані курорти Генічеська Гірка, Щасливцеве та Стрілкове - нагадує Кирилівку і Бердянськ . Пляжний сезон в Щасливцево стартує орієнтовно з середини травня, коли вода біля узбережжя досягає температур вище + 16-18 ° C, і триває в середньому до середини вересня, закінчуючись так званим «оксамитовим» сезоном.

На відміну від чорного моря , Мілководне Азовське досить швидко прогрівається і практично все літо зберігає відповідний температурний режим для купання. Тут немає холодних течій, навіть після сильних штормів не стається різких перепадів температур води, як це буває в Лазурному , Затоці і на інших чорноморських курортах. У розпал літа морська вода біля узбережжя Щасливцеве може бути дуже теплою - як парне молоко, понад + 30 ° C тут не рідкість. Саме тому даний курорт найчастіше вибирають туристи з дітьми - можна самому вдосталь накупатися, і не переживати про те, що малюки в воді переохолодитися.

Погода в Щасливцево така ж непередбачувана, як і на будь-якому морському курорті. Хмарність може змінюватися на ясну погоду так само швидко, як і повний штиль на ураганний вітер. На відміну від Кирилівки, тут частіше трапляються шторму, а вітряна погода є практично нормою. Хочете переконатися особисто? Можна подивитися одну з веб-камер з видом на море в Щасливцеве.

Веб-камери в Щасливцеве та інших селищах Арабатської Стрілки

Веб-камери в Щасливцеве та інших селищах Арабатської Стрілки

До речі, вітер на море - це не привід для розпачу, а кращі умови для занять віндсерфінгом і кайтсерфінгом. Як приручити повітряний потік і отримати з цього максимум швидкості, адреналіну і позитиву, можуть пояснити в школі «Екстрімарін Клуб», що знаходиться на пляжі Щасливцеве.

Віртуальний 3D-тур в Щасливцеве

Пляж перед школою віндсерфінгу «Екстрімарін». Тур підготовлений НІАП «Кірілловка.Укр».

Постійні вітру на узбережжі в буквальному сенсі приносять користь і прихильникам активного лежання на пляжі. Морські бризи зволожують і охолоджують повітря, а також збагачують його іонами йоду, фтору, брому, випаровується з поверхні моря, і цілющими фітонцидами трав, які ростуть в унікальних сиваських степах. Дане поєднання дезінфікує верхні дихальні шляхи і благотворно впливає на організм, так що саме перебування на курорті можна прирівняти до оздоровчого заходу.

В силу більш південного розташування Щасливцеве, температура повітря тут зазвичай на кілька градусів вище, ніж в Кирилівці , Степанівці Першій і на більшості українських морських курортів, проте різниця температур нівелюється все тими ж морським бризом. Навіть періоди літньої спеки на узбережжі - хоч в рамках Арабатської Стрілки, хоч на азовському узбережжі в Запорізькій області, переносяться відчутно легше, ніж в умовах континентальних міст.

Ціни на житло і відпочинок в 2019 році - Щасливцеве

По розташуванню все житло в Щасливцево ділиться на «до дороги» і «за дорогою» - мається на увазі вулиця Миру, центральна в селищі, і транзитна для тих, хто слідує в Стрілецьке. Вибираючи житло для відпочинку в Щасливцево, слід взяти до уваги той факт, що в літній час рух транспорту по вулиці Миру досить жваве і, незважаючи на значну кількість пішохідних переходів, переходити її з дітьми може бути досить небезпечно. Дана обставина може компенсуватися більш низькими цінами на номери. Чим далі від моря, тим дешевше. Також головним фактором в ціноутворенні є наявність або відсутність санвузла в номері.

Зведена таблиця орієнтовних цін в Щасливцево в 2019-му році

На поточний момент ціни на 2019 й рік в Щасливцево не визначені, але для орієнтиру вказані актуальні ціни на літо 2018 року.

Категорія Ціна в високий сезон «Економ» з вигодами на території 70-170 гривень з людини в добу З зручностями на поверсі або в блоці 150-300 гривень з людини в добу «Люкс» і «Напівлюкс» з вигодами в номері 250-600 гривень з людини на добу

Наведені вище ціни номерів в Щасливцево була актуальні за станом на літо 2018 року.

Огляди з цінами на 2019 й рік і відгуками

Для деяких приватні готелів, готелів, пансіонатів і гостьових будинків в Щасливцево підготовлені авторські огляди з реальними фото і відгуками.

Детальніше розберемо класифікацію, комплектацію та ціни на номери.

  • Номер без зручностей - ціна від 70-100 гривень за ліжко-місце на добу. Як правило, номер представляє собою невелику кімнату без кондиціонера, мебльовану ліжками і тумбами. Загальні туалети і душові винесені на територію. До більшості номерів в гостьових будинках додається загальна кухня у дворі з газовими або електроплитами, СВЧ-піччю, холодильником і посудом. Приклад розміщення: гостьовий будинок «Відпочинок у Неллі» по вул. Рамазана Кузнєцова, 2.
  • Номер з частковими зручностями або зручностями на поверсі - цінник від 100 до 300 гривень на добу в перерахунку на одну людину. Головна відмінність від попередньої категорії - санвузол на блок з декількох кімнат або розміщений на поверсі. Бувають варіанти, наприклад, туалет в номері, душові - на поверсі, також під «частковими зручностями» може матися на увазі умивальник в номері. Подібне житло найчастіше пропонують у відносно нових готелях і пансіонатах. Комплектації номерів даної категорії найрізноманітніша - від кімнаток з ліжками і вішалкою для одягу, до просторих приміщень з пристойним ремонтом, кондиціонером, холодильником і необхідним набором меблів. Приклад розміщення: пансіонат «Щасливцеве» по вул. Морська, 47.
  • Номер зі зручностями - вартість від 150 до 600 гривень за людину на добу. За сообразную суму можна розраховувати на добре мебльований номер з кондиціонером, холодильником, мікрохвильовою піччю, електрочайником, а також власним санвузлом з цілодобовою подачею гарячої води і обладнаної кухнею. Однак можна нарватися і на житло з древнім ремонтом і такими ж меблями, але з наявністю санвузла і гордою назвою «Люкс». Приклад розміщення: гостьовий будинок «СашаТаня» по вул. Гагаріна, 12-А, готель «Акварель» по вул. Гагаріна, 115.

Динаміка зростання ціни в Щасливцево в 2016-2018 роках

Згідно з оцінкою експертів туристичного бізнесу, ціни на відпочинок в 2018 році в середньому по курорту підвищилися приблизно на 10-15% в порівнянні з минулим роком. Нижче наведено порівняльну таблицю цін за 2016-2018-й роки по готелям, пансіонатам і гостьових будинках в Щасливцеве.

Назва Номер 2016 рік 2017 рік 2018 рік Готель «Акварель Resort» «Люкс» 6-ти місцевий двоповерховий - 2000 2400 Пансіонату «Експрес» «Cтандарт» 2-х місцевий, FB 1250 1485 1485 База відпочинку «Корал» «Cтандарт» 2 х місцевий, FB 700 920 1080 Пансіонат «Мандарин» «Комфорт» 2-х місцевий 550 700 800

Середнє зростання цін по вибірці - 13%.

Море, пляжі, прохід до моря, структура дна

Азовське море в Щасливцево має рівну берегову лінію, без бухт і мисів, тому часті шторму безперешкодно досягають пляжів і регулярно змінюють розташування намивних мілин - кіс, розташованих в морі паралельно лінії прибою. На відміну від Степанівки Першої, де навіть при найменшому хвилюванні на море вода стає бурою від глини, хвилі в Щасливцево практично не знижують якості купань - звичайно ж, якщо мова не йде про сильні шторми, під час яких заходити в море небезпечно.

Пляжі і вхід в море піщано-черепашкові, з намивними ділянками черепашки на березі. Заглиблення в море плавне, але досить динамічне, мілководні намивні коси служать умовною межею, яка відділяє зону для купання від відкритого моря і природним бар'єром для більш холодних глибинних мас води - до коси вода завжди тепліше, ніж за неї.

Щасливцеве, як і інші курорти Арабатської Стрілки можна назвати «великий пісочницею» - через широких пляжів, місця на яких вистачає для рухливих дитячих ігор, для копання лопаткою, для створення шедеврів у вигляді замків з баштами. Загалом, селище можна сміливо зарахувати до переліку курортів, придатних для відпочинку з дітьми.

Пляжі в Щасливцево безкоштовні і відкриті для відвідування. Прибережна лінія практично не обладнана - за винятком територій пансіонатів і баз відпочинку, а також окремих ділянок з комерційним ухилом, на яких за лежак під тіньовим навісом можуть попросити від 50 гривень в день.

Пляжі в Щасливцево в високий сезон. © «Кірілловка.Укр».

У плані розваг на пляжі Щасливцеве на голову вище сусіднього стрілецького , В літню пору тут є дитячі батути, надувні гірки та спуски, ігрові зони з атракціонами, для більш дорослої публіки - катання на «банані», «таблетці», водному скутері, польоти під парашутом над морем, або навчання віндсерфінгу - в загальному, розбавити лежання на пляжі є чим.

Плануючи відпочинок в Щасливцево, краще вивчити супутникову карту, на якій чітко видно обриси і розміри штучних водойм, розташованих перед пляжної лінією. Так можна прикинути, де знаходиться найближчий прохід до моря, і яку відстань від номера до пляжу доведеться долати кожен раз. Менш істотним перешкодам на шляху до моря можуть виявитися намети і туристичні будиночки-каравани, встановлені прямо на березі. Арабатська Стрілка - улюблене місце відпочинку «дикунів», і з цією обставиною доведеться просто змиритися.

Набагато простіше йде справа з закритими територіями пансіонатів, що утрудняють прохід до моря. Основна їх частина хоч і відноситься до Щасливцеве, але розташована за територією селища - у напрямку до стрілецьких, і ніяк не ускладнює життя туристів.

Інфраструктура і розваги

Щодо розвитку курортної інфраструктури Щасливцеве безумовно не дотягує до Генічеської Гірки , Але необхідний мінімум для не дуже вимогливого туриста тут все ж є. Основна частина об'єктів торгівлі та громадського харчування знаходиться вздовж вул. Миру або видно з неї - аптеки, речовий і продуктовий ринки, продовольчі і промтоварні магазини, кафе та бістро. Ще два невеликих ринку, а також ряд магазинів і кафе, знаходяться на найближчих до моря вулицях - Морський і Набережній. У Щасливцеве є амбулаторія, поштове відділення і два банкомати, обидва на вул. Миру: «ПриватБанк» - біля селищної ради, «Ощадбанк» - між ринком і кафе «Чумацький шлях».

Розважальна програма відпочинку може бути реалізована без проблем. У селі є луна-парк на селищному пляжі, Центральний парк і діє школа віндсерфінгу «Екстрамарін» . Також в радіусі 10 кілометрів від центру Щасливцеве досить об'єктів, здатних привернути туристів.

Сафарі-парк

Сафарі-парк в Щасливцеве. © Офіційний сайт

На площі близько 2 га зібрано понад 100 видів тварин і птахів, частина з яких можна погодувати, помацати або навіть погладити. У сафарі-парку діють правила відвідування, при порушенні яких відвідувачеві може бути відмовлено в подальшому перебуванні на території комплексу. Вартість відвідування в 2019-му році: діти до 3 років - безкоштовно, діти від 3 років - 120 гривень, дорослі - 150 гривень.

Графік роботи сезонний: з 10:00 до 20:30 - щодня, без вихідних і святкових днів.

Контакти

  • Телефон: +38 (050) 518-36-09
  • Адреса: Щасливцеве, вул. Набережна, 14

Аквапарк «Оазис»

Аквапарк «Oasis» в Генгоркі. © Група аквапарку в FB.

Комплекс водних розваг на узбережжі Азовського моря в Генгоркі працює з червня 2017 року, а з 2019 року входить до групи «Акваленд». Площа аквапарку становить близько 1,6 га. Крім десятка атракціонів і двох басейнів з морською водою на території розміщені зони відпочинку з шезлонгами і сонцезахисними парасолями, ресторан, кафе, бістро, бари, кінотеатр, сувенірні лавки. Відвідувачі можуть скористатися камерами схову.

Час роботи аквапарку з 10:00 до 19:30. Ціна квитків варіюється в залежності від часу перебування на території водного розважального комплексу. Орієнтовна вартість в 2019-му році становить від 330 гривень для дітей і 350 гривень - дорослих (вказана ціна за 2 години перебування).

Контакти

  • Адреса: Генічеська Гірка, вул. Набережна, 26-Я
  • Телефон: +38 (099) 076-85-06

Дельфінарій «Оскар-Генічеськ»

Дельфінарій «Оскар-Генічеськ» в Генічеській Гірці. © Оскар для «Кірілловка.Укр».

Єдиний дельфінарій на Арабатській Стрілці, де відвідувачі можуть не лише подивитися шоу-програму за участю дельфінів і морських котиків, а й за додаткову плату сфотографуватися з морськими артистами або поплавати з дельфіном.

Розклад вистав: 11:00 і 15:00. Працює сезонно, без вихідних. Орієнтовна вартість квитка в 2019-му році становить від 200 гривень, для дітей до 4-х років вхід безкоштовний. Поплавати з дельфінами можна за 1050-1550 гривень - відповідно 5-10 хвилин, фотографія на пам'ять з морськими тваринами обійдеться від 200 гривень.

Контакти

  • Адреса: Генічеська Гірка, вул. Набережна, 32-В
  • Телефон: +38 (095) 905-70-70

Готельно-розважальний комплекс «PараDеMоre»

Комплекс «PараDеMоre» побудований на березі Азовського моря в селищі Генгорка. На площі понад 9 га розміщені: готель, паркова зона, чотири басейни, міні-аквапарк, професійний тенісний корт, майданчик для футболу і волейболу, більярд, настільний теніс, луна-парк, кінотеатр, конференц-зал та концерт-хол, де виступали : Бумбокс, Nikita, Mozgi, Время и Стекло, Поліграф Шарикоff, Dzidzio.

Контакти

  • Адреса: Генічеська Гірка, вул. Набережна, 38
  • Телефони: +38 (095) 313-00-00, +38 (068) 313-00-00

Оздоровлення і лікування

Крім екологічної чистоти, Щасливцеве унікально наявністю мінімум шести природних ресурсів, здатних зміцнити імунітет і поправити здоров'я.

повітря

Повітряні маси на узбережжі багаті іонами йоду, брому і фтору - внаслідок випаровування з поверхні Азовського моря і затоки Сиваш, а також містять фітонциди трав, які ростуть на незайманих цивілізацією степових масивах, що оточують селище. Такий склад природної інгаляції здатний поліпшити стану при хронічних ринітах, тонзилітах, бронхітах і алергіях, а також оздоровити верхні дихальні шляхи після гострих респіраторних захворювань.

Морська вода

Вода в Азовському морі унікальна за складом - крім 92 елементів періодичної системи Менделєєва в ній містяться сульфідні мулові грязі, що піднімаються з придонного шару при найменшому хвилюванні на море. Купання в морі благотворно діє на нервову систему, стимулює регенерацію шкіри і в цілому позитивно діє на організм.

Термальне джерело - свердловина №25

Температура води, що б'є з підземного гейзера, розташованого на виїзді з Щасливцево, в різні пори року досягає + 40-70 ° C, а мінералізація не менше ніж в шість разів перевищує мінералізацію води в Азовському морі. При правильному підході, відвідування джерела може істотно поліпшити здоров'я, особливо в частині проблем з нервовою, серцево-судинної системами, при гінекологічних, урологічних, шкірних і ендокринних захворюваннях, після травм і при артриті, артрозі, остеохондрозі.

Джерело термальної води - відкритий бювет біля ДОТ «Дніпро» і комплексу «Бальнеологія» InterMedical EcoCity, відвідування безкоштовно.

сиваські бруду

Затоку Сиваш перед пляжем. © «Кірілловка.Укр».

У складі мулових грязей, що видобуваються в затоці Сиваш , Присутні природні антибіотики - сульфіди, сульфати, біогенні стимулятори, бром, йод, бор, Гуміни і бітуми. Бруду ефективно застосовують при проблемах шкіри - екземі, алергічних висипаннях, рубцях. Свої цілющі властивості сиваські бруду зберігають тільки в перші години після видобутку, а при контакті з повітрям швидко втрачають їх.

Джерело грязей - затоку Сиваш, відвідування безкоштовно.

Сиваська ропа

Сольовий комплекс з досить різким запахом має складний склад і володіє унікальними властивостями. Рапниє ванни можуть прискорити регенеративні процеси і надають антисептичну дію. Зазвичай ропу використовують в розведеному вигляді, для ванн, полоскань і аплікацій, часто - в комплексі з сивашською брудом.

Джерело ропи - затоку Сиваш, відвідування безкоштовно.

Вода солоного озера

Незважаючи на те, що про цілющі властивості води солоного озера в Щасливцево не пишуть на кожному сайті, що висвітлює питання відпочинку на Арабатській Стрілці, приховувати її корисність ми не станемо. Де ще в Україні можна читати газету, в той час як вода за рахунок своєї високої щільності утримує тіло на поверхні, а після захоплено стежити за тим, як під південним сонцем краплі на шкірі перетворюються в кристали? На солоне озеро туристи їдуть за приємними враженнями, а то, що позитивні емоції позитивно впливають на здоров'я - це науково доведений факт.

Джерело - солоне озеро розташоване через дорогу від гарячого джерела «Бальнеологія», за в'їзд на парковку можуть попросити від 30 гривень з авто.

Вода, харчування і ціни на продукти

Питну воду в Щасливцево отримують з артезіанських свердловин. Навіть без додаткової фільтрації смакові якості води на висоті. З покупкою бутильованої води також немає проблем - вона представлена ​​практично в кожному продуктовому магазині.

Як и на більшості КУРОРТІВ, в Щасливцево можна найти варіанти відпочинку з організованім харчування - включення в ВАРТІСТЬ номера, або за окрему плату. Якщо немає бажання прив'язуватися до громадському харчуванню в рамках своєї бази відпочинку, пансіонату або гостьового будинку, можна харчуватися в кафе. Більшість об'єктів громадського харчування сконцентровано на центральній вулиці Миру і на найближчих до моря вулицях - Морський і Набережній. Комплексне триразове харчування в кафе може обійтися в середньому від 150-200 гривень на добу з людини.

Для тих, хто вирішив готувати на відпочинку самостійно, існує маса пропозицій житла з власної або спільною кухнею - як в приватному секторі, так і в готелях. Купити продукти, необхідні для приготування їжі, можна на одному з трьох ринків і в магазинах. Середня «курортна» націнка становить близько 10-30%, в залежності від групи товару. Левова частка магазинів розташована уздовж вул. Миру, найбільший маркет Щасливцеве - «Острівець» на вул. Набережна.

Мережевих супермаркетів в Щасливцево немає, найближчий - «АТБ», знаходиться в Генічеську на відстані близько приблизно 15 кілометрів.

Мобільний зв'язок и інтернет

В рамках курорту досить хороше покриття від провідних операторів мобільного зв'язку. Останнім часом гості Арабатської Стрілки відзначають досить стійкий мобільний інтернет від оператора Київстар, і в даному питанні селище Щасливцеве не став винятком.

Доступ до мережі інтернет в Щасливцево реалізований в більшості готелів і гостьових будинках - Wi-Fi в номері і на території постояльцям найчастіше пропонують безкоштовно.

фото Щасливцеве

Юридичне застереження! Фото Щасливцеве є власністю редакції НІАП «Кірілловка.Укр». Незаконне на сторонні сайти використання призведе до подачі DMCA-позову.

Як дістатіся

У літню пору транспортне сполучення з курортом налагоджено досить добре. Крім автобусів від автостанцій, доставкою пасажирів в Щасливцево займаються приватні перевізники і транспортні компанії, при цьому вартість проїзду згідна. Ціни на квиток з Дніпра / Дніпропетровська - 260-290 гривень, із Запоріжжя - 170-190 гривень.

Найбільш економний варіант - поїздка в електричці Дніпро - Генічеськ, а далі рейсовим автобусом до Щасливцеве. Орієнтовна ціна на квиток - 120 гривень, і 15 гривень відповідно.

Автомобільний маршрут в Щасливцево лежить через траси Одеса - Ростов (Е58) або Харків - Сімферополь (Е105) - їхати до покажчика «Генічеськ», потім згорнути і дотримуватися до повороту на Арабатську Стрілку. Шлях на курорт проходить по автомобільних мостах через протоки Тонкий і Промоїна, далі по дорозі з бетонних плит - через Генічеської Гірку. В даному населеному пункті важливо дотримуватися обмежень швидкісного режиму, в тому числі через хаотичну паркування уздовж траси і несвідомих туристів, які перетинають автомагістраль поза пішохідними переходами.

Орієнтовна відстань до Щасливцеве з деяких міст України:

Місто Відстань Генічеськ 17 кілометрів Мелітополь 120 кілометрів Запоріжжя 240 кілометрів Дніпро / Дніпропетровськ 330 кілометрів Харків 530 кілометрів Київ 770 кілометрів

Розташування на мапі

Щасливцеве знаходиться в південно-східній частині Херсонської області на косі Арабатська Стрілка, яка візуально з'єднує материкову Україну з Кримським півостровом.

Найбліжчі Населені пункти - Стрілецьке , Розташоване по косі південніше, Приозерне і Генічеська Гірка , Розташовані по косі північніше. Найближчий місто - Генічеськ .

Географічні координати: 46 ° 01'56 "N, 34 ° 50'08" E.

Хочете переконатися особисто?

Новости