Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Пересип Азовське море | Відпочинок в Пересипу 2017

  1. Загальна інформація
  2. інфраструктура
  3. Домоволодіння № 1
  4. Домоволодіння № 10
  5. домоволодіння №8
  6. Домоволодіння № 2
  7. домоволодіння №3
  8. Будинок під ключ №4
  9. Гостьовий будинок №5
  10. домоволодіння №6
  11. Домоволодіння № 7
  12. Гостьовий будинок №9

Пересип (Краснодарський край) - дуже затишний, маленький селище в Темрюкському районі на Азовському морі з хорошим широким піщаним пляжем Пересип (Краснодарський край) - дуже затишний, маленький селище в Темрюкському районі на Азовському морі з хорошим широким піщаним пляжем. Це селище, оточений з усіх боків водою - морем, лиманом і гирло, має особливе повітря - дуже свіжий, насичений киснем і найдрібнішими частинками брому і йоду.

Відпочинок на Азовському морі в Пересипу відмінно підходить для цінителів тихого, спокійного сімейного відпочинку. Дрібне і тепле море, малолюдний черепашковий берег дають можливість дітям плескатися у воді і бігати з м'ячем по пляжу. Завдяки йодована повітрю ваш малюк не буде хворіти цілий рік!

Любителям рибної ловлі сподобаються канали та лимани Любителям рибної ловлі сподобаються канали та лимани. Адже наловити риби можна навіть в безкоштовних водоймах.

- Так що ж це за приморське селище Пересип Азовське море , Що він таїть, яку історію можуть розповісти його вулиці ?!

Письменник Віктор Лихоносов в своїй книзі «Самотні вечори в Пересипу» дуже добре пише про неї:

З висоти від маяка серпом гнеться морський берег, шосейна стежка падає до очеретів і маслинами і веде далеко до пагорба Пересипу, майже завжди загорнутий сонячним димом. Мені завжди здається, що миліше немає місця на землі і ніде в такій тиші і затишності ніхто не живе ... ..

У давні часи біля селища знаходилося дуже велике прісноводне озеро У давні часи біля селища знаходилося дуже велике прісноводне озеро. Перші поселенці прокопали до нього рів, з'єднавши тим самим з рікою Кубань . Він представляв собою дуже вузький канал, тому його необхідно було дуже часто чистити від черепашнику і піску. Звідси і пішла назва селища - Пересип. Жителі увічнили в ньому процес постійного пересипання піску для очищення прісного каналу. Але є ще думка про походження імені селища. Що названий він на честь однойменного визначення місця на якому знаходиться (пересип - вузька наносна суша відокремлює лиман від моря)


Коли - то в далекі часи через селище проходила дорога, по якій гнали худобу на ярмарку в міста Катеринодар і   Темрюк   , Пересувалися військові з вантажами (паливом і зброєю), перевозили пошту, рибалки везли на обози сіль, в'ялену і сушену рибу
Коли - то в далекі часи через селище проходила дорога, по якій гнали худобу на ярмарку в міста Катеринодар і Темрюк , Пересувалися військові з вантажами (паливом і зброєю), перевозили пошту, рибалки везли на обози сіль, в'ялену і сушену рибу.
Пересип була поштової станцією і представляла собою декілька саманних хат, дахи та стіни яких були оббиті очеретом (для утеплення), а поруч стояв колодязь з дощовою водою. Обов'язкова була і стайня, так як козаки перевозили пошту, дуже трепетно ​​ставилися до своїх коней. Поштові підводи мали дзвіночки. Тому кілька разів на тиждень, можна було почути спускається з гори дзвін, за яким дозорні заздалегідь визначали наближення поштового екіпажу. І після того як він промчить повз, прислухалися, чи не перерветься Чи раптом дзвін дзвіночків.

За часів Великої Вітчизняної війни в селищі знаходився аеродром. Яким користувалися пілоти, а саме дівчата-пілоти або як їх називали німці «Нічні відьми». Вони літали тільки вночі, в непроглядній темряві бомбили фашистських загарбників. У наші дні біля селища За Батьківщину, на території у «пам'ятника офіцерові» можна відшукати снаряди і каски з тієї страшної війни.

З листа однієї льотчиці:

«Літати доводилося в основному вночі, підходили до мети з приглушеним мотором. Це були небезпечні польоти в нічному небі, порізаному клинками прожекторів, прошитому трасуючими снарядами. Це були ризик і відвага, подолання власної слабкості і страху, неодмінна воля до перемоги. Кожен політ для них був по-своєму важкий, а тому і пам'ятний. Але були серед них ті, що пам'ятаються особливо, такі, коли хвилини коштують тижнів і місяців життя, польоти, після яких з'являється перша сивина. »

Спогади пілотів про селищі Пересип:

«Пересип - невеличке рибальське селище на стрімкому березі Азовського меря. Поруч - майданчик, з якою ми літали бомбити Крим в квітні 1944 року. Крутий морський берег по сусідству з селищем був заставлений рядами наших По-2. Восени і взимку тут часто дмуть шквальні вітри, розкисає грунт на нашому аеродромі, і ми насилу літаємо. При сильному вітрі оголошується аврал, і всі йдуть на аеродром тримати наші легені По-2, які «Пересип - невеличке рибальське селище на стрімкому березі Азовського меря порив вітру може перекинути, перевернути.

Техніки прив'язують літаки до стопором, укрученим в землю, а й це ненадійний захист. Вітер гуде, завиває, літаки тремтять, і здається, що ось-ось По-2 зірветься з тросів, що кріплять його до стопором, і понесеться, перекидаючись, по полю.

У селищі не було доброї води. Її привозили здалеку, з Кубані, і тільки для пиття. Таку воду жителі селища називали солодкої. Місцева солонувата вода була огидна на смак, мило в ній абсолютно не милілось.Виручал нас дощ. Оголошували загальний аврал, на вулицю
У селищі не було доброї води виставлялася вся наявна посуд. Дощову воду берегли як зіницю ока. Коли вона закінчувалася, відправлялися на промисел, озброївшись порожнім відром і кухлем. Обережно, щоб не збаламутити, черпали воду з ям, овражков.Таков був наш нехитрий побут, який нас мало бентежив: всі ми жили одним - скоріше розгромити ворога ».»

У самому селищі Пересип в честь льотчиків загиблих тут під час війни названі вулиці: Бондаревой і Володіної. На розвилці цих вулиць, на пагорбі був встановлений пам'ятник «льотчиця 46-го Гвардійського Таманського полку».

1969 році 28 жовтня район селища Пересип був у епіцентрі катастрофи під назвою ураган 1969 році 28 жовтня район селища Пересип був у епіцентрі катастрофи під назвою ураган. На честь якого надалі навіть знімуть однойменний фільм. Наганяючи 4-х метрова хвиля змила селища всієї прибережної зони Темрюкського району розкидала риболовецькі стани, зруйнувала міст через гирло, але не чіпала верхню частину селища Пересип, затопила станицю Ахтанізовська і заспокоїлася тільки за 20 кілометрів від берега моря, в південній частині Ахтанізовська лиману. По гарячих слідах кінематографіст Наталія Величко зняла художній фільм «Ураган», в якому було показано, як радянські люди героїчно борються зі стихією.

Письменник Віктор Лихоносов пише в своїй книзі «Самотні вечори в Пересипу» про одне з селищ, який змило однієї осінньої ночі.
Письменник Віктор Лихоносов пише в своїй книзі «Самотні вечори в Пересипу» про одне з селищ, який змило однієї осінньої ночі Пам'ятаю, до стихії (повені та пилових бур) простягалася від маяка по краєчку берега до самого гирла - Калабатка. Діти уві сні чули мірний приплив хвиль, по черепашково піску ходили в школу, обідали біля віконця з видом на морську рівнину. Калабатка помре, бульдозери зрівняють пагорби.

І на його території будуть побудовані бази відпочинку, гостьові будинки, приватний сектор і готелі. Пересип перестане бути рибальським селищем і поступово перетвориться в місце приваблює гостей з усієї Росії, утомлених від міської метушні, люблячих широкі пляжі і тишу. А любителям посидіти з вудкою - це місце здасться райським куточком.

А любителям посидіти з вудкою - це місце здасться райським куточком

Для тих хто хоче урізноманітнити свій відпочинок можуть відвідати що знаходиться зовсім неподалік вулкан Тіздар . Також любителі екстремального виду відпочинку можуть покататися за додаткову плату на параплані. Так само можна відвідати територію замку, прийняти винні спа і грязьові аплікації.

Околиці краю допоможуть подивитися і розширити кругозір численні туристичні агенції, які запропонують великий вибір цікавих і пізнавальних маршрутів. Так само вони організовують поїздки до Криму.

Загальна інформація

Селище Пересип розташований на Азовському узбережжі, Темрюкського району, Краснодарського краю, входить до складу Ахтанізовська сільського поселення. Селище порівняно невеликий, він лежить із заходу на схід вузькою смужкою між морем і Ахтанізовська лиманом.

  • Селище Пересип заснований в 1725 році.
  • Населення приблизно 780 чоловік.
  • GPS координати: 45 ° 34'N 37 ° 13'E
  • Найближчий аеропорт: Анапа
  • Відстань від Краснодара 158 км.,
  • від Москви: 1460 км.,
  • від Санкт Петербурга: 2375 км.
  • Температура моря влітку: +26, взимку: +2.
  • Середня кількість сонячних днів в році: 280.

Середня кількість сонячних днів в році: 280

інфраструктура

  • Адміністрація Ахтанізовська сільського поселенія- ст.Ахтанізовская
  • фельдшерський пункт і аптека
  • бібліотека - вул. Бондаревой
  • банкомат ощадбанку - вул. Бондаревой
  • пошта - вул. Бондаревой, будинок 26а
  • школа - вул. Бондаревой, 94
  • ринки
  • магазини

Бондаревой, 94   ринки   магазини

Таманська земля - ​​багатий ий сонячний

край, щедрий на частування і привітний до гостей !!!!!

Домоволодіння № 1

Гостьове подвір'я «ВЕЛЕС» поспішаємо бронювати !! Контакти тел. +7 (918) 216-02-79 e-mail: [email protected] В контакті Гостьовий будинок Велес розташовується в селищі Пересип вулиця Комсомольська, в 3-х ми ...

Домоволодіння № 10

Домоволодіння № 10 Перебувати в селищі Пересип, в 5 хвилинах ходьби до моря, поряд магазини, їдальня !! Домоволодіння пропонує два комфортабельних 2х - кімнатних люкса для сімейного відпочинку, до 5 чоловік! У номері: дві спальні, гардеробна, двоспальне ліжко, про ...

домоволодіння №8

Домоволодіння №8 Розташовується в селищі Пересип вулиця Комсомольська, в 5-ти хвилинах ходьби до пляжу Азовського моря. Поруч розташовуються ринок, магазин, кафе, їдальня, авто мийка. Подвір'я домоволодіння просторе, з квітучими клумбами, деревами зі ...

Домоволодіння № 2

Домоволодіння № 2 Розташовується в селищі Пересип вулиця Комсомольська, в 6-7 ми хвилинах ходьби до пляжу Азовського моря. Поруч розташовуються ринок, магазин "Морячок", кафе, їдальня. Подвір'я домоволодіння просторе, з квітучими клумбами, деревами створюю ...

домоволодіння №3

Домоволодіння № 3 Розташовується в селищі Пересип по вулиці Сільській, в 10-ти хвилинах (800 м.) Ходьби до пляжу Азовського моря. Подвір'я домоволодіння просторе. На території розташовуються гойдалки, гамак є мангал з альтанкою для посидів ...

Будинок під ключ №4

Будинок під ключ №4 Розташовується на вулиці Бондаревой селище Пересип, в 8 хвилинах ходьби до пляжу Азовського моря. Неподалік розташовується продуктовий магазин, а в 10 хвилинах центральний продуктовий ринок і міні маркети. пропонує 2-х кімнатний ...

Гостьовий будинок №5

Гостьовий будинок №5 Розташовується в селищі Пересип вулиця Комсомольська, в 3-х хвилинах ходьби до пляжу Азовського моря. По сусідству розташовується продуктовий магазин і міні-ринок, а в 8-ми хвилинах знаходиться центральний ринок, міні маркети, аптека, перукарня. ...

домоволодіння №6

Домоволодіння №6 Розташовується в селищі Пересип вулиця Комсомольська, по сусідству з гостьовими будинками №9 і "Велес". До пляжу Азовського моря всього 3-5 хвилин. До найближчого продуктового магазину 4 хвилин, до центрального ринку, аптеки 12 хвилин Терр ...

Домоволодіння № 7

Домоволодіння № 7 Розташовується в селищі Пересип вулиця Бондаревой, в 7-ми хвилинах ходьби до пляжу Азовського моря. По сусідству розташовується магазин, всього в 6 хвилинах ринок, кафе, їдальня. Подвір'я гостьового будинку просторе, з зеленими галявинами і шезлонг ...

Гостьовий будинок №9

Гостьовий будинок №9 ПРАЦЮЄ ЦІЛИЙ Розташовується в селищі Пересип, на вулиці Комсомольська, до пляжу Азовського моря всього 460 метрів, це хвилин 5-7 ходьби прогулянковим кроком. До найближчого магазину "Морячок" хвилини 2-3. Подвір'я велике, простий ...

Новости