Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Мета створення бази ВМС в Азовському морі

цею материал Доступний по-русски

Основним завданням бази буде захист портів Азовського моря і забезпечення безпеки судноплавства.

Основним завданням бази буде захист портів Азовського моря і забезпечення безпеки судноплавства

Українські кораблі пройшли Керченську протоку / facebook.com/navy.mil.gov.ua

Військова база Військово-морських сил України на Азовському морі, яку планують створити до кінця року в Бердянську, матиме серед пріоритетних напрямків діяльності нейтралізацію російської мінної загрози.

Про це в ефірі програми "Нині Вже" на " Громадському "Повідомив заступник начальника штабу командування ВМС Збройних сил України з євроатлантичної інтеграції Андрій Риженко.

Читайте також Азовський прорив: в ВМС України розповіли про провокації росіян в море і повітрі (відео)

"Основним завданням бази буде захист портів Азовського моря і забезпечення безпеки судноплавства, що передбачає проведення протимінних заходів. Це - пріоритетний напрямок розвитку військово-морських сил", - сказав він.

Риженко нагадав, що через морських мін неодноразово страждали судна прикордонних військ України.

"Нинішній статус внутрішніх вод дозволяє опонентові застосовувати мінне зброю практично необмежено і з різних платформ", - зазначив він.

Також Риженко розповів, що серед човнів, що є в розпорядженні Військово-морських сил ЗСУ в Азовському морі, є два артилерійських бронекатери, які будуть оснащені сучасними "сканерами бокового огляду" - сонарним системами, необхідними для безпечного проведення протимінних заходів.

Як повідомляв УНІАН, увечері 23 вересня два корабля ВМС України пройшли Керченську протоку і увійшли в акваторію Азовського моря. Ці судна використовують для формування бази ВМС в Бердянську.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Новости