Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Мешканці Азовського моря: багатий підводний світ



19.06.2017

При виборі місця для відпочинку багато людей не тільки оцінюють наявну інфраструктуру, а й виявляють жвавий інтерес до флори і фауни. Прогулянки по пляжній лінії Азовського моря дадуть мало інформації про морських жителів. Замовте дайвінг або рибалку - ви зможете сповна насолодитися красою підводного світу і познайомитися ближче з його мешканцями.

Розглядаючи багатство іхтіофауни, варто зупинитися на тому, що сумарна кількість видів риб в цьому регіоні перевищує 100 позицій. При цьому вони досить різноманітні, а саме:

  • прісноводні - в районах примикання річок і моря - щука, язь, карась;
  • морські - ставрида, пеленгас, бички, скумбрія, хамса і улюблена серед туристів тарань і барабулька;
  • прохідні, які постійно мешкають в море, але на нерест йдуть в річки, - білуга, осетер;
  • напівпрохідні - лящ, чехоня, судак.

Одним з найбільш популярних видів залишається бичок: його ловлять з човнів і пірсів, а в Бердянську навіть встановлено пам'ятник цій рибі. Вона допомогла пережити військовий і післявоєнний голод місцевим жителям. Бичок смажать і варять у вусі. А хто відмовить собі в задоволенні поласувати сухими або в'яленими «ікрянчікамі» і мартовік? Зрозуміло, ніхто! Дуже популярні страви з камбали. Цю рибу подають в елітних ресторанах і кафе з домашньою кухнею. Як делікатесів можна зустріти страви з осетра і білуги.

Пеленгас також щільно увійшов в меню кафе і ресторанів: його запікають або подають порційно, смаженим в морквяно-томатної підливі. відпочиваючи в базі відпочинку , Ви можете взяти з собою вудки і спробувати зловити якусь рибу, а потім її приготувати, якщо в орендованому житлі є кухня. Елітним делікатесом вважається провесной і копчений пеленгас, який продається цілими тушками без нутрощів. Багато ринків в курортних містах також пропонують і азовський креветку.

Стати партнером

А хто відмовить собі в задоволенні поласувати сухими або в'яленими «ікрянчікамі» і мартовік?

Новости