Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Мелекіно, Першотравневий район, Донецька область (Білосарайська Коса, Бурякова Балка, городні, Авангард, Глибоке, Портівське) Оцінка нерухомості, квартир, оцінка бізнесу підприємств, оцінка землі, земельних ділянок

Координата Х: 46.95333
Координата Y: 37.38836
Поштовий індекс: 87441
Тип населеного пункту: село
Українська назва: Мелекіно

Мелекіно (укр. Мелекіно) - село Першотравневого району на півдні Донецької області на узбережжі Азовського моря , В 15 км на південний схід від районного центру і в 23 км від залізничної станції Маріуполь з населеннім 1 458 осіб.

Сільраді підпорядковані населені пункти Білосарайська Коса , Бурякова Балка, городні, селища Авангард, Глибоке і Портівське.

Мелекіно підпорядковується Мелекінскому сільській раді.

Селище засноване в другій половині ХIХ століття, довгий час залишався рибальським селом. В даний час є азовської зоною відпочинку. Майже всі бази відпочинку розташовані в Селище засноване в другій половині ХIХ століття, довгий час залишався рибальським селом безпосередній близькості від моря - 20-100 м. Пляжі без різких перепадів глибин, добре прогріваються і зручні для купання дітей. У літній період (червень-вересень) на продуктових ринках відпочиваючі можуть вдосталь побалувати себе недорогими екологічно чистими фруктами, овочами, баштанними, а також включити в свій раціон харчування домашні молочні продукти і звичайно ж, свіжу рибу.

У 1946 році в Мелекіно споруджено пам'ятник на честь воїнів-десантників, які загинули при звільненні села від гітлерівців.

Відпочинок і курорт

дивитися карту розташування пансіонатів:

Мелекіно - популярна, екологічно чиста, зона відпочинку на березі Азовського моря .

Селище Мелекіно відноситься до Першотравневого району Донецької області, його населення складає більше 1 тис. Жителів.

Відстань до Мелекіно від Донецька - 140 км, від Маріуполя - 30 км.

Курортна зона баз відпочинку і пансіонатів тягнеться уздовж берега Азовського моря на сім кілометрів.
Відпочинок в Мелекіно - це відпочинок на березі цілющого Азовського моря . Тому в Мелекіно можна не тільки відпочити, а й оздоровитися. Адже повітря на узбережжі Азовського моря насичений різними елементами, які благотворно впливають на організм, очищаючи наші легені від міського пилу, а нервову систему від стресів і перевтоми. І звичайно-ж, в першу чергу, на оздоровлення впливає вода Азовського моря , Яка містить кальцій, йод і бром. Пляжі піщані, з невеликою кількістю черепашки.


Відпочинок в Мелекіно - це відмінна можливість для міської людини навіть за два-три дні відновити свої сили і настрій, тому багато відпочиваючі приїжджають відпочивати в Мелекіно не тільки в свою відпустку, а й просто на вихідні. Цьому сприяє і те, що дістатися до Мелекіно з основних міст Донбасу досить просто і зручно.
Ще відпочинок в Мелекіно популярний своїми демократичними цінами (в порівнянні з Кримом) і в той же час комфортністю. Тут розташовується близько 60-ти баз відпочинку і пансіонатів (дивись карту) c рівнем послуг від економ-класу до VIP-сервісу. Майже всі бази відпочинку і пансіонати в Мелекіно знаходяться вздовж берега Азовського моря .
На узбережжі велика кількість водних атракціонів і розваг. Увечері в Мелекіно працюють різноманітні кафе, бари і дискотеки.

Майже всі бази відпочинку розташовані в безпосередній близькості від моря (20-100 метрів). Селище знаходиться вздовж траси біля самого моря. З обриву від траси відкривається чудовий вид на селище і море. Подолавши спуск, Ви опиняєтеся в самому серці курорту. Усе узбережжя суцільно забудоване пансіонатами і базами відпочинку. Але варто вийти до центру селища і до вашої уваги кафе, караоке, картинги, луна-парк, ігрові автомати, дискотеки. Увечері запалюються вогні і у моря збирається безліч людей, щоб просто погуляти, посидіти в кафе або потанцювати. Єдиний мінус - бувають комарі (трохи, але є).

пансіонати Мелекіно розтягнуті вздовж узбережжя майже на 8 км, яке умовно ділиться на 1-й і 2-й спуски (по можливості заїзду до пансіонатам). На березі часто можна зустріти наметове містечко.

У курортний період (червень-вересень) на продуктових ринках відпочиваючі можуть вдосталь побалувати себе дешевими екологічно чистими фруктам, овочами, а також домашніми молочними продуктами та, звичайно ж, свіжої або в'яленою рибою. Ринки розташовані як в центрі села, так і місцями у баз відпочинку, а також на 2 спуску.

Бази відпочинку в основному відомчі. Деякі бази викупили і відремонтували. Трапляються дуже пристойні умови. А в цілому - бази радянського виробництва в поганому стані. У селищі практично скрізь здаються приватні будинки - про це говорить табличка на паркані. Але здебільшого здаються літні будиночки або навіть переобладнані сарайчики. У свята зняти житло проблематично.

Мелекіно має широку смугу золотистих піщаних пляжів. Дно пологе, тому курорт цікавий для батьків з дітьми. Пляжі радують наявністю водних атракціонів, катерів, скутерів. Курорт розтягнутий на пару десятків кілометрів і плавно переходить в селище Білосарайська коса .
На пляжі пісок і трохи черепашки. У 100 метрах від берега глибина більше півтора метрів. Центральний пляж невеликий, поруч кафе. Далі починаються пляжі баз відпочинку.

Карта Мелекіно 1 (Першотравневий район, Донецька область)

Карта Мелекіно 2 (Першотравневий район, Донецька область)

Новости