Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Курортний сезон на Чорному та Азовському морях зірваний? Винні медузи і холодна вода

  1. Вода в Чорному морі, нарешті, знову тепла
  2. Азовське море атакують медузи

Ряд вітчизняних і закордонних ЗМІ поширили в останні дні інформацію про загрозу зриву курортного сезону на Чорному та Азовському морях. Причинами називалися незвично низька температура води на чорноморських пляжах і поява у великій кількості небезпечних медуз у азовських берегів. «360» спробував розібратися в ситуації, використовуючи записи очевидців в соціальних мережах.

Вода в Чорному морі, нарешті, знову тепла

Низька температура води в Чорному морі дійсно була зафіксована метеорологами. Про це, наприклад, повідомило 11 липня видання «Наша газета» в Новоросійську. Для середини літа показання термометрів були аномальними - близько 13 градусів тепла.

Однак прогноз синоптиків, на який посилається газета, в даний час - сприятливий.

Ряд вітчизняних і закордонних ЗМІ поширили в останні дні інформацію про загрозу зриву курортного сезону на Чорному та Азовському морях

Викинута на берег гігантська медуза налякала британців

Детальніше

«Як розповіли синоптики, температура води в Чорному морі на ділянці Анапа-Новоросійськ сьогодні складе 19-20 градусів за Цельсієм, в Геленджику вона складе 23 градуси», - пише видання .

У коментарях до новини читачі вже 12 липня відзначили, що вода в Чорному морі в районі Новоросійська третій день тримається на позначці в 23 градуси.

Користувачі соціальної мережі Facebook поділилися радістю. Вони купаються і вважають, що вода знову цілком тепла.

«Вода в Чорному морі, нарешті, знову тепла !!! Дуже тепла »,« Нарешті-то вода в Чорному морі потепліла !!! »- пишуть купальники.

Підтверджує інформацію і карта розподілу температури води, опублікована на сайті meteonovosti.ru .

Джерело фото: meteonovostiДжерело фото: meteonovosti.ru

Азовське море атакують медузи

А ось інформація про нашестя медуз в Азовському морі отримала безліч підтверджень.

Коментарі суцільно усипані знаками оклику: «Азовське море ... і уявляєте - медузи !!!», «Азовське море заполонили медузи ... кишать.». Видно, що відпочиваючі здивовані і засмучені.

«Азовське море, ось такі медузи ...», - діляться любителі пляжного відпочинку.

«У воді стало набагато більше медуз. Я пам'ятаю, як відпочивала в дитинстві в Алушті і випадково запливла в косяк цих желеподібних тварюк - було дуже неприємно, я так запанікувала, думала, що не виберуся з цього киселю. І ось цього літа потрапила в схожу халепу на Азовському морі, але ж тут зроду медузи не плавали косяками », - підкреслює одна з користувачів соцмережі.

"Азовське море. Стрілецьке. Величезні медузи !!! »

Трапляються і травми, викликані зустріччю з небезпечними мешканцями моря.

«Бідний Костик отримав" поцілунок "медузи. Азовське море. Головне відразу не панікувати. Промиваємо очей морською водою, п'ємо знеболююче + антигістамінні препарати і якщо є можливість - мазь гідрокортизону. Без льоду відразу дуже важко. Можна змащувати шкіру лимоном », - ділиться користувач.

Відпочиваючі на пляжі Новоросійська також на початку липня здивувалися великій кількості медуз. Відео опублікувала на своїй сторінці одна з користувачок соціальної мережі Instagram.

Новости