Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кучугури відпочинок 2017 | Селище Кучугури Краснодарський край

  1. Загальна інформація
  2. інфраструктура

Кучугури (Краснодарський край, Росія) - селище, віддалений від основної траси, а тому він дуже тихий, спокійний, призначений для сімейного відпочинку Кучугури (Краснодарський край, Росія) - селище, віддалений від основної траси, а тому він дуже тихий, спокійний, призначений для сімейного відпочинку. Розташований на Азовському морі в Темрюкському районі.

У селищі Кучугури відпочинок 2017 вам не здасться нудним, так як є багато різноманітних барів та кафе, водних розваг і парки атракціонів. Можна сходити на виставку воскових фігур, в планетарій, У селищі Кучугури відпочинок 2017 вам не здасться нудним, так як є багато різноманітних барів та кафе, водних розваг і парки атракціонів покататися на картингах. У селищі Кучугури швидко розвивається інфраструктура, в ньому працює і вже заслужив довіру дитячий табір «Іскра", а різноманітні готелі, гостьові будинки і приватний сектор задовольнять навіть самого вимогливого клієнта.

У селищі Кучугури ціни на житло одні з найменших на Азовському морі. За невелику плату можна зняти номер з усіма зручностями У селищі Кучугури ціни на житло одні з найменших на Азовському морі недалеко від берега. Днем, поніжитися під променями ласкавого сонечка і скупавшись у водах теплого Азовського моря, можна пройтися по тінистих вуличках, насолоджуючись пахощами квітучих рослин і заглянути на ярмарок, яка порадує вас різноманіттям всіляких товарів.

Для любителів екстремальних видів відпочинку припадуть до смаку водні атракціони: катання на парашуті, банані, таблетці Для любителів екстремальних видів відпочинку припадуть до смаку водні атракціони: катання на парашуті, банані, таблетці. Можна і з «Тарзанки» спуститися в море, це дуже бадьорить розвага, для безпеки під тросом натягнута сітка. Вдень працюють медичний і рятувальний пункти. Ну а шезлонги, парасольки, плавальні кола і матраци можна взяти в оренду на пляжі.

Також в селищі є чудова можливість взяти на прокат квадроцикл або велосипеди і відправитися в самостійну подорож по красивих місцях, виноградниках, помилуватися чудовими краєвидами моря, зануритися в лікувальні грязі вулкана «Пёкли« і змити з себе все це в сірководневих струмочках.

Найулюбленішим місцем діточок є мотузковий парк Мадагаскар , Тут вони можуть проходити перешкоди на висоті від 1 до 3-х метрів. Але є вікові обмеження - діти від 6 років і зростом не нижче 120см. А на території дитячого табору «Іскра» працює парк атракціонів «Ємеля«: колесо огляду, залізниця, картинг, каруселі та шоу-програми. Ваш малюк буде дуже радий побувати в цих місцях.

Під час переселення козаків на Таманському землі, їм сподобалося місце, на якому знаходиться сучасний селище. Він представляв собою територію покриту дюнами, яка здавалася великими купами снігових заметів. Не довго думаючи, стали козаки називати цю місцевість «Кучугури» - що в перекладі з української мови на російську і позначає «замети«.
- Звідси і пішла сучасна назва селища? Може бути, це і так!
Але є відомості (про них згадує у своїй повісті «Москва і москвичі» Гільяровскій), що приїжджають відпочивати на Азовське море іногородци, вивозили з собою паюсну ікру, яку називали «кучугури«. Версія ця має місце бути, так як на Таманському півострові було дуже розвинене рибальство, і рибалки добували величезна кількість чорної ікри і «кучугур» називалася ікра азовської севрюги. Ця версія теж дуже правдоподібна і може бути саме вона дала ім'я населеного пункту.
Сам населений пункт має дуже багату історію, а починається вона ще в четвертому столітті до нашої ери. У ці часи тут знаходилася грецька колонія - місто, під назвою Киммерік. Незабаром він і інші міста, що знаходилися по обидва боки від Керченської протоки, об'єдналися в Боспорське царство.
1924 ий рік вважається роком освіти селища Кучугури. Уже в 1940-му в ньому була організована робоча група «Червоний Кучугур«, потім в 1951 - робоча група »Шлях Комунізму«. Але цим все не закінчується, в 1957 році утворився колгосп «Приморський«, який був переорганізувати в винний радгосп «Блакитна бухта«. А в період Великої Вітчизняної Війни він був абсолютно весь розгромлений і перетворений в руїни, все населення було вигнати німцями на Кримський півострів, в той час вціліло лише три будинки.
Незабаром після всього пережитого, селище став облаштовуватися, розвиватися. В даний час відпочинок на Азовському морі в селищі Кучугури вам не здасться нудним, а дні одноманітними, адже ви обов'язково проведіть свою відпустку з користю для душі і тіла.

Загальна інформація

Селище Кучугури розташовується в Темрюкському районі Краснодарського краю на узбережжі Азовського моря. Входить до складу Фонталовского сільського поселення.

  • Станиця заснована в 1924 році
  • Населення приблизно 4000 чоловік
  • GPS координати: 45ВВВВВ ° 40'N 36ВВВВВ ° 95'E
  • Відстань від Керчі 25км.,
  • Відстань від Темрюка 40км.,
  • Відстань від Анапи 70км.,
  • Відстань від Краснодара 158км.

інфраструктура

  • Адміністрація Фонталовского сільського поселення Темрюкського району - ст. Фонталовская, Леніна, д. 27
  • амбулаторія і фельдшерський пункт
  • будинок культури - вул. Леніна 41
  • бібліотека
  • сбербанк - вул. Леніна 41
  • пошта - вул. Леніна 19
  • храм
  • аптеки
  • школа
  • дитячий сад - вул. миру 25
  • ринки

Звідси і пішла сучасна назва селища?

Новости