Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кращі бази відпочинку Азовського моря

  1. Чому саме Азовське море?
  2. Краснодарський край
  3. Кращі бази для сімейного та дитячого відпочинку
  4. Активний і екстремальний відпочинок для молоді
  5. Лікування та оздоровлення організму
  6. Ростовська область
  7. Сімейний відпочинок
  8. Відпочинок для активної молоді
  9. 5 причин приїхати на Азовське море:

Стародавні греки називали Азовське море Меотійським озером. Приємно, що сучасна географія підняла його статус, а інші науки зібрали багато інформації про користь і цілющі властивості Азовського моря.

Чому саме Азовське море?

Так, у воді міститься більше 90 хімічних елементів. І завдяки тому, що море дрібне, будь-який невеликий шторм піднімає з дна суспензію цілющого мулу і бруду, постійно збагачуючи воду. Такий коктейль оздоровлює організм, зміцнює імунітет і бере участь в лікуванні цілої групи захворювань. Відносно низька солоність і висока температура води (в спеку до +30 ° C) дозволяють довго в ній перебувати. Лікарі радять це робити 1-2 години в день, і старанніше всіх ці рекомендації виконують діти. Не меншою користю володіє пісок, багатий біологічно активними речовинами. У серпні вода в морі завжди цвіте, стає непрозорою. Це час не найкраще для купання.

Якщо говорити про пляжах - вони не поступаються чорноморським - такий же пісочок і черепашник. Але в цілому - це зовсім інший світ. Тут немає буйної, що вражає погляд рослинності. Сувора смуга пляжу, брижі моря, невисокі рідкісні чагарники і пишні маслини. На Азові особлива атмосфера тиші і спокою, якої не знайдеш в Криму. Немає перевантажених автотрас, фрукти набагато дешевше, а умови для риболовлі просто ідеальні. І ще - вражаюче розмаїття пансіонатів, баз відпочинку, лікарень і дитячих оздоровниць, які з травня по жовтень радо чекають гостей.

Територіально Азовське море ділять між собою Краснодарський край, Ростовська область, Крим і Україна. Часто саме за ступенем віддаленості і зручності транспортних шляхів ми вибираємо місце відпочинку. У сьогоднішньому огляді акцент зроблений саме на географічному положенні баз і пансіонатів - Ростовська область і Краснодарський край. У кожному з регіонів описані кращі в своїй категорії об'єкти і позначена їх цінова політика.

Краснодарський край

Азовське море омиває Кубань на південному заході. Погожих днів у році на Азові тут більше, ніж на Чорноморському узбережжі, і купальний сезон починається раніше - вже в травні, а триває до жовтня. Курортні місця тут на будь-який смак - чистий упорядкований, але трохи шумний Єйськ, багатий історичними пам'ятками Таманський півострів, яка зібрала безліч лікарень Темрюкського курортна зона, або пустельна берегова лінія вздовж тихих селищ. Відпочинок - справа сімейна, особливо якщо це справжні «Сім Я» з купою дітлахів.

Кращі бази для сімейного та дитячого відпочинку

  1. Кращі умови класу люкс пропонує база відпочинку «Глафірівка» в однойменному селі в Щербинівському районі Кубані. Корпуси з 1-3 кімнатними номерами підвищеної комфортності з включеним до вартості харчуванням, великий басейн, сауна, шашлична, ігрова зона для дітей - все прямо на березі моря. Цікаві екскурсії, прогулянки на конях, організована рибалка з інструктором, катання на гідроциклах, оренда автомобіля - ось неповний перелік послуг бази. Цікаво буде не тільки дітям різного віку, але і дорослим.
  2. У ціновому сегменті стандарт найпопулярнішою вважається база відпочинку «Дельфін» , Що в селищі Пересип Темрюкського району. Шикарна майданчик «Піратський корабель» підкорить відразу і назавжди, таких заводних аніматорів більше немає ніде, а багатющий пункт прокату спортінвентарю і плавальної техніки довершить картину. Щасливого дитини батьки будуть бачити тільки за їжею і перед сном. Комфортні умови проживання і можливість організувати харчування в кафе зробить відпочинок всієї родини приємним і незабутнім.
  3. Ще один відмінний варіант відпочинку стандартного цінового класу - база «Прибій» в Єйську. Відмінне територіальне розташування: поруч парк розваг, кафе, водні атракціони. Спортмайданчики, велика екскурсійна програма, кінотеатр, дискотеки і концерти не дадуть занудьгувати нікому.
  4. Відпочити всією сім'єю недорого і цікаво можна на базі «Райдужна» в станиці Довжанської. Хвойний ліс і близькість моря роблять це місце одним з найбільш екологічно чистих на півдні Росії. Таганрозька затока з його черепашковими і піщаними пляжами, кілька ігрових майданчиків приведуть в захват дітвору. Дорослі будуть раді риболовлі, добре обладнаної спортмайданчику, екскурсіях, і їдальнею з смачним і недорогим харчуванням. Відпочинок економ класу, але відмінної якості.

Активний і екстремальний відпочинок для молоді

Поєднання рози вітрів і неглибокого моря створює ідеальні умови для вітрильного спорту. Любителі віндсерфінгу і кайтсерфінгу з'їжджаються сюди з усіх куточків Росії. На туристичних базах організований прокат спорядження, навчання екстремальним видам спорту, є інструктори і досвідчені рятувальники. Кращі місця для такого дозвілля:

  1. в класі «люкс» - база активного відпочинку «Серфпріют» на косі Довгою. Скалодром, скейт-парк, школа кайтсерфінгу, тенісний корт, оренда велосипедів, байдарок, SPA-центр - територія більше 2 гектарів віддана під розваги і відпочинок;
  2. в «стандарт» класі - станція віндсерфінгу «АхтаріSurf» в м Приморсько-Ахтарську. Є варіанти серії переночувати, а є номери люкс з видом на море затишні і комфортні. Вейкбординг, водні лижі, прокат байдарок, організація риболовлі, полювання і екскурсій - сервіс різноманітний і якісний.
  3. «Економ» варіант - база «Лотос» в Приморсько-Ахтарську. Гучна молодіжна компанія може заселитися в дерев'яні будиночки або номера в корпусах. Дуже зелена затишна територія, смачне й різноманітне харчування, власний пляж.

Лікування та оздоровлення організму

За терапевтичному впливу клімат Азовського моря унікальний. Тут ефективно оздоровлюють дихальну, ендокринну, серцево-судинну та опорно-рухову системи. Найбільша кількість санаторіїв і пансіонатів з лікуванням в Темрюкському курортній зоні - станицях Кучугури, Пересип, Голубіцкая. В Єйську лікують сірководневими і йодобромними мінеральними водами та грязями Ханського озера.

Поселившись на базі відпочинку в цьому районі, можна амбулаторно пройти оздоровчі та лікувальні процедури в санаторіях. Найкраще для цього підходять гостьові будинки та бази середньої цінової категорії, але з високим рівнем умов для проживання:

Коротко зупинимося на тому, що пропонує відпочиваючим

Ростовська область

У Ростовській області розташовується найбільший затоку Азовського моря - Таганрозький, ще більш мілководна і з рівним рельєфом дна. Тут зосереджена величезна кількість дитячих оздоровчих таборів і баз для сімейного відпочинку. Глибина моря 0,8-1,4 м і пологі піщані пляжі створюють для цього ідеальні умови. Павло-Очаківська коса затоки - давнє місце паломництва кайт- і віндсерфінгистов через вдале напрямку вітрів.

Сімейний відпочинок

  • Кращий відпочинок в «люкс-сегменті» - цілорічна база відпочинку «Олімпія» в с. Примор'я. 2-4 місні номери з новітньої меблями, супутниковим TV і Wi-Fi. Шикарний ресторан, розважальний і банний комплекси, більярд, басейн, водні атракціони, прогулянки на катері і рибалка.
  • У середній ціновій категорії визнаний фаворит база «Едем» в селі позик-Обрив. Сучасні 1-2 кімнатні готельні номери і котеджі, дизайнерське оформлення території, комплексне харчування. Пропонує база катання на гідроциклах, віндсерфінг, волейбол і відмінну дитячий майданчик.
  • Економно відпочити в Ростовській області можна на турбазі «Райдуга» хутора Сєдих Азовського району. Співвідношення ціни та умов - найкраще. 2-4 місні номери або дерев'яні будиночки, триразове харчування, водні розваги і дитячий майданчик. Все це - серед хвойних і листяних дерев на просторій упорядкованій території в 15 м від води.
  • Цікавий формат відпочинку пропонує оздоровчий комплекс «Бриз» на Павло-Очаківської косі. На території в 6,5 га розташовані дитячий табір на 250 місць, пансіонат на 100 місць і кемпінг з туристичними наметами. Для профілактики захворювань органів дихання тут висаджені канадські сосни, є кафе, їдальня, футбольне поле, спортмайданчики, відмінний пляж. Комплекс можна віднести до середньої цінової категорії.

Відпочинок для активної молоді

Кращі бази відпочинку для любителів екстремальних водних видів спорту знаходяться також на Павло-Очаківської косі. Це стандартні або зовсім недорогі цінові варіанти, але з різноманітними і якісними послугами. Є можливість взяти в прокат весь спортінвентар та обладнання для відпочинку на воді.

Наприклад, база «Азовське морське узбережжя» пропонує проживання в цегляних корпусах і окремих котеджах з кондиціонером, холодильником і душовою кабінкою. Є територія під автокемпінг.

А база відпочинку «Оазис» універсальна - тут можна чудово відпочити з дітьми - дрібне море, відмінна дитячий майданчик і батути. А можна зайнятися серфінгом з інструктором.

Бази відпочинку на Азовському морі пропонують дозвілля різноманітний, якісний і цікавий. Найдрібніше з світових морів володіє унікальним мікрокліматом, і все його цілющі властивості зміцнять здоров'я дорослих і дітей. Різноманіття пропозицій дозволить зробити відмінний вибір і спланувати справжній морський відпочинок з будь-яким, навіть найменшим бюджетом.

5 причин приїхати на Азовське море:

  1. Всією сім'єю покуштувати національну узбецьку кухню на базі "Східна казка" в станиці Голубицька.
  2. Взяти в прокаті снасті і особисто зловити ляща, білугу або судака на базі «Козачий берег» в станиці Довжанської.
  3. Провести відпустку в місці злиття двох морів і оздоровитися вулканічної брудом і мінеральною водою в «Блакитній затоці» селища Кучугури.
  4. Пожити в білосніжному будинку біля моря на базі "Роза вітрів" на косі Довга.
  5. Разом з дітьми прогулятися в аквапарк і дельфінарій поруч з базою «Бригантина» в Темрюкському районі.

Ви ще роздумуєте? Обов'язково приїжджайте!

Чому саме Азовське море?
Чому саме Азовське море?
Ви ще роздумуєте?

Новости