Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

25-річна мешканка Кіровограда загинула на Азовському морі під час парасейлінг

Парасейлінг - це політ на парашуті (парасейле) за катером. Модний і драйвовий вид спорту, який прийшов до нас з-за кордону, в разі недотримання основних вимог по техніці безпеки, є згубним для відпочиваючих. 29 червня трагедія сталася на Азовському морі поблизу курортного Генічеська (Херсонська область).

- 25-річна мешканка Кіровограда приїхала відпочивати в Генічеськ з чоловіком і матір'ю, - розповіла «ФАКТАМ» прес-секретар прокурора Запорізької області Маріанна Піскунова. - Там молода жінка вирішила спробувати себе в парасейлінг. Сім'я замовила катер, і відпочивальниця піднялася в повітря. Однак раптово зірвався штормовий вітер, піднялися хвилі, і працівник атракціону вирішив відчепити буксирувальний трос, щоб не перекинувся катер (ще належить з'ясувати, чи мав він право на такі дії). Тоді у відкрите море стало відносити дівчину на парашуті. Близько 40 кілометрів катер з рідними переслідував буря все далі і далі матерчатий купол.

Після 18.00 підібрати нещасну вдалося вже на території Якимівського району Запорізької області, поблизу селища Кирилівка, проте постраждала не вижила ... По всій видимості, жінка померла від травм, отриманих під час ударів об воду. Попередньо з'ясувалося, що на парашуті, який був закріплений на човні, були розстебнуті 2 карабіни кріплення, і жінка летіла вниз головою, як мінімум двічі вдарившись об поверхню моря. Попередня причина смерті - перелом шийних хребців.

За даним фактом міліція Якимівського району Запорізької області порушила кримінальне провадження за статтею 291 КК (порушення чинних на транспорті правил). Правда, після досудового розслідування кримінальне провадження буде в міліцію Генічеська Херсонської області, де зареєстровано приватне підприємство, на човні якого відпочивала загибла.

При парасейлінг необхідно дотримуватися таких вимог безпеки:
Довжина мотузки повинна становити близько 120 метрів при висоті польоту до 60 метрів. Вага ширяючого не повинен перевищувати 100 кілограмів.
Швидкість катера (або іншого транспортного засобу) повинна становити 50-60 км / год.
Прилегла водна (земна) поверхня повинна бути вільна від будь-яких перешкод.
Погодні умови повинні бути сприятливі, вітер - несильний (рух здійснюється проти вітру).
Команда атракціону повинна складатися мінімум з трьох осіб: керівника польотів, водія катера і помічника.
Повинна проводитися щоденна перевірка обладнання, ретельний інструктаж пасажирів.
При недотриманні цих умов можливі нещасні випадки зі смертельними наслідками.

Читайте нас в Telegram-каналі , Facebook і Twitter

Новости