Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Трансфери в Сочі | Блог Анни Романової

Продовжую серію статей про Сочі і сьогодні хочу поділитися нотатками про транспорт. Минулого разу розповіла трохи про цінах на їжу в кафе, тепер настала черга і транспортних витрат. Почну з найголовнішого: як дістатися з аеропорту Сочі до міста. Як ви вже знаєте з попередньої статті про районах Сочі (Де зручніше розташуватися щодо пам'яток), аеропорт знаходиться в Адлерському районі міста Сочі. Тобто прилітаєте ви в Адлер.

Щоб дістатися з аеропорту до потрібного вам місця, можна скористатися кількома способами залежно від того, де ви забронювали житло.

1. Самий простий, зручний і дорогий варіант - це таксі.

Оскільки у нас був вечірній рейс, то я вирішила заздалегідь замовити таксі. Чи не на автобусі ж їхати з валізами до вокзалу, а потім ще носитися проти ночі в пошуках готелю, пересідаючи в інший який-небудь автобус, який зупинився б максимально близько до нашого місця розміщення - готелю. Я пішла іншим шляхом: уточнила в заброньованому готелі, чи надають вони трансфер. Звісно так. Раз навіть до Червоної Поляни возять кожен день (безкоштовно), то вже в аеропорту зустрінуть точно Але ось ця послуга вже платна. Ціну трансферу я також дізналася заздалегідь, коштував 500 руб. Погодилася. Все ж так зручніше, щоб не шукати таксі по прильоту - ціни адже на місці набагато вище заздалегідь замовленого таксі, причому так в будь-якому аеропорту.

Ми зважилися піднятися на повітряній кулі! Викладу пізніше ще й відео. Мені, боїться висоти, було дуууже страшно))

До речі, відразу скажу в цьому пункті про транспорт, що, приземлившись в Сочі, у мене буквально відразу задзвонив телефон. Дзвонили з готелю і повідомили, що у них трапився якийсь форс-мажор саме з їх машинами і вони прислали за нами таксі, природно, за ті ж гроші. Так що, нас зустрічав звичайний таксист, який слідом же і подзвонив мені, сказавши, що вже приїхав в аеропорт і повідомив номер машини. По дорозі в готель він розповів нам про самі основні визначні пам'ятки Сочі і що буде радий нас повозити по всіх цікавих місць - якщо надумаємо, то можемо йому сміливо телефонувати безпосередньо і замовляти таксі. Ми навіть хотіли скористатися його пропозицією на шлях з Адлера в центр Сочі, коли переселялися в наступний готель, але не додзвонилися. Так що, на цьому наше знайомство з першим таксистом в Сочі закінчилося.

Також, що ще стосується замовлення таксі. Якщо раптом в готелі вам назвуть занадто високу вартість, дізнайтеся безпосередньо в службі таксі, скільки це буде коштувати і, якщо ціна вас влаштовує, то замовляйте таксі самостійно заздалегідь. Наприклад, є такий сайт basel.aero, надає інформацію з Сочі, Краснодару, Анапі і Геленджику. Так ось, що стосується конкретно Сочі, тут є інформація про компанію, яка пропонує такі послуги як трансфери, таксі, прокат авто. Подивіться на сайті, зателефонуйте і дізнайтеся, у скільки обійдеться вам таксі з аеропорту і, головне, замовте заздалегідь - не пізніше, ніж за 30 хвилин до прильоту вашого літака в Сочі. Інакше доведеться замовляти на місці, а це вже буде коштувати дорожче. Я ось теж подивилася зараз уважніше, по чому пропонують трансфер з аеропорту в Імеретинській бухту в район Олімпійського парку, де розташований наш готель, так вартість поїздки туди на сайті заявлена ​​як 800 руб. А з готелю нас зустріли за 500 руб.

Повітряна куля - чому не транспорт? ;)

Тому я нічого не нав'язую вам, а пропоную різні варіанти того, яким чином можна дістатися з аеропорту до потрібного вам місця і куди можна звернутися, щоб помоніторіть ціни і замовити послуги. Природно, я не відкидаю і різні пошукові сервіси на замовлення таксі, яких теж достатньо в наш час. Напевно, напишу як-небудь пост і з цього питання.

А ми йдемо далі, друзі.

2. Другий спосіб, який мені зазвичай дуже подобається в містах, але не скрізь він є. Це Аероекспрес. Зараз, на превеликий жаль, в місті Сочі він не ходить. Слідкуйте за розкладом на сайті - можливо, з'явиться.

Зупиняється Зупинявся експрес-потяг "Ластівка" праворуч від будівлі аеропорту, якщо стояти обличчям до терміналу. На схемі це виглядає. До речі, на такий Ластівці я їхала недавно з Смоленська в Москву. Залишилася поїздкою задоволена Що до Сочі, то такий експрес ходив з аеропорту з зупинкою в центрі Адлера і, як я розумію, далі на ж / д вокзалі в центрі Сочі. Як з'явиться знову в ходу, дізнаємося більше інформації.

Така красуня в парку "Дендрарій"

3. Автобуси. Ось їх я не дуже сильно люблю, але, буває, що їжджу. У Сочі цей варіант не розглядала, тому що не хотілося потім з валізою в темряві тягатися, пересідаючи на інший ще якийсь вид транспорту, щоб дістатися до самого готелю. Ну, а якщо приїжджати днем ​​і без нічого, та ще й дуже хотіти заощадити, то чому б і ні?) Тому наводжу як варіант і автобусне сполучення.

Отже, з аеропорту автобуси ходять, ясна річ, в сам Адлер, а також інші райони Сочі, в тому числі, і на гірськолижний курорт "Роза Хутір" в Червоній галявині. Ходять з раннього ранку і до пізнього вечора. Автобус 105 найпопулярніший і основний по маршруту в бік Сочі. А в сторону Адлера йде автобус 135 (часто) і 131 (рідко).

Розклад доступно за посиланням, маршрути туди-назад. Вкладка на сайті - громадський транспорт.

За вартістю поки зорієнтувати не можу, тому що сама не користувалася. У цій поїздці ми їздили тільки на таксі. Якщо ви знаєте актуальні тарифи, поділіться, будь ласка, в коментарях. Інформація за цінами буде корисна багатьом читачам. Заздалегідь велике спасибі!

Чи то сумний, то чи замислений Нептун на набережній в центрі Сочі

Також ми замовляли таксі, щоб дістатися з готелю в Адлері в центр Сочі, коли заселялися в другій готель (чому ми так зробили, я писала в статті про райони і готелі Сочі ). Заплатили 1500 руб. Їхали хвилин 25-30. Пробок не було, але бувають! У Сочі це, як нам говорили таксисти, вже часте явище. А щоб дістатися потім до аеропорту, знову замовили таксі в готелі. Доїхати з центру Сочі (правильніше буде сказати, з Хостінского району) до аеропорту виявилося трохи ближче, ніж ми їхали з готелю в Імеретинській бухті до Sea Galaxy. Тому поїздка обійшлася дешевше, 1300 руб.

Загалом, такі ціни, друзі, на таксі в Сочі. Поділилася саме своїм досвідом перебування в цьому курортному місті в березні 2015 г. Не знаю, підвищуються тарифи в сезон. У кого є, що сказати, і чим доповнити статтю з трансферів і транспорту з / в аеропорт Сочі, обов'язково діліться в коментарях. Стане в нагоді всім на майбутнє, в тому числі, і мені.

Наступного разу розповім трохи про екскурсіях і сувенірах з Сочі. І, думаю, заключну статтю напишу про відпочинок в Червоній Поляні, де ми покаталися нема на лижах, а ватрушках))) Сани (читайте - зимовий відпочинок на гірськолижних курортах) дуже рекомендую готувати / бронювати влітку. Так що, мій майбутній травневий пост про Червоній Поляні буде як не можна актуальне саме зараз!)

До речі, хочу також порекомендувати відмінний сервіс, де можна підібрати апартаменти з урахуванням всіх важливих для вас критеріїв. Можна забронювати як кімнату, так і окрему квартиру. За вартістю: дешево, середньо і т.д. Все залежить від ваших особистих переваг. У будь-якому випадку - завжди можна знайти дешевше, ніж в готелі. Подивіться самі, будуть питання по бронюванню - задавайте в коментарях. .

У підготовці самостійного подорожі - Подорожі Вашої Мрії - вам допоможуть наступні сервіси:

Повітряна куля - чому не транспорт?
Ну, а якщо приїжджати днем ​​і без нічого, та ще й дуже хотіти заощадити, то чому б і ні?

Новости