Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

ECOLINES відновив регулярні рейси за маршрутом Мінськ - Київ - Одеса. Holiday.by відправився в 17-годинний переїзд

Через полутарогодовой перерву білоруси знову отримали пряме сполучення між Мінськом і чорноморським узбережжям України. Міжнародний перевізник ECOLINES відправив перший автобус до Одеси 22 травня. Holiday.by проїхав до узбережжя Чорного моря, пережив 17-годинний переїзд і відчув українські дороги. Через полутарогодовой перерву білоруси знову отримали пряме сполучення між Мінськом і чорноморським узбережжям України

Автобуси ECOLINES виконують рейс Мінськ - Київ щодня, крім понеділка. До Умані та Одеси автобус курсує двічі на тиждень: по вівторках і п'ятницях. У зворотному напрямку з Одеси вони відправляються в четвер і в неділю. Завдяки таким розкладом руху є можливість провести на море вихідні і повернутися на роботу в понеділок.

Автобус стартує з Мінська о 19:30, після чого робить зупинки в Бобруйську і Мозирі, де передбачена посадка пасажирів. В українську столицю він прибуває о 6:25 ранку. В Одесу за розкладом автобус приїжджає о 13:35, але ми прибули на автовокзал «Привоз» навіть раніше - о 12:50.

Перше, до чого треба бути морально готовим, вирушаючи в Одесу, - до 17 годинному переїзду. Друге - до українських доріг. Якщо це не перешкода для відпочинку на морі, то сміливо купуємо квиток. Коштує він 600 000 білоруських рублів до Одеси і 350 000 до Києва.

Як і всі автобуси компанії ECOLINES рейс Мінськ - Київ - Умань - Одеса відбуває з автовокзалу «Центральний». У других дверей пасажирів зустрічає стюардеса, яка надалі проведе з вами всю дорогу, буде інструктувати і пропонувати їжу.

При посадці вона перевірить термін дії паспорта і квиток, який краще принести в роздрукованому вигляді. На кордоні їх необхідно пред'являти прикордонникам разом з паспортами. Безкоштовно роздруковують квитки в офісі ECOLINES, розташованому навпроти автовокзалу «Центральний».

Безкоштовно роздруковують квитки в офісі ECOLINES, розташованому навпроти автовокзалу «Центральний»

Нашу стюардесу звали Ольга, унікальна дівчина, яка може знайти підхід до кожного пасажира. Протягом усього рейсу вона зберігала позитивний настрій, що дуже допомагає під час тривалого переїзду.

Протягом усього рейсу вона зберігала позитивний настрій, що дуже допомагає під час тривалого переїзду

Отмечаемся у стюардеси, здаємо багаж і можна займати своє місце. В автобусі працює безкоштовний Wi-Fi, є туалет, а під кожним сидінням розташована розетка. Над сидінням знаходиться кнопка виклику стюардеси. У денний час пасажирам показують кіно і серіали. По дорозі з Мінська транслювали шоу «Уральські пельмені». О десятій вечора телевізори вимкнули, щоб дати пасажирам поспати.

О десятій вечора телевізори вимкнули, щоб дати пасажирам поспати

На початку поїздки стюардеса Ольга роздала нам міграційні картки і попросила їх заповнити. Забігаючи наперед скажемо, що на кордоні вони не знадобилися.

Потім кожному пасажиру вручили меню. Гаряча їжа на борту ECOLINES коштує від 25 до 50 000 білоруських рублів. Чай - 12 000, снеки також 12 000.

На під'їзді до Мозиря почало темніти, стюардеса видала всім бажаючим пледи.

До кордону з Україною автобус прибув в районі години ночі. Не доїжджаючи до пункту пропуску «Нова Рудня - Віступовічі», зробили зупинку для дозаправки. Пасажирів попросили покинути автобус, процедура зайняла 15 хвилин.

Червона кнопка виклику сюардесси

На проходження двох кордонів пішло рівно дві години, виходити з автобуса для особистого огляду не доводилося. Паспорти зібрали в автобусі, після чого повернули стюардесі.

Дорога до Києва була приємною і навіть вдалося виспатися. На центральний автовокзал української столиці ми прибули о 6:20. У п'яти хвилинах ходьби від нього знаходиться ресторан «Макдональдс», фірмовий магазин Roshen і станція метро «Деміївська».

У п'яти хвилинах ходьби від нього знаходиться ресторан «Макдональдс», фірмовий магазин Roshen і станція метро «Деміївська»

З Києва виїхали о 6:30 і вже о 12:50 прибули на одеський вокзал «Привоз». Українські дороги дали про себе знати на цій ділянці шляху, їх компенсували хіба що мальовничі краєвиди: горбисті ландшафти, ліси і лиман.

Прямий рейс ECOLINES Мінськ - Одеса це найшвидший спосіб дістатися до чорноморського узбережжя на наземному транспорті. Потяг, який прямує цим же маршрутом, йде 22 години і коштує дорожче.

На одеському вокзалі білоруський автобус зустріли тепло. «Автобус з Мінська? Не вірю своїм очам. Уявляєш, до нас білоруси знову стали їздити », - бадьорим голосом сказав один охоронець« Привозу »іншому.

Вибрати автобусний тур на Holiday.by

Також по темі:

Ніч в автобусі ECOLINES. досвід Holiday.by

Ніч в автобусі Lux Express. Holiday.by тестує автобус преміум-класу

«Автобус з Мінська?

Новости