Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Путівник по містах і країнах: фотографії міст і країн, розповіді про поїздки, поради туристам, фото мандрівників, пам'ятки з усього світу.

Збірники місць Rutraveller

Збірок місць 540 Місць в збірниках 5 891 Лайко 3 353 Країн зі збірниками 125
  • Мені подобається! 12

    Визначні місця Австралії - це, в першу чергу, фантастичні природні пейзажі: велика територія країни зовсім мало порушена людською діяльністю, і тут знайшлося місце масштабним національним паркам і заповідникам. Втім, славиться країна і окремими архітектурними перлинами - такими, як знаменитий Сіднейський оперний театр і Харбор-брідж. Від Rutraveller - добірка самих-самих місць країни ....

  • 0 коментарів

Визначні місця Австралії - це, в першу чергу, фантастичні природні пейзажі: велика територія країни зовсім мало порушена людською діяльністю, і тут знайшлося місце масштабним національним паркам і заповідникам. Втім, славиться країна і окремими архітектурними перлинами - такими, як знаменитий Сіднейський оперний театр і Харбор-брідж. Від Rutraveller - добірка самих-самих місць країни.

До Оперного театру головною прикрасою Сіднея вважався міст Харбор Бридж, але тепер погляди туристів ненадовго затримуються на його гігантської сталевий арці. Їх немов магнітом притягує до себе чудовий крилатий силует Оперного театру, ширяючого над водами гавані.
Свого часу будівництво театру зайняло 14 років і обійшлося в 102 млн австралійських доларів, в той час, як спочатку називалися незрівнянно менші цифри - 4 роки і 7 мільйонів доларів. Однак, незважаючи на гігантський перевитрата всіх мислимих ресурсів, 20 жовтня 1973 королева Англії Єлизавета Друга урочисто відкрила Сіднейський оперний театр, який з тих пір є величезним театральним комплексом, що включає близько десятка різних за величиною залів різного призначення: концертний зал на понад 2,5 тис. глядачів, оперний зал на 1,5 тисячі, зал драматичного театру на більш, ніж 500 чоловік, театр драми і комедії, театральна студія та ще кілька невеликих залів, один з яких знаходиться під відкритим небом на внутрі нней території комплексу.
У Сіднейському Оперному театрі може йти п'ять подань одночасно. Загальна кількість кімнат театру складає близько тисячі, в тому числі холи, ресторани, бари і сувенірні магазини. Будівля театру є всесвітньою спадщиною ЮНЕСКО.

Національний парк Блакитні гори - одне з наймальовничіших місць в Австралії. Вони знаходяться всього в годині їзди на захід від Сіднея. У 1958 році вся територія Великого Вододільного хребта була внесена до списку світової спадщини ЮНЕСКО. Природа парку являє собою типові австралійські тропічні ліси з величезними блакитними евкаліптами і деревоподібними папоротями. Самі ж Блакитні гори унікальні і незвичайні.
Своє поетичне назва Блакитні гори отримали за рідкісне оптичне явище, яке можна спостерігати на вершинах. Краплі евкаліптової олії, які у величезній кількості покривають рослини, особливим чином заломлюють сонячне світло, надаючи йому синюватий відтінок. Через що здається, що над покритими лісом вершинами постійно висить примарна блакитна серпанок. На території парку існує кілька оглядових майданчиків, звідки відкриваються чудові панорами на розташовані внизу долини, найвищу вершину Вікторія, скелі "Три сестри" і ущелина Ехо.
Подорожувати по Блакитним горах можна пішки, на гірському велосипеді, верхи або на джипі. При цьому уздовж туристичних маршрутів розташовані кафе і кіоски.

Харбор-Брідж - одна з головних визначних пам'яток Сіднея. Довжина моста складає 1149 метрів, по ньому здійснюється автомобільне, залізничне і пішохідне сполучення. Завдяки своїй незвичайній формі міст отримав жартівливе прізвисько "вішалка", яке часто використовують у мові місцеві жителі.
Харбор-Брідж був відкритий в березні 1932 і на сьогоднішній день займає друге місце в списку найбільших сталевих арочних мостів. Кожен бажаючий може піднятися на міст, але будьте готові до того, що на це піде не одна година.
Раз на рік Харбор-Брідж стає головною дійовою особою в країні - в новорічну ніч з нього запускається величезна кількість феєрверків. Щорічно це унікальне за красою шоу бачать понад мільярд чоловік на планеті.

Скеляста пустеля Піннаклі - одне з найпопулярніших місць в Австралії. Її незвичайні пейзажі з самотніми вертикальними монументами приваблюють туристів з усього світу. Практично на всій площі пустелі зустрічаються дивні вапнякові стовпи немов би позаземного походження.
Висота дивних колон досягає близько трьох метрів. На розчарування багатьох їх походження не має нічого спільного з позаземними цивілізаціями. Пам'ятники-обеліски утворилися в результаті тисячолітньої ерозії, за час якої сонце і вітер виточували скелі в химерні об'єкти. Довгий час пустеля Піннаклі була мало досліджена і тільки в 1960 році була включена до складу території національного парку. Перші туристичні маршрути були організовані в 2008 році і зараз відвідування скель в пустелі Піннаклі досягло піку своєї популярності.
Кращий сезон для відвідування пустелі Піннаклі з серпня по жовтень. В цей час вдень не так жарко і в деяких місцях пустеля перетворюється в квітучі луки.

Наскільки ми знаємо, Австралія - ​​одне з найбагатших природних місць на планеті, а невелика її частина острів Тасманія - еталон дикої природи. Дощові ліси Тасманії - сувенір, який залишився від колись існував на нашій планеті континенту Гондвани, що включав в себе Австралію, Південну Америку, Антарктиду і Африку. Збережені дощові ліси тягнуться по узбережжю Тасманії. Ці дикі вічнозелені місця і зачаровують пейзажі 30 років тому були визнані природною спадщиною. Тут мешкає знаменитий звір тасманський диявол, а також тасманський беттонга, рудий валлабі і рідкісний сумчастий вовк.
Дощові ліси Тасманії, «легені планети», - це тисячі кілометрів незайманого зеленого світу. Тільки уявіть: навколо густе листя, що переплітаються між собою ліани, гігантські дерева-велетні, чисті озера, а під ногами - килим з м'якого моху. Справжні мандрівники не можуть залишити це місце без уваги.

Австралія знаменита багатством своєї природи. Тут і дивовижні пейзажі, і унікальне підводне царство, і різноманітний тваринний світ. Австралійський національний парк Какаду - якраз один з гідних представників своєї країни.
Тут присутні дивовижні рослина, безліч видів птахів, риб і тварин. Серед них можна зустріти деревну жабу, восьминога, кенгуру, буйвола, злодія, а також знамениту величезну рибу баррамунді. А прогулянка по алігаторова річці - це можливість найсміливішим мандрівникам подивитися на прісноводних крокодилів.
Дуже красива і сама місцевість: каскадні водоспади, велика уранова шахта Ренджер, і високі скелі. Найбільша гордість парку - це «рентгенівські» наскальні малюнки древніх племен, що збереглися до цих пір. Рентгенівськими вони названі тому, що на них зображені не тільки люди, але у їх внутрішні органи. Ось такі ось сувеніри залишилися від стародавнього племені, в честь якого був названий і сам парк.

Незвичайне озеро Хіллер знаходиться на краю Середнього острова, що є одним з 105 островів архіпелагу Recherche, розташованих уздовж південного узбережжя Західної Австралії. Ширина цього солоного мілководного озера становить 600 метрів. Особливість озера полягає в яскраво-рожевому кольорі його води. До сих пір залишається загадкою, чому води озера придбали такий колір.
Це озеро було виявлено в 1802 році британським мореплавцем Метью Фліндерс. Після цього озеро деякий час використовувалося в практичних цілях: в першій половині XIX століття тут жили китобої і мисливці на тюленів, а на початку XX століття тут добували сіль. Видобуток солі закінчилася через шість років, і в наші дні озеро відвідують лише туристи.
Дивовижної краси озеро оточене білою смугою солі, також його оздоблює зелень евкаліптів різних видів. Від океану озеро відокремлено білими піщаними дюнами.

Форт Денісон - одна з найцікавіших пам'яток Сіднея. Раніше на цьому місці розташовувалася в'язниця строгого режиму, в якій містилися найнебезпечніші злочинці. Мешканці острова були запеклими негідниками, засудженими на смерть, і спеціально для приведення вироків у виконання в 1796 році на острові були встановлені шибениці.
За часів, коли острів був в'язницею, тут не було ніяких споруд. Піднімається на 15 метрів над морем і складається з пісковика, острів був скелю. Ув'язнені під командуванням капітана Джорджа Барні, займалися видобутком пісковика для потреб колонії.
Після інциденту з американськими військовими кораблями, що оточили острів в 1839 році, владою було прийнято рішення про необхідність будівництва укріпленої фортеці і посилення оборони гавані. Будувати було вирішено на тюремному острові. Зведенняукріплень почалося в 1841 році, але так і не було завершено. Лише в 1855 році з-за побоювань і страху перед російським військово-морським флотом, які билися в Кримській війні, почався другий етап будівництва. Фортеця була добудована в 1857 році і був названий на честь сера Вільяма Томаса Денисона, з 1855 по 1861 рік обіймав посаду губернатора Нового Південного Уельсу.
Зараз форт знаходиться на території Національного парку гавані, до уваги відвідувачів представлена ​​експозиція гарматного музею, дзвіниця, а також вимірювач припливів і відливів.

"Західні ворота" - найдовший і найвищий міст міста Мельбурн. Біля мосту чотири смуги руху, довжина споруди - 2,6 кілометра.
Відомо, що при будівництві моста в 1970 році загинуло 35 робітників. У Мельбурні будь-яка екскурсія проходить через West Gate Bridge - туристи можуть помилуватися чудовим видом не тільки з моста на річку Ярра, а й на самі "Західні ворота". Висота над водою дорівнює 58 метрам.
Мельбурнський міст вважається одним з найдовших мостів у всій Австралії. Піднесення проходить над парком Westgate, екологічним заповідником, який був створений при будівництві West Gate Bridge.

Бухта Порт-Джексон є найбільшою природною бухтою в світі. Прийнято вважати, що вона була відкрита Джеймсом Куком в 1770 році. А сама місцевість став домівкою для першої австралійської колонії, припливла з Європи.
Бухта Порт-Джексон ділиться на Сіднея, Середню і Північну бухту. У 1932 році через Сіднея бухту був перекинутий знаменитий Харбор-Брідж. Через десять років, в 1942 році, бухта була заповнена різноманітними будівлями, покликаними захистити Сідней від японських підводних човнів. З 1975 року бухта є національним парком "Сідней-Харбор".
Сьогодні в бухті Порт-Джексон циркулюють десятки поромів, які перевозять до ста тисяч пасажирів на добу. Щороку тут проводиться масштабне новорічне шоу з потужними феєрверками.

Пляж Куджи і затоку Лурлайн входять в число найбільш привабливих пам'яток Сіднея. Тут, в східному передмісті, можна зануритися в світ природи: пляжі, мальовничі парки, скелі і бухти. Прогулянки можна здійснювати як по суші, так і по воді, милуючись чудовими краєвидами.
Пішохідний маршрут просто ідеально підходить всім любителям прогулянок незалежно від рівня підготовленості, включаючи навіть людей в інвалідних візках. Стежка прокладена по південних скелях пляжу Куджи і має тротуар протяжністю 525 метрів. Цей відрізок призначений якраз для тих, кому потрібно полегшений варіант.
Що стосується загальної протяжності маршруту, то вона становить близько 3,5 кілометра. Туристи і жителі Сіднея люблять гуляти тут, де міська метушня змінюється природного гармонією.

Улуру або Айерс-рок - священне місце для австралійських аборигенів. Підстава скелі порізане печерами, а їх стіни покриті древніми написами і малюнками. З давніх-давен вважалося, що господар червоної будівлі $, водний пітон, жив саме тут. Тому місцеві жителі до цих пір приходять до підніжжя скелі, щоб здійснити обряд на честь природного божества. Гірський велетень складається з червоного пісковика, саме завдяки його надзвичайній властивості змінювати колір, на світанку і заході Улуру виглядає зовсім по-різному.
Щоб насолодитися дивовижної краси пейзажем, можна проїхати по пустелі на мотоциклі або на верблюжому горбу, а всю панораму цілком варто подивитися з кабіни вертольота. Поруч з горою знаходяться і інші визначні пам'ятки Червоного центру: ущелини, національні парки, каньйони. А на території Національного парку можна зустріти другий символ Австралії - кенгуру.

Чудовий Королівський каньйон розташовується в Червоному центрі Австралії в 323 кілометрах від Аліс-Спрінгс. Висота його стін в деяких місцях досягають позначки 300 метрів, а загальна довжина перевищує два кілометри. Колись священна для аборигенів земля Королівського каньйону сьогодні є однією з головних визначних пам'яток Австралії.
Королівський каньйон в своєму розпорядженні два туристичними стежками. Перша з них пролягає по дну каньйону і займає близько години шляху. Друга стежка складніша - вона веде на саму вершину каньйону і займає в середньому 3-4 години шляху. Але важкий підйом того варто - з вершини відкривається вражаючий вид.
У каньйоні є ще одна стежка під назвою Giles Track, яка з'єднує Королівський каньйон і місто Кетлін-Спрінгс. Пройти її зможуть не всі - довжина стежки перевищує 22 кілометри.

Гіпслендскіе озера Австралії - відоме серед туристів місце. Це найдовший водний шлях на материку. Тут знаходиться знаменитий національний парк Кроаджінголонг з білими піщаними пляжами і гігантами-евкаліптами, між якими натягнуті величезні підвісні мости. Але після одного випадку в 2011 році одне з озер стало користуватися просто шаленою популярністю.
Одна туристична група, яка не перший рік приїжджають не берега озера, в одну з ночей помітила незвичайне явище - води озера почали світитися синім неоновим світлом. Природна природна біолюмінісценція - дивовижне і надзвичайно рідкісне явище. Зазвичай його можна зустріти тільки на глибині океану, там, де сонячне світло втрачає свою силу.
Першим нічний світіння сфотографував Філ Харт. Вся справа в крихітних мікроорганізмах - рідкісного виду водоростей, які надзвичайно розрослися за останні пару років. Noctiluca scintillans або простіше кажучи ночесветка непомітні для людського ока, а ось їх світло - так.

Висота з найдавніших часів вабила людей, і одним із втілень цієї пристрасті стали хмарочоси, якими, крім усього іншого, славиться Австралія, адже на її території розташовані Q1 Tower, яка використовується навіть для стрибків з парашутом, і Башта Евріка. Обидва цих споруди є одночасно найвищими житловими будинками в світі і другими по висоті в залежності від методу підрахунку - зі шпилем або без нього.
Навіть якщо просто виглянути з вікна, розташованого на верхніх поверхах хмарочоса, відкривається такий вид, що просто дух захоплює. Однак Q1 Tower в цьому сенсі унікальна - на 84 (всього їх 91) поверсі знаходиться одна з найбільш пам'ятних оглядових майданчиків в світі.
Оглядовий майданчик Q1 Tower, іменована «Палубою 88», зроблена у вигляді скляного куба, виступаючого з будівлі на три метри. Кожен, хто підніметься на неї, виявиться немов ширяє в повітрі на фантастичній висоті і отримає унікальну можливість побачити багатомільйонне місто Мельбурн з висоти пташиного польоту.
Відвідування Палуби 88 не може не залишити незабутніх вражень. Пропустити таке видовище, перебуваючи в Мельбурні - все одно що з'їсти торт, не чіпаючи вінчає його вишеньку.

  • Мені подобається! 12

    Визначні місця Австралії - це, в першу чергу, фантастичні природні пейзажі: велика територія країни зовсім мало порушена людською діяльністю, і тут знайшлося місце масштабним національним паркам і заповідникам. Втім, славиться країна і окремими архітектурними перлинами - такими, як знаменитий Сіднейський оперний театр і Харбор-брідж. Від Rutraveller - добірка самих-самих місць країни ....

  • 0 коментарів

Інші збірники місць - 540

Новости