Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як переїхати на роботу до Нової Зеландії

  1. Як подолати цей бар'єр
  2. Як залишитися в Новій Зеландії після отримання освіти

Ні для кого не секрет, що багато наших співвітчизників подумують про роботу за кордоном. Більшість хоче виїхати до Англії або США, починає шукати вакансії по інтернету і стикається з тим фактом, що роботодавець навіть не розглядає резюме російських фахівців. Одна з причин - дуже складний процес отримання робочого дозволу в імміграційних органах. Для того, щоб отримати робочу візу, треба бути або геніальним вченим, або багато років пропрацювати в американській або англійської компанії, яка має філію в Росії.

Але тим не менше є країни Британської співдружності, де раді нашим фахівцям, особливо в області інформаційних технологій. І це, в першу чергу, Нова Зеландія, а другий по доступності отримання робочого дозволу і громадянства є Австралія.

Я розповім для початку про перспективи працевлаштування в Новій Зеландії.

Я розповім для початку про перспективи працевлаштування в Новій Зеландії

До кінця 2015 року в цій країні з'явиться більше 70 тисяч нових робочих місць. Економіка Нової Зеландії є однією з найбільш швидкозростаючих серед розвинених країн: зростання ВВП щорічно близько 3,6%, що вище, ніж в США чи Сполученому Королівстві приблизно на відсоток. Фінансовий і комунікаційний сектор, туризм та медичне обслуговування пропонують безліч вакансій для молодих фахівців практично в будь-якій області.

За даними служб зайнятості, тільки в сфері ІТ в даний час є більше 10 тисяч вакансій. Середня зарплата в галузі - від 80-90 тисяч новозеландських доларів ($ 60-70 тисяч) на рік.

Однак варто звернути увагу на важливу умову в описі більшості вакансій:

Резюме від іноземних фахівців вітаються. Проте, тільки кандидати, які на законних підставах мають право працювати в Новій Зеландії і мають відповідний статус, будуть розглянуті як кандидати. Кандидати також повинні мати на увазі, що роботодавець може зажадати провести інтерв'ю в Новій Зеландії.

Як подолати цей бар'єр

Працювати іноземцю в Новій Зеландії можна за студентською візою, яку легко отримати при зарахуванні на якусь навчальну програму: бакалаврат - три роки, поствисшее освіту - один рік або просто курси англійської мови в Новій Зеландії від 14 тижнів. Причому при зарахуванні на вищу освіту в Новій Зеландії деякі інститути для фахівців з сфери ІТ, готельного бізнесу та інших затребуваних спеціальностей пропонують безкоштовне навчання англійської мови до 24 тижнів.

Всі ці програми, в тому числі курси англійської мови терміном від 14 тижнів, дають можливість працевлаштування та отримання громадянства Нової Зеландії. Важливий момент: Нова Зеландія є членом Британської співдружності і її громадянам згодом надається можливість полегшеного працевлаштування у Великобританії, США, Австралії та інших країнах.

Нова Зеландія надає безліч можливостей для отримання освіти:

  • програми бакалаврату - три роки для тих, хто тільки що закінчив школу або коледж в Росії;
  • поствисшее професійну освіту або магістратура - один рік для тих, хто вже має вищу або незакінчену вищу освіту;
  • тривалі курси англійської мови від 14 тижнів, які також високо котируються серед місцевих роботодавців, особливо в сфері туризму і готельного бізнесу.

Як залишитися в Новій Зеландії після отримання освіти

Студентська віза, яку повинні мати всі студенти, які вирушають на навчання в Нову Зеландію на термін від 14 тижнів, відкривається в Росії. Ця віза дозволяє працювати під час навчання по кожній з перерахованих вище програм. Отримання студентської візи - це досить складний і тривалий процес. Одна з вимог - пройти медичне обстеження в уповноваженому консульством Нової Зеландії лікувальному закладі.

Також буде потрібно підтвердження оплати навчання в новозеландському навчальному закладі за весь термін, якщо ви збираєтеся вчитися на курсах англійської мови, або за рік, якщо мова йде про академічну програму. Оплата здійснюється безпосередньо в навчальний заклад, і саме воно повинно підтвердити консульству отримання коштів.

Оклендський університет, Окленд, Нова Зеландія Оклендський університет, Окленд, Нова Зеландія

Необхідно надати документи, зазвичай виписку з банку, про те що у вас є кошти на проживання в Новій Зеландії. Приватне присутності в консульстві не потрібно, але іноді візовий офіцер може призначити співбесіду. Втім, це буває вкрай рідко.

Під час навчання коледжі та університети активно займаються працевлаштуванням своїх студентів і пропонують гнучкий розклад для іноземних студентів в залежності від їх робочого графіка: зазвичай це три дні на тиждень на вибір - ранкові або вечірні заняття.

Випускники новозеландських навчальних закладів, які бажають продовжити роботу після закінчення навчання, зобов'язані оформити спеціальну робочу візу випускника (post-study work visa). Є два типи віз: «open», віза відкритого типу, що дає можливість випускникові протягом року жити в країні, підробляти і займатися працевлаштуванням, і «employer assisted», віза работодательской терміном на два-три роки, яка оформляється в разі влаштування на постійну роботу.

Для тих, хто закінчив вуз, але ще перебуває в пошуку і поки не знайшов вакансію, яка відповідає отриманій освіті, підходить віза відкритого типу. Ця віза дає можливість шукати роботу протягом року, при цьому випускник може залишатися в Новій Зеландії і підробляти, щоб самостійно забезпечувати себе. Надалі ваша кар'єра буде складатися в залежності від ваших успіхів.

Після остаточного працевлаштування випускник отримує візу работодательской типу. Віза цього типу дає право залишитися в Новій Зеландії ще на два роки або навіть довше, якщо робота передбачає проходження трудової практики. Студенти, які знайшли відповідну роботу ще під час навчання, що дуже характерно для програмістів, можуть отримати візу даного типу відразу після закінчення вузу.

Після отримання диплома та працевлаштування випускник має право подати заяву на отримання громадянства Нової Зеландії. Практично в кожному навчальному закладі є сертифікований імміграційний адвокат, який офіційно допомагає в зборі та подачі документів студентам і випускникам даного вузу.

Щоб написати колонку для ЦП, ознайомтеся з вимогами до опублікованими матеріалами.

Новости