Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Роли в домашніх умовах: смачні і прості рецепти з фото - Kulina.Ru.

Роли увійшли в наше життя разом з японською кухнею. Хоча роли готують також в Кореї. Це один з різновидів суші , Або корейського кімбап. Являє собою скручену трубочку з рису і водоростей з різними начинками, потім нарізану на скибочки. Роли готуються за допомогою бамбукової циновки макису. Найчастіше роли ріжуть на 6 шматочків, буває - на 8, іноді - на 12. Іноді роли скручують таким чином, що лист норі виявляється всередині, а рис - зовні, але частіше все-таки лист норі зустрічається зовні. Також існують «кольорові» і «мозаїчні", роли "навиворіт" і інші різновиди ролів.
Найзнаменитіші роли - "Каліфорнія". У начинку входить авокадо і крабове м'ясо, а зверху рол обсипаний ікрою летючої риби. Замість авокадо можна використовувати свіжий огірок, а замість м'яса краба - лосось, тунця або м'ясо креветки.
"Батьком" ролу Каліфорнія називають кухаря Ічіро Машіта, який працював в 1970х роках в ресторані Токіо Кайкан в Лос-Анжалесе. З'явився рол на світ в 1973 році, спочатку став популярним в штаті Каліфорнія, який дав йому назву, повсюдне визнання в США знайшов в 1980х роках, потім став широко відомий і любимо в усьому світі і, як не парадоксально, навіть в Японії.
Помітивши, що його клієнтів, незвичних до традицій японської кухні, частенько бентежать сира риба і жорсткі водорості норі, в які традиційно загортають роли і суші, Машіта вирішив спеціально для них розробити новий рол. Він звернув рол так, що лист водоростей опинився під рисом, для начинки використовував м'ясо камчатського краба, нарізаний тонкими брусочками огірок і скибочку авокадо (такий же маслянистий за текстурою, як риба), а зовнішню поверхню обсипав помаранчевої ікрою летючої риби тобіко.
Ролл "Філадельфія" один з популярних ролів типу "Урамакі", тобто "вивернутих" назовні рисом. Начинка - обов'язково з вершковим сиром, може бути доданий зелений лук, огірок, ікра, зовні рол обгорнутий повністю або частково тонким скибочкою філе свіжого або малосольного лосося.
Ролл "Унагі" зазвичай готують у вигляді "Хосомакі", тобто невеликих по діаметру, загорнутих зовні в норі ролів з одним продуктом в якості начинки, в даному випадку - копченим вугром.
У 2011 році в Єкатеринбурзі приготували найдовший рол. Довжина рекордного ролу склала 2,521 кілометра 74 сантиметри. За даними організаторів, гігантський рол в три рази більше найвищої будівлі в світі, хмарочоса Бурдж-Халіфа в Дубаї (828 метрів). Крім того, він в п'ять разів більше найдовшого корабля в світі Knock Nevis (466 метрів) і в 13 разів довше найвищої статуї в світі - статуї Будди в Лушань (183 метра).
Для приготування ролу пішло півтори тонни рису, чотирнадцять тисяч листків норі і двадцять три кілограми кунжуту. Ролл готували шістдесят кухарів, робота яких тривала п'ятнадцять годин. Організатором рекорду виступив один ресторан Єкатеринбурга, в якому можна було продегустувати гігантський рол. Ролл відвідувачам припав до смаку, з'їли його швидко, деякі з метровому шматку відхопили. Про це розповів представник ресторану Тимур Ситдиков.

Новости