Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

«Живе» Мертве море в Ізраїлі: хто їде і о котрій обійдеться відпочинок?

Особливий спектр ультрафіолетових променів, термомінеральні басейни та лікувальні грязі - ізраїльський курорт «Мертве море» неспроста, називають сьомим чудом світу. Туристи їдуть сюди, щоб поправити здоров'я і побачити місцеві визначні пам'ятки. Чим ще цікаво Мертве море Ізраїлю , Коли краще їхати на курорт і скільки коштують тури з Мінська - знає Holiday.by. Особливий спектр ультрафіолетових променів, термомінеральні басейни та лікувальні грязі - ізраїльський курорт «Мертве море» неспроста, називають сьомим чудом світу

Унікальні властивості Мертвого моря

Мертве море не даремно назвали саме так. У його воді міститься така велика кількість солей і мінералів, що там немає живих організмів. Вода тут дуже солона і володіє унікальним хімічним складом. Вона схожа на маслянистий і в'язкий на дотик розчин.

- Сезон на Мертвому морі Ізраїлю - круглий рік. Це обумовлено тим, що воно розташоване близько до екватора. Найактивнішу і сприятливий час для відпочинку - з листопада по березень, - розповідає менеджер туристичної компанії VIP-TOURS Анна. - У квітні вже стає жарко, а з травня по вересень температура повітря досягає 40C.

Відпочивати на Мертвому морі може кожна людина. Однак особливо корисний такий релакс тим, у кого є проблеми зі шкірою і тим, хто страждає захворюваннями дихальних шляхів.

Купатися в Мертвому морі можна тільки один раз в день і не більше 15 хвилин. За приписами фахівців можна зайти в воду два або три рази, але обов'язково з проміжком часу в три години. Обмеження пов'язане з тим, що вода в Мертвому морі дуже солона. Тривалі водні процедури можуть нашкодити сердечникам.

Тривалі водні процедури можуть нашкодити сердечникам

Крім того, тим, хто приїжджає відпочивати на Мертве море потрібно пам'ятати про деякі правила. Наприклад, заходити в море краще в гумових тапочках, щоб не поранити ноги. Під час купання мокрими руками не можна чіпати очі і ніс. Лежати у воді потрібно акуратно, на спині. Пірнати в Мертвому морі не можна, а після купання слід прийняти рясний душ з прісною водою. Що стосується засмаги, то тут себе точно не варто обмежувати. Сонце тут безпечне за рахунок того, що узбережжі Мертвого моря розташовано на 400 метрів нижче рівня світового океану. Це найнижче місце на поверхні Землі.

До речі, дихати корисним морським повітрям зі всілякими мінералогічними випарами можна також необмежену кількість часу. Не дарма тутешнє повітря називають постійно діючої інгаляцій.

- Найпопулярніші процедури на Мертвому морі - дерматологічні. Комплекс послуг в цьому напрямку обійдеться одному гостю в суму від $ 850, - каже Анна. - Можна замовляти окремі процедури. Наприклад, сольовий пілінг, грязьова маска і зволоження шкіри буде коштувати близько $ 100 за 1 годину 15 хвилин. Процедура «Водорослеве обгортання» триває 40 хвилин і коштує близько $ 70.

Процедура «Водорослеве обгортання» триває 40 хвилин і коштує близько $ 70

Що побачити на курорті крім Мертвого моря

Більшість туристів їде на Мертве море, щоб відновити здоров'я і відпочити від щоденної суєти. У процесі відпочинку туристи із задоволенням знайомляться з місцевими пам'ятками. В Ізраїлі є все: біблійні, археологічні та історичні місця.

Можна, наприклад, відвідати печери Кумрана. Вони відомі тим, що в них у 40-х роках минулого століття були знайдені, так звані «сувої Мертвого моря». Знахідка являє собою одну з початкових версій Біблії. Щоб дістатися до печер Кумрана треба проїхати 20 км від дорожньої розвилки Єрихон-Ейлат. Маршрут туристам із задоволенням підкажуть в готелі.

Інша не менш популярна печера зветься - печери Лота. За біблійним переказом тут після руйнування стародавнього міста Содому ховався Лот зі своїми дочками. Поруч з печерою знаходиться і соляний стовп, який обрисами нагадує фігуру людини. Стовп називають «дружина Лота». Вважається, що таким чином Бог покарав жінку, яка порушила заборону - озирнулася під час втечі з Содому. Тут також можна побачити діючий монастир з церквою, побудованої в візантійському стилі.

Справжній інтерес викликає у туристів і гора Масада - стародавня фортеця на вершині 400-метрової неприступною скелі. Вона з'явилася за часів правління царя Ірода і була одним з останніх місць боїв євреїв з древніми римлянами. Свого часу поруч з фортецею був побудований «Символ палац», вражаючі руїни якого збереглися і сьогодні. Побачити все це можна своїми очима. Достатньо лише прилетіти до Ізраїлю.

За словами Анни, менеджера туристичної компанії VIP-TOURS, тур до Ізраїлю з тижневим відпочинком на курорт «Мертве море» і екскурсійною програмою на 2-3 дні по Святих місцях - "Єрусалим - місто 3 релігій" і "Галілея Християнська» обійдеться на людину в суму від $ 1 000. Пакет включає в себе і лікувальні процедури. Додатково оплачується авіапереліт Мінськ-Тель-Авів-Мінськ (від 325 євро). З детальними програмами можна ознайомитися за посиланням .

Крім шикарного лікувального відпочинку у туристів буде можливість насолодитися гірськими пейзажами і потрапити в Єрусалим , Місто трьох релігій. Нудьгувати буде ніколи.

Нудьгувати буде ніколи

Купити тур на Мертве море можна в компанії VIP-TOURS

www.vip365.by
128 єдиний номер для всіх мереж
+375 (17) 335 29 59, +375 (29) 365 62 65, +375 (29) 812 812 8
e-mail: [email protected]

Цікаве по темі:

Coral Travel представив Ізраїль. В країну трьох релігій з Мінська без оформлення візи

Ізраїль скасовує візи для білорусів

Новости