Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Роздуми потенційного туриста під кінець курортного сезону

  1. Додати коментар
  2. інші повідомлення

19 вересня 2018 року 14:14

Відпочинок на Чорному морі для воронежцев - це за традицією ось що: "Знав би прикуп - жив би в Сочі". Але життя змінилося, як і радянські стандарти: Туреччина і Єгипет фактично "потопили" чорноморські курорти. І все політичні катаклізми лише злегка міняли нову реальність, а змінити її в принципі виявилися не здатні.

ПОТРІБЕН НАМ БЕРЕГ ТУРЕЦКИ?

Ще на початку цього літа воронезькі турфірми констатували, що Туреччина поза конкуренцією: після відновлення туробміну між нашими країнами вона повернула свої позиції і як і раніше пропонує краще співвідношення ціни і якості. Переважна більшість воронезьких туристів вибирали Анталію, нову "всеросійську оздоровницю": навесні на Туреччину довелося до половини продажів путівок, і ті, хто бронював її курорти в лютому - квітні, заощадили 10-20 тис. Руб. Відпочинок на двох на 9-10 ночей в готелі 5 * коштував 80-100 тис. Руб., А в 3 * можна було вкластися і в 45-50 тис. На двох.

На початку літа 50% всіх відпочиваючих воронежцев летіли до Туреччини, а 25% - на російські курорти, і так було в середньому по всій країні.

За рік ізоляції турецьких курортів російські так і не змогли зайняти їх місце. У 2018-му попит на путівки на вітчизняні курорти впав на 40%: сервіс там явно не відповідав цінами, а фрукти були куди дорожче.

Відтік туристів стався і з Криму: добиратися до нього було не дуже зручно, а переліт на літаку туди і назад сім'ї з трьох осіб коштував близько 50 тис. Руб. І це не рахуючи очікування порома в Крим - часом до доби.

А в Туреччині 11 ночей - всього за 27000 руб. з людини. Прямий переліт Воронеж - Анталія - ​​Воронеж, трансфер з аеропорту і назад, проживання в 4 *, і все включено!

Актуальні ціни на відпочинок в Геленджику: проїзд на поїзді в купе - по 4000 руб. туди і назад, проживання в липні - від 1200 руб. Вечеря в їдальні - близько 200 руб., Похід в ресторан або кафе - від 1000 руб. Найбільший в Росії аквапарк - 1700 руб. з дорослої людини на весь день.

Навіть в Домінікані відпочинок виявився дешевшим (якщо, звичайно, не включати переліт), ніж в Криму: за день відпочинку в середньому з туриста 133. Число наших там виросло відразу на 225%: в Домінікану з'їздили на відпочинок близько 100 тис. Росіян; вони витратили там більше грошей, ніж американці та європейці.

А влада Криму і Краснодарського краю обговорювали ідею ввести туристичний сборвЂ|

За даними Асоціації туроператорів Росії, цього літа продажу турів до Туреччини перевищили рівень 2015 го на 30% - за перші півроку їх придбали більше мільйона чоловік.

БЛИЖЧЕ ЛОКОТОКвЂ|

У вересні один з провідних російських інтернет-сервісів Biletix повідомив, що турпотік з Воронежа в Сочі знизився на 12%. Причина проста: середній чек на авіапереліт з Воронежа в Сочі і назад в червні - серпні зріс з 9930 до 11594 руб. - на 16% в порівнянні з 2017-м. При цьому 55,6% росіян вважають, що відпочинок в Сочі стає краще, а 9,7% - що гірше. Частка туристів, які рекомендують Сочі своїм друзям і знайомим, в 2018-м зросла за рік з 24% до 39%, а тих, хто категорично не рекомендує, знизилася з 15% до 4%. Число тих, хто сумнівається залишилося колишнім - близько 30%.

У порівнянні з 2017-м, зросла задоволеність туристів інфраструктурою - з 32% до 40%, обслуговуванням - з 9% до 16%, розвитком громадського транспорту - з 24% до 29%. Чомусь злегка просіла задоволеність сочинської природою і кліматом - з 85% до 80%. Число задоволених чистотою місцевої природи, моря і пляжів залишилося стабільним - 29%, а задоволеність місцевою кухнею і якістю продуктів, і без того невисока, знизилася з 27% до 20%. Чверть опитаних похвалили насиченість сочинської культурної програми і великий вибір місць розміщення туристів. Всього 16% залишилися задоволені доступністю цін і якістю обслуговування - як і в 2017-му.

За рік незадоволеність туристів якістю відпочинку в Сочі в цілому знизилася. У 2018-му три основні претензії туристів: високі ціни (52%, а було в 2017-му - 75%), переповненість курортів (41%, було 34%), засміченість пляжів і моря (29%, було 43%), поганий сервіс (24%, було 32%).

Число туристів, які хотіли б повернутися в Сочі, зросла з 33% до 45%, а тих, хто не хотів би повернутися, знизилося з 20% до 12%. Багато хто сумнівається, чи варто повертатися - 42% (було 47%).

Тобто все начебто покращився, крім переповненості курортів. новР

ЗАГРАНИЦА НАМ ДОПОМОЖЕ

Портал Biletix підрахував, що влітку 2018 го воронежці подорожували менше, ніж минулого. Багато і раді б кудись злітати, та соціально-економічна обстановка не пускає. Продажі авіаквитків туди-назад з аеропорту Воронежа міцно впали: по Росії з вильотом в червні - серпні воронежці купили на 26% менше квитків, ніж влітку 2017 го, за кордон - на 23% менше.

При цьому в цілому по Росії частка туристів, які влітку купили авіаквитки за кордон, зросла з 36% до 37%.

Середній чек при купівлі авіаквитків туди-назад з Воронежа по Росії виріс на 8,5%, з 10112 до 10978 руб., А за кордон - чомусь подешевшав на 0,5%, з 20512 до 20423 руб.

Найпопулярнішими напрямками у воронежцев влітку 2018 го стали Сімферополь, Санкт-Петербург, Сочі, Москва, Кишинів, Казань, Єкатеринбург, Тель-Авів, Стамбул і Мінськ.

В цілому список найпопулярніших у росіян міст виглядає так: Сімферополь, Сочі, Анапа, Тіват, Краснодар, Санкт-Петербург, Кишинів, Мінеральні Води, Єреван і Батумі.

Продажі авіаквитків туди-назад до Криму злетіли на 45% в порівнянні з 2017-м, а в Сочі - знизилися на 6%. При цьому середній чек на авіаквитки туди-назад з вильотом з Москви і в Крим, і в Сочі подорожчав більш ніж на 20%; бензин нині дорогий ...

В цілому обсяг продажів авіаквитків (див. Таблицю) влітку 2018 го впав на 6% в порівнянні з літом 2017 го. Головна причина - корекція після різкого зростання вартості авіаквитків під час чемпіонату світу з футболу.



Додати коментар

Коментар успішно доданий

інші повідомлення

У п'ятий раз відкрилися в місті "Воронезькі духові асамблеї ім. В.М. Халілова". Гарною музикою в дні проведення конкурсу наповнилися вулиці центру Воронежа, адже грали оркестрові і ударні колективи прямо на площі Леніна.

Воронезька область

Керівники Воронезького державного театру ляльок імені Валерія Вольховського "Шут" на прес-конференції розповіли подробиці про майбутній театральному подію Воронежа міжнародного масштабу. З 20 по 26 травня в нашому місті пройде перший Міжнародний фестиваль театрів ляльок "Формат Вольховського".

Воронезька область

ПОТРІБЕН НАМ БЕРЕГ ТУРЕЦКИ?

Новости