Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як дістатися з аеропорту Бен-Гуріон до Тель-Авіва

  1. Як доїхати до готелю з аеровокзалу
  2. Мальовнича поїздка залізницею
  3. Вартість проїзду та способи придбання квитків
  4. Як проїхати на маршрутці або автобусі?
  5. Якщо викликати таксі
  6. Яким чином взяти автомобіль в оренду

Два головних мегаполісу на Близькому Сході розділяє відстань, рівну 66 км, однак основний ізраїльський аеропорт знаходиться не у столиці, а в 14-ти км на південний схід у напрямку від Тель-Авіва. Свою популярність міжнародний аероузел імені Бен-Гуріона отримав завдяки підвищеним вимогам до безпеки і цілого комплексу охоронних заходів, розроблених з метою профілактики та своєчасного запобігання терористичних загроз.

Контроль за забезпеченням дотримання цих заходів здійснюють різні правоохоронні структури Ізраїлю: армія, поліція, приватні охоронні фірми. Тому подорожувати до цієї держави зовсім безпечно. Розглянемо основні умови перельоту і зручність проїзду до місця призначення, тобто, наскільки швидко можна дістатися з аеропорту Тель-Авіва в центр міста після приземлення літака.

Як доїхати до готелю з аеровокзалу

Завдяки прекрасно влаштованій інфраструктурі транспортної мережі, дістатися до міського готелю просто практично на будь-якому типі транспорту, виходячи зі свого бюджету, особистих переваг і вільного часу.

Сьогодні другий найбільший мегаполіс за чисельністю населення і популярності серед іноземних гостей поступається Єрусалиму, але за рівнем розвитку інфраструктури та транспортного руху випереджає його. За прагнення до прогресу і сучасний вигляд Тель-Авів отримав славу «міста майбутнього», тому розташування головної повітряної гавані поблизу від нього цілком обгрунтовано.

Співвітчизникам, які планують подорож до Мертвого моря, треба буде розв'язати, як дістатися з аеропорту Бен-Гуріон до Тель-Авіва за найкоротший час, або з найменшими витратами.

В даний час туристам доступні можливості:

  • проїхати на міському громадському транспорті;
  • звернутися в службу таксі;
  • орендувати машину;
  • скористатися трансфером.

Про ці способи далі розповімо докладніше. Як проходить дорога в авіатермінал залізничною колією? Поїздка на поїзді (Ракевет) вважається практично найкомфортнішим і економічним способом пересування. Пункт відправлення розташовується на підземному рівні безпосередньо в будівлі третього терміналу.

Мальовнича поїздка залізницею

Приміські поїзди здійснюють рух цілодобово. Виняток становлять релігійні свята, включаючи сьомий день тижня - Шабат - суботній день, коли, згідно з духовному вченню і встановленим приписами, місцевим жителям рекомендується не працювати. Щоб досягти мегаполісу в цей день, потрібно замовити таксі або сісти на маршрутний шаттл. Рух ж / д транспорту відновлюється після 20-ї години вечора.

Від аеровокзалу на поїзді можна також доїхати до Єрусалиму на ранковому або вечірньому рейсі (о 6 годині ранку або 19 годин вечора). Слід пам'ятати, що вночі інтервал в русі поїздів становить одну годину, а вдень - близько півгодини. У денний час поїзд забирає пасажирів на наступних станціях:

  • Ха-Хагана - проміжна зупинка, звідки виконується пересадка на електричку до Єрусалиму та інших популярних місць;
  • Ха-Шалом - багатолюдний бізнес-центр;
  • Савідор-Мерказ - знаходиться недалеко від будівлі місцевого автовокзалу;
  • Університет - кінцевий пункт руху електропоїзда.

Вночі склади зупиняються на станції Савідор-Мерказ, минаючи попередні пункти. Щоб продовжити шлях до відомим туристичним районам, і дістатися з аеропорту Тель-Авіва в центр міста, необхідно потрапити на автобусний маршрут No 18.

Точний розклад руху поїздів міститься на інтерактивній сторінці сайту місцевого залізничного вузла. Для зручності російськомовних пасажирів, всі відомості доступні в перекладі.

Вартість проїзду та способи придбання квитків

Купити ж / д проїзний можна відразу після приземлення в будівлі терміналу - в спеціальних автоматах, розташованих на станції. Як дістатися з аеропорту Бен-Гуріон до Тель-Авіва без сторонньої допомоги? Користуйтеся зручностями для туристів, представлених різними покажчиками і написами в районах вокзалів і станцій. Знайти потрібний вагон дуже легко: достатньо йти за вказівниками з написом «поїзда».

Алгоритм придбання квитків виглядає так:

  • у вікні автомата вкажіть «англійська мова»;
  • відзначте кінцевий пункт призначення;
  • ознайомтеся з інформацією про дату поїздки і її тривалості;
  • вкажіть, кому необхідний квиток (дорослому або дитині);
  • внесіть оплату готівкою або за допомогою банківської карти.

Оголошення про прибуття поїздів здійснюється англійською мовою. Ціна поїздки до центру Тель-Авіва з аеропорту становить 16 шекелів. У перекладі на наші гроші ця сума приблизно дорівнює 270 рублів. Вона є фіксованою, і не може бути знижена навіть коли ви вирішите вийти раніше зазначеної станції.

Дорога до міста займає максимум 15 хв. Деяким категоріям громадян передбачені певні знижки і пільгові тарифні ціни на квитки, зокрема для:

  • діток, молодше п'яти років - проїзд є безкоштовним;
  • дітей від 5 до 10 років - діє знижка на покупку талона в розмірі 10%;
  • студентів - знижка на квиток також становить 10% за умови пред'явлення студентського квитка або іншого підтверджуючого документа;
  • пенсіонерів - розмір пільги становить 50%, проте в касі краще заздалегідь уточнити, чи діє ця умова щодо іноземних гостей.

У разі виникнення якихось питань чи проблем, пов'язаних з придбанням квитків, в цілодобово можна попросити допомогу у співробітників аеропорту.

Перед виходом на платформу, куплений талон необхідно притулити до турнікету. Після завершення шляху, вихід людей здійснюється за такими ж принципами, тому до прибуття на місце призначення, квиток викидати не варто.

Як проїхати на маршрутці або автобусі?

Крім залізничної колії, доступним типом транспорту виступають місцеві маршрутки або шерут моніт. Їх безперечна перевага в порівнянні з електричками - це можливість вийти в будь-який час і будь-якому місці, не доїжджаючи до зупинки, передбаченої маршрутом.

Шерут моніт відправляється тільки в міру заповнення всього салону пасажирами. Тривалість поїздки складе близько півгодини, але квитки коштують майже в 2,5 рази дорожче, ніж на електричці (максимум 40 шекелів або 670 рублів).

Через невеликого салону дорога не буде занадто комфортної для мандрівників з маленькими дітьми або туристів, що мають велику кількість сумок і валіз. Дістатися з аеропорту Тель-Авіва в центр міста найдешевше на міському автобусі. Цей вид транспорту вважається найекономічнішим за ціною, але найменш комфортним. Дістатися до міста на маршрутці або автобусі безпосередньо немає можливості.

У процесі потрібно дотримуватися деяку послідовність дій:

  • від будівлі 3-го терміналу по виходах No 21, No 23 пройти до автобусної зупинки, або дістатися на шатлі No 5. Проїзд на шатлі безкоштовний для всіх пасажирів. Однак, плануючи знову опинитися в аеропорту після виїзду за його територію, увійти на шаттл можна тільки при пред'явленні проїзний карти, отриманої в міській громадській маршрутці у водія;
  • пересісти на маршрутку No 268. Тривалість поїздки до забронювати готель приблизно складе півгодини, не беручи до уваги завантаженість траси. Ціна квитка - 14 шекелів або 234 руб .;
  • на шатлі No 5 приїхати до остановочному пункту «Бен-Гуріон Ель Джакшен»;
  • доїхати до міста на автобусі No 249.

Потрібно мати на увазі, що пересування автобусом займає більше часу в порівнянні з іншими видами автотранспорту. Крім цього, рух автобусів не проводиться в нічний час і по суботах. Знижки на квитки в громадському транспорті аналогічні тим, які встановлені на поїзді. Безкоштовно дозволяється їхати маленьким дітям в супроводі дорослих.

Автобуси відправляються від повітряної гавані Бен-Гуріон з 7 години ранку до 21 години вечора з четверга по неділю. А також о 10:25 та 14:00 по п'ятницях. У суботній час виконується один маршрут, який відходить від авіаційної привокзальній площі о 21:30 год.

Якщо викликати таксі

Дорога на автомобілі з водієм - найприйнятніший варіант тим туристам, які люблять подорожувати з комфортом, або взяв з собою в дорогу багато багажу. Водії довезуть до мегаполісу навіть вночі, у вихідні та свята, включаючи день Шаббата. Тому серед інших транспортних засобів, це єдиний варіант потрапити в Тель-Авів. Він підходить клієнтам авіакомпаній, що прилітають на ізраїльську землю в суботні дні або нічний час.

Недоліком в цьому випадку є великі витрати на дорогу: водій авто візьме з вас 230 шекелів або більше 3800 рублів в перекладі на наші гроші.

Також можливі додаткові витрати:

  • плюс 10 шекелів (160 рублів) за ще одну людину;
  • 67 рублів додатково за провезення багажу;
  • плюс 25% від основної вартості за поїздку в суботу або вночі;
  • деяка сума на розсуд водія за очікування.

Будьте пильні, щоб не попастися на різні хитрощі шахраїв. Ціна за поїздку в таксі в Ізраїлі є постійною, конкретну вартість можна уточнити на спеціальній стійці у співробітників аеровокзалу або зателефонувавши по телефону в службу таксі.

Щоб вчасно дістатися з аеропорту Тель-Авіва в центр міста, переважно робити замовлення заздалегідь в інтернет мережі. Плануючи зробити це в аеропорту, ви ризикуєте потрапити у великі черги біля входу в 3-ій термінал або біля виходу з 1-го терміналу. На сайті перевізників завжди пропонуються послуги служб таксі.

Яким чином взяти автомобіль в оренду

Поїздка на орендованому автомобілі - дуже зручний і швидкий спосіб потрапити в місто. Основна перевага тут - відсутність необхідності очікування автобуса, поїзда, маршрутки і достатнє місце для будь-якого багажу. Наскільки дорого дістатися з аеропорту Бен-Гуріон до Тель-Авіва, чи потрібно витрачатися на таку поїздку? Ціна оренди залежить від типу машини і її місткості:

  • 36 доларів за невелику машину, що вміщає до 4-х пасажирів;
  • 37 доларів і вище за машину середнього розміру;
  • 52 долари на добу за оренду міні-автобуса.

При наявності міжнародного водійського посвідчення немає ніяких перешкод для прокату машини. При виборі цього способу проїзду, у кожного іноземного туриста з'являється можливість вільного пересування по міських поселеннях і в околицях, а також огляду найвідоміших визначних пам'яток дивовижної країни. Гості з далеких країн найчастіше користуються орендованим автомобілем.

Ще один доступний вид транспорту - трансфер від аеропорту до міста. Замовлення поїздки від підприємства - дорогий, але економічний за часом спосіб, що дозволяє швидко доїхати до потрібного місця.

Плюси такої доставки пасажирів в тому, що водій буде особисто зустрічати вас в установленому місці і допоможе донести багаж. Причому ціна послуги є постійною, що не змінюючись при несподіваних обставин. Замовити трансфер можна онлайн протягом доби без вихідних і свят.

Поїзд з аеропорту Бен-Гуріон

Як проходить дорога в авіатермінал залізничною колією?
Як дістатися з аеропорту Бен-Гуріон до Тель-Авіва без сторонньої допомоги?
Як проїхати на маршрутці або автобусі?
Наскільки дорого дістатися з аеропорту Бен-Гуріон до Тель-Авіва, чи потрібно витрачатися на таку поїздку?

Новости