Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Ресторан Авіатор / Aviator в Москві на Пресненський наб .: авторська кухня, забронювати - рецензії, відгуки, фото, телефон і адресу

Ресторан Aviator, який розмістився в звичайних апартаментах на 52-му поверсі Вежі «Федерація» в Москва-Сіті, я відвідав відразу після відкриття. Тоді я не зрозумів ні концепцію закладу, ні посил шеф-кухаря, ні ідеї дизайнера інтер'єру. Через сім місяців я знову опинився на 52-му поверсі, причому виявився не випадково, представники ресторану попросили зайти і оцінити всі зміни, я погодився, а раз погодився, треба йти.
Ресторан Aviator, який розмістився в звичайних апартаментах на 52-му поверсі Вежі «Федерація» в Москва-Сіті, я відвідав відразу після відкриття

Суботній вечір, погода ще майже річна, хмар і дощів немає. Москва-Сіті вирує. Близько Вежі «Федерація» метушиться народ. Хтось курить, хтось сміється, хтось збирає людей в групи і веде на оглядовий майданчик. У багатому фойє хмарочоса тихо. Потрапити з наскоку в Aviator як і раніше не можна, потрібно спочатку зробити контрольний дзвінок в ресторан, а потім почекати, поки спуститься дівчина в пілотці. Потім підйом на ліфті, коридор, звичайні двері, синьо-сірий прохід, панорамні вікна з видом на Москву і обідній простір неправильної форми, розбите на окремі зони цементними колонами. Декорацій і раніше небагато: РК-монітори, сталева стійка в центрі і дирижабль на стіні. У дальньої стіни розмістилася барна стійка, по залу розкидані різношерсті столи і стільці. Природного світла багато, але він зникає разом з сонцем, а штучне освітлення слабенько, чому ввечері ресторан огортає напівтемрява.
Меню в Aviator змінилося, але залишилося авторським , З акцентом на фьюжен , причому фьюжен справжній, правильний. У кожній страві поєднувалися різні елементи з різних кухонь, які пропустили через різноманітні методи приготування. Набір страв обмежений і складний. Незвичайність продуктових сполучень або напружує, або змушує задуматися. При замовленні дуже б допомогла допомогу персоналу, але її, на жаль, я не дочекався, бо офіціанти самі толком не розуміли, що саме вироблялося на кухні.
З урахуванням попереднього досвіду очікування їжі пройшло з якоюсь настороженістю, і, як незабаром з'ясувалося, не дарма. Їжа страждала від трьох мінусів: засилля псевдосланцевой чорної посуду, рецептурної непродуманості і слабкого виконання.

  • Ростбіф з телятини з маринованими каперсами, 790 ₽
  • Камені з сиру "Грана Падано" на снігу з оливкового масла з ваніллю і грушевим пюре, 980 ₽
  • Вонтони з качки в імбирному соусі Тай-Бей , 650 ₽
  • Креветки Темпура, 670 ₽
  • Суп-пюре з гарбуза з подкопченной фореллю, 550 ₽
  • Філе телятини з фуа-гра, картопляним пюре і соте з овочів, 1650 ₽
  • Мурманський палтуса 1850 ₽
  • Панакота з пюре груші з соусом карамель, 670 ₽
  • Вода Aqua Panna 0.75, 600 ₽

«Ростбіф з телятини з маринованими каперсами» прибув у вигляді набору з чотирьох шматків м'яса, виконаних у вигляді брускетту з різними начинками. Візуально - цікаво. Телятина м'яка, соковита, але абсолютно прісна, причому прісність захопила не тільки м'ясо, але і всі «топінги». Ні солі, ні перцю, ні спецій, нічого крім блідості і порожнечі. «Камені з сиру" Грана Падано "на снігу з оливкового масла з ваніллю і грушевим пюре» також вразили подачею. На чорному сланцевий гуртку розмістилися три річкових біло-чорних каменю, дев'ять точок соусу і желе з шишкою в центрі. Але в смаку панував очевидний дисбаланс. Камені були дійсно сирні, але сирний присмак у них виявився занадто концентрований, багато не з'їсти, не насолодитися. За ідеєю, потужність сиру повинні були згладити інші інгредієнти, але вони брати участь в параді відмовилися. Соус, він же пюре, був слабкий, сором'язливий, і його було занадто мало. Желе вийшло занадто щільне і ніяк не хотіло з'єднуватися на вилці з сиром і соусом, ну а шишка була просто марною декорацією.
«Вонтонов з качки в імбирному соусі Тай-Бей» залишилися зі старого меню і знову прибули засмажені, хоча в меню про це, як і раніше ні слова. Чотири пельмені сиділи всередині дерев'яної миски на жменьці чогось хрусткого і гірці порожнього, нічим не приправленого салатного міксу. До жовтих пельменів ніяких претензій: дзвінко, смачно, пряно. Качка в начинці м'яка, мариновані-тушкована, соковита. Соус «Тай-Бей» - солодкуватий, злегка гострий, майже азіатський. З вонтонов поєднувався вдало, нічого не забирав, не блокував.
«Суп-пюре з гарбуза з подкопченной фореллю» - ще одне блюдо, де кожен елемент, а їх було чотири, займався своєю справою і не звертав уваги на інших учасників процесу. Густе жовтувате пюре випромінювало свою власну очевидну гарбузову солодкість, яка ніяк не перетиналася з солонуватий рибних кубиків і кислинкою білого сметанному соусі. Навіть перемішавши всі інгредієнти разом, єднання досягти я не зумів.
«Креветки Темпура» були не «темпура», а «привіт від починаючої домогосподарки», яка приготувала креветки в клярі і обізвала їх модним заморським словом. Панірування - як танкова броня: товстенний, пружна, непробивна. Креветки всередині - гумові, прісні, втрачені для суспільства і для трапези. Соус, що подавався з блюдом, в меню позначили як «Чилі», але за смаком він нічим не відрізнявся від соусу «Тай-Бей».
«Філе телятини з фуа-гра, картопляним пюре і соте з овочів», мабуть, захищаючи інші продукти, загинуло на кухні. М'ясо ужарітся до непристойного сірого кольору, позбавивши його соку, м'якості і свіжості. Не менш сумно виглядав гурток з рідкого картопляного мусу. У ньому не було ні смаку картоплі, ні солі. Що ж до смужки фуа-гра, то вона виконувала виключно декоративну роль. «Мурманська палтуса» пощастило більше. Йому вдалося вижити після кухарських нападок і прибігти до столу в належному вигляді. Риба була соковита, м'яка, ніжна і приємно шовковиста. Тільки вона абсолютно не потребувала допомоги коричневих соусних точок з нібито присмаком «Теріякі» і червоно-помаранчевої твердої груші. Я, звичайно, розумію, що кухарі вміють готувати різнокольорову грушу і капати соусом на сланець, але вміння і сенс - речі різні.
Розділ десертів в той вечір представляла «Панакота з пюре груші з соусом карамель». Блюдо чомусь мало дивний фіолетовий колір, було нудотне і рідке, як молочний коктейль (чи то його недодержання в холодильнику, то чи в нього бухнули занадто багато гарячої карамелі).
Обслуговування особливої ​​спритністю або професіоналізмом не відрізнялося. Три офіціанта працювали повільно, зайвих рухів не робили, один одному не допомагали, обслуговувати чужі столи не поспішали, прилади прибирали рідко, брудний посуд несли тільки після нагадувань, періодично били склянки і кидали прилади.
І ще один аспект, на який довелося звернути увагу. Публіка в Aviator здивувала мене своїм віком. Майже всі столи окупувала молодь від 20 і молодше, причому всі молоді люди та дівчата замовляли по одній і тій же схемі - десерт на двох і по напою на кожного. Ніякого першого, другого і компоту. Прийшли, пофоткались, з'їли десерт і віддалилися. В принципі в цьому немає нічого поганого. Будь-хто може і повинні відпочивати в ресторанах так, як їм подобається, тільки я не впевнений, що така схема підходить для самого ресторану, тому що на самотніх десертах і напоях в наш час далеко не заїдеш.
Підсумок такий:
На сьогоднішній момент Aviator більше нагадує не серйозний ресторан, а прикольне кафе для юних любителів класних, залікових фоток і бомбических постів в «Інсти» з хештегом про крутому локейшене, але без крутих витрат. Що ж до якості їжі і сервісу, то для формату молодіжного кафе вони цілком підходять, але до ресторанного рівня ніяк не дотягують.

Що ж до якості їжі і сервісу, то для формату молодіжного кафе вони цілком підходять, але до ресторанного рівня ніяк не дотягують

Новости