Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Українська авіакомпанія SkyUp влітку запустить рейс Київ-Батумі, а взимку - два нових маршрути до Європи

В кінці минулого року був представлена ​​нова українська авіакомпанія SkyUp

В кінці минулого року був представлена ​​нова українська авіакомпанія SkyUp. Нагадаємо, українська SkyUp, спочатку підносять як перший національний лоукостер, на ділі виявилася чартерним перевізником з невеликою часткою регулярних рейсів по лоукост-моделі.

Стало відомо, що SkyUp, яка планує розпочати польоти в кінці цього місяця, отримає свої перші повітряні судна - два літака Boeing 737-800 Next Generation 2013 року випуску - тільки до середини цього місяця. Обидва будуть взяті в лізинг у Boeing Capital Corporation, їх попереднім експлуатантом була Malaysia Airlines. Також повідомляється, що до кінця квітня в парку SkyUp з'явиться третій літак, який надасть неназвана лізингова компанія.

Сертифікат експлуатанта та ліцензію авіаперевізника SkyUp розраховує отримати до 18-19 квітня. Після цього авіакомпанія буде готова виконувати рейси «хоч на наступний день». Нагадаємо, що спочатку SkyUp почне виконувати чартерні рейси, тоді як регулярні (внутрішні) плануються тільки з червня.

«Як тільки ми пройдемо процедуру сертифікації та ліцензування, ми готові почати виконувати чартерні рейси вже на наступний день. Це будуть рейси або в Туреччину, або в Єгипет, в залежності від розкладу польотів наших партнерів-туроператорів. Якщо це буде 20 квітня, то це буде Єгипет, якщо 23 квітня, то Туреччина », - повідомив в недавньому інтерв'ю ato.ru генеральний директор авіакомпанії Євген Хайнацкий.

Що стосується регулярних рейсів, SkyUp почне c внутрішніх маршрутів Київ-Одеса і Харків-Одеса, пізніше до них додасться ще один напрямок - Львів-Одеса. За кордон авіакомпанія планує літати по маршрутах Київ-Барселона, Київ-Ларнака і Київ-Батумі. Причому останній маршрут замінив в первісній версії маршрутної сітки Київ-Дубай, відкриття цього напрямку відклали з літа на осінь. Крім того, з зимового сезону компанія планує відкрити ще три нових міжнародних напрямки - в Західну і Східну Європу, а також на південь. Місця на ці рейси будуть продаватися блоками для туроператорів, а невикуплені блоки місць будуть віддаватися у вільний продаж, як на регулярні рейси. Згодом розподіл місць повинно скласти 50/50.

Гендиректор підтвердив, що перший рік роботи SkyUp буде зміщена більше в бік чартерних перевезень, але в планах на майбутнє - розподіл регулярних і чартерних рейсів 50% на 50%.

Джерело: ЦТС ( 1 і 2 )

  • Авіакомпанія SkyUp зареєстрована в Києві в червні 2016 року. Її засновником є ​​ТОВ ACS-Україна Тетяни Альби і Юрія Альби, яким також належить туроператор JoinUp!
  • У грудні 2017 року SkyUp анонсував чартери з Києва, Харкова, Львова та Одеси за 16 напрямками. Серед них: Анталія, Бодрум, Даламан, Шарм-ель-Шейх, Хургада, Бургас, Ріміні, Тирана, Варна, Ларнака, Тіват, Барселона, Пальма-де-Майорка, Тенеріфе, Дубай.
  • У березні 2018 року SkyUp підписала контракт з Boeing на поставку п'яти Boeing 737 MAX на $ 624 млн. Всі п'ять літаків повинні бути поставлені в 2023 році. Крім того, в контракті передбачена можливість дозамовлення ще п'яти літаків цих же моделей в аналогічні терміни.

Новости