Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Топ-10 бюджетних авіакомпаній Європи

Топ-10 лоукостерів Європи - огляд

Лоукостери (low-cost), або бюджетні авіакомпанії - авіакомпанії, які пропонують дешеві ціни на свої квитки, але при цьому в цю ціну не входять певні послуги для пасажирів: харчування на борту, безкоштовний провіз багажу, вибір місць і т.д. Саме завдяки діяльності лоукостерів Ви можете скоротити витрати на свій відпочинок і подорожі в рази.

Відразу хочемо підкреслити, що такі дешеві квитки ніяк не позначаються на безпеці пасажирів. Компанії економлять нема на старих літаках, або їх обслуговуванні, а виключно на додаткові послуги для пасажирів. Багато лоукостер є одними з найбільш безпечних авіакомпаній. Ми представимо вашій увазі огляд найкращих і найцікавіших для російських мандрівників бюджетних авіакомпаній.

Ще буквально кілька років тому російським мандрівникам для того, щоб потрапити в будь-яку європейську країну, при цьому сильно не вдаривши по своєму гаманцю, необхідно було планувати і виконувати найскладніші маршрути з купою пересадок. Для цього вони користувалися послугами європейських лоукост-компаній. Сьогодні ж, багато лоукостер пропонують прямі вильоти з Москви і Санкт-Петербурга. Такі прямі рейси не завжди виявляються дешевше, ніж стикувальні, з пересадками, але ціни на них все одно часто виявляються дешевше, ніж внутрішні перельоти по Росії.

На території Європи функціонує десятки лоукостерів, які здійснюють польоти по сотням різних напрямків. Ми ж познайомимо вас виключно з тими авіакомпаніями, які будуть корисні російським любителям подорожей.

Кожна авіакомпанія встановлює свої норми і тарифи на провезення багажу і ручної поклажі. Рекомендуємо звернутися до статті Правила і вартість провезення багажу і ручної поклажі у лоукостерів

1. AirBaltic

AirBaltic

Латвійська авіакомпанія, що здійснює перельоти переважно з (або в) країн Балтії - Литви, Латвії та Естонії. Саме ця авіакомпанія дуже часто істотно знижує витрати на перельоти в країни Європи для російських громадян. Цікаво те, що це єдина в нашому списку авіакомпанія, яка не позиціонує себе як лоукостер. Проте, вартість квитків у них приємно дивує.

Напрямки для російських туристів. Більшості опитаних мандрівників знайома схема: дістатися будь-яким способом (найпростіше, на автобусі) до Риги або Талліна з Санкт-Петербурга, а далі ... далі - варіантів маса! Скориставшись послугами AirBaltic ви можете полетіти з Талліна, Риги або Вільнюса практично в будь-яку країну Європи, і зовсім недорого. Є також рейси з вильотами з Москви або Санкт-Петербурга, але з пересадкою в цих балтійських країнах. За останньою схемою, AirBaltic, як правило, пропонує найкращу можливість перельоту з російських столиць в Рим, Барселону і ще ряд європейських міст. Наприклад, в Рим навіть у найгарячіший сезон - влітку, вартість квитка обійдеться в 80-90 євро, в Барселону - 90-100 євро. Але набагато вигідніше буде вилітати, природно, безпосередньо з Талліна, Риги або Вільнюса.

2. Перемога

У наприкінці 2015 року список найважливіших для росіян лоукостерів поповнила вітчизняна авіакомпанія Перемога, відкривши міжнародні польоти з Москви У наприкінці 2015 року список найважливіших для росіян лоукостерів поповнила вітчизняна авіакомпанія "Перемога", відкривши міжнародні польоти з Москви. На даний момент (2017 рік) в послужному списку Перемоги наступні напрямки: Братислава + Відень, Мілан, Піза, Мюнхен (Меммінген), Кельн, Кіпр, Чорногорія (Тіват), Грузія, Вірменія. Планується подальше розширення. Середня ціна на всі рейси становить 3000-6000 рублів (крім Кіпру та Чорногорії - вони дорожче). Погодьтеся, це відмінна ціна, яка дозволить не тільки здійснити подорож в ці конкретні міста, а й скористатися їх аеропортами для пошуку стикувальних рейсів. Наприклад, в Меммінгені базується найбільший лоукостер Ryanair з величезною кількістю напрямів. Докладний аналіз напрямків, плюсів і мінусів лоукостера Перемога, ми розглянули в окремій статті - Куди літає Перемога - Огляд напрямків .

Сьогодні "Перемога" дійсно дає можливість росіянам переміститися в центр Європи безпосередньо з російської столиці швидко, і, найголовніше, недорого. Крім цієї авіакомпанії, подібну можливість надає тільки WizzAir, мова про яку піде нижче.

3. Ryanair

Ірландський Ryanair - найбільший і один з найстаріших лоукостерів Європи, утворений в 1985 році. Саме Ryanair першими ввели поняття low-cost в Європі. Головна особливість авіакомпанії - більшість польотів здійснюється не в головні аеропорти країни, а на другорядні. На цьому і йде основна економія компанії, і як наслідок - дуже дешеві авіаквитки. Однак, зрозуміло, що це не завжди зручно для пасажирів, так як такі аеропорти в деяких країнах розташовуються дуже далеко від основних міст призначення. Більшість послуг, як і у всіх лоукостерів, платні. Ryanair економлять на всьому, що завгодно, але тільки не на безпеки. На доказ до цього, можна навести цікавий факт - це одна з небагатьох авіакомпаній, у якій жодного разу за всю її історію не траплялося авіакатастроф.

Напрямки для російських туристів. Компанія обслуговує близько 360 напрямків, але найцікавіші і недорогі - Норвегія, Польща, Великобританія, Швеція, Італія, Іспанія, в тому числі Канарські острови, Греція. На жаль, Ryanair не літає з російських міст, зате може запропонувати багато цікавих рейсів з інших європейських міст.

4. Smart Wings

Саме свіже і вельми приємну пропозицію серед європейських лоукостерів для російських мандрівників: запуск прямих рейсів Москва - Прага в березні 2016 года Саме "свіже" і вельми приємну пропозицію серед європейських лоукостерів для російських мандрівників: запуск прямих рейсів Москва - Прага в березні 2016 года! Якщо до цього подібні прямі рейси обходилися в досить круглу суму і багато частенько вирушали в Прагу манівцями в цілях економії, то тепер вартість квитка на прямий рейс Прага - Москва коливається в районі всього лише 6000 рублів! Прага - одне з найпопулярніших європейських напрямків у наших співвітчизників, причому як в зимовий час, так і влітку і вельми до речі, що Smart Wings надає нам таку можливість, враховуючи, що інші лоукостер, навпаки, закривають рейси з Санкт-Петербурга і Москви.

5. Norwegian Air Shuttle

Norwegian - норвезька авіакомпанія - одна з найбільших компаній Скандинавії. Правила провозу багажу - стандартні для лоукостерів: безкоштовно ви можете провозити з собою тільки ручну поклажу. За багаж доведеться доплатити 18 євро. Це, звичайно, досить багато, враховуючи, що самі квитки в деяких випадках можуть не перевищувати вартості 25-30 євро. Також є і приємна особливість: в салоні авіалайнерів Norwegian є безкоштовний wi-fi, чого часом не зустрінеш у звичайних авіакомпаній, не кажучи вже про бюджетні. Norwegian має величезну кількість маршрутів по всій Європі і навіть Північної Африки. Але найбільш дешеві квитки ви зможете купити, якщо пунктом вашого відправлення або прибуття є скандинавські країни: Норвегія, Фінляндія, Швеція, Данія.

Напрямки для російських туристів. Російські туристи можуть знайти у Norwegian багато цікавих пропозицій зі столиці Фінляндії - Гельсінкі за зовсім невелику ціну (в Париж, Рим, Прагу, Будапешт, Канарські острови і т.д.). Детальніше...

Дамо вам одна порада: якщо ви виявили відмінні і недорогі, повністю влаштовують вас, пропозиції від даної авіакомпанії, радимо вам не метатися і довго не думати, а відразу брати. Нами неодноразово були помічені ситуації, коли буквально за тиждень ціна квитка збільшувалася майже вдвічі! А от зниження цін знову Norwegian, як правило, не практикує (хоча, у інших лоукостерів це нормальне явище).

6. Vueling Airlines

Vueling Airlines

Іспанська авіакомпанія, що базується в Каталонії, Барселона. Почала свою діяльність в 2004 році. На сьогоднішній день здійснює польоти по всій Європі.

Правила Vueling такі ж типові, як і у всіх лоукостерів. З собою безкоштовно ви можете взяти ручну поклажу розмірами 55х40х20 і вагою не більше 10 кг. Плата за багаж при покупці квитка становить 12-18 євро, при оформленні в аеропорту - 35 євро.

Напрямки для російських туристів. Російським туристам варто звернути увагу на цю авіакомпанію, якщо ви збираєтеся здійснювати польоти в країни Південної Європи (або використовувати їх для стикувальних рейсів): Іспанії, Італії, Хорватії і т.д. На ці напрямки Vueling пропонує одні з найдешевших квитків. Але головна родзинка: Vueling здійснює прямі перельоти з Санкт-Петербурга і Москви в свій головний хаб - Барселону. Ціна на такі рейси становить 90-100 євро. Це найдешевший спосіб потрапити з російських столиць в Барселону!

Летимо в Барселону?

7. Wizz Air

Wizz Air

Угорський лоукостер, який працює з 2004 року. Якщо на початку своєї діяльності Wizzair не мав широкої географії польотів, як вище перераховані лоукостер і спеціалізувався на ряді країн в центральній і східній Європі, то тепер цю компанію можна назвати однією з найбільших серед бюджетних. Знаючи географію її польотів, можна зачерпнути для себе безліч цікавих варіантів.

Напрямки для російських туристів. Wizzair пропонує часом просто приголомшливі пропозиції на прямі рейси Москва - Будапешт (Угорщина). Іноді ціни на квиток складають всього 40 євро (близько 2000-2500 рублів)! Багато з вас, напевно, можуть поставити логічне запитання - навіщо ж нам потрібна Угорщина і чим вона взагалі цікава? Гляньте на карту! Адже за таку суму ви можете опинитися практично в самому центрі Європи! З Угорщини за найкоротший термін ви можете дістатися в безліч інших європейських країн на автобусі, поїзді чи літаку. Є у Wizzair і один мінус: особливо жорсткі вимоги до провезення ручної поклажі: безкоштовно ви можете провезти сумку, розміри якої не перевищують 42х32х25. За більший розмір ручної поклажі вам потрібно буде заплатити додатково. Детальніше...

Рекомендуємо прочитати: Куди відправитися з Будапешта? Дешеві квитки зі столиці Угорщини

8. EasyJet

Британська авіакомпанія, що працює з 1995 року. Виконує рейси в понад 30 країн. Є однією з найбільших лоукост компаній Європи.

Напрямки для російських туристів. Російським громадянам буде цікавий EasyJet при пошуку стикувальних рейсів в будь-яких європейських містах. Географія її польотів величезна і практично по будь-яких напрямах, EasyJet час від часу має хороші пропозиції.

9. Aegean Airlines

Найбільша грецька авіакомпанія, організуюча прямі рейси з Москви в ряд грецьких міст (Афіни, Салоніки і т.д.), ніж та становить інтерес для нас. Вартість на ці рейси починається за все від 3500 рублів. Також за багатьма європейськими напрямками є дешеві квитки з пересадкою в вище зазначених містах. Так, наприклад, вартість рейсу Москва - Рим з пересадкою в Афінах або Салоніках становить всього 5000 рублів - це найвигідніша пропозиція в столицю Італії з Росії. Детальніше...

10. Transavia

Голландський лоукостер, у якого є непогана можливість відвідати Амстердам зі столиці Фінляндії - Гельсінкі. Вартість прямого рейсу може обійтися всього в 3000 рублів. Є непогані пропозиції в ряд європейських міст з самого Амстердама. Також, у Transavia є дочернаяя компанія у Франції - Transavia France. Вона організовують недорогі прямі рейси з багатьох напрямків з Парижа.

Знайти дешеві квитки:

Летимо в Барселону?
Багато з вас, напевно, можуть поставити логічне запитання - навіщо ж нам потрібна Угорщина і чим вона взагалі цікава?

Новости