Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Там, де стріляють: Які українські авіакомпанії працюють в Азії, Африці та Америці

"Зетавіа" - 6 літаків

Авіакомпанія "Зетавіа" була заснована в квітні 2009 року, офіс знаходиться в Києві. Флот авіакомпанії складається з 6 вантажних літаків Іл-76 вантажопідйомністю до 50 тонн (два Іл-76Т і чотири Іл-76ТД). Середній вік парку повітряних суден становить близько 32 років. Найновіший літак був виготовлений в 1993 році, найстаріший - в 1979 році. Всі літаки "Зетавіа" взяті в лізинг у еміратської компанії TECHNOLINE, яка базується в Шарджі.

Основні ринки, де літають літаки перевізника - країни Азії, переважно Близького Сходу, і Африки. "Зетавіа" працює з різним місіями та програмами ООН. Відповідно, її літаки перевозять різні гуманітарні вантажі (продовольство, будматеріали).

Засновниками і власниками "Зетавіа" є два громадянина Росії Ігор Павлуша і Олег Сергєєв. Однак, в сусідній країні авіакомпанія не працює. Сервісне обслуговування літаки "Зетавіа" проходять на технічних базах в Україні (Миколаїв) і за кордоном (Шарджа, ОАЕ; Акаба, Йорданія). Агентом "Зетавіа" виступає еміратська компанія Reem Style Travel & Tourism.

Іл-46ТД Іл-46ТД

Air Taurus ( "Ейр Таурус") - 5 вертольотів

Авіакомпанія Air Taurus ( "Ейр Таурус") була заснована в травні 2008 року. Засновником і власником є ​​британська компанія AYR Aviation Limited, зареєстрована в Лондоні. Перевізник є учасником Всесвітньої продовольчої програми ООН. Авіакомпанія активно працює в країнах Африки, виконуючи різні гуманітарні місії. У перевізника є кілька баз на Чорному континенті. Крім того, Air Taurus працює на Близькому Сході і в інших частинах Азії. В активі перевізника є операційна база в аеропорту Рас-Аль-Хайма (ОАЕ).

Флот Air Taurus включає п'ять вертольотів: три Мі-8МТВ-1 (1992 року випуску), один Мі-8Т (198 року випуску) і один Мі-17 (1990 року випуску). Середній вік парку повітряних суден дорівнює 28 рокам. Всі вертольоти орендовані у кількох компаній: один належить материнської компанії AYR Aviation Limited (Великобританія), іншими володіють Artic Group LTD (Канада) і Hawk United Transist Corp. (Британські Віргінські острови).

Вертоліт авіакомпанії Air Taurus Вертоліт авіакомпанії Air Taurus

Europe Air ( "Європа Ейр") - 5 літаків

Авіакомпанія Europe Air ( "Європа Ейр") була заснована в жовтні 2013 року. Засновником і бенефіціаром є киянка Катерина Нефьодова. Офіс компанії знаходиться в Києві, базовим аеропортом є Кривий Ріг. Але польоти літаки перевізника виконують з аеропорту Шарджа (ОАЕ). Географія польотів - країни Африки, Близького Сходу, Кавказький регіон, Середня Азія, Індія, Пакистан, Індонезія.

Флот Europe Air складається з п'яти вантажних літаків Іл-76ТД, всі вони взяті в лізинг у компанії INFINITE SEAL INC (Британські Віргінські острови). Середній вік флоту - близько 29 років. Найновіший літак був виготовлений в 1992 році, найстаріший - в 1983 році.

"Альфа Ейр" - 3 літаки

Авіакомпанія "Альфа Ейр" виникла в червні 2014 року. Її офіс знаходиться в Києві, а базовими аеропортами є Біла Церква і Шарджа (ОАЕ). У першому місті літаки перевізника проходять техобслуговування, а з другого виконують основні польоти до багатьох куточків світу.

Флот авіакомпанії складається з трьох літаків Іл-76ТД. Середній вік - 31 рік. Найновіший літак виготовлений в 1992 році, найстаріший - в 1983 році. Всі повітряні судна були взяті в лізинг: два у еміратських компаній Global Charter Services і Alpha Express Aviation FZE, один - у шотландській VOLARIS BUSINESS LP.

Один з трьох Іл-76ТД у флоті авіакомпанії Один з трьох Іл-76ТД у флоті авіакомпанії

Aerovis ( "Аеровіз") - 3 літаки

Авіакомпанія Aerovis ( "Аеровіз") була зареєстрована в травні 2003 року. Засновниками і бенефіціарами перевізника є чотири фізичні особи: Аліна Клімченко, Оксана Паляничка, Василь Лазарец і Олександр Хворостяний. Юридична адреса "Аеровіз" знаходиться в Гостомелі по вулиці Чапаєва (Центральна), 1. Примітно, що за цією адресою значиться ще близько десятка інших фірм. Фактичний офіс знаходиться в Києві, недалеко від метро Святошин. Літаки Aerovis літають в Європі, Африці, Азії, Південній Америці. Авіакомпанія співпрацює з НАТО, ООН та Червоним Хрестом в перевезенні продовольчих і гуманітарних вантажів.

Флот Aerovis складається з трьох літаків Ан-12 (два Ан-12А і одного Ан-12БП). Середній вік парку повітряних суден - більше 55 років. Найновіший літак авіакомпанії був виготовлений в 1966 році, а найстаріший - в 1964 році. Весь флот - лізинговий. Два літаки надала кіпрська компанія AVFL Logistics Ltd, один - українська фірма "Авіаоптім".

Новости