Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Статистика найбільших авіакатастроф світу за 1974 - 2015 роки

  1. Статистика найбільших авіакатастроф за останні 7 років

PC: Статистика найбільших авіакатастроф світу за 1974 - 2015 роки показує, що основна причина трагедій в повітрі - людський фактор (помилка екіпажу або диспетчера) PC: Статистика найбільших авіакатастроф світу за 1974 - 2015 роки показує, що основна причина трагедій в повітрі - людський фактор (помилка екіпажу або диспетчера).

Найстрашніша авіакатастрофа за участю двох авіалайнерів сталася в 1977 році на Канарських островах -при спробі зльоту в аеропорту Тенеріфе Boeing-747 голландської авіакомпанії «KLM» в тумані врізався в Boeing-747 авіакомпанії «PanAm». В результаті зіткнення загинуло 578 осіб. Зіткнення авіалайнерів відбулося через мовний бар'єр: голландські льотчики погано розуміли команди диспетчера, який говорив по-англійськи з іспанським акцентом.

У 1985 році сталася авіакатастрофа, яка вважається рекордом за кількістю пасажирів, які загинули під час падіння одного літака, на протязі останніх 40 років. На борту потерпілого крах японського Boeing-747 знаходилися 524 людини, з яких врятувалося тільки четверо. Причина загибелі Боїнгу - неякісний ремонт.

Причина загибелі Боїнгу - неякісний ремонт

Статистика найбільших авіакатастроф за останні 7 років

Авіакатастрофи 2015 року Авіакатастрофи 2015 року

4 листопада після зльоту в Південному Судані розбився вантажний літак російського виробництва Ан-12 біля міжнародного аеропорту Джуби. В результаті аварії загинуло 39 осіб, включаючи 6 членів екіпажу, 12 пасажирів і 21 жителя села, на яку впав літак. Уламки були розкидані в 800 метрах від аеропорту уздовж річки Білий Ніл.

31 жовтня лайнер Airbus А-321 авіакомпанії "Когалима- віа", який прямував рейсом 9268 з Шарм-ел-Шейха (Єгипет) в Санкт-Петербург, вилетів з Єгипту в 6.51 мск, після чого зник з екранів радарів. В результаті авіакатастрофи загинуло 224 людини. На борту знаходилися 217 пасажирів і 7 членів екіпажу.

16 серпня індонезійська літак ATR 42-30, який прямував з міста СЕНТАН в Оксібіл з 54 пасажирами на борту, пропав з радарів в районі індонезійської провінції Папуа. На борту перебували 49 пасажирів, в тому числі п'ятеро дітей, а також 5 членів екіпажу. Літак належить компанії «Trigana Air Service».

30 червня військово-транспортний літак Hercules C-130, що летів з військової бази на острови Бунгуран, впав на готель і прилеглі будинки в індонезійському місті Медан. Літак, експлуатація якого почалася в 1964 році, розбився через дві хвилини після зльоту в Медане, пролетівши близько п'яти кілометрів. На борту були військовослужбовці і їх сім'ї. За останніми даними, загинули 116 осіб. З них 101 пасажир, 12 членів екіпажу і три людини, що знаходилися в момент падіння літака на землі.

24 березня літак A-320 авіакомпанії «Germanwings», що летів маршрутом Барселона-Дюссельдорф, розбився у французьких Альпах. За останніми даними, на борту було 150 людей - 144 пасажири і 6 членів екіпажу. Лайнер А-320, який прямував з Барселони в Дюссельдорф рейсом 4U9525, зазнав аварії в районі вкрай важкодоступного гірського масиву Труа-Евевше в Альпах Верхнього Провансу поблизу містечка Дінь-ле-Бен.

Авіакатастрофи 2014 року

28 грудня пасажирський літак Airbus A-320-216 (реєстраційний номер PK-AXC) авіакомпанії «Indonesia AirAsia», який прямував рейсом QZ8501 з Сурабаї (Індонезія) в Сінгапур, пропав з радарів, перебуваючи над Яванським морем в районі між островами Калімантан (Борнео) і Белітунг (Індонезія). На борту знаходилися 155 пасажирів (в тому числі 17 дітей) і 7 членів екіпажу. К 31 грудня рятувальники виявили в водах протоки карімати 7 тіл загиблих і уламки потерпілого катастрофу авіалайнера. Пошукові роботи тривають.

10 жовтня на сході Республіки Тува пропав вертоліт Мі-8 (реєстраційний номер RA-24614) авіакомпанії "Тувинські авіалінії" ( "Тива-Авіа"), який виконував політ з н. п. Соруг в Кизил. На борту перебували 14 осіб. Станом на 5 січня 2015 р пошуки повітряного судна результатів не дали.

30 серпня в Алжирі зазнав катастрофи вантажний літак Ан-12 компанії Україна-Аероальянс з українським екіпажем, який здійснював перевезення нафтового обладнання за маршрутом Таман Рассет (Алжир) - Малабо (Екваторіальна Гвінея) 30 серпня в Алжирі зазнав катастрофи вантажний літак Ан-12 компанії "Україна-Аероальянс" з українським екіпажем, який здійснював перевезення нафтового обладнання за маршрутом Таман Рассет (Алжир) - Малабо (Екваторіальна Гвінея). Літак зазнав аварії в 10 милях від аеродрому. 7 членів екіпажу літака були знайдені на місці катастрофи. Рятувальні команди не виявили нікого в живих.

10 серпня в 5 кілометрах від аеропорту Мехрабад в Тегерані (Іран) через відмову двигуна при зльоті розбився пасажирський літак IrAn-140 (реєстраційний номер EP-GPA) іранського виробництва, що належав авіакомпанії «Sepahan Air» і прямував рейсом 5915 Тегеран-Тебес. З знаходилися на борту 40 пасажирів і 8 членів екіпажу загинули 39. Кілька людей на землі отримали поранення.

24 липня розбився пасажирський літак McDonnell Douglas MD-83 (реєстраційний номер EC-LTV), орендований алжирської авіакомпанією «Air Algerie» у іспанської «Swiftair», виконував політ за маршрутом Уагадугу (Буркіна-Фасо) - Алжир рейсом AH5017. Зв'язок з бортом була втрачена через 50 хвилин після вильоту, пізніше в той же день уламки лайнера були виявлені в пустелі на півночі Малі (область Кідаль). Загинули всі, хто знаходився на борту 110 пасажирів і 6 членів екіпажу. Причина катастрофи не встановлена, ведеться розслідування.

23 липня 2014 року пасажирський літак ATR-72-500 (реєстраційний номер B22810) тайванської авіакомпанії «Trans- Asia Airways», що виконував рейс 222 за маршрутом Гаосюн - Ма гун (Тайвань), при повторному заході на посадку в умовах штормової погоди врізався в житлові будинки. З знаходилися на борту 54 пасажирів і 4 членів екіпажу загинула 51 людина.

17 липня в небі над Донецькою областю в районі Тореза був збитий пасажирський літак Boeing-777-200ER (реєстраційний номер 9M-MRD) авіакомпанії «Malaysia Airlines», що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур. Загинуло 298 чоловік, включаючи 283 пасажира (в тому числі 85 дітей) і 15 членів екіпажу. Ведеться розслідування причин події. Ця авіакатастрофа стала найбільшою в XXI столітті і увійшла в десятку найбільших за всю історію авіації.

14 червня за заході на посадку в аеропорт Луганська був збитий з переносного зенітно-ракетного комплексу (ПЗРК) український військово-транспортний літак Іл-76. Літак впав біля села Червоного, в 2 км від злітно-посадкової смуги. На борту перебували 49 осіб. В результаті катастрофи всі загинули.

31 травня вертоліт Мі-8АМТ (реєстраційний номер RA-22423) авіакомпанії «СПАРК авіа» впав в оз. Мунозеро (Мурманська область). З знаходилися на борту 18 людей загинули 16, в тому числі заступник губернатора Мурманської області Сергій Скоморохов і гендиректор компанії «Апатит» Олексій Григор'єв.

17 травня пасажирський літак Ан-74ТК-300 (реєстраційний номер RDPL-34020) уряду Лаосу, який перевозив міністра оборони цієї країни, мера лаосской столиці Вьентьяна і ряд інших високопоставлених чиновників з аеропорту Ват-тай (Вьентьян) в провінцію Сиангкхуанг, при заході на посадку в Пхонсаване опустився нижче безпечної висоти, зачепив стійками шасі дерева, перекинувся, розбився і згорів. Загинули 16 осіб, вижила тільки одна жінка.

8 березня пасажирський літак Boeing-777-200ER компанії «Malaysia Airlines», що слідував рейсом MH370 з Куала-Лумпур в Пекін, зник з радарів в районі Південно-Китайського моря 8 березня пасажирський літак Boeing-777-200ER компанії «Malaysia Airlines», що слідував рейсом MH370 з Куала-Лумпур в Пекін, зник з радарів в районі Південно-Китайського моря. На борту знаходилися 227 пасажирів і 12 членів екіпажу. 24 березня авіакомпанія оголосила, що літак, ймовірно, впав в південній частині Індійського океану, а всі, хто знаходився на борту, загинули. Причина катастрофи не встановлена, пошукові операції в районі зникнення повітряного судна тривають по теперішній час.

21 лютого транспортний літак Ан-26 (реєстраційний номер 5A-DOW) лівійської компанії «Libyan Air Cargo», що виконував санітарний рейс в аеропорт Туніс-Карфаген, розбився в районі м Громбалія (33 км від аеропорту призначення), імовірно, через неполадок з двигунами. Загинули 11 осіб - шість членів екіпажу, троє медиків і два пацієнта.

16 лютого пасажирський літак de Havilland Canada DHC-6 Twin Otter (реєстраційний номер 9N-ABB) авіакомпанії «Nepal Airlines», що слідував внутрішнім рейсом 183 за маршрутом Катманду - Покхара - Джумла, в складних погодних умовах врізався в схил пагорба в джунглях біля с. Дікура. На борту рейсу RA-183 перебували 18 осіб - 14 дорослих пасажирів, одна дитина і троє членів екіпажу. Пізніше в горах були виявлені уламки літака, що вижили не було.

11 лютого в районі гірського масиву Джебель-Фортас в провінції Ум-ель-Буагі (Алжир) зазнав аварії військово-транспортний літак Lockheed З-130Н-30 Hercules (реєстраційний номер 7T-WHM) алжирських ВВС, що слідував по маршруту Таманрассет - Уаргла-Костянтина . На борту перебували 78 осіб - військові та члени їх сімей. Врятуватися вдалося лише одному пасажиру, який отримав серйозні травми голови і грудної клітини. Причиною катастрофи стали погані погодні умови.

Авіакатастрофи 2013 року

26 грудня близько 21:45 за місцевим часом в передмісті Іркутська в районі станції Батарейна ВСЖД при заході на посадку на аеродром Східний зазнав аварії літак Ан-12, що належить науково-виробничої корпорації «Іркут», який прямував за маршрутом Іркутськ - Новосибірськ. Метою польоту була доставка авіадеталей. На відстані 1 км до злітно-посадкової смуги повітряне судно зникло з екранів радарів. При падінні літак крилами зачепив склади військової частини. На борту літака було 9 чоловік, в тому числі 6 членів екіпажу і 3 авіаційних техніка.

17 листопада в аеропорту Казані зазнав катастрофи літак Boeing-737 авіакомпанії "Татарстан". Під час аварії загинули 50 осіб: шестеро членів екіпажу і 44 пасажири, серед яких син президента Татарстану Ірек Мінніханов, голова управління ФСБ по Татарстану Олександр Антонов і двоє дітей - дівчинки 11 і 15 років. При заході на друге коло з набором висоти до 700 метрів у літака, що розбився під Казанню літака сталася втрата швидкості польоту з подальшим переведенням його в пікірування. Boeing зіткнувся з землею, воткнувшісь в грунт практично вертикально на швидкості 450 кілометрів на годину.

13 лютого літак української авіакомпанії «Південні авіалінії» розколовся навпіл в результаті аварійної посадки в аеропорту Донецька. На борту Ан-24 знаходилися 52 людини, п'ятеро з них загинули. За медичною допомогою звернулися 26 пасажирів, дев'ять з них були госпіталізовані. 29 січня літак CRJ-200 авіакомпанії «SCAT», що виконував рейс Кок подружжя - Алма-Ата, зазнав аварії, не долетівши п'яти кілометрів до аеропорту Алма-Ати. На борту літака знаходилися п'ять членів екіпажу і 16 пасажирів. Ніхто не вижив.

Авіакатастрофи 2012 року Авіакатастрофи 2012 року

29 грудня з літаком Ту-204-100 авіакомпанії Red Wings Airlines, що виконував перегінний рейс (без пасажирів) № 9268 за маршрутом Пардубіце - Москва, сталася авіакатастрофа в аеропорту «Внуково». При посадці на ЗПС-19 аеродрому приблизно о 16:36 за московським часом літак викотився за межі злітно-посадочної смуги, пробив огорожу аеродрому, перетнув глибокий кювет між огорожею аеродрому і проходять уздовж нього Київським шосе (федеральна автодорога М3 «Україна») і зруйнувався , розламавшись на три великі частини. На борту лайнера знаходився тільки екіпаж, що складався з 8 осіб. Четверо з них загинули на місці, в тому числі командир повітряного судна, ще один помер в лікарні і четверо постраждали.

25 грудня на підльоті до аеропорту Чимкент зазнав аварії відомчий літак Прикордонної служби Комітету національної безпеки Казахстану, що виконував рейс Астана - Чимкент. Всі, хто знаходилися на борту 27 осіб, в тому числі сім членів екіпажу, загинули. Причинами аварії літака стали несправність обладнання і помилки екіпажу.

27 вересня літак Dornier авіакомпанії «Sita Air», на борту якого знаходилися 12 пасажирів і сім членів екіпажу, впав і загорівся недалеко від аеропорту столиці Непалу Катманду. Всі 19 чоловік, що знаходилися на борту літака «Sita Air», загинули. Серед них 12 іноземних туристів-сім китайців і п'ять британців. Літак прямував в місто Лукла, перевалочний пункт туристів і альпіністів, які прямують в околиці гори Еверест.

11 вересня рейсовий літак Ан-28, що належить ФГУП «Камчатський авіапідприємство», пропав зі зв'язку в районі селища Палан. На борту літака, що виконував рейс Петропавловськ-Камчатський - Палана, перебували 13 осіб. Літак був виявлений лежачим на боці в заростях кедрового стлан- ника в десяти кілометрах від Палани. Під час аварії літака загинули десять осіб.

3 червня лайнер MD-83 нігерійської авіакомпанії «Dana Air», що здійснював рейс зі столиці країни Абуджі в Лагос, впав на густонаселений житловий квартал на північ від аеропорту Лагоса, розвалився на частини і загорівся. При падінні літак протаранив двоповерховий житловий будинок, в якому проживали не менше 40 людей. На борту лайнера знаходилися 153 людини, в тому числі шість членів екіпажу.

9 травня в Індонезії зазнав аварії літак Sukhoi SuperJet-100 (SSJ-100). В ході демонстраційного польоту SSJ-100 врізався в схил гори Салак на висоті 1,6 кілометра в важкодоступній місцевості. На борту літака, яким керував російський екіпаж, перебували 45 осіб, у тому числі вісім росіян. Всі вони загинули. В ході тривалої пошуково-рятувальної операції вдалося спочатку виявити, а потім евакуювати і ідентифікувати останки всіх жертв катастрофи.

14 травня на північному заході Непалу літак марки «Dornier» авіакомпанії «Agni Air», що виконував рейс з міста Покхара, розбився під час заходу на посадку в аеропорту міста Джомсом. На борту повітряного судна знаходилися три члени екіпажу і 18 пасажирів. В результаті авіакатастрофи загинули 17 осіб.

20 квітня в Пакистані розбився пасажирський літак Boeing-737 авіакомпанії «Bhoja Airline», що здійснював рейс з пакистанського міста Карачі. Літак упав поблизу військової авіабази повітряних сил, розташованої недалеко від столиці Пакистану Ісламабада. Всі 127 осіб, що знаходилися на борту, загинули.

2 квітня літак ATR-72 авіакомпанії «Ютейр», що виконував рейс Тюмень - Сургут, впав при зльоті з аеропорту Тюмені. На борту знаходилися 43 людини - 39 пасажирів і чотири члени екіпажу. Жертвами авіакатастрофи стали 33 людини.

Авіакатастрофи 2011 року

13 жовтня на північному узбережжі Папуа Новій Гвінеї розбився літак Dash-8 авіакомпанії «Airlines PNG». Жертвами аварії стали 28 осіб, четверо вижили. Серед тих, що вижили двоє пілотів - громадяни Австралії та Нової Зеландії.

29 вересня літак індонезійської авіакомпанії «PT Nusantara Buana Air» зазнав аварії на острові Суматра. Пасажирський літак CASA C-212, що здійснював рейс зі столиці провінції Північна Суматра міста Медан в сусідню провінцію Ачех, подав сигнал лиха, який був прийнятий невеликим літаком авіакомпанії «Susi Air». Через кілька хвилин літак пропав з радарів. Про аварії пасажирського літака владі повідомили мешканці однієї з індонезійських сіл. Жертвами катастрофи стали 18 осіб - 14 пасажирів і чотири члени екіпажу. Серед загиблих - четверо дітей.

7 вересня літак Як-42 авіакомпанії «Як Сервіс» розбився при зльоті з аеропорту "Туношна" в Ярославській області. На борту літака перебувала хокейна команда "Локомотив" (Ярославль), яка летіла на матч до Мінська. Всього в літаку перебувало 45 осіб - 37 пасажирів і вісім членів екіпажу. Під час аварії вижили тільки двоє - хокеїст Олександр Галімов і бортінженер Олександр Сизов, але 12 вересня Галімов помер.

26 липня військово-транспортний літак Lockheed C-130 Hercules врізався в гору Імстітан при посадці недалеко від міста Гулімін, що знаходиться в 700 кілометрах на південь від столиці Марокко міста Рабат. Літак належав королівським ВВС Марокко і прямував на військовий аеродром в Гуліміне. В результаті аварії загинули 78 осіб, у тому числі 12 цивільних осіб. Троє отримали важкі поранення.

8 липня літак Boeing-727 авіакомпанії «Hewa Bora» зазнав аварії в міжнародному аеропорту міста Кісангані в Демократичній Республіці Конго. На борту знаходилися 178 осіб, з них 127 загинули. Лайнер зазнав аварії при посадці в поганих погодних умовах, пілот намагався посадити літак, але не потрапив на злітно-посадкову смугу.

21 червня летів з Москви до Петрозаводська (Карелія) літак Ту-134 авіакомпанії «РусЕйр» в складних метеоумовах зробив жорстку посадку на автотрасу в одному кілометрі від аеропорту Петрозаводська. При посадці розвалився фюзеляж літака, сталася пожежа. З 52 знаходилися на борту пасажирів і членів екіпажу 44 людини загинули. Вісім постраждалих були госпіталізовані у важкому стані, двоє з них - дитина і дівчина пізніше померли в лікарнях.

4 квітня літак CRJ-100 місії ООН, що належав грузинській авіакомпанії «Аirzena», розбився в аеропорту Кіншаси (Демократична Республіка Конго). Під час посадки при поганих погодних умов літак вдарився об злітно-посадочну смугу, розколовся на дві частини і загорівся. З 33 чоловік, що знаходилися на борту літака, 32 загинули, один вижив.

9 січня літак Boeing-727 компанії «IranAir» розбився на північному заході Ірану в районі міста Урмія (Urumiyeh) в провінції Західний Азербайджан в 700 км від Тегерана. Під час інциденту на борту літака знаходилися 105 чоловік, включаючи 94 пасажири і 11 членів екіпажу. Загинули 78 осіб, 27 осіб отримали поранення і були госпіталізовані.

Авіакатастрофи 2010 року Авіакатастрофи 2010 року

4 листопада літак ATR-72212 кубинської авіакомпанії «Aerocaribbean», що виконував рейс Сантьяго-де- Куба - Гавана, розбився поблизу міста Санкті Спірітус в центрі Куби. На борту знаходилися 61 пасажир і семеро членів екіпажу, в тому числі 40 кубинців і 28 іноземних громадян. Тих, хто вижив в авіакатастрофі немає.

24 серпня в місті Ічунь в провінції Хейлунцзян на північному сході Китаю під час посадки розбився пасажирський літак авіакомпанії «Henan Airlines». На борту знаходилися 91 пасажир і п'ять членів екіпажу. Загинули 42 людини.

28 липня літак А-321 приватної авіакомпанії «Air- blue», який прямував з Карачі в столицю Пакистану Ісламабад, впав в горбистій місцевості на північ від пункту призначення. Після отримання дозволу на посадку аеробус в умовах низької хмарності і дощу врізався в горбисту гряду Маргалла на північ від Ісламабаду. На його борту знаходилися 152 людини, в тому числі 6 членів екіпажу. Загинули всі.

22 травня літак Боїнг-737 800 індійської авіакомпанії «Air India», що виконував рейс з Дубая (ОАЕ) в Мангалор (індійський штат Карнатака), розбився на півдні Індії при заході на посадку. Лайнер приземлився, але не зміг зупинитися і на великій швидкості викотився за межі злітно-посадкової смуги.

Пробивши огорожу, літак розламався на дві частини, покотився по порослого лісом схилу і загорівся. На борту знаходилися 166 чоловік, в тому числі 6 членів екіпажу. За даними індійського Міністерства цивільної авіації, загинули 158 осіб, 8 пасажирів врятувалися.

17 травня пасажирський літак Ан-24 афганської авіакомпанії «Памір Ейрвейз» з 38 пасажирами на борту і п'ятьма членами екіпажу розбився над перевалом Саланг в горах Гіндукушу на північ від Кабула. Літак здійснював політ з північної афганської провінції Кундуз до Кабула. До складу екіпажу входили таджицькі льотчики.

12 травня в аеропорту лівійської столиці Тріполі розбився літак А-330, що належав лівійській авіакомпанії «Al Afriqiyah». Літак прибув з південноафриканського міста Йоганнесбург і розбився при заході на посадку. Всього на борту літака, що розбився, за даними авіакомпанії, перебували 93 пасажири і 11 членів екіпажу. Єдиним вцілілим у катастрофі пасажиром виявився восьмирічний хлопчик.

10 квітня президентський борт лідера Польщі Ту-154, що летів з Варшави до Смоленська, впав при посадці в 300-400 метрах від злітно-посадкової смуги військового аеродрому Північний у Смоленській області. На борту перебували 96 осіб - 88 пасажирів і вісім членів екіпажу, в тому числі президент Польщі Лех Качинський і його дружина. Загинули всі, хто знаходився в літаку.

25 січня пасажирський літак Боїнг-7378 00 ефіопської державної авіакомпанії «Ethiopian Airlines», що вилетів з Бейрута (Ліван) і летів в Аддис-Абеба (Ефіопія), зазнав аварії над Середземним морем. На борту лайнера знаходилися 90 осіб разом з екіпажем. Погодні умови не сприяли польоту: була гроза, йшов сильний дощ.

Авіакатастрофи 2009 року

15 липня в Ірані розбився літак Ту-154, що здійснював рейс з Тегерана в Єреван. Авіалайнер належав авіакомпанії «Caspian Airlines». На борту літака були 153 людини плюс члени екіпажу, серед пасажирів були в основному громадяни Вірменії, а також Ірану та Грузії. Всі 168 людей загинули.

30 червня біля Коморських островів розбився лайнер А-310 авіакомпанії «Yemenia». Літак здійснював рейс з Парижа з проміжними зупинками в п'яти містах, останнім з яких стала столиця Ємену Сана. На борту літака, що розбився перебували 142 пасажири і 11 членів екіпажу. Єдиним вцілілим пасажиром виявилася 12-річна дівчинка (за іншими даними їй 13 або 14 років), у неї численні забої, обпалені коліна і зламана ключиця. У катастрофі у неї загинула мати. Дівчинка була врятована з океану через 12 годин після авіакатастрофи.

1 червня сталася авіакатастрофа пасажирського аеробуса A-330 компанії «Air France» над Атлантичним океаном. Літак вилетів з міжнародного аеропорту Ріо-де-Жанейро і повинен був приземлитися в паризькому аеропорту імені Шарля де Голля. Зв'язок з літаком був втрачений через чотири години після вильоту, коли лайнер йшов над Атлантикою. На борту знаходилися 228 осіб, вижив одна дитина.

За 4 хвилини до зникнення літака з нього надійшли 24 автоматичних повідомлення про несправності. Уламки літака були виявлені в 900 кілометрах від архіпелагу Фернанду-ді-Норонья і в 69,5 кілометра від того місця, де аеробус послав останній електронний сигнал про несправність на борту.

20 травня поблизу міста Мадіун в індонезійській провінції Східна Ява зазнав катастрофи транспортний літак ВПС Індонезії С-130 «Геркулес», що прямував з Джакарти в східну частину острова. Літак звалився на кілька будинків. На борту літака знаходилися 110 чоловік - 11 членів екіпажу і 99 пасажирів. З пасажирів вижили 15 осіб - вони отримали поранення різного ступеня тяжкості. У катастрофі загинули 97 осіб, включаючи жителів села, на яку впав літак

У катастрофі загинули 97 осіб, включаючи жителів села, на яку впав літак

(За матеріалами forinsurer.com)

Джерело: Журнал « ринок страхування »

Новости