Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

SAS (Скандинавські авіалінії - Scandinavian Airlines System)

  1. амбіційний консорціум
  2. З SAS - навколо світу!
  3. Серйозний підхід до сервісу
  4. Правила провозу багажу
  5. Норми ручній поклажі

SAS (Скандинавські авіалінії - Scandinavian Airlines System) - провідна мультинаціональна авіакомпанія країн Скандинавії (Данія, Норвегія, Швеція). Є найбільшим авіаперевізником в регіоні і четвертим за величиною в Європі. Член найстарішого і найбільшого в світі авіаційного альянсу Star Alliance, що дозволяє клієнтам SAS користуватися додатковими послугами та бонусами провідних авіаперевізників світу. Девіз SAS: «Розслабтеся, ми вчасно. Наша пунктуальність завжди на вищому рівні ».

Напрямки і ціни на авіаквитки »

амбіційний консорціум

Провідні авіаперевізники Данії, Норвегії та Швеції (Det Danske Luftfartselskab A / S, Svensk Interkontinental Lufttrafik AB і Det Norske Luftfartselskap AS) почали співпрацювати ще в далеких 40-х роках минулого століття. Результатом цієї співпраці стало утворення 1 серпня 1946 року Scandinavian Airlines System - партнерської мультинаціональної авіакомпанії, швидко зайняла лідируючі позиції на ринку авіаперевезень регіону і Європи. До консорціуму SAS входять SAS Danmark (28.6%), SAS Norge (28.6%) і SAS Sverige (42.8%), капітал яких в даний час приблизно порівну поділений між приватними інвесторами та урядами своїх країн. До початку нового століття консорціум придбав частки не тільки регіональних авіакомпаній (Braathens і Widerøe в Норвегії, Linjeflyg і Skyways Express в Швеції і Cimber Air в Данії), але і деяких європейських авіаперевізників (British Midland, Spanair, Air Greenland).

Амбітні плани динамічного консорціуму трансформували і звичну маршрутну карту скандинавських авіаперевізників. У другій половині 50-х років SAS першої в світі пропонує трансполярний рейси з Копенгагена в Лос-Анжелес через Гренландію, а також «кругосвітній» трансполярний рейс з Копенгагена в Токіо. Амбіції компанії підкріплювалися і серйозними вимогами, що пред'являються до стану і сучасності парку повітряних суден, до професійної підготовки льотного складу і, головне, до безпеки польотів.

У травні 1997 року SAS стала членом-засновником Star Alliance разом з Air Canada, Lufthansa, Thai Airways International і United Airlines.

У травні 1997 року SAS стала членом-засновником Star Alliance разом з Air Canada, Lufthansa, Thai Airways International і United Airlines

Літак авіакомпанії Scandinavian Airlines

З SAS - навколо світу!

Маршрутна карта SAS об'єднує понад 190 пунктів призначення в Азії, Європі та Північній Америці. Компанія входить в один з найбільших авіальянс Star Alliance, тому її маршрутна карта покриває практично весь світ. SAS виконує як регіональні, так і далекомагістральні рейси. Найближчі до Мінська аеропорти, з яких літають повітряні судна SAS - аеропорт Вільнюса , Паланга (Литва), Київ (Україна), Варшава, Гданськ (Польща), Санкт-Петербург, Москва, Калінінград (Росія). Забронювати квитки ви можете вже зараз, скориставшись спеціальною он-лайн формою на нашому сайті.

Базові транзитні вузли SAS - аеропорт Копенгагена, аеропорт Арланда в Стокгольмі і аеропорт Осло були визнані одними з найбільш зручних аеропортів в Європі. Всі вони пропонують зручну інфраструктуру, яка б пов'язала аеропорт і місто.

Серйозний підхід до сервісу

Відмінною особливістю SAS є високий рівень сервісу, вигідно виділяє її на тлі бюджетних перевізників. Рівень сервісу і обслуговування різниться в залежності від класу квитка (всього їх три: економ, економ-екстра і бізнес).

Однак компанія пропонує ряд послуг незалежно від класу квитка. Серед них можна виділити основні:

- Безкоштовний багаж - 23 кг на людину;

- Вибір місця при реєстрації, без додаткової оплати;

- Пунктуальність, яка стала репутацією (максимальна затримка рейсу - 15 хвилин);

- знижки до 90% на дитячі квитки (вік до 2-х років), і до 25% (з 2-х до 11 років);

- Безкоштовні кава і чай на борту;

- Безкоштовні сніданки на внутрішньоєвропейських перельотах;

- Програма заохочень EuroBonus (заробите бали і отримаєте знижки на авіаквитки, готелі і т.п.);

- Повернення грошей протягом 24 годин;

- Можливість безкоштовної он-лайн реєстрації.

Реформа тарифів на користь економних мандрівників

На європейських авіамаршрутах з 9 червня 2013 року SAS вводить нову концепцію тарифів. Економ-клас тепер буде називатися SAS Go, але залишається практично без змін. Новий продукт - SAS Plus, є тариф, який об'єднав економ-преміум і бізнес-клас. Мінімальна ціна такого квитка, що включає, серед іншого, подвійну норму багажу, можливість повернення та обміну квитка, розсадження в перших рядах салону, складе близько 370 євро (туди-назад). Однак поки продажі йдуть за старими тарифами.
Крім того, слід знати, що мандрівникам, вік яких менше 26 років, SAS пропонує квитки в Скандинавію і по Скандинавії за спеціальним пільговим молодіжним тарифом.

Правила провозу багажу

Норми безкоштовного провозу багажу залежать від напрямку польоту та класу обслуговування. У SAS є дві системи норм провезення багажу: вагова (weight concept) і система кількості місць (piece concept).

Норма багажу за вагою:

дорослі і діти старше 2-х років:
- 30 кг - бізнес клас і Екном-екстра клас на далекомагістральних рейсах,
- 23 кг, одне місце багажу, сума трьох вимірів не більше 158 см - економічний клас і екном-екстра клас.

Діти до 2-х років без окремого місця: 10 кг

Власники карт EuroBonus Gold Star Alliance Gold отримують право на додаткові 20 кг багажу; власники карт EuroBonus Silver - додатково 10 кг.
Норма багажу за кількістю місць

Норма багажу за кількістю місць дійсна для трансатлантичних рейсів SAS в США і Канаду.

Дорослі і діти старше 2-х років:
2 місця, 32 кг - бізнес-клас, економ-екстра клас;
2 місця, 23 кг - економічний клас;
в сумі трьох вимірів розмір одне місце багажу не повинна перевищувати 158 см

Діти до 2-х років без окремого місця: 1 місце, 23 кг; в сумі трьох вимірів розмір місця не повинен перевищувати 115 см.

Власники карт EuroBonus, Gold Star, Alliance Gold member мають право на додатково одне місце багажу вагою до 32 кг.

Норми ручній поклажі

У салонах авіакомпанії SAS діють норми для провезення ручної поклажі.

Економічний клас: 1 місце багажу вагою до 8 кг.

Бізнес-клас і економ-екстра:

- 2 місця багажу на рейсах до / з Азії і США, включаючи стикувальні рейси (якщо дозволяє тип літака; за винятком рейсів через / з Великобританії, де дозволено максиму 1 місце ручної поклажі);
- 1 місце багажу на всіх інших маршрутах.

Штаб-квартира: Копенгаген, Стокгольм і Осло

Флот: 148 (Airbus A319, Airbus A321, Airbus A330-300, Airbus A340-300, Boeing 737-400, Boeing 737-500, Boeing 737-600, Boeing 737-700, Boeing 737-800, Bombardier CRJ-900, McDonnell Douglas MD-80)

Присутність в країнах: Австралія, Австрія, Азербайджан, Албанія, Аргентина, Білорусь, Бельгія, Болівія, Боснія і Герцеговина, Бразилія, Бруней, Великобританія, Угорщина, В'єтнам, Німеччина, Гонконг, Гренландія, Греція, Данія, Єгипет, Індія, Індонезія, Іран, Ірландія, Ісландія, Іспанія, Італія, Казахстан, Камбоджа, Канада, Кіпр, Китай, Латвія, Литва, Люксембург, Македонія, Малайзія, Мексика, Нідерланди, Нова Зеландія, Норвегія, ОАЕ, Перу, Польща, Португалія, Пуерто-Ріко , Росія, Румунія, Сінгапур, Словаччина, Словенія, США, Таїланд, Тайвань, Туреччина, Украї на, Уругвай, Філіппіни, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Чилі, Швейцарія, Швеція, Естонія, ПАР, Японія.

Офіційний сайт: http://www.sas.ru, http://www.flysas.com

Новости