Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Огляд авіакомпаній low cost (лоукост)

  1. Відмінності авіакомпаній - low cost
  2. Air One
  3. Vueling
  4. Air Asia
  5. Fly Dubai
  6. Air Arabia

продовжуємо огляд лоукостів (Low cost) - авіакомпаній, що пропонують квитки за розумні гроші.

Зміст статті:

Відмінності авіакомпаній - low cost

У всіх цих авіакомпаній є загальна особливість - у вартість квитка не входить ніяких додаткових послуг, тому в більшості випадків за харчування, багаж і вибір місця доведеться платити окремо. Зате ви зможете вибрати той набір послуг, який необхідний саме вам і не переплачувати за непотрібний багаж, якщо ви звикли подорожувати з рюкзаком.

Географія польотів у лоукостів зазвичай не настільки велика, як у класичних авіаперевізників, але все ж інколи можна полетіти досить далеко, зробивши пересадку в одному з основних хабів авіакомпанії.

Air One

Air One

Італійський лоукост, дочірня компанія Alitalia. Іноді трапляються справді дуже дешеві квитки з Росії в Пізу або Венецію. Вилетіти можна з Москви, Санкт-Петербурга або Ростова-на-Дону.

Компанія пропонує відразу купити пакет додаткових послуг, що дуже зручно тим, кому важливий комфорт.

У пакет GO входять тільки базові речі, зате набуваючи Smart ви отримаєте одне безкоштовне місце багажу вагою до 20 кг, 1000 миль на бонусний рахунок, а також можливість скасувати і зміна замовлення і вибрати преміальне місце в салоні літака за ціною від 4 євро. Зміни в бронювання можна внести аж до 3 годин до вильоту. Якщо ви вирішите купувати квиток не на сайті, а через колл-центр, за це візьмуть додаткові 16 євро.

Напрямки: Італія, Росія, Іспанія, Великобританія, Нідерланди, Франція, Німеччина, Данія, Чехія, Австрія, Греція.

Основний хаб: Верона, Венеція, Піза, Палермо, Катанія (Італія)

Багаж: при виборі пакета GO безкоштовної буде тільки ручна поклажа, а за багаж доведеться заплатити від 15 до 25 євро за реєстрацію його онлайн, або від 30 до 45 євро за реєстрацію в аеропорту.

У пакет Smart одне місце багажу вагою до 20 кг включено безкоштовно. З собою в салон можна взяти одну сумку вагою не більше 8 кг, а також один аксесуар (косметичка, ноутбук).

Харчування: на борту можна пообідати за окрему плату, нещодавно було введено нове меню: круасани, італійські сендвічі, алкогольні та безалкогольні напої.

Вибір місця: забронювати місце з 15 ряду до самого хвоста літака коштує 4 євро, з 2 по 11 ряд - 5 євро. Якщо ж ви хочете більше простору для ніг - 10 євро. Ну і самі комфортабельні місця в першому ряду літака будуть коштувати вам 30 євро.

Акції: дешеві квитки потрібно відстежувати, наприклад, зараз можна полетіти з Москви до Венеції за 99 євро.

Крім перельоту: на сайті можна забронювати готель і автомобіль.

Бонусні програми: бонусна програма зі збору миль MilleMiglia повністю інтегрована з програмою авіакомпанії Alitalia - а це значить, і з усіма іншими авіакомпаніями-учасниками альянсу SkyTeam.

Де забронювати: www.flyairone.com

Vueling

Vueling

Vueling дуже серйозно підійшли до клієнтського сервісу, тому подорожувати з ними - одне задоволення. Компанія пропонує вибрати заздалегідь один з тарифів:

  • Basic (просто переліт без додаткових послуг),
  • Optima (у вартість квитка входить 1 місце багажу, можливість комбінувати свої тарифи, вибрати місце в одному з передніх або задніх рядів салону, безкоштовно поміняти рейс, якщо він вилітає в той же день, що і заброньований)
  • Excellence (все, що було в Optima + ексклюзивне місце в 1 ряду літака з вільним сусіднім кріслом, можливість внесення змін в квитки і їх повернення, доступ в VIP-зали, швидке проходження огляду, пріоритетна посадка, виділене місце для ручної поклажі вагою до 14 кг, бортове харчування).

Якщо ви будете літати тільки з Vueling, то у вас є шанс отримати карту пасажира зі статусом Premium і користуватися першочерговим доступом до спеціальних пропозицій, ексклюзивними стійками реєстрації, пріоритетною посадкою і навіть отримати один безкоштовний квиток на рік для вашого супроводжуючого. Для отримання статусу Premium необхідно зробити 40 перельотів на рік.

Напрямки: Іспанія, Росія, Франція, Німеччина, Італія, Греція, Нідерланди, Австрія, Португалія, Туніс, Сербія, Угорщина, Хорватія, Чехія, Данія, Польща, Фінляндія, Норвегія, Україна, Великобританія, Бельгія, Люксембург, Ліван, Вірменія, Румунія, Болгарія, Греція.

Основний хаб: Барселона (Іспанія), Рим (Італія)

Багаж: здати в багаж за додаткову вартість (від 13 євро при реєстрації багажу он-лайн і від 35 євро в аеропорту) можна 1 валізу вагою до 23 кг. З собою в літак можна взяти одне місце ручної поклажі вагою до 10 кг.

Харчування: на борту літака можна придбати харчування з різноманітного меню. Якщо ви вибрали тариф Excellence, харчування вже включено у вартість квитка.

Вибір місця: від 5 євро можна вибрати з розмаїття місць: в задніх або передніх рядах літака, з додатковим простором для ніг або в 1 ряду з вільним сусіднім місцем. Зараз діє акція: скачайте мобільний додаток і забронюйте місце на рейсі через нього зі знижкою 50%.

Акції: поява дешевих квитків зручно відстежувати з «календарем цін» на сайті. Ще є цікава опція «пошук по сумі», коли ви вводите місто вильоту і суму, яку хочете витратити на переліт, і система видає можливі напрямки для подорожі під ваш бюджет. Крім того, на внутрішніх іспанських рейсах діє знижка 5% на перельоти для багатодітних сімей з 3 дітьми і 10% - для сімей з 4 дітьми.

Крім перельоту: на сайті можна забронювати готель, автомобіль і оформити страховку.

Б онусние програми: програма Punto, по якій можна набирати бонусні очки за перельоти Vueling, бронювання готелів і автомобілів. Програма синхронізована з іншим іспанським перевізником - Iberia, членом альянсу OneWorld.

Де забронювати: www.vueling.com/ru

Air Asia

Air Asia

Як зрозуміло з назви компанії, рейси виконуються між азіатськими країнами.

Air Asia вже шостий рік поспіль визнається кращим лоукостом світу, так що політ буде суцільним задоволенням.

Зареєструватися он-лайн можна навіть за 14 днів до польоту. Одна з переваг - зручний особистий кабінет, в якому можна внести необхідні зміни в бронювання, додати багаж, переслати квитанція перельоту або розділити групове бронювання.

Н аправленія: Австралія, Китай, Гонконг, Мьянма, Індонезія, Філіппіни, Індія, Сінгапур, Японія, Таїланд, Камбоджа, Малайзія, В'єтнам, Макао, Тайвань.

Основний хаб: Куала-Лумпур (Малайзія)

Багаж: за окрему плату можна зареєструвати багаж вагою від 15 до 40 кг. В салон літака можна взяти безкоштовно одне місце ручної поклажі вагою до 7 кг і одну сумочку, портфель або сумку для ноутбука.

Харчування: харчування пропонується вкрай різноманітне: азіатська або міжнародна кухня, вегетаріанські страви, можна навіть вибрати свіжий кокос! При замовленні заздалегідь он-лайн вдасться заощадити. На рейсах тривалістю до 75 хвилин пропонуються тільки холодні закуски.

Вибір місця: за окрему плату можна вибрати стандартне місце, преміум-місце з додатковим простором для ніг і особливе місце в «тихій зоні» - відразу за бізнес класом з 7 по 14 ряд, де рівень шуму мінімальний.

Акції: компанія постійно проводить розпродажі по популярних напрямках. Більшість перельотів, звичайно, з Куала-Лумпур. Наприклад, зараз можна полетіти зі столиці Малайзії в Коломбо за $ 100, в Сеул за $ 134 і в Мельбурн за $ 150.

Крім перельоту: на сайті також можна забронювати і готель. Більш того, компанія всіляко це заохочує: забронювавши переліт + готель ви можете скористатися знижкою до 60%, а іноді і зовсім отримати переліт в подарунок.

Бонусні програми: власна програма Big Shot, в якій можна збирати милі, а потім витрачати їх на перельоти і готелі. Крім того, зареєструвавшись у програмі, ви отримуєте першочерговий доступ до розпродажними квитках.

Де забронювати: www.airasia.com

Fly Dubai

Fly Dubai

Всі дороги Fly Dubai ведуть в Дубай, а звідти вже в країни Африки і Близького Сходу.

Останнім часом компанія все більше співпрацює з Росією, з 23 вересня плануються щоденні рейси в Москву. Крім того, рейси в Дубай є з Самари, Казані, Уфи, Волгограда, Єкатеринбурга, Ростова і Краснодара.

На борту літаків є розважальна система з фільмами і музикою, так що в польоті точно не стане нудно.

Напрямках я: ОАЕ, Росія, Хорватія, Сербія, Індія, Шрі-Ланка, Казахстан, Оман, Ємен, Ефіопія, Джібуті, Південний Судан, Єгипет, Йорданія, Саудівська Аравія, Румунія, Молдова, Туреччина, Україна, Іран, Пакистан, Афганістан , Грузія, Вірменія, Іран, Кувейт, Бангладеш, Мальдіви.

Основний хаб: Дубай (ОАЕ)

Багаж: до деяких тарифи багаж уже може бути включений, але на більшості рейсів все ж доведеться за нього платити додатково. За місце багажу вагою не більше 20 кг - 50 дирхамів, 30 кг - 100 дирхамів, 40 кг - 200 дирхамів. Зареєструвати багаж краще заздалегідь он-лайн, інакше в аеропорту доведеться заплатити набагато більшу суму. На борт літака можна взяти одну сумку вагою до 7 кг, а також дамську сумочку, портфель або сумку для ноутбука.

Харчування: на борту можна придбати харчування за окрему плату: рулети з куркою і овочами, сендвічі, чіпси і горішки, кекси і кондитерські вироби. За 40 дирхамів можна заздалегідь замовити гаряче харчування на борту, але на рейси в Росію ця послуга поки не поширюється.

Вибір місця: вибрати місце можна за ціною від 5 дирхамів, якщо ж ви віддаєте перевагу летіти в комфорті з додатковим місцем для ніг, вибирайте преміум-місце від 100 дирхамів.

Акції: іноді вводяться спеціальні тарифи на бізнес-клас.

Крім перельоту: на сайті можна забронювати автомобіль, готель, автобусний трансфер з аеропорту Дубая в Абу-Дабі і Аль-Айн, а також авіакомпанія допомагає з оформленням візи в ОАЕ.

Бонусні програми: немає

Де заброніроват ь: www.flydubai.com

Air Arabia

Air Arabia

Географія польотів знову ж зрозуміла з назви. У 2013 році компанія отримала звання «Кращої бюджетної авіакомпанії на Близькому Сході».

Це відмінний варіант, якщо ви зібралися летіти з Росії в один з не надто популярних міст сходу, наприклад, найдешевші авіаквитки Москва-Кочин (Індія) часом можна купити саме у AirArabia.

Пасажирам доступні додаткові послуги, за допомогою яких можна зробити переліт набагато більш комфортабельним: швидка реєстрація та посадка на рейс, доступ в спеціально обладнані зали очікування.

Напрямки: ОАЕ, Індія, Іран, Бахрейн, Єгипет, Йорданія, Кувейт, Марокко, Непал, Кенія, Туреччина, Росія, Іспанія, Великобританія, Італія, Франція, Німеччина, Судан, Шрі-Ланка, Саудівська Аравія, Україна, Катар, Філіппіни , Пакистан, Непал, Швейцарія, Голландія, Пакистан, Бангладеш, Казахстан, Афганістан, Вірменія.

Основний хаб: Шарджа (ОАЕ), Олександрія (Єгипет), Касабланка (Марокко)

Багаж: можна вибрати вага багажу (20, 30 або 40 кг) без обмеження кількості місць багажу, що дуже зручно. Вартість - від 20 AED за 20 кг, 50 AED за 30 кг і 150 AED за 40 кг. При реєстрації багажу заздалегідь (он-лайн або по телефону) вдасться заощадити до 90% вартості, що справляється в аеропорту. До кінця року за багатьма напрямками по акції можна провести багаж безкоштовно.

Харчування: на борту за окрему плату доступна велика різноманітність легких закусок і ситних гарячих обідів різних кухонь світу. При бронюванні харчування заздалегідь он-лайн вдасться заощадити, та й вибір буде більше.

Вибір місця: бажане місце можна забронювати заздалегідь он-лайн або по телефону.

Акції: на сайті постійно доступні промо-тарифи за зниженою вартістю за різними напрямками.

Крім перельоту: на сайті можна забронювати готель і автомобіль.

Бонусні програми: немає

Де забронювати: www.airarabia.com/ru

IndependenTravel.ru

Новости