Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Французький авіаперевізник: паризька Air France AF AFR

  1. Трішки історії
  2. Реєстрація на рейс
  3. стикування
  4. Правила перевезення багажу
  5. харчування
  6. Подорож з дітьми
  7. парк літаків
  8. базовий аеропорт
  9. види тарифів
  10. куди літають
  11. бонусна програма
  12. Акції та знижки

Авіакомпанія з позивним «AIRFRANS» і кодовими позначеннями AF (по ІАТА) і AFR (по ІКАО) є однією з найстаріших у світі - заснована вона в 1933 р Тому у французького авіаперевізника досить великий послужний список. Уже в той час в парку компанії налічувалося понад 200 суден вітчизняного виробництва, що дозволяло розвивати маршрутну мережу. Авіакомпанія з позивним «AIRFRANS» і кодовими позначеннями AF (по ІАТА) і AFR (по ІКАО) є однією з найстаріших у світі - заснована вона в 1933 р Тому у французького авіаперевізника досить великий послужний список

Подорожуйте з Air France

Додаткова інформація. Ейр Франс на даний момент є не просто учасником альянсу SkyTeam - її можна назвати одним із засновників. Дана компанія досить популярна у всьому світі, не виходить з десятки в рейтинговому списку провідних світових авіаперевізників: на думку SkyTrax, гідна оцінки в 4 зірки.

Штаб-квартира Air France знаходиться в Парижі, в нашій країні у компанії є представництво в Москві - на 1 поверсі Бізнес-центру «Мельникофф Хаус», що по вул. Ольховська. Щоб зв'язатися з представництвом, можна зателефонувати +7 495 411 6655 або відправити лист на електронну пошту [email protected] . Також Ейр Франс авіакомпанія має офіційний сайт www.airfrance.ru , Де можна почерпнути досить багато корисної інформації.

Трішки історії

  • У 1938 р Ейр Франс була 3-ої компанією в світі по протяжності пересувань - 45 тис. Км;
  • У 1948 р компанію націоналізують;
  • Свій перший політ зробив знаменитий «Конкорд» саме під прапором даної компанії, і сталося це в 1976 р .;
  • У 1983 р Air France займає 4-е місце в світі за обсягом пасажирообороту і 2-е - з перевезень вантажів;
  • Початок 1990 року - компанія, поряд з іншими авіаперевізниками Франції, увійшла в холдинг Air France Group;
  • У 2004 р об'єднується з нідерландською компанією KLM .

Реєстрація на рейс

Компанія намагається піклуватися про зручності пасажирів, повністю довіривши їм самостійно проводити реєстрацію на рейс. Починається вона за 30 годин до моменту вильоту літака і закінчується за 40 год. Майбутньому пасажиру достатньо відвідати онлайн-сторінку авіаперевізника http://www.airfrance.ru/RU/ru/local/core/engine/echeckin/IciFormAction.do . Другий варіант - заглянути на сайт mobile.airfrance.com і виконати реєстрацію (а також завантажити посадковий талон) через мобільний додаток.

com і виконати реєстрацію (а також завантажити посадковий талон) через мобільний додаток

Інтерактивні термінали саморегистрации

В аеропорту немає потреби вистоювати у реєстраційній стійки - досить підійти до інтерактивного терміналу та за пару хвилин пройти процедуру (це 3-ий варіант самостійної реєстрації). Тут можна роздрукувати посадковий талон і багажну бирку, а також, при необхідності, поміняти рейс. При будь-якому з обраних варіантів потрібно пам'ятати, що реєстрація закінчується за 40 хвилин до вильоту літака.

стикування

Частина рейсів у авіаперевізника - транзитні. Якщо виникають будь-які нестиковки через запізнення літака, компанія перебронюють квитки пасажирам на інший рейс. При затримці стикувального вильоту більш ніж на 5 годин пасажирів розмістять в готелях і видадуть ваучери на безкоштовне харчування.

Правила перевезення багажу

У вартість квитка входить до провезення безкоштовно багаж повинен важити не більше 23 кг для економ-класу і не більше 32 кг для першого і бізнес-класів. Загальна сума габаритів повинна бути не більше 158 см. За перевага і негабарит (до 300 см), а також за додаткові місця в багажному відсіку доведеться доплатити.

Фіксованої вартості немає - все буде залежати від обраного маршруту і можливостей літака, на якому відбувається переліт. Зайшовши на сайт компанії, можна скористатися онлайн-калькулятором, щоб дізнатися вартість переваги або сверхгабаріта по цікавого напрямку.

На рейсі до Росії доведеться доплатити 70 € за можливість перевезти багаж, що перевищує габаритні норми.

На рейсі до Росії доведеться доплатити 70 € за можливість перевезти багаж, що перевищує габаритні норми

Заміри параметрів багажу

При провезенні ручної поклажі правила диктують умови салонів. Допускається проносити на борт 1 сумку поклажі та 1 аксесуар, їх загальна маса повинна бути не більше 12 кг або 18 кг.

Зверніть увагу! Розміри ручній поклажі не повинні перевищувати параметри 25х35х55 см. В іншому випадку сумка буде розцінюватися як додатковий багаж, за який доведеться заплатити.

До аксесуарів відносять чохли для гаджетів, дамські сумочки і портфель, розміри яких вписуються в такі параметри - 15х40х30 см. Верхній одяг, парасольку, дитяче автомобільне крісло або коляска-тростина, пеленальна сумка, інвалідна коляска, контейнер для перевезення тварин не входять в ручну поклажу, ні в аксесуари, і проносяться в салон понад норму.

харчування

На всіх рейсах компанії Ейр Франс пасажирів забезпечують харчуванням. Різниця в меню залежить від класу салону:

  • в економ-класі запропонують бутерброди з сиром і келих французького вина; якщо рейс - трансконтинентальний, то до закусок запропонують на вибір 1 гаряча страва;
  • для економ-преміум є доповнення - смачний десерт після гарячого блюда і чашка кави або чаю;
  • в бізнес-класі подаються повноцінні гастрономічні сніданки, обіди або вечері (все залежатиме від часу вильоту), доповнені гарячими напоями, здобою і іншими десертами;

Харчування на борту Ейр Франс

  • в першому класі більш різноманітне меню (майже ресторанне), представлене вишуканими стравами; пасажирів, що вилітають з Парижа, можуть побалувати навіть чорною ікрою.

Пасажири, які скористалися послугами «Ейр Франс», можуть не запасатися «сухими пайками» - компанія потурбуватися про їх харчування.

Подорож з дітьми

Здійснюючи переліт разом з дітьми, малюка до 2-х років можна тримати безкоштовно на руках або забронювати йому сусіднє місце, оплативши квиток зі знижкою. Для зручності можна встановити автомобільне дитяче крісло стандартного зразка.

Зверніть увагу! На перельотах великої тривалості компанія може надати дитячу колиску для дитини вагою не більше 10 кг, якщо замовити її завчасно - за 48 годин до вильоту., Під час бронювання квитка, або звернутися до представника авіакомпанії, перебуваючи в аеропорту.

Переліт з немовлям

Для самих маленьких рекомендується дитяче харчування на борт взяти з собою. Заздалегідь можна замовити харчування в баночках і солодке печиво. Дітям старше 2-х років на рейсах тривалістю більше 2,5 годин запропонують тушковані блюда, салати, фруктові пюре, соки, булочки.

Під час далекомагістральних перельотів пасажирам з дітьми не доведеться нудьгувати - вони можуть подивитися цікаве кіно (для туристів з Росії російською мовою) або мультфільми, пограти у відеоігри або зайнятися з дитиною розфарбуванням.

парк літаків

У парку компанії налічується 224 пасажирських авіалайнера різних моделей (див. Таблицю нижче) і 2 - для вантажоперевезень (Boeing 777-200F). Основна кількість машин (майже 70%) - це Airbus, інша частка припадає на Boeing. Середній вік усіх літаків складає 8,5 років.

Середній вік усіх літаків складає 8,5 років

У салоні Boeing 777-200

Парк літаків компанії Air France

Attention: The internal data of table "66" is corrupted!

базовий аеропорт

Більшість машин, що знаходяться в парку компанії, за своїми технічними характеристиками розраховані на далекі перельоти без проміжних посадок, що робить Airfrance популярної для трансконтинентальних подорожей.

Основним аеропортом компанії є "Шарль де Голль" в Парижі, але є ще й інші хаби: «Орли» в столиці Франції, «Прованс» в Марселі, «Лазурний берег» в Ніцці , «Сент-Екзюпері» в Ліоні і «Бланьяк» в Тулузі.

види тарифів

З картою тарифів потенційний пасажир може ознайомитися заздалегідь - на сайті авіаперевізника. Вартість квитка включає в себе безкоштовний провіз нормованого багажу і ручної поклажі і залежить від обраного рейсу (Європа, Азія, Африка, Америка) і дальності польоту.

Має також значення клас, яким летить пасажир, їх у компанії 4: економ (найдешевший тариф), економ-преміум, бізнес і перший (найдорожчий).

Зверніть увагу! З недавнього часу на ряді напрямків введені тарифи на квитки в економ клас без урахування багажу - в вартість квитка входить тільки ручна поклажа. Пасажирам доведеться платити 25 € навіть за провезення нормованого багажу в 23 кг.

Квитки на дітей старше 2-х років або немовлят з додатковим місцем під автомобільне крісло мають знижку в 15% від вартості дорослого тарифу на коротких маршрутах і в 33% - на середніх і далеких. Мається на увазі 1 місце під багаж вагою не більше 10 кг і ручна поклажа не більше 12 кг.

куди літають

Французька компанія здійснює польоти в 187 пунктів призначення по всьому світу: це і регіональні рейси по Європі, і далекі маршрути в Азію та Африку. На літаках Ейр Франс можна без проблем долетіти до Америки і Вест-Індію.

бонусна програма

Авіаперевізник пропонує стати кожному пасажиру учасником програми Flying Blue, яка дає можливість накопичувати милі за польоти. Накопичені бонуси можна витрачати на покупку авіаквитків або товарів в бутиках компанії і її партнерів, оплачувати таксі, оренду автомобілів і номера в готелях.

У даній програмі розроблена багаторівнева система заохочень - кожна нова ступінь дає більше привілеїв в провезенні багажу, виборі місць в салоні, доступі в спеціальні зали очікування і т.п.

Акції та знижки

Компанія періодично проводить сезонні акції, пропонуючи знижки на ряд напрямків. Щоб скористатися подібними пропозиціями, слід періодично відвідувати сайт перевізника і спостерігати за новинний інформацією.

Авіакомпанія Air France - завжди бере до уваги інтереси своїх пасажирів, забезпечуючи їм комфортні перельоти незалежно від дальності проходження.

Відео

Новости