Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Авіакомпанії Чехії: CSA Czech Airlines ОК CSA

  1. Про компанію
  2. Реєстрація на рейс
  3. тарифи
  4. Економ клас
  5. Бізнес клас
  6. багаж
  7. Ручна поклажа
  8. Багажне відділення
  9. Перельоти з дітьми
  10. Для людей з обмеженими можливостями
  11. Додаткові послуги
  12. Програма лояльності

CSA Czech Airlines (ЧСА або чеські авіалінії) - національний авіаперевізник Чеської республіки. Компанія здійснює регулярні, чартерні та вантажні перевезення в 67 пунктів призначення в усіх частинах світу. Є членом авіаційного альянсу SkyTeam. У 2016 році вперше після досить довгого і вагомого спаду ця чеська авіакомпанія вийшла на значний приріст пасажирів майже на 24%, перевізши за рік понад 2,7 мільйона чоловік. CSA регулярно оновлює свій повітряний флот, який на сьогоднішній день налічує 17 літаків. Можливо, саме тому більш як третина століття під час рейсів авіакомпанії не траплялося ніяких катастроф. CSA Czech Airlines (ЧСА або чеські авіалінії) - національний авіаперевізник Чеської республіки

Літак авіакомпанії ЧСА

Про компанію

Коди авіакомпанії:

  • ІАТА - OK;
  • ІКАО - CSA.

Рейтинг по Skytrax - 3 зірки; 5 місце в рейтингу кращих авіакомпаній Східної Європи (2016 рік).

Контакти:

  • E-mail - [email protected] ;
  • Телефон Call-центру (Чехія, міжнародний): (420) 239 007 007.

Представництва в Росії: в Москві, Казані, Санкт-Петербурзі, Ростові-на-Дону, Самарі, Єкатеринбурзі та Уфі. Адреса та контакти офісу авіакомпанії в своєму місті можна уточнити за загальним номером кол центру 8 800 100 36 45.

ЧСА авіакомпанія - посилання на офіційний сайт з підтримкою російської мови: http://www.csa.cz/cs/portal/homepage/cz_homepage.htm .

Реєстрація на рейс

Пасажири CSA можуть зареєструватися на рейс заздалегідь на сайті авіакомпанії. Онлайн-реєстрація відкривається за 36 години до відправлення літака, а завершується за 1 годину. Пройти її можна за посиланням (там же публікується інформація про винятки, для яких ця послуга недоступна) http://ru.csa.cz/ru/portal/info-and-services/services-csa/odbaveni_sub/form-amadeus-altea-dc.htm .

Додаткова інформація. Якщо ви подорожуєте тільки з ручною поклажею, і вам не потрібно оформляти багаж в аеропорту, то, отримавши посадковий талон через онлайн-реєстрацію, ви зможете відразу без затримок пройти на контроль безпеки, не витрачаючи час на додаткові процедури.

тарифи

У Czech Airlines 5 рівнів обслуговування в Економ і Бізнес класах.

Економ клас

Підрозділяється на 3 рівні:

  1. LITE (для польотів малої дальності). Найдешевший і максимально спрощений клас обслуговування. Пасажир може взяти з собою безкоштовно тільки ручну поклажу - без додаткових речей і багажу. Вибір місця при реєстрації недоступний, квиток можна повернути, а за перебронювання стягується додаткова плата. Під час польоту безкоштовне харчування не надається. Нарахування балів в програмі ОК - 20-100%;

Салон літака авіакомпанії ЧСА

  1. Для безкоштовного провозу є одне місце ручної поклажі, одне місце багажу (до 23 кг) і дозволяється один додатковий особистий аксесуар вагою до 3-х кг. Доступний вибір місця при бронюванні. На рейсах малої і середньої дальності тариф безповоротний, на тривалих - штрафний збір становить 200 євро. На коротких рейсах харчування не надається, на далеких - їжа і напої безкоштовні. Нарахування балів в програмі ОК - 20-175%;
  2. Всі умови попередніх класів + безкоштовне харчування на рейсах будь дальності. Перебронювання можна зробити без оплати додаткових зборів. Нарахування балів в програмі ОК - 20-175%.

Додаткова інформація. Пасажири економії за бажанням можуть придбати деякі привілеї Бізнес-класу - замовити Гурман, - і Бізнес-меню, вибрати більш зручне місце, потрапити в комфортний зал очікування і т.д. Послуги платні, їх повний список див. У розділі «Додаткова інформація для пасажирів».

Бізнес клас

Підрозділяється на 2 рівня:

  1. BUSINESS У норму безкоштовного провозу багажу входить 2 місця ручної поклажі, 2 місця для багажу (вага кожного - до 32 кг) і один особистий аксесуар вагою до 3-х кг. Вибір місця при бронюванні та бізнес-меню - безкоштовно. Для рейсів малої і середньої тривалості тариф безповоротний, для дальніх перельотів - 200 євро. Перебронювання обійдеться в 60/100 євро в залежності від дальності польоту. Привілеї в аеропорту відправлення. Нарахування балів в програмі ОК - 175-200%;
  2. Норми багажу і основні умови як і для класу «BUSINESS LITE». Головні відмінності: квиток на рейс можна повернути, а за перебронювання Не бере додаткова плата. Нарахування балів в програмі ОК - 175-200%.

багаж

Авіакомпанія CSA встановлює наступні правила з перевезення багажу.

Ручна поклажа

  • Розміри ручній поклажі - 55 x 45 x 25 см, вага одного місця - не більше 8 кг. У разі перевищення цих норм сумка / чемодан будуть перевозитися в відділенні для багажу за додаткову плату;
  • Розміри додаткової особистого аксесуара - до 40 x 30 x 15 см. Це може бути, наприклад, сумка для ноутбука або особистий портфель;
  • Під час польоту ручна поклажа повинна знаходитися в спеціальному відсіку, розташованому над сидіннями, а особиста сумка (якщо є) перевозиться під кріслом впередисидящих пасажира;
  • На маленьких дітей, які не мають окремого місця, норма безкоштовного провозу ручної поклажі не поширюється.

Перевезення ручної поклажі в літаку

Багажне відділення

  • Розміри одного місця в багажному відділенні - максимум 250 см в сумі 3-х вимірів, максимальна вага - 32 кг;
  • Про провезенні в багажі цінних і тендітних предметів необхідно заздалегідь повідомляти в контакт-сервіс компанії;
  • У багажі без попередження заборонено провозити цінності, документи, ліки і електронні пристрої;
  • Норми провозу багажу на дітей до 2-х років, які подорожують без квитка, такі: тариф LITE - не поширюється, інші - 1 місце вагою до 10 кг. Для дітей з квитком - стандартна норма в залежності від обраного класу обслуговування.

Додаткова інформація. Про провезенні наднормативного і спеціального багажу (музичних інструментів, спортивного спорядження), вартість та умови можна дізнатися на сторінці http://ru.csa.cz/ru/portal/info-and-services/travel-information/baggage2.htm .

Перельоти з дітьми

На провезення дитини до двох років CSA робить спеціальні знижки. Якщо окреме місце не купується, то за подорож можна заплатити всього 10% від вартості тарифу. Якщо дитина летить на окремому місці, знижка становить 25%. Пасажири з маленькими дітьми мають право, незалежно від обраного тарифу, провозити одну складену дитячу коляску понад норму безкоштовного провозу багажу.

Для людей з обмеженими можливостями

Пасажирам, яким може знадобитися допомога під час подорожі, авіакомпанія ЧСА надає послугу супроводу. Це безкоштовно, але попередити про таку потребу перевізника обов'язково потрібно заздалегідь - не пізніше, ніж за дві доби до вильоту. В аеропорту і на борту літака пасажирам з обмеженими руховими можливостями надається інвалідне крісло, а на борт вони можуть взяти з собою 2 ортопедичних пристосування додатково понад норму провозу багажу.

Додаткові послуги

CSA надає своїм пасажирам велика кількість додаткових послуг, які входять не в усі пропоновані тарифи. Якщо ваш клас обслуговування це не включає, то перед польотом ви можете замовити:

  • Бронювання місця підвищеної комфортності / вибір найбільш сподобався місця заздалегідь;
  • Послугу супроводу неповнолітніх;
  • Один з декількох варіантів Business Menu або Gourmet Menu (тільки для Економ-класу);
  • Додаткові місця для багажу;
  • Перевезення вихованців;
  • Доступ в зал очікування підвищеної комфортності в аеропорту;
  • У разі необхідності за мед. показаннями - послугу «Кисень на борту».

Також на борту доступна покупка закусок і напоїв, що не входять в основне меню - послуга «Buy-on-Board». Детальніше про всі додаткові послуги, їх вартості, що діють обмеження і правила бронювання можна дізнатися на сторінці http://ru.csa.cz/ru/portal/info-and-services/travel-information/doplnkove_sluzby.htm.

Програма лояльності

Czech Airlines має дворівневу бонусну програму «OK PLUS» для пасажирів і «OK PLUS corporate» для компаній. Завдяки їй клієнти авіакомпанії можуть економити гроші на подорожі, обмінюючи одержувані бонусні бали на різні привілеї. Учасники програми (ним може стати будь-який клієнт авіакомпанії у віці від 2-х років) отримують бонусні бали - милі за польоти з Czech Airlines і оплату послуг компаній-партнерів (їх понад 90).

Обміняти отримані милі можна на бонусні авіаквитки, поліпшення умов польоту і доступ в VIP-зали очікування. Інші привілеї стають доступні в міру підвищення рівня в системі (залежить від кількості польотів протягом року). Взяти участь у програмі і дізнатися більше можна на сайті https://okplus.csa.cz/ru/ok_plus/okp_login_no_reg/okp_login.htm .

Управління бронюванням та замовлення додаткових послуг проводиться на офіційному сайті авіакомпанії за адресою http://ru.csa.cz/ru/portal/homepage/ru_homepage.htm .

Відповіді на всі питання, що цікавлять можна отримати в представництві авіакомпанії в своєму місті.

Відео

Новости