Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Авіакомпанія Вім Авіа: історія, огляд та відгуки

  1. Історія авіакомпанії Вім Авіа
  2. Літаки, класи обслуговування і норми провозу багажу і ручної поклажі
  3. Офіційний сайт і контакти
  4. Відгуки про авіакомпанію Вім Авіа. Особистий досвід перельоту.
  5. Переліт Барселона - Москва з Вім Авіа
  6. висновки

Останнім часом в новинах постійно з'являється авіакомпанія Вім авіа. Я як раз при поїздці в Іспанії, про яку я зараз розповідаю, користувалася її послугами. Тому про її сервісі знаю не з чуток. У цій статті я розповім про свої враження при перельоті Москва-Барселона і назад.

У цій статті я розповім про свої враження при перельоті Москва-Барселона і назад

Історія авіакомпанії Вім Авіа

Авіакомпанія Вім-Авіа - великий російський авіаперевізник, який здійснює як внутрішні, так і закордонні польоти. Компанія здійснює свою діяльність з 2002 року. Її творець - В.І. Меркулов, за ініціалами якого і вона і названа. На початковому етапі у Вім авіа було всього чотири літаки Іл-62М і АН-12, які літали в основному по азіатським напрямками (В'єтнам, Таїланд, Китай). Через рік авіакомпанії вдалося повністю замінити парк на 12 середньомагістральних Боїнг 757-200. В результаті масштабної програми у неї вийшло зайняти провідне місце на популярних чартерних маршрутах (Єгипет, Туніс, Туреччина).

Подальший розвиток компанії йшло по наростаючій: відкривалися нові маршрути, збільшувалися обсяги авіаперевезень, совершенстввоался сервіс. У 2015 році Вім Авіа провела ребрендинг, змінивши фірмові кольори спочатку на лівреях повітряних суден, а потім на формі провідників. У 2017 році авіакомпанія стала членом ІАТА (Міжнародної асоціації повітряного транспорту).

Виникає закономірне питання, чия авіакомпанія «Вім-Авіа»? На сьогоднішній день акції перевізника належать подружжю Рашиду Мурсекаеву і його дружині Світлані.

Літаки, класи обслуговування і норми провозу багажу і ручної поклажі

Парк авіакомпанії складається з повітряних суден:

  • Airbus A319 - 4.
  • Arbus A330 - 1.
  • Боїнг 737 - 2.
  • Боїнг 757 - 4.
  • Боїнг 767 - 2.
  • Боїнг 777 - 6.

Авіакомпанія пропонує переліт з різними опціями від бюджетних промо до Бізнес. Чим відрізняються класи обслуговування і що входить в ту чи іншу категорію, можна довідатися з наступної таблиці.

Зверніть увагу на норми провозу багажу і ручної поклажі для кожної категорії. У разі їх перевищення доведеться доплачувати.

Офіційний сайт і контакти

Офіційний сайт авіакомпанії Вім Авіа - Vim-avia.com.

Центр інформаційної підтримки
Тел: +7 (499) 271-0-333 (цілодобово).
Е-mail: [email protected]

На сайті можна придбати квитки, дізнатися необхідну інформацію про перевізника та його послугах.

Код авіакомпанії «Вім-Авіа»:

  1. ІАТА - NN.
  2. Скао - MOV.
  3. Внутрішній - НН.

Базується авіакомпанія в аеропорту Домодєдово.

Відгуки про авіакомпанію Вім Авіа. Особистий досвід перельоту.

Вім Авіа: затримка в Домодєдово

Ми вилітали в Барселону з аеропорту Домодєдово. Як і годиться, приїхали в нього завчасно, не поспішаючи здали багаж і пройшли зону огляду. Це було наше перша самостійна подорож , Не дивно, що ми злегка хвилювалися, як все пройде. А пройшло у нас не дуже гладко. Вім авіа затримала рейс. Спочатку на табло нам показували перенесення на півгодини, потім на годину, потім ще і ще. Ми сиділи в залі очікування все на нервах. Всі чекали, коли і як все вирішиться. Ви думаєте, до нас хтось прийшов і попередив? Або, може, видав якусь компенсацію при затримці рейсу , Як годиться?

З кожною годиною напруга зростала. Пасажири нашого рейсу стали хвилюватися, шуміти і вирішувати, що робити. В результаті обговорення дійшли спільної думки - шукати представника авіакомпанії. Була у нас одна жінка, заводила, як по телевізору зараз показують. Вона і повела за собою натовп, що вимагає ні хліба і видовищ, а всього лише доставки їх в Барселону. Представник авіакомпанії довго до нас не хотів виходити. Але сили були не рівні. Нас було багато, а він один. Загубитися в аеропорту він у нього не вийшло.

Відповісти на головне питання, коли ми все-таки полетимо, він так і не зміг. Натовп не хотіла йти. Люди хотіли, їсти, пити, у кого-то плакали маленькі діти. Наближалася ніч. Навіть елементарне питання із забезпеченням водою не наважувався. А нам же ще і їжа покладалася. Наша група пасажирів проявила неймовірну наполегливість. Представник пообіцяв узгодити з начальством питання про компенсацію і зник. Через кілька хвилин він вийшов з радісною новиною. Авіакомпанія готова була нам видати талони на харчування на 200 рублів кожному. Тут можна було б порадіти, якби не одне «але»: використовувати їх можна було тільки в одному кафе при вході аеропорт. Щоб скористатися купоном, потрібно було анулювати всі печатки в паспорті про проходження контролю. У наших паспортах вже стояла відмітка про проходження кордону вильоту. В цьому і переховувався розрахунок авіакомпанії. Адже не всі захочуть проходити процедуру скасування печаток заради двохсот рублів. Та й що на них можна було купити в аеропорту? Чашку кави, не більше. Я купон брати не стала. Для мене ця процедура виглядала довгої і незручною, а сума зовсім не відповідала передбачуваним зусиллям.

Це зараз я можу написати про це спокійно і стримано, але тоді я відчувала себе незахищеною і втраченою в цьому величезному аеропорту пристрастей і бажань. Мрії про яскраве і безхмарному враження танули з кожною годиною. Паралельно з ними танула і наша бронь готелю в Барселоні. На наше щастя, наш виліт ще через кілька годин відбувся і ми разом з іншими пасажирами благополучно були доставлені в Барселону.

Переліт Барселона - Москва з Вім Авіа

Перший наш рейс, як перший млинець, виявився глевким. А ось зворотний рейс Барселона - Москва, навпаки, порадував. Ні, не тим, що авіакомпанія стала більш пунктуальною і доставила нас додому вчасно, а тим, що до пасажирів затриманого рейсу поставилися за всіма правилами авіаперевезень. Чи то європейський підхід спрацював, то чи просто пощастило нам. Тільки в Барселоні, як в Росії, знизувати плечима зі словами «у мене немає ніякої інформації» при затримці рейсу ніхто не став. Але про все по порядку.

Ми прибули до аеропорту і підійшли до стійки реєстрації. До нас відразу підійшов співробітник авіакомпанії і проводив до групи людей з нашого рейсу. Він пояснив, що хвилин через 10-15 під'їде автобус, і нас відвезуть в готель. Передбачалася затримка рейсу на всю ніч. Авіакомпанія забезпечувала нас проживанням, харчуванням та доставкою до готелю. Ми, дійсно, чекали зовсім недовго. Потім нас відвезли в чотиризірковий готель Frontair Congress , Де ми комфортно провели ніч. Цього разу ніхто не засмутився, що рейс відклали на кілька годин. Навпаки, багато раділи додатковому дню відпочинку.

висновки

Як бачите, два перельоту з авіакомпанією Вім Авіа і дві прямо протилежні випадки. Чому про проблеми перевізника заговорили тільки зараз? Мені здається, вони були постійно. Авіакомпанія постійно фігурувала в рейтингах найбільш непунктуальних авіакомпаній.

Виділимо плюси і мінуси авіакомпанії:

плюси

  • бувають вигідні авіаквитки;
  • чисті літаки;
  • доброзичливі стюардеси.

мінуси

  • часті затримки рейсів;
  • старий флот літаків.

А мені з тих пір більше з ними зв'язуватися не доводилося. Чи залишиться Вім Авіа на російському ринку або оголосить себе банкрутом, поки невідомо. Якщо у вас був досвід перельотом з авіакомпанією Вім Авіа, діліться в коментарях.

Хороших подорожей!

Про автора: Катерина

На сторінках мого блогу ви знайдете інформацію про місця, де я була, секрети і Лайфхак самостійних подорожей.

Виникає закономірне питання, чия авіакомпанія «Вім-Авіа»?
Ви думаєте, до нас хтось прийшов і попередив?
Та й що на них можна було купити в аеропорту?
Чому про проблеми перевізника заговорили тільки зараз?

Новости