Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Авіакомпанія Qatar Airways

  1. Загальні відомості про компанію
  2. Маршрутні мережі компанії Qatar Airways
  3. Повітряні судна авіакомпанії
  4. Послуги авіакомпанії Qatar Airways
  5. Які послуги надають на борту
  6. ексклюзивні привілеї
  7. Які діють тарифи
  8. Придбання квитків на сайті авіакомпанії
  9. Основні відомості по перевезенню багажу
  10. Діти на борту
  11. Зміна дат і повернення квитків
  12. Часто задавані питання
  13. Висновок

Авіакомпанія Qatar Airways належить до наймолодших авіакомпаній в світі. Вона виконує перельоти на всіх континентах земної кулі. Компанія вважається найбільш швидкозростаючою що швидко розвивалася в авіаційній індустрії. Кожні день літаки злітають в небо, поєднуючи понад 150 пунктів призначення в світі. На сьогодні все більше туристів відправляється в поїздки за маршрутами різної протяжності. Тому першокласне обслуговування і комфорт - пріоритетні завдання для авіакомпанії з Катару.

Тому першокласне обслуговування і комфорт - пріоритетні завдання для авіакомпанії з Катару

Загальні відомості про компанію

Історія діяльності компанії починається не так давно, адже вона була заснована в 1997 році. З тих пір "Катарський авіалінії" встигли завоювати безліч нагород і отримала багато позитивних відгуків від туристів.

Qatar Airways увійшла в рейтинг кращих авіакомпаній світу за версією британської компанії Skytrax, яка оцінює якість авіаперельотів.

Крім попадання в цей список, компанія чотири рази удостоювалася звання "Краща авіакомпанія в світі" - в 2011, 2012, 2015 і 2017 роках. У п'ятірку кращих також увійшли Singapore Airlines, японська компанія ANA All Nippon Airways, Emirates (лідер 2016 року) і компанія з Гонконгу - Cathay Pacific.

Пан Акбар Аль-Бакер, головний виконавчий директор, зіграв знаменну роль в становленні компанії на міжнародному ринку авіаперевезень. Компанія Qatar Airways здійснювала тільки регіональні перельоти, а повітряний парк включав 4 літаки. Завдяки участі пана Акбар Аль-Бакера в розвитку компанії авіапарк розширився до 200 повітряних суден, збільшилася і географія польотів.

Маршрутні мережі компанії Qatar Airways

Авіакомпанія виконує рейси по всьому світу. Ось список популярних рейсів:

  • Балі - Марракеш.
  • Чикаго - Ісламабад.
  • Даллас - Мемфіса.
  • Варшава - Ріо-де-Жанейро.
  • Люксембург - Калькутта.
  • Індіанаполіс - Новий Орлеан.
  • Бангкок - Найробі.
  • Мумбай - Амстердам.
  • Рим - Мельбурн.
  • Осло - Пхукет.
  • Сінгапур - Кенія.

У Росії і Україні діє тільки один прямий рейс: російський - Доха-Москва-Доха і український - Доха-Київ-Доха. У Москві літаки вилітають з Домодєдово і приземляються в цьому ж аеропорту. Не передбачені рейси з інших аеропортів російської столиці - Внуково і Шереметьєво.

Стають дуже популярними напрямки в Малайзію. Вильоти відбуваються з Москви і міста Санкт-Петербург в Куала-Лумпур і Пенанг з пересадкою в Досі. Якщо вас цікавлять напрямки Лангкаві, Кота-Кінабалу і інші, то скористайтеся послугами авіакомпанії-партнера Malaysia Airlines.

Повітряні судна авіакомпанії

Катарська авіакомпанія постійно впроваджує нові технології, які забезпечать мандрівникові комфортний політ на повітряному транспорті. Парк літаків (або fleet) компанії - один з найсучасніших в світі.

Назва судна Опис Qatar Airways Airbus A350-1000 Літак вважається одним з найбільш технологічних в світі. Найширший салон, великі ілюмінатори, місткі відсіки для зберігання ручної поклажі та комфортабельні крісла. Передова система подачі оновлює повітря кожні 2-3 хвилини. Перший літак, з високошвидкісним доступом в інтернет для пасажирів. Airbus A380 from Qatar Airways Двопалубний літак включає трикласне конфігурацію місць в першому класі, бізнес-класі і економ-класі. Це найбільше пасажирське судно в світі. Boeing 787 Dreamliner У літаку підтримується тиск низьких висот, покращена якість повітря і оптимальна вологість. Ілюмінатори додається інтерактивна тонуванням, яка регулює светоподачу. Airbus A350 У бізнес-класі цього літака пасажиру надаються велике особистий простір, панорамні затемняющіеся ілюмінатори і крісла, які перетворюються в двометрові ліжка. В економ-класі пасажири мають у своєму розпорядженні додатковим простором для ніг. Boeing 777 Крісла в бізнес-класі оснащені масажними пристроями. Пасажиру видаються подушки, ковдру і піжама. В економ-класі також видається косметичний набір, щоб пасажир міг освіжитися. Airbus A320 У бізнес-класі літака передбачені 12 місць конфігурації 2-2, надувне пристрій, що підтримує спину, підголівник з шістьма позиціями і персональний 15,4-дюймовий екран з розважальними програмами.

Послуги авіакомпанії Qatar Airways

З Qatar Airways кожного мандрівника чекає унікальний переліт, гостинність і високий рівень обслуговування. Пасажирам пропонують насолодитися кулінарними шедеврами, подивитися кілька з 4 тисяч розважальних програм або просто розслабитися і відпочити.

Які послуги надають на борту

Економ-клас - це комфорт, зручність і простір. Новітній повітряний флот обладнаний затишними і просторими кріслами.

Кожен пасажир отримує набір мандрівника, в який входить бальзам для губ, набір для догляду за зубами, маска для очей, шкарпетки і беруші.

В економ-класі пасажиру надається їжа. Залишатися постійно на зв'язку допоможуть розетки для ноутбука, роз'єм USB і персональний смартфон.

Перший клас - це елегантність, простір і відокремленість. Салон першого класу створений спеціально для пасажирів, які бажають відпочити під час перельоту. Пасажирам надається велике місце для зберігання багажу та повноцінна ліжко.

Бізнес-клас забезпечить спокійний політ і в аеропорт ви приїдете в піднесеному настрої. Тут поєднуються комфорт, простір, високий рівень обслуговування з сучасними технологіями.

Перший клас і бізнес-клас схожі наявністю великого вільного простору і повноцінної ліжка. На борту бізнес-класу ви можете займатися кількома справами одночасно, використовуючи перший в світі інтерфейс з подвійним екраном. Наприклад, грати на мобільному пристрої, чекаючи завантаження фільму на персональний екран.

Компанія розробила спеціальне харчування на борту, яке включає:

  • харчування для дітей;
  • вегетаріанське меню;
  • харчування згідно з релігійними переконаннями;
  • дієтичні страви.

Якщо потрібен особливий тип харчування, повідомити про це потрібно за 24 години до вильоту. Детальніше про типи харчування можна дізнатися на офіційному сайті компанії.

Їду для пасажирів, за словами працівників авіаперевізника, готують визнані шеф-кухарі світу. Алкоголь на борту представлений ексклюзивними і витриманими винами.

Обслуговування по системі a la carte (меню на вибір) дає можливість поїсти у зручний для пасажира час.

Крім величезного вибору страв, до них пропонуються напої. Спробуйте фруктові, шипучі або пряні напої, а також фірмові коктейлі і свіжовичавлені соки. Після кожного сніданку, обіду або вечері пасажиру подається свіжозаварений чай або каву.

На борту літака надаються послуги мобільного зв'язку OnAir. Підключення до Wi-Fi дозволить працювати або розважатися, залишаючись на зв'язку з рідними або друзями. Як тільки літак набере висоту 3 тисячі метрів, відразу можна користуватися портативними пристроями і відсилати СМС і ММС-повідомлення, вести листування по електронній пошті і переглядати контент в інтернеті.

Магазин безмитної торгівлі на борту пропонує пасажирам здійснювати покупки, не встаючи з місця.

В каталозі Shopping Extravaganza представлені:

  • парфумерія і косметика;
  • засоби по догляду;
  • годинник і аксесуари;
  • прикраси;
  • іграшки та сувеніри від компаній.

В якості оплати приймаються всі основні види валют і кредитних карток.

ексклюзивні привілеї

Бонусна програма "Катарський авіаліній" розроблялася на основі потреб учасників різних рівнів. Чим вище рівень, тим більша кількість привілеїв покладається учаснику. Якщо ви тільки починаєте літати цією авіакомпанією, то станете учасником початкового рівня - Burgundy.

Burgundy Silver Gold Platinum Накопичення миль всією сім'єю + + + + Пріоритет в листі очікування + + + + Оплата придбань милями + + + + Додатковий багаж - 10 кг 15 кг 20 кг Доступ до залів очікування - + Плюс ще один гість Плюс 2 гостя Qcredits - - 40 60 Неспалені Qmiles - - - +

При реєстрації в преміальної програми Privilege Club клієнт отримує 2 тисячі миль в подарунок за перше придбання квитків і 500 додаткових миль за кожне наступні придбання. Компанія не обмежує кількість миль для накопичення в період акційної програми. Для автоматичного зарахування миль потрібно вказати номер учасника програми при бронюванні.

Qmiles - це бонусні милі, які нараховуються за польоти авіакомпанією Qatar Airways або будь-який інший з альянсу Oneworld.

Щоб дізнатися, скільки миль зараховано на рахунок, перейдіть на сайт Qcalculator. Часовий період дії миль становить 3 роки. Згорання відбувається 2 рази на рік.

Qpoints - статусні милі, які підвищують або подовжують статус в Privilege Club. Число Qpoints залежить від тарифу квитка і напрямки перельоту.

Протягом 12 місяців клієнт збирає милі Qpoints, після чого статус клієнта може бути змінений. Перерахунок миль відбувається кожен день і при досягненні певної позначки - рівень учасника стає вище.

Які діють тарифи

авіакомпанії дає можливість зробити бронь і викупити квитки. На сайті клієнтам гарантують найвигідніші цінові пропозиції в інтернеті на рейси авіакомпанії Qatar Airways.

Якщо при бронюванні квитка ви знаходите на іншому сайті такий же квиток дешевше, то авіакомпанія виплатить компенсацію. Пропозиція поширене на рейси, що здійснюються тільки Qatar Airways, в такому ж напрямку, на такі ж дати і в такому ж класі на борту.

Протягом години потрібно надіслати запит на компенсацію, який розглядається в тому випадку, якщо різниця в ціні дорівнює або перевищує цифри, зазначені на сайті авіакомпанії.

Щоб купити авіаквитки за максимально низькою ціною, пасажиру слід дотримуватися кількох правил:

  • Ціна залежить від часу придбання: чим раніше - тим нижче вартість квитка.
  • Тарифи, встановлені на рейси з пересадками, завжди нижче, ніж на прямі.
  • Купувати квитки варто у вівторок або середу. В інші дні придбання буде менш вигідним за ціною.
  • Акції від авіакомпанії допоможуть значно заощадити кошти. Тому періодично переглядайте пропозиції Qatar Airways.

Придбання квитків на сайті авіакомпанії

Щоб купити квиток, переходимо на компанії Qatar Airways.

  1. Перед нами з'являється форма для заповнення. Потрібно внести місце вильоту і прильоту, дати поїздки, кількість пасажирів і промокод, якщо є. Подорож заплановано на Пхукет (Таїланд) на двох з 8 по 22 вересня. Виліт з Москви. Після внесення даних натискаємо на кнопку "Пошук рейсу".
  2. Система видає варіанти на перельоти туди і назад. Для початку визначимося з вильотом. Рейс з вильотом о 12.55 з аеропорту Домодєдово найбільш зручний за часом (в дорозі - мінімальний час) і один з дешевих за вартістю, тому вибираємо його.
  3. Тепер перейдемо до вибору квитків назад з Пхукета. Увечері виліт з Таїланду - це зручно, так як цілий день можна провести на відпочинку. Тому вибираємо виліт о 20.40 - він найекономніший і за часом, і по грошах.
  4. Вибравши обидва рейси, в кінці сторінки натискаємо на кнопку "Продовжити".
  5. Далі система показує підсумкову вартість за двох дорослих пасажирів. Знову натискаємо на кнопку "Продовжити".
  6. Наступний етап - заповнення анкетних даних по кожному пасажиру. Вводите прізвище та ім'я на латиниці, дату народження і країну походження. Інформація повинна бути повною і достовірною.
  7. Після заповнення інформації по одному пасажиру, переходимо до другої формі і натискаємо на кнопку "Продовжити".
  8. Далі потрібно внесення контактної інформації: країна, мобільний телефон, адреса електронної пошти. Внизу сторінки натискаємо на кнопку "Продовжити".
  9. Після внесення контактної інформації система переводить на сторінку для покупки квитка. На цій сторінці ще раз прописана інформація про вильоти, пасажирів, а також умови купівлі та правилах повернення тарифу.
  10. І в кінці сторінки вибираємо варіант оплати. Є можливість внести оплату відразу або пізніше (відкладений платіж). Вибираємо опцію "Оплатити зараз" і натискаємо на кнопку "Купити зараз".
  11. Далі вибираємо форму оплати і внести знову дані - кредитова / дебетова картка або ж інший спосіб. Після внести особисті відомості по другому пасажирові і підтвердити оплату квитків.

Онлайн-реєстрація на рейс значно заощадить час в аеропорту. Ви можете забронювати місця в літаку і роздрукувати посадковий квиток самостійно. А після прибуття в аеропорт пройти тільки швидку реєстрацію багажу.

Онлайн-реєстрація для пасажирів, що летять або вилітають з США, починається за 24 години. Для всіх інших пасажирів - за 48 годин, а закінчується за 1,5 години до вильоту.

  1. Щоб пройти реєстрацію, переходимо. Check-in можна пройти в формі англійською мовою. Російською мовою форми немає. В поле Last name потрібно вписати своє прізвище і заповнити одне з 3 запропонованих полів: номер букінга, номер часто подорожуючого пасажира або номер квитка. Остання дія - натиснути на кнопку Check-in.Screenshot16
  2. Далі вносимо інформацію про пасажирів і вибираємо місця на борту повітряного судна. За цим піде підтвердження реєстрації. Посадочні талони можна роздрукувати, відправити на електронну пошту або зберегти на смартфон.

Що не забути зробити пасажиру перед вильотом:

  • Підготувати документи - закордонний паспорт, посадочні талони, візи.
  • Перевірити вміст валіз і ручної поклажі: там не повинно бути заборонених предметів.
  • Варто заздалегідь повідомити про додаткові послуги, якщо вони потрібні (наприклад, особливий тип харчування на борту).

Мобільна реєстрація - це альтернатива реєстрації на сайті авіакомпанії. Потрібно просто завантажити мобільний додаток, в якому знайти відповідні рейси і зробити бронь квитків в один клік. Додаток доступний для скачування на смартфони, як для телефонів підтримують Андроїд, так і власникам айфонів.

Найпростіший варіант - реєстрація в аеропорту. Реєстрація починається за 3 години до вильоту і закінчується за годину до нього. Тому приїжджайте в аеропорт за дві години до вильоту.

Основні відомості по перевезенню багажу

Авіакомпанія Qatar Airways збільшила норми провозу багажу - і тепер все найнеобхідніше буде разом з вами протягом всієї подорожі.

Правила провозу багажу залежать від напряму подорожі.

Напрямок Перший клас Бізнес клас Економ клас В / з Бразилії 2 місця - кожне до 32 кг 2 місця - кожне до 32 кг 2 місця - кожне до 23 кг Між Бразилією та Аргентиною З / в Канаду, США і Аргентини Між Дохою і Касабланкою або Марракешем 60 кг 60 кг 45 кг З Африки 65 кг 65 кг 45 кг Інші напрямки 50 кг 40 кг 30 кг

У разі перевищення норми по вазі або кількості стягується додаткова плата. За детальною інформацією звертайтеся до представництва в Москві (офіс розташований за адресою: Пресненська наб. 6, стор.2., БЦ Імперія, поверх 38, офіс 45) або зателефонуйте на телефон гарячої лінії - +7 495 981 00 77.

Ручна поклажа дозволена крім звичайного реєстрованого багажу. Тут обмеження по вазі залежить від класу, в якому ви летите.

Клас Вага ручної поклажі Перший і бізнес 2 місця - загальна вага до 15 кг Економ 1 місце - вага до 7 кг

Для пасажирів економ-класу, квитки яким виписали в Бразилії, обмеження по вазі дорівнює 10 кг. Ноутбуки та сумки для них не вважаються окремо, а включаються в норму провозу багажу ручної поклажі.

Діти на борту

З авіакомпанією Qatar Airways діти опиняться в світі фантазій і пригод. Компанія надає самі просторі салони економ-класу в світі, де дитині вистачить місця і поспати, і побігати, і пограти.

Діти зможуть грати з іграшкою Mr. Potato Head і будуть зайняті різними розвиваючими іграми Hasbro. Надаються творчі та розвиваючі набори з крейдою, наклейками і книжкою з завданнями. Книжка з завданнями наповнена ребусами, цікавими фактами і розмальовками.

Зовсім маленькі мандрівники отримують іграшку від Ella Fun з маскою для очей, яка допомагає малюкові заснути.

Старші діти можуть включити розважальну програму або мультфільм, а також пограти у відеоігри.

Для дітей передбачено свіжий ланч, який складається з фруктового соку і солодощів. В коробочках з ланчем лежать іграшки, які діти залишають собі. Батьки повинні замовляти харчування для дитини при бронюванні квитків.

Батьки, які подорожують з немовлятами, мають пріоритетне право проходити реєстрацію на рейс, а також право на резервування підвісної колиски. Для малюка надається набір, що складається з підгузників, дитячого харчування, пляшечки і м'якої іграшки. Вік немовляти - до 24 місяців, а вага - до 11 кг. Люлька не надається в салоні першого класу на борту літака Airbus 380. Для уточнення деталей звертайтеся в офіс в Москві.

Зміна дат і повернення квитків

Зміна дати вильоту, зміна класу перельоту, посадочних місць і пункту призначення - все це передбачено в опції "Управління бронюванням". Заздалегідь також можна оплатити в онлайн-режимі додатковий багаж. Це буде дешевше, ніж в аеропорту.

Для зміни будь-якої інформації натисніть на кнопку "Змінити бронювання".

Для зміни будь-якої інформації натисніть на кнопку Змінити бронювання

При бронюванні квитків на офіційній сторінці ви можете відмінити бронювання і подати запит на повернення квитків. Для цього заповніть форму і натисніть на кнопку "Запросити повернення квитка".

Для цього заповніть форму і натисніть на кнопку Запросити повернення квитка

В інших випадках вам потрібно звернутися в офіс авіакомпанії або в турагентство, де зберігається інформація про платіж.

Часто задавані питання

  • Де подивитися розклад рейсів?

Розклад рейсів є на офіційній сторінці авіакомпанії Qatar Airways.

  • Пускають чи в літак з домашнім улюбленцем?

Авіакомпанія надає можливість перельоту з тваринами. Компанія приймає до перевезення собак, кішок і птахів в спеціально обладнаному багажному відсіку згідно з міжнародними правилами повітряних перевезень.

  • Чи можна брати з собою інвалідний візок?

Компанія забезпечує комфортний переліт для людей з обмеженими можливостями. Тому якщо хочете взяти в подорож свою інвалідну коляску або запросити спеціальне супровід, то зробіть запит не пізніше 48 годин до вильоту (а краще відразу при бронюванні).

  • Яка компенсація за затримку / скасування рейсу?

Пасажир має право на наступну компенсацію.

Компенсація за затримку рейсів - в межах країн Європейського союзу:

Затримка Відстань, км Сума компенсації 2 години 1500 і менше 125 євро Від 3 годин, але не більше 4 від 1500 до 3500 200 євро Від 3 годин, але не більше 4 Більше 3500 300 євро

Компенсація за затримку рейсів - між аеропортом в межах країн Європейського союзу та аеропортом в країні, яка не входить до Європейського союзу:

Затримка Відстань, км Сума компенсації Понад 2 годин 1500 і менше 250 євро 4 і більше від 1500 до 3500 400 євро 4 і більше Більше 3500 600 євро

У разі скасування рейсу або зміни маршруту суми компенсацій визначені в таблиці нижче.

Компенсація в разі скасування рейсу або зміну маршруту - в межах країн Європейського союзу:

Затримка Відстань, км Сума компенсації 2 години 1500 і менше 125 євро 3 години від 1500 200 євро

Компенсація в разі скасування рейсу або зміну маршруту - між аеропортом в межах країн Європейського союзу та аеропортом в країні, яка не входить до Європейського союзу:

Затримка Відстань, км Сума компенсації На 3 години і більше, але не більше 4 Від 1500 до 3500 200 євро На 3 години і більше, але не більше 4 Від 3500 і більше 300 євро 4 і більше Від 1500 до 3500 400 євро 4 і більше від 3500 і більше 600 євро

  • Як купити кругосвітній квиток і скільки він коштує?

Катарські авіалінії входять в число учасників міжнародного альянсу Oneworld. Купити кругосвітній квиток можна в офісі альянсу або на.

  • Як відстежити вантаж по авіанакладній?

Перейдіть по, потім виберете авіакомпанію і введіть номер накладної. Таким чином є можливість провести відстеження по авіанакладній.

Висновок

За 20 років існування Qatar Airways зробила серйозний прорив і стала однією з кращих авіакомпаній в світі. Авіакомпанія надає високий рівень сервісу і технологічні нововведення, які сприяють комфортному і безпечному перебуванню в літаку кожного пасажира.

Qatar Airways (Катарський Авіалінії): Відео

Пускають чи в літак з домашнім улюбленцем?
Чи можна брати з собою інвалідний візок?
Яка компенсація за затримку / скасування рейсу?
Як відстежити вантаж по авіанакладній?

Новости