Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Ямал (авіакомпанія)

  1. послуги
  2. внутрішні рейси
  3. міжнародні рейси

ВАТ «Авіаційна транспортна компанія« Ямал »Дата заснування

1 997

порт приписки

Салехард

Розмір флоту

29 повітряних суден

Кількість пунктів призначення

42

Штаб-квартира

Салехард Салехард

керівник

Василь Крюк (генеральний директор)

сайт: yamal.aero

ВАТ «Авіаційна транспортна компанія" Ямал "» (Yamal Airlines) - російська авіакомпанія , Розташована в містах Салехард , Тюмень і Москва (Домодєдово).

Авіакомпанія «ЯМАЛ» утворена в 1997 році. Є основним перевізником в Ямало-Ненецькому автономному окрузі і в Тюменській області. Виконуючи перевезення між містами округу і за його межами, надає своїм клієнтам високий рівень сервісу на внутрішніх і міжнародних рейсах. З самого початку своєї діяльності авіакомпанія йде по шляху послідовного, динамічного розвитку, високого рівня безпеки польотів і якісного обслуговування пасажирів, займаючи міцні позиції в цивільній авіації Росії. На сьогоднішній день авіакомпанія «Ямал є однією з найбільш динамічно розвиваються авіакомпаній Російської Федерації.

За 15 років фахівцями авіакомпанії освоєні наступні типи повітряних суден вітчизняного виробництва: Як-40, Як-18, Ан-24, Ан-26, Ан-74, Ту-154, Ту-134. В даний час експлуатація авіаційної техніки вітчизняного виробництва припинена. У нинішніх економічних умовах авіакомпанія широко освоює і поповнює парк літаків іноземними повітряними судами. Успішно експлуатуються на внутрішніх і міжнародних повітряних лініях літаки: Boeing-737 \ 500, Boeing-737 \ 400, CRJ-200LR, Challenger-850. Органічно вписався в програму виконання регулярних маршрутів компанії повітряний лайнер Airbus А-320. Планується збільшити парк даних лайнерів до 15 повітряних суден. У травні 2012 року повітряний флот авіакомпанії «Ямал» поповнився універсальними транспортними літаками L-410, які планується експлуатувати на міжрегіональних і міжмуніципальних повітряних лініях. У перспективі - подальше збільшення парку даних повітряних суден для виконання ряду регулярних програм по ЯНАО і за його межами в складних кліматичних умовах Півночі, а також програма розширення мережі маршрутів, найбільш затребуваних жителями ЯНАО і Тюменської області.

На даний момент в ВАТ «АТК« Ямал »надходять пропозиції від керівництв суб'єктів Російської Федерації, областей і міст Росії про виконання повітряних перевезень з Пермі, Елісти, Нарьян-Мара, Архангельська, Томська, Петрозаводська, Казані, Далекосхідного регіону, Ставропольського краю, Ханти -Мансійского автономного округу і багатьох інших. Тому в планах ВАТ «АТК« Ямал »збільшення обсягів авіаційних пасажирських і вантажних перевезень за рахунок створення розвиненої мережі регулярних повітряних перевезень (внутрішньорегіональних, міжрегіональних і міжнародних), в тому числі з використанням трансферних маршрутів повітряних перевезень. Центральний офіс компанії розташований в столиці Ямало-Ненецького автономного округу - місті Салехарді. Розширюючи мережу власних регіональних представництв, авіакомпанія «Ямал» відкрила філії в Москві, Тюмені, а також представництва Новому Уренгої та Уфі. Авіакомпанія «Ямал» - лауреат Премії «Крила Росії» в номінаціях «Авіакомпанія року - пасажирський перевізник на внутрішніх повітряних лініях Росії» і «Авіакомпанія року - учасник обслуговування галузевої економіки Росії».

На сьогоднішній день авіакомпанія "Ямал" займає одне з провідних місць серед регіональних російських авіакомпаній за кількістю і якістю виконуваних повітряних перевезень. За даними Федерального агентства повітряних сполучень, за кількістю перевезень пасажирів російськими авіакомпаніями, ВАТ "АТК" Ямал "займає 9 місце. За результатами рейтингів, що проводяться провідними авіаційними порталами Росії, авіакомпанія" Ямал "займає наступні позиції: • Загальний рейтинг серед російських авіакомпаній - 4 місце • Світовий рейтинг з перевезень на території РФ - 9 місце • Рейтинг "Кращий сервіс" серед російських авіакомпаній - 5 місце • Рейтинг "Ціна-якість" серед російських авіакомпаній - 4 місце • Рейтинг "Краще бо ртпітаніе на рейсової роботі "серед російських авіакомпаній - 5 місце

послуги

За даними офіційного сайту на січень 2012 авіакомпанія «Ямал» здійснює наступні рейси.

внутрішні рейси

З порту приписки Салехард

З аеропорту Тюмені

З Москви, Домодєдово:

З Нового Уренгоя:

З Нижньовартовська:

З Ноябрьска:

З Надима:

З Уфи:

міжнародні рейси

флот

Парк літаків складається з повітряних суден вітчизняного та імпортного виробництва. Парк літаків на сьогоднішній день становить: 7 літаків Airbus А-320, 8 літаків Boeing-737, 7 літаків CRJ-200LR, 2 літака Challenger 850, 2 літака L-410. Також авіакомпанією для перевезення пасажирів використовуються 2 вітчизняних повітряних судна Ан-24 і 1 повітряне судно Ан-26.Авіакомпанія «Ямал» в даний час виконує регулярні рейси, пов'язуючи найбільші міста Сибіру і Росії: Салехард, Тюмень, Москва, Санкт-Петербург, Анапа , Сочі, Краснодар, Уфа, Омськ, Таганрог, Архангельськ, Новосибірськ, Ханти-Мансійськ, Нижньовартовськ, Самара, Томськ, Небраска, Надим, Новий Уренгой, Тарко-Сале, Красноселькуп, Толька, Єреван, Київ, Львов.Регулярние і чартерні міжнародні рейси виконуються в Варну (Болгарія ), Салоніки (Греція), Тіват (Чорногорія), Болонью (Італія), Анталію (Туреччину), Пулу (Хорватія), Керкиру (Греція), Спліт (Хорватія), Задар (Хорватія), Катанію (Італія), Дубровник (Хорватія ), Тревізо (Італія) та інші.

До кінця жовтня 2011 року регулярні рейси виконувалися також на літаках Ту-134 і Як-40 . Однак після інциденту, пов'язаного зі спрацьовуванням сигналізації про пожежу маршового двигуна, керівництвом було прийнято рішення про виведення їх з експлуатації [1] . Супутніми чинниками, що прискорили виведення з експлуатації цих типів ВС, послужили високий паливний витрата цих літаків і склалася в результаті дій Міністерства транспорту несприятлива обстановка для експлуатантів літаків радянського / російського виробництва [Джерело не вказано 287 днів] .

Керівництвом авіакомпанії був узятий курс на оновлення парку повітряних суден шляхом лізингу зарубіжних літаків [2] . «Ту-134 стають економічно невигідними на фоні сучасних літаків Boeing і Airbus. У російського повітряного судна велика витрата палива і порівняно невелика провізна здатність - на борту літака можуть розміститися 76 осіб », - коментар генерального директора Василя Гака. Прес-служба губернатора ЯНАО пояснила, що разом з Ту-134 виводяться і п'ять літаків Як-40. У парку біля авіакомпанії залишилися лише три літаки Ан-24 і Ан-26, припиняти експлуатацію яких поки не будуть у зв'язку з тим, що тільки вони сьогодні допущені для роботи в умовах ґрунтових і засніжених аеродромів.

Примітки

посилання

Новости