Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

лоукости України

  1. Лоукост авіакомпанії України
  2. Лоукост Wizz Air
  3. лоукостер Ryanair
  4. Бюджетна авіакомпанія Vueling
  5. Нові авіакомпанії-лоукост з України
  6. Ernest Airlines
  7. інші лоукостер
  8. Пошук авіаквитків лоукостів
  9. Чому лоукост дешеві?

Лоукости з України - про це ми багато говоримо на сайті, але давайте конкретніше! Лоукости (інші назви: бюджетні авіакомпанії, лоукостер, lowcost, lowcost, дискаунтер, лоу-кост) - це авіакомпанії, які дозволяють літати за мінімальними тарифами, але при мінімальному наборі сервісу.

Лоукости дозволяють подорожувати бюджетно, швидко і комфортно (все ж не в автобусі трястися) і відкривають українцям Європу краще, ніж будь-які безвізові режими. Адже дешевий транспорт - запорука недорогого подорожі! Детальніше що таке лоукост ми розглядали в спеціальній статті, а зараз поговоримо про їх можливості в Україні.

Строго кажучи, у нас немає свого лоукост, але є бюджетні авіакомпанії, які літають в Україну, відповідно можна знайти вигідні по тарифам авіаквитки в Україну . Про них і піде мова.

Лоукост авіакомпанії України

Лоукости (lowcost) України важливо знати на перерахунок, якщо ви хочете навчитися планувати самостійні подорожі максимально бюджетно. Також непогано розбиратися в пунктах пересадки (авіахабов) європейських лоукостів - так можна набагато швидше планувати подорож. На сьогодні можна сміливо говорити про рейси з Києва і Львова .

Лоукостери України на сьогоднішній день:

Ультралоукости європейського значення з України:

  • Wizz Air (Угорщина);
  • RYANAIR (Ірландія);
  • Vueling Airlines (Іспанія).

Лоукост Wizz Air

Wizz Air   (Угорщина) Wizz Air (Угорщина). Це перший і поки єдиний ульталоукост з України, який почав літати з України в кількох напрямках. Починала авіакомпанія з того, що відкрила "дочку" угорського відділення "ВіззЕйр Юкрейн", але закрилася, починаючи з кризи 2013 року. Втім, без рейсів Україна не залишилася, адже деякі були замінені на польоти з угорської авіакомпанії.

Сьогодні рейси ВіззЕйр є тільки з Києва за напрямками:

  • Словаччина (Братислава),
  • Венргія (Будапешт),
  • Німеччина (Кельн, Дортмунд, Франкфурт Хан, Гамбург, Ганновер, Меммінгем, Нюрнберг),
  • Польща (Гданськ, Катовіце, Варшава Шопен, Вроцлав, Люблін, Познань),
  • Литва (Вільнюс, Каунас),
  • Данія (Копенгаген),
  • Кіпр (Ларнака),
  • Великобританія (Лондон Лутон).

Радує, що Лондон, Катовіце, Будапешт і Вільнюс, що стрімко набирає обертів як повітряний транспортний вузол, приймають багато авіакомпаній і можна спланувати пересадку. замовляйте авіаквитки в Гданськ і по інших напрямках на сайті.

замовляйте   авіаквитки в Гданськ   і по інших напрямках на сайті

Також є рейси зі Львова до Польщі і Німеччини.

Також є рейси зі Львова до Польщі і Німеччини

лоукостер Ryanair

RYANAIR   - ірландський ультралоукост, авіаквитки якого іноді можна купити навіть по 1-му євро RYANAIR - ірландський ультралоукост, авіаквитки якого іноді можна купити навіть по 1-му євро.

Нові рейси авіакомпанії ryanair 2018:

ВідправленняПрибуттяДата старту рейса

Київ Бориспіль Вільнюс 02.11.2018 Київ Бориспіль Гданськ 02.11.2018 Київ Бориспіль Краків 31.10.2018 Київ Бориспіль Варшава Модлін 31.10.2018 Київ Бориспіль Познань 31.10.2018 Київ Бориспіль Вроцлав 02.11.2018 Київ Бориспіль Братислава 02.11.2018 Київ Бориспіль Барселона 31.10.2018 Київ Бориспіль Стокгольм 31.10.2018 Київ Бориспіль Лондон Станстед 31.10.2018 Львів Краків 31.10.2018 Львів Варшава 31.10.2018 Львів Дюссельдорф 31.10.2018 Львів Меммінгем 31.10.2018

Купувати квитки можна безпосередньо на сайті, хоча порівнювати з тарифами інших авіакомпаній (які часто бувають дешевше лоукостів) краще на нашому сайті.

Ryanair - найбільша бюджетна авіакомпанія Європи з найнижчими тарифами і незалежно від того, відкриє він рейси з України чи ні, всередині Європи з ними літати вигідно і напрямків дуже багато.

Райнейр (ryanair) в 2017 відкривав кілька прямих рейсів з Києва та Львова, але через час рейси аннуліривал:

  1. Авіарейси з Кіевевского аеропорту Бориспіль: Великобританія (Лондон Стансенд, Манчестер), Швеція (Стокгольм), Нідерланди (Ейндховен).
  2. Зі Львова анонсовані рейси: Польща ( Краків , Вроцлав ), Великобританія (Лондон), Німеччина (Берлін, Меммінгем), Угорщина ( Будапешт ), Нідерланди (Ейндховен).

Бюджетна авіакомпанія Vueling

Vueling Airlines (Іспанія) можна назвати ще одним ультралоукостом, але з особливостями Vueling Airlines (Іспанія) можна назвати ще одним ультралоукостом, але з особливостями. Авіакомпанія має основний повітряний хаб в Барселоні, звідки відправляються більшість рейсів. В Україні, вірніше до Києва є рейс Київ-Барселона, а також відкрили прямий авіапереліт Київ - Рим. Ціна авіаквитка - від 9 євро, хоча це швидше виняток. Детальніше дізнавайтеся на сторінці авіаквитки в Італію . Вартість в одну сторону 80-120 євро, без урахування багажу. До слова сказати по Іспанії та Західної реально з ним літати за 20-30 євро. Особливо якщо ви прилетіли в Барселону і хочете поглянути на Ібіцу, Пальма-де-Майорку або навіть Канарські острови. Що стосується України, то за ціною 200-250 євро можна знайти авіаквитки від МАУ або інших звичайних авіакомпаній. Ще до особливостей Vueling можна віднести, що на цьому лоукост пасажирські місця визначені (можливо це пов'язано з менталітетом іспанців), а також є накопичувальна програма (систем бонусів лоукост), чого болье я не зустрічала ніде. Приємно, враховуючи вартість.

Нові авіакомпанії-лоукост з України

Sky Up

Sky Up Airlines - українська бюджетна авіакомпанія, яка також здійснює чартерні авіаперевезення. Рідний сайт авіакомпанії - skyup.aero.

Перельоти Скай Ап Айрлайнс з різних міст України:

  • Авіаквитки з Києва: Тбілісі, Пальма-де-Майорка, Аліканте, Фару, Варна, Тенеріфе, Батумі, Катанія, Неаполь, Бургас, Ларнака, Барселона, Єреван, Ріміні. Внутрішні перельоти з Києва: Запоріжжя, Одеса, Харків.
  • Пункт вильоту - Запоріжжя: Київ, Барселона.
  • З Харкова: Кутаїсі, Шарджа, Київ, Барселона, Одеса, Ріміні.
  • З Одеси: Кутаїсі, Київ, Барселона, Ріміні, Єреван, Харків.

Увага! Напрямки додаються постійно. В середньому квиток з цією авіакомпанією вам обійдеться в 60 євро в одну сторону. Іноді зустрічаються перельоти дешевше.

З приємного - ціна авіаквитка Київ - Одеса коштує 508 грн.

Ernest Airlines

Ernest Airlines - лоукост, який літає тільки в міста Італії. Сайт авіакомпанії - flyernest.com.

Напрями перельотів:

  • Рим, Мілан, Болонья, Неаполь, Генуя.
  • Львів: Рим, Мілан, Неаполь.
  • Харків: Рим, Мілан.

Ціна авіаквитків швидше прийнятна, ніж супер-низька. Наприклад, рейс Київ - Рим обійдеться пасажиру від 39 євро в одну сторону без багажу.

Граничні розміри ручної поклажі: 55x35x25 cm. Максимальна вага - 8 кг.

Ціни на зареєстрований багаж:

  • 15 кг - по передоплаті онлайн від 15 євро (в аеропорту - 30 €);
  • 20 кг - по передоплаті онлайн від 20 євро (в аеропорту - 40 €);
  • 30 кг - по передоплаті онлайн від 15 євро (в аеропорту - 60 €).

Авіакомпанія також дозволяє летіти з тваринами. Друг в перенесенні в кабіні обійдеться пасажиру в 60.00 €.

інші лоукостер

Які ультра-лоукост в Україні були, але надовго не затрималися: Norwegian літала в Осло. Італійська OneAir намагалася відкрити кілька рейсів, але не змогла конкурувати з ВіззЕйр, у якій квитки були набагато дешевше. якщо відверто, то планувати подорож до Італії набагато вигідніше було з Візз.

Всі українські самостійні мандрівники мріють про те, що найбільший бюджетний авіаперевізник ryanair не просто увійде на ринок України (оскільки стандартний рейс до Лондона нас не врятує, тим більше, що такий рейс вже виконує wizz, а створить собі базу в Києві і Львові. Коли це трапитися ... сподіваємося що скоро.

Турецькі лоукост:

  • Pegasus Airlines літає зі Львова та Харкова через Стамбул.
  • Atlas Jet (Туреччина). Новий турецький лоукост.

Турецькі лоукост - це окрема категорія, оскільки прямі рейси є тільки в Туреччину, але оскільки це найпопулярніша щодо перельотів країна, то це, погодьтеся, не зайве і відмінно може замінити чартери. Втім, ніхто не заважає спланувати переліт зі Стамбула далі в Європу або Азію.

Азіатські лоукост:

З приводу лоукостів на великі відстані, такими, якими є ці два є особливість і вона в тому, що їх бюджетность зведена нанівець. У більшій частині випадків ціна авіаквитка лоукост і звичайної авіакомпанії або порівняти, або відрізняються не особливо разюче. Тому перш ніж купувати квиток в Дубай, Індію, Непал або на Шрі-Ланку порівняйте всі варіанти - як лоукостерів, так і звичайних авіакомпаній. І підпишіться на розсилку!

Інші лоукости:

  • El al (Ель Аль). Ізраїльський лоукост. Це особливість, що авіаквитки можна купити через системи глобального бронювання Амадеус і Галелея. Основний напрямок для України: Київ-Тель-Авів (і едінственное). Увага, багаж платний! Про що потрібно читати окремо - це вказано на сайті авіакомпанії дрібним шрифтом в винятки. Ізраїль ... він такий.
  • airBaltic - польоти по Європі через Ригу. Тут є момент, що лоукостом ця авіакомпанія може вважатися тільки завдяки супер-економного тарифом, де потрібно оплачувати багаж. Але при цьому ціни все ж вище, ніж у ультралоукостов начебто wizzair, ryanair, easyjet.
  • AZAL jet - азербайджанський лоукост, бюджетне відділення авіакомпанії Азербайджанські авіалінії. Багаж у вартість не входить (доплата за сумку до 23 кг - 20 євро), зате ручна поклажа - до 10 кг. хаб - Баку , Звідки можна злітати в Тбілісі, Київ, Львів, Тегеран, Анкару, Стамбул, Анталію і по інших напрямках з Азербайджану .
  • Aegean Airlines - грецька авіакомпанія, яка також здійснює дешеві авіаперельоти до Києва. В Афіни можна купити квиток на літак за 30-50 євро. З Aegean можна знайти дуже дешеві авіаквитки в Грецію .

В період економічної нестабільності більшість, а також з-за нерозумної політики, більшість лоукост як мінімум згорнули свою діяльність на Україні. Втім, це ненадовго.

Пошук авіаквитків лоукостів

Про пошук авіаквитків ми більше говорили раніше, але про лоукост говорили побіжно. Кого цікавить ця тим докладніше, слід ознайомиться з матеріалом пошук дешевих авіаквитків по всім авіакомпаніям , А тут ми розглянемо особливості саме лоукостів.

Отже, у вас є три основні варіанти обзавестися дешевим авіаквитком:

  1. Знайти і купити авіаквиток на прямий рейс однієї з авіакомпаній, які були названі вище. Для цього, потрібно зайти на сайт кожної з них (посилання наведені) і перевірити наявність рейсів. Можливо щось вас зацікавить.
  2. Спланувати рейс з пересадкою. Припустимо, ви плануєте поїздку в Італію, а прямого перельоту немає. Тоді йдіть від зворотного. Наприклад, ви хочете потрапити до Венеції, шукайте квиток з Венеції в одне з міст, куди літає ВіззЕйр. Автоматично це робить форма на сайті ... але (!!!) раджу купувати авіаквитки на лоукост на сайті самої бюджетної авіакомпанії. Так дешевше. З звичайними авіакомпаніями ситуація протилежна - дешевше купувати через систему!
  3. Купити авіаквиток з Варшави чи Кракова, куди доїхати на автобусі і / або поїзді. У період непростої економічної ситуації України можуть надійти старим як світ методом - купити квиток на автобус до Польщі або купити дешевше авіаквиток Київ-Катовіце або Київ-Будапешт, а там вже сісти на цікавий для лоукост в інші міста. Середня ціна авіаперельоту з Польщі до Західної Європи - 25 євро. Дерзайте!

Чому лоукост дешеві?

Багато боятися купувати дешеві квитки лоукост за 10-70 євро, тоді як звичайні авіакомпанії прагнуть продати квиток за 100-200 euro. У чому підступ? Природно, є деякі умови, яких потрібно дотримуватися, щоб купувати дійсно дешеві авіаквитки.

Дешеві авіаквитки на лоукост є далеко не завжди - в принципі, цей пункт потрібно було поставити першим. Так ось дешевий квиток на літак авіакомпанії-лоукост ще треба пошукати! На один і той же рейс ціна постійно змінюється, в основному в бік збільшення (зрідка буває навпаки).

Щоб знайти дійсно дешевий авіаквитки, слід:

  • Вимикати cookies !!! Просунутим - шукати рейси використовуючи іноземний ip (це стосується не тільки бюджетних а й звичайних авіакомпаній).
  • Шукати заздалегідь. Найкраще на початку продажів, а також сезон низького попиту, наприклад, взимку, на літо або навіть осінь, а влітку на наступну весну.
  • Планувати поїздку в низький сезон і не на великі свята.
  • Підлаштовувати відпустку під квитки, а не навпаки.
  • Підписатися на розсилки всіх літаючих в найближчий до вас аеропорт авіакомпаній. Для Києва - Бориспіль і Жуляни, для Львова - Варшаву (Шопен і Модлін), аеропорт Любліна, Кракова, Жешува ... та й взагалі непогано підписатися на всі лоукост Польщі ! адже авіаквитки до Варшави або авіаквитки до Кракова можна поєднати з квитком на автобус з Львів (Близько 11 євро - вартість проїзду). Меншою популярністю користується Вроцлав ... і даремно, адже авіаквитки до Вроцлава часто набагато дешевше! В будь-якому випадку авіаквитки в Польщу + Автобус в Україні - зовсім непоганий варіант транспорту, якщо враховувати вартість. А між польськими містами так взагалі за копійки подорожувати можна, завдяки компанії Polsibus .

Крім негарантованої низьку ціну, купуючи квиток на лоукост, пасажир повинен бути готовий:

  1. Оплатити квиток відразу без можливості компенсації за повернення. Бронювання авіаквитків ультрабюджетних авіакомпаній також не існує. Переоформлення на іншу особу платне і як правило виходить дорожче самого квитка.
  2. Оплатити багаж, а в разі в авіакомпанією wizzair - і велику ручну поклажу. На лоукост допускається безкоштовний провіз одного ручної поклажі до 10 кг габаритами 55х40х20 (для wizzair безкоштовно можна провезти ручну поклажу до розміру 42x32x25). Дамська сумочка, кейс для ноутбука повинні упаковуватися в цю саму ручну поклажу. Одна, значить одна. деталі про багаж і ручну поклажу в літаках .
  3. Реєструватися на рейс онлайн, оскільки в аеропорту ця послуга платна і посадковий талон роздруковувати вдома самостійно.
  4. Їжа на борту платна. І дорога.
  5. Всі додаткові послуги платні. І дорогі.
  6. Квитки продають без певних місць. Виняток з ультралоукостов - іспанська авіакомпанія Vueling. Тобто пасажири, як в автобусі, яке місце зайняли, там і летять.
  7. Часто лоукостер прилітають не в основні, а на другорядні або навіть регіональні аеропорти.

Що означає "регіональний аеропорт". Якщо говорити про Київ, то літаки прилітають / летять не з аеропорту в Борисполі, а базуються в Жулянах (аеропрот Київ). Отже, вони так менше платять за оренду та користування послугами аеропорту. В Лондон, наприклад, wizzair прилітає не в Хітроу і тим більше Сіті, а в регіональний Лондон Лутон, звідки до міста їхати десь півтори години. Париж також має три аеропорти і лоукост, як правило, вони будуть летіти не в Шарль де Голь або Орлі, а в Бове, трансфер до якого коштує майже як авіаквиток до Польщі з нього ж!

Концепція лоукостів розроблена таким чином, щоб знизити витрати авіакомпаній до мінімуму. Тому крім усього вищеописаного допомагають економити наступні обставини:

  1. У локостов немає кас. Є тільки сайт авіакомпанії. А значить, не потрібно платити оренду, і зарплату касирам / посередникам. Іноді у лоукостів є офіси в аеропортах, але це швидше виняток, ніж правило.
  2. Ні реклами, а відповідно, скажених рекламних бюджетів. Краща рекомендація для "сарафанного радіо"!
  3. Лізинг (техніка в кредит). Всі літаки нові, тільки з конвеєра і куплені в лізинг і після декількох років експлуатації літаючі машини продаються звичайним авіакомпаніям.
  4. Нові літаки не вимагають ремонту, а отже і витрат на нього.
  5. Всі літаки - однієї моделі, що дозволяє економити на навчанні персоналу та обслуговуванні, а також легко замінювати машини одна на іншу.
  6. Завжди в небі. Лоукости літають практично без зупинки, що дозволяє максимально використовувати одну машину. Змінюється тільки команда.
  7. Лоукости - це регіональні авіакомпанії. Наприклад, по Європі або по Південно-Східній Азії, по Західній частині Росії. На великих відстанях ціна авіаквитків лоукостів і звичайних авіакомпаній майже однакова. Де тут вигода? Невелика ціна за паливо!

Ось такі вони ... лоукост в Україні.

хочеш навчитися подорожувати самостійно і бюджетно - доведеться пристосовуватися до реалій сьогоднішнього дня. Хороша новина - МАУ часто пропонує дуже вигідні тарифи на авіаперельоти, тому варто підписатися на їх розсилку, а шукати авіаквитки через пошукову систему на початку сторінки. Просто порівняйте!

Багаж і ручна поклажа в лоукост, та й не тільки в лоукост, а й звичайних авіакомпаніях - тема велика і заслуговує на окрему увагу. Обов'язково уточніть всі моменти на сайті авіакомпанії і вирішите, чи будете ви оплачувати багаж або візьмете з собою тільки ручну поклажу .

Корисно? Розкажи друзям, тому що їм теж стане в нагоді!

Розкажи друзям, тому що їм теж стане в нагоді

Чому лоукост дешеві?
У чому підступ?
Де тут вигода?
Корисно?

Новости