Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Інструкція з купівлі й оплати електронного авіаквитка

Безумовно, покупка авіаквитків онлайн має масу переваг перед традиційними способами пошуку і броні перельоту. Про це, щоб не бути голослівною, я теж неодмінно розповім - і дуже докладно.
Ну а в цій статті мова піде про те, як купити квиток на літак в Інтернеті.

Я спробую згенерувати щось на зразок покрокової інструкції з бронювання авіаквитка. Я абсолютно впевнена в тому, що багато хто вибирає саме традиційні оффлайн авіакаси тільки тому що не довіряють електронним системам бронювання.

Серед причин такої недовіри - незнання процесу того, як купити квитки на літак в інтернеті, страх перед тим, що десь щось вийде не так, не та кнопочка попадеться під руку, несподівано знімуться всі гроші з карти і т.д.

Так ось, щоб розвіяти всі міфологічні страхи, я розповім і покажу як же знайти, купити і оплатити авіаквиток через інтернет. Це не складно, не страшно, і безпечно, якщо користуватися перевіреними системами, зрозуміло.

Для наочного прикладу візьмемо напрямок Москва Токіо, скажімо на 15 жовтня виліт туди. І зворотний переліт Токіо Москва 22 жовтня.

Я буду користуватися пошуковою системою авіаквитків aviasales. Про те, чому саме цей пошуковик прочитати можна тут . Якщо вам хочеться спробувати щастя в іншій пошуковій системі, тут можна прочитати детальний огляд вітчизняних і зарубіжних пошукових систем авіаквитків , Який до того ж допоможе вам вирішити питання «де купити авіаквитки».
Отже, шукаємо авіаквитки Москва Токіо Москва на 15-22 жовтня.

  1. Вводимо місто відправлення і пункт прибуття

У нашому випадку - місто вильоту «Москва», місто призначення «Токіо». У авіасейлс з'явилася функція складного пошуку, якщо вам потрібно знайти рейс з вильотом з одного міста, прибуттям в інший, звідти ще в який-небудь пункт і назад, наприклад. Але я все ж раджу шукати перельоти по кожному відрізку маршруту окремо.

2. Вибираємо дату вильоту і прильоту

Для цього потрібно просто клацнути мишкою по синенький значку календаря. Будьте уважнішими. Чи не переплутайте дати, зверніть увагу на те, що за замовчуванням система шукає авіаквитки туди і назад. Щоб знайти квиток в одному напрямку, просто натисніть кнопку «зворотний квиток не потрібен», яка стане видно при відкритті календарика.

3. Вводимо кількість пасажирів

Зверніть увагу, що пасажири вводяться, виходячи з віку - дорослі, діти до 12 років і діти у віці до 2 років.

4. Вибираємо клас перельоту

За замовчуванням пошук здійснюється за квитками економ класу для одного дорослого пасажира, якщо не вказані інші параметри. Якщо вам потрібен квиток бізнес класу. Поставте «галочку» у відповідне віконце.

Ще момент: автоматично пошуковик відкриває в сусідньому з результатами пошуку по авіаквитках вікні віконце зі знайденими готелями на обрані дати за обраним маршрутом. Дуже зручно.

Бачимо, що на обрану дату пошуковик авіаквитків пропонує нам найдешевший варіант за 28254. І це з однією пересадкою як туди, так і назад.
Справа можна побачити додатковий фільтр пересадок. Якщо ви шукайте квитки без стикувань, просто знімайте галочку з віконець з пересадками. Тут же, під фільтром пересадок знаходиться форма підписки на ціну авіаквитків. Це дуже зручно, якщо вам не принципова дата перельоту і ви шукаєте найдешевший варіант. Зміни цін будуть приходити вам на пошту, ви зможете оперативно відслідковувати динаміку.

У верхній частині сторінки пошуку можна побачити ще фільтри: по тривалості пересадки, часу вильоту і прильоту, кращим аеропортам, авіакомпаніям і агентствам бронювання.

У верхній частині сторінки пошуку можна побачити ще фільтри: по тривалості пересадки, часу вильоту і прильоту, кращим аеропортам, авіакомпаніям і агентствам бронювання

Яскрава велика кнопка «купити» перенаправить вас на сайт системи бронювання, що запропонувала найдешевший варіант. Під кнопкою ви можете побачити і інші пропозиції, що дозволяє порівняти ціни різних агентств і навіть авіакомпаній безпосередньо.

До слова з приводу покупки на офіційному сайті авіакомпанії. Крім того, що подібна можливість надається далеко не у всіх випадках (по тій простій причині, що не у всіх авіакомпаній взагалі є сайти, а якщо і є - то не завжди з можливістю онлайн бронювання авіаквитка), найчастіше вартість авіаквитка у самій компанії виявиться трохи дорожче. Це не підступ і не обман. Справа в тому що aviasales співпрацює з агентствами бронювання, які в свою чергу закуповують квитки на літак «оптом» за нижчим тарифом, тому й вартість через таке агентство виявляється часто нижче, ніж в самій авіакомпанії.

Читайте про те, як купити справжній авіаквиток і не «подарувати» гроші шахраям

Ось вам наочний приклад різниці в ціні

На офіційному сайті авіакомпанії Катар Ейрвейс той же рейс, що доступний в агентстві за ціною 28254 руб На офіційному сайті авіакомпанії Катар Ейрвейс той же рейс, що доступний в агентстві за ціною 28254 руб., Сама компанія пропонує за 34088 руб. Істотна така економія.

Якщо в результатах пошуку ви знайшли потрібний для себе за часом, аеропорту вильоту / прильоту і ціною варіант, то переходимо безпосередньо до процесу бронювання, про який трохи нижче.

Але є можливість спробувати знайти варіанти ще дешевше. Для цього пошуковик пропонує дві класні функції - це календар низьких цін і карта низьких цін . Сподіваюся, суть зрозуміла вже з назви. У першому випадку ви можете відстежити найдешевші авіаквитки по потрібних вам напрямку, знайдені користувачами авісейлс. У другому - ви можете задати місто вильоту і подивитися, куди можна відправитися максимально економно. Фільтри налаштовуються під вас.

5. Переходимо до процедури бронювання

Перш ніж перейти на сайт системи бронювання, що пропонує найдешевший переліт, варто прогулятися на сайт авіакомпанії і подивитися, за чим вона пропонує той же рейс. У нашому випадку ми вже з'ясували, що набагато дорожче. А значить, і купувати будемо через агентство.

Тому вибираю систему бронювання go2tosee, (саме вона в моєму випадку пропонує найдешевший варіант) для переходу на сайт просто натискаєте кнопку купити.

Після декількох секунд завантаження бачу таку сторінку. Переходимо до того як оплатити авіаквитки через інтернет.

Це верхня частина сторінки. Тут для покупки електронного авіаквитка слід ввести свої дані. Або дані людини, на якого оформляється авіаквиток, якщо ви купуєте його не собі.

Все зрозуміло: ім'я, прізвище, дату народження - все як у паспорті. Більшість систем бронювання за додаткову плату пропонують різні варіанти страховки. Ви можете вибрати потрібний, а можете відмовитися від усіх варіантів.

Майте на увазі, що оплачувати авіаквитки онлайн можна тільки Visa і Mastercard. Ні Electron, ні Maestro не підходять для оплати електронного авіаквитка. В даному випадку система бронювання крім оплати карткою пропонує варіант оплати електронними грошима і відкладену покупку. Але у різних агентств способи оплати можуть відрізнятися.

6. Заповнюємо поле «банківська карта»

Вводимо в першому полі номер карти - це 16 цифр, які можна знайти на лицьовій стороні картки. Вони розбиті на чотири блоки по чотири цифри. Далі поле VALID / THRU - дата «придатності» карти, знайти можна також на лицьовій стороні під номером карти.

Поле ім'я власника заповнюємо так, як написано на карті.

Далі заповнюємо поле cw / cvc - це останні три цифри на зворотному боці картки. Пишемо адресу, ставимо галочку в останньому полі і натискаємо «бронювати».

Після цього на ваш телефон від банку повинен прийти одноразовий пароль, за допомогою якого ви зможете підтвердити оплату авіаквитка. Тепер, після того, як квиток оплачений, вам залишилося тільки дочекатися маршрут-квитанції, яка прийде на електронну пошту.

7. Квиток прийшов, що далі

Електронний квиток потрібно роздрукувати. Робити це хоча і не обов'язково, але завжди має сенс перестрахуватися. Мало що. Зареєструватися на рейс в багатьох випадках також можна онлайн.

Читайте про те, що робити в аеропорту, якщо ви летите на літаку вперше

У цей момент користувачі шукають:

Новости