Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Free Travel. Як шукати дешеві авіаквитки по всім авіакомпаніям

  1. Як шукати дешеві авіаквитки
  2. Як шукати дешеві авіаквитки з пересадками

Пошук дешевих авіаквитків по всіх можливих авіакомпаніям можна здійснювати на сайтах, які називають агрегатори або консолідатори: skyscanner, aviasales, kayak, anywayanyday і інші.

Вони стали особливо актуальними після зменшення кількості рейсів ВіззЕйр, коли та ж МАУ стала часто дешевше, ніж пропозиції від лоукост з України. Крім того, якщо ви плануєте довгий переліт - лоукост вас не врятують. Прямих перельотів майже немає, та й небезпечно купувати квитки бюджетних авіакомпаній, оскільки вони не пов'язані між собою і в разі затримки рейсу (про всяк випадок, вулкан задимів або хтось застрайкує) вам ніхто нічого не компенсує і витрачені гроші просто пропадуть. Краще купити авіаквитки з пересадкою від однієї звичайної авіакомпанії, тим більше що на тривалі перельоти можуть запропонувати невисокі тарифи.

Такі агрегатори або консолідатори здійснюють пошук за двома всесвітнім системам бронюванні Амадеус (Amadeus) і Галілео (Galileo), а в останні роки вони стали підключати пропозиції від різних агентств з продажу авіаквитків, які іноді дають можливість придбати авіаквитки дешевше, ніж на основних світових ресурсів ( оскільки завчасно викуповують всі акції місця в літаках) або беруть авіаквитки оптом.

На сайті ви можете протестувати, як виглядає пошук авіаквитків на авіакосолідатору, використовуючи спеціальну пошукову форму.

Якщо потрібно вибрати систему пошуку авіаквитків, тут все просто - де квитки дешевше, там і беріть! Під час подорожі ви будете мати справу з авіакомпанією, а не сайтом бронювання, тому не має значення, через яку систему викупили дешевий авіаквиток . У всіх однакові умови покупки, тому не має значення сайт бронювання.

Звичайно, чим компанія більше і відомішим, тем:
1) дешевше авіаквитки;
2) краще сервіс;
3) відпрацьована система повернення коштів (якщо є така необхідність).

З іншого боку, будь-який сайт, який дозволяє забронювати авіаквиток, має мінуси. І тут не має значення - відомий він чи ні.

Мінуси пошукових систем по авіакомпаніям:
- не включені лоукост (а якщо включені, то за значно завищені цінами);
- не включені авіакомпанії, які не підключені до глобальних систем бронювання авіаквитків Амадеус (Amadeus) і Галілео (Galileo), наприклад, Туркменські авіалінії.
- у авіакомпаній бувають особи пропозицію, ресурс на які вони не дають нікому і реалізують такі квитки на літаки тільки на власному сайті акцією.
- буває важко оцінити умови тарифу, оскільки детальна інформація на деяких сайтах відсутня. Щоб дізнатися, яке багажне місце включено у вартість квитка - потрібно дзвонити в авіакомпанію або уважно читати її батьківський сайт.

Як шукати дешеві авіаквитки

Шукати дешеві авіаквитки слід за наступним алгоритмом:

1) вимкнути Cookies (cookies) !!! При пошуку авіаквитків це важливо.
2) перевіряєте, не літає по цьому напряму лоукост / lowcost (в деяких системах, наприклад, в авіасейлс - це видно). Якщо літає - зайдіть на сайт лоукост (!!!) і перевірте ціну там. Швидше за все вона буде нижче, ніж у агрегатора.
3) перевіряєте напрямок по агрегатору: одному (skyscanner), другого ( aviasales ), Третьому (tickets) - де дешевше, а вигода зазвичай гривень 20 не більш;) там і беріть.
4) Перевірте вартість на сайті авіакомпанії і обов'язково зайдіть в розділ акцій (а також відразу підпишіться на розсилку).

Де цікавить Вас авіаквиток дешевше продають - там і беріть!

Загалом, перевірений спосіб знайти дешевий авіаквиток - це пройти всі етапи вище. Якщо пошуки незадовільні - потрібно шукати варіанти з пересадками. Вони не завжди такі прості і швидкі, як прямий літак, зате можна значно заощадити і більше подивитися.

наочна інструкція як знайти дешеві авіаквитки , Що показує різницю між пошуковими системами і авіакомпаніями.

Як шукати дешеві авіаквитки з пересадками

Не багатьом відомо, що авіаквитки дешевші з пересадками або як їх ще називають "стиковками". Стикувати між собою можна як квитки звичайних авіакомпаній, так і лоукостів (лоукостерів). Різниця в тому, що для звичайних авіакомпаній це можна зробити буквально за пару кліків через сайт агрегатор / консолідатор, а для більшості ультралоукостов потрібно вручну шукати два окремих рейсу однієї або декількох авіакомпаній. Це більш складна задача і потрібно краще орієнтуватися в можливостях різних міст і аеропортів, але з практикою це буде все легше і легше.

Самостійні мандрівники, які віддають перевагу бюджетним поїздки, на перечет в розумі знають, на які рейси з їхнього міста можна купити дешеві авіаквитки. Раніше все було простіше, коли рейсів від авіакомпанії лоукост Wizzair Ukraine було більше. Зараз же рейсів стало набагато менше, але є непогані варіанти. Майже стабільно дешево можна злітати в Катовіце, Будапешт і Вільнюс. Отже, якщо знайти недорогий квиток з цих міст то в місце призначення можна злітати дешевше, ніж прямим рейсом звичайної авіакомпанії.

Крім того, до місця відправлення можна доїхати і наземним транспортом. В цьому плані незамінна Польща, де практично в кожному великому місті є свій аеропорт. Особливо цікаві Варшава, Краків і Катовіце, звідки по всій Європі можна літати за 20-30 євро. Доїхати до Польщі можна на автобусі, але з великим запасом часу - пасажирський транспорт можуть "шманати на кордоні", тобто детально оглядати, через що він може значно спізнитися. Тому краще переночувати в Польщі, а летіти на наступний день - так ви точно не втратите гроші.

Приклад вигоди: Барселона!

  • Авіаквитки в Барселону - від 250 євро в обидва боки.
  • Прямий рейс з Києва до Барселони з лоукостом vueling.com обійдеться в 100 євро в середньому. Є авіаквитки дешевше, але є і дорожче - потрібно дивитися і краще заздалегідь. Дешевше ніж за 79 євро рейсів в одну сторону без багажу я не бачила.
  • До Кракова ж можна купити квиток і за 49,99 євро c vueling.com, а від ryanair.com можна і за 20 євро пропозиції знайти. Квиток на автобус Київ-Краків - від 25 євро. (Перевірте, скільки коштують квитки на автобуси на вашу дату). Ось і вартість в два рази менше.

Це здається незручним, але самостійний бюджетний мандрівник бачить в цьому тільки плюси. Якби мені терміново потрібно було б в Барселону, то я б шукала наступним чином:

  1. Знайшла б найдешевший авіаквиток Краків-Барселона - за 20-30 євро.
  2. Купила б квиток на поїзд (плацкарт) Київ-Львів (від 5 євро).
  3. Замовила б квиток на автобус Львів-Краків з великим запасом часу (день або два) - від 18 євро.
  4. Назад б летіла через Будапешт, якщо були б дешеві квитки (там приголомшливі термальні джерела) або Вільнюс - дуже душевний містечко. А може, через Мілан - я там ще не була і звідти є дешеві лоукост в Кошице (словацький містечко, від якого до Ужгорода - кілька годин на автобусі за 7 євро ...

Тобто, я б за менші гроші і одну візу подивилася б махом цілу плеяду європейських міст, але вся штука в тому, що в Барселоні я вже була (квитки на літак мені коштували 1005 грн. В обидва боки) і з Барселони я літала на Ібіцу і в Париж :). Краще я полечу куди-небудь, де ще не бувала ...

А ви?

Корисно? Розкажи друзям, тому що їм теж стане в нагоді!

Розкажи друзям, тому що їм теж стане в нагоді

А ви?
Корисно?

Новости