Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Де знайти найдешевші квитки на літак? Порівняння цін на авіаквитки у Скайсканер, Момондо, Авіасейлс і Бурук: який краще?

  1. Мій алгоритм пошуку найдешевшого авіаквитка
  2. Порівняння інструментів для пошуку вигідних пропозицій
  3. Скайсканер
  4. Авіасейлс
  5. Бурук
  6. Момондо
  7. Порівняння цін на квитки на літак
  8. загальні висновки

В інтернеті можна часто зустріти відгуки і суперечки мандрівників про те, який з іменитих пошуковиків по авіаквитках краще. Блогери піарять пошуковики Aviasales, Skyscanner та іноді Buruki, так як укладають з ними партнерські угоди і мають можливість заробити різні бонуси. Незалежні користувачі розхвалюють також і агрегатор Momondo. Не секрет, що ці чотири пошукові системи дійсно видають найдешевші ціни на квитки на літак. Так яка з них краща?

Так яка з них краща

Зміст статті:

Мій алгоритм пошуку найдешевшого авіаквитка

Днями мене в черговий раз попросили знайти найдешевший авіаквиток в певному напрямку. Як завжди, перед купівлею квитка на літак я заходжу на офіційні сайти пошукових систем Авіасейлс ( aviasales.ru ), Скайсканер ( skyscanner.ru ), Бурук ( buruki.ru ) І Момондо ( momondo.ru ), Адже не знаю, який з них дасть кращу ціну. До того ж, у кожного з агрегаторів є свої індивідуальні фішки, які допомагають визначитися з напрямком і датами вильоту-прильоту, так як ці фактори вагомо впливають на вартість авіаквитка.

До речі, чому вигідні перельоти шукаю за допомогою цих сервісів, а не, наприклад, на One Two Trip або Ozon Travel, писала в статті про різновидах пошуку дешевих авіаквитків .

У авіакомпаній іноді бувають такі розпродажі, які можна придбати тільки у них безпосередньо. Тому, якщо маршрут нескладний, то після перевірки цін на перерахованих вище пошукових системах, слідом моніторю вартість перельоту на офіційному сайті авіакомпаній, що здійснюють регулярні рейси в шуканому напрямку (в т.ч. лоукостерів). Залежно від напрямку, також заглядаю на чартерні біржі. Загалом, пошук найдешевшого квитка на літак стає досить трудомістким і клопітно. І не зрозуміло, заощадив чи ти в підсумку на ціні авіаквитка, втративши купу часу, яке теж несе в собі цінність ... Щось мене понесло, адже дана стаття не про це. Повернемося до наших титанів-пошуковим системам.

Добірку найнижчих цін на авіапереліт за допомогою чотирьох пошуковиків (Авіасалес, Бурук, Момондо, Скайсканер) я роблю в два основних етапи:

  1. Пошук більш вигідного напрямку, аеропорту вильоту, дат і т.д.
  2. Порівняння цін на квитки на літак на обрані дати і пункти вильоту / прильоту.

Порівняння інструментів для пошуку вигідних пропозицій

Якщо говорити про фішках і плюшках, які допомагають знайти найбільш дешеві ціни на авіаквиток (по датах, напрямками і т.д.), то у всіх, розглянутих в статті пошукових системах, вони є. Сервіси постійно вдосконалюються і розширюються, що робить по-своєму привабливим і унікальним кожен з них. Нижче представлені мої спостереження і відгуки про пошукових системах.

Скайсканер

на сайті Skyscanner є додаткові функції: карта перельотів, пошук по сусідніх аеропортів та інші. Але найкраща фішка Скайсканера - це можливість знайти ціни на квиток на літак не тільки в конкретний місто, а й країну. Та що вже там - можна вибрати взагалі «Весь світ», і подивитися куди дешевше летіти з певного місця. Погодьтеся, круто ж!

Погодьтеся, круто ж

Вибір напрямку на сайті Скайсканер

Перейти на Skyscanner = >>

Авіасейлс

Перш за все мені, як партнеру Авіасейлс , Подобаються пошукові форми та віджети, які я можу вбудувати на свій сайт, тим самим забезпечивши собі і моєму читачеві можливість знайти найдешевший авіаквиток. У пошуковій системі легко дізнатися про наявність гарячих квитків і спецпропозицій, є підписка і карта низьких цін. Але найбільше на сайті Aviasales мені подобається календар низьких цін, що дозволяє в кілька кліків підібрати переліт в день, коли ціна квитка на літак мінімальна. До речі, свій перший авіаквиток я купила за допомогою Авіасейлс, може, саме тому він залишається моїм улюбленим пошуковиком протягом декількох років!

До речі, свій перший авіаквиток я купила за допомогою Авіасейлс, може, саме тому він залишається моїм улюбленим пошуковиком протягом декількох років

Календар низьких цін на сайті Авіасейлс

Перейти на Aviasales = >>

Бурук

Моя улюблена фішка у Бурук - це карта лоукостерів. Це просто мега корисна штука! також на сайті Buruki є рубрики «Цікаві акції» і «Спецпропозиції», в яких можна дізнатися про поточні розпродажах на сторонніх ресурсах. Це говорить про те, що компанія клієнтоорієнтованої, адже без прямої вигоди для себе допомагає максимально заощадити при плануванні подорожі. Є пошук гнучкого і складеного маршруту, список найдешевших авіаквитків на новорічні та інші свята. Ну і, звичайно ж, підписка на розсилку повідомлень про ціни. Загалом, мені приємно, що є партнером Бурук .

Загалом, мені приємно, що є   партнером Бурук

Пошук лоукостерів на сайті Бурук

Перейти на Buruki = >>

Момондо

Момондо - ті ще любителі наворотів! Мені найбільш цікава плюшка у вигляді діаграм і гістограм за найнижчими-високими тарифами на протязі року в залежності від таких факторів як: час протягом дня, місяць, вид авіакомпанії, завчасність покупки квитків і т.д. на сайті Momondo також є графік низьких цін по днях протягом місяця, можливість пошуку по потрібному напрямку, конструктор квитків, детектор додаткових зборів, а також традиційні, підписка, можливість складання складного маршруту. Компанія робить все можливе, щоб в пошуковик Момондо закохався навіть самий примхливий користувач!

Компанія робить все можливе, щоб в пошуковик Момондо закохався навіть самий примхливий користувач

Діаграма кращих цін на сайті Момондо

Перейти на Momondo = >>

Порівняння цін на квитки на літак

Результати порівняння цін на квитки на літак для клієнта я записала в таблицю. Але мені заманулося прогнати ще кілька напрямків по пошуковим системам Момондо, Авіасейлс, Бурук і Скайсканер. Перевірка робилася на 4-х сайтах одночасно (максимальна розбіжність у часі між першим і останнім - 10 хвилин). Всього перевірила 5 різних варіантів, перше прийшли на розум:

  • Варіант 1. СПб-Бангкок-СПб, на двох, дати 14.11.15-04.12.15.
  • Варіант 2. Бангкок-Маніла, на одного, дата 14.11.15.
  • Варіант 3. Бангкок-Крабі, на одного, дата 16.11.15.
  • Варіант 4. Відень - Барселона - Відень, на двох, дати 07.09.15-22.09.15.
  • Варіант 5. Денвер - Мехіко, на одного, дата 07.09.15.

Підсумки порівняння цін на авіаквитки на Скайсканере, Момондо, Авіасалес і Бурук представлені в таблиці нижче. Зеленим кольором виділена краща вартість, червоним - найгірша. Тут також підраховано відсоток економії щодо середньої вартості квитка.

Пошуковик Ціни В1 Ціни В2 Ціни В3 Ціни В4 Ціни В5 Aviasales: 56 524 4 088 711 19 346 11 112 Buruki: 57 292 3 931 1 254 18 370 11 354 Skyscanner: 57 090 3 488 708 19 792 10 437 Momondo 58 092 3 928 963 19 011 10 436 Економія абс .: 1 568 600 546 1 422 918 Економія отн .: 2.74% 15.55% 60.07% 7.43% 8.47%

загальні висновки

Виходить так, що на кожному з сервісів були знайдені найдешевші квитки. У той же час, кожен з них показав найгірший варіант. На вигляд відчутної різниці в цінах немає. Але, якщо висловити у відсотках частку економії в середній вартості квитка, то показники дають привід задуматися. А в третьому випадку вигода склала 60% від ціни авіаквитка!

Якщо говорити відверто, то для себе я не відкрила нічого нового. По-моєму, немає серед описаних агрегаторів кращих, вони все по-своєму гарні, але не ідеальні. Звичайно, не хочеться розриватися між ними. Але, щоб знайти найдешевші авіаквитки, буду, як і раніше, користуватися функціональними можливостями пошукових систем Бурук, Момондо, Скайсканер і Авіасейлс. А купувати квиток, швидше за все, буду там, де його ціна на потрібний рейс виявиться нижче.

Було б здорово, якби хто-небудь з цих титанів поєднав всі головні фішки для пошуку напрямків і дат на одному ресурсі. А для порівняння цін на квитки на літак взагалі виходить, що потрібно створювати агрегатор агрегаторів! 🙂

Це був відгук з моїх особистих спостережень. А що Ви скажете з цього приводу? Який пошуковик, на Ваш погляд, найкращий?

Організували битву титанів

Марина і Костянтин Саморосенко

Так яка з них краща?
А що Ви скажете з цього приводу?
Який пошуковик, на Ваш погляд, найкращий?

Новости