Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як забронювати дешеві авіаквитки: топ-5 секретів

Я зловила себе на думці, що витрачаю багато сил і енергії на пошуки ідеального рейсу, а в підсумку купую по тій же ціні або дорожче, тому що дешеві авіаквитки вже розкупили. Ми не можемо прогнозувати і передбачати ціни. Це як з погодою: у минулому році було тепло на травневі в Туреччині, а в цьому році дме вітер і холодно.

Якщо вам подобається ціна, яку ви заплатили, вам потрібно прийняти її і планувати поїздку далі, навіть якщо авіаквиток подешевшає.

Крок 1

По-перше, я перевіряю сайти ua.Pirates.travel , Fly4Free , Vezdelet , Vandrouki і т.п., щоб дізнатися, чи є які-небудь розпродажі і акції. Коли мені не потрібно нікуди летіти, то їх купа, але саме коли мені потрібні квитки, то їх немає.

Експрес-інфо по країні

Земля знаходиться на третьому місці по віддаленості від Сонця і на п'ятому серед усіх планет Сонячної системи за розміром.

Вік - 4,54 мільярда років

Середній радіус - 6 378,2 км

Середня окружність - 40 030,2 км

Площа - 510 072 млн км (29,1% суші і 70,9% води)

Кількість материків - 6: Євразія, Африка, Північна Америка, Південна Америка, Австралія і Антарктида

Кількість океанів - 4: Атлантичний, Тихий, Індійський, Північний Льодовитий

Населення - 7,3 млрд чол. (50,4% чоловіків і 49,6% жінок)

Самі густо населені держави: Монако (18 678 чол. / Км2), Сінгапур (7607 чол. / Км2) і Ватикан (1914 чол. / Км2)

Кількість країн: всього 252, незалежних 195

Кількість мов в світі - близько 6 000

Кількість офіційних мов - 95; найпоширеніші: англійський (56 країн), французька (29 країн) і арабська (24 країни)

Кількість національностей - близько 2 000

Кліматичні пояси: екваторіальний, тропічний, помірний і арктичний (основні) + субекваторіальний, субтропічний і субарктичний (перехідні)

Ці сайти - відмінні помічники для спонтанних або завчасних поїздок, коли авіакомпанії за півроку анонсують розпродажі або акції.

Після цього я починаю з ITA Matrix, дивовижний сайт, які показує тарифи великих авіакомпаній (тут немає лоукост-компаній), є опція календаря, що допомагає знайти найбільш вигідний варіант у розрізі місяця. На Матрикс не можна купити квиток, але можна знайти мінімальний базовий тариф і вже відштовхуватися від цієї ціни при подальших пошуках. Цей сайт я частіше використовую для пошуку далекомагістральних польотів. Наприклад, з України в Азію, Латинську Америку чи США.

Київ - Балі, ITA Matrix:

Київ - Балі, ITA Matrix:

крок 2

Далі, я переходжу на Skyscanner і Aviasales , Щоб порівняти ціни і подивитися, чи є які-небудь бюджетні авіакомпанії, які літають по потрібному маршруту.

Обидва ці сайта знайшли більш вигідні ціни від Qatar Airways, ніж Matrix. Aviasales видав дешевший квиток KBP-DPS на той же рейс. Це ще одна причина для перевірки декількох сайтів бронювання. Ви можете знайти більш дешеву ціну за той же рейс в іншому місці.

крок 3

Потім я перевіряю Google Flights (Аналог ITA Matrix). Тут можна розширити пошук по сусідніх аеропортів. Додаткова візуалізація у вигляді красивих фото з різних країн ще більше розпалює інтерес.

Додаткова візуалізація у вигляді красивих фото з різних країн ще більше розпалює інтерес

Якщо ви дивитеся не далекі перельоти, а десь в радіусі 2-4 годин, раджу перевірити ціни ще на Kiwi.

Я знаю, що з Афін до Сінгапуру літає лоукост Scoot і по акції можна купити квиток за 200 євро в обидва боки. З Києва до Афін є прямі рейси МАУ і Aegean, а з Сінгапуру не проблема долетіти до Балі на лоукост. Ціна такого квитка може вийти в 500 $ в обидві сторони.

Замовляючи різні квитки на різних авіалініях, можна непогано заощадити.

крок 4

Перші кроки у мене зараз займають близько 30 хвилин, і за цей час у мене вже складається розуміння середньої ціни. Після я йду на сайт самої авіакомпанії, щоб перевірити вартість у них і заодно подивитися, чи є якісь акції. Авіакомпанії часто пропонують ціни нижчі, ніж на сайтах-посередниках, щоб мандрівник купив квиток у них. Наприклад, для учасників програми OPEN від FlyDubai діють знижки 5%, при цьому реєстрація безкоштовна.

Якщо різниця у вартості у авіакомпанії і на сайті-посередника становить 10-20 $, я для бронювання виберу сайт авіакомпанії. У разі якихось змін в розкладі, скасування рейсу або змін з особистих причин, з авіакомпанією буде набагато простіше вирішити це питання.

Сайт авіакомпанії я завжди перевіряю останнім, навіть якщо у них і виявиться найдешевший квиток. Зате я набиваю руку в пошуках квитків.

крок 5

Після покупки квитків я роблю позначку, щоб перевірити вартість через 23 години. Багато авіакомпаній дозволяють анулювати квиток без штрафу протягом 24 годин після покупки. Тут акцент на багато, тому що все залежить від авіакомпанії і того, де ви купили свій квиток. Перед покупкою потрібно прочитати cancellation policy на сайті авіакомпанії або сайті посередника.

Потім я чищу cookie мого браузера і роблю швидкий пошук, щоб перевірити, чи не змінилася ціна. На практиці я рідко вже перевіряю ще вартість після покупки. В основному перед самою покупкою перевіряю вартість в режимі інкогніто і там же купую квитки.

Коли рішення прийнято, а квитки на пошті, я вже не переймаюсь і не кусаю лікті, якщо через два тижні почнеться розпродаж або я побачу, що десь з'явилася більш низька ціна. Ви не можете передбачити, коли почнеться чергова акція. Найкраще, що ви можете зробити, - прийняти правильне рішення в той момент, коли бронюєте квиток.

Найкраще, що ви можете зробити, - прийняти правильне рішення в той момент, коли бронюєте квиток

фото автора

Новости