Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як самостійно знайти найдешевші квитки на літак. Купити квитки онлайн дешево або акцією.

  1. 15 базових рад, як самостійно знайти дешеві квитки на літак
  2. 2 - Використовуйте пошуковики дешевих квитків на літак
  3. 3 - Розширений пошук дешевих квитків на літак
  4. Опцій тут три:
  5. 4 - Будьте гнучкими
  6. За допомогою неї ви зможете:
  7. 5 - Користуйтеся карткою низьких цін
  8. 7 - Використовуйте функцію «Полетіти на свята»
  9. 8 - Дешеві квитки на літак за акціями та спецпропозиції
  10. 9 - Відразу купуйте квитки на літак туди і назад - дешево
  11. 10 - Використовуйте можливості чартерних або гарячих квитків на літак
  12. Знайти палаючі або чартерні авіаквитки можна на сайтах:
  13. 12 - Розбийте переліт на частини: міжнародний рейс + місцеві авіалінії
  14. 13 - Відпочивайте компанією
  15. 14 - Сплачуйте перельоти милями
  16. 15 - Купуйте дешеві квитки на літаки лоукостер
  17. Економія, звичайно ж, відбувається за рахунок комфорту:
  18. 7 просунутих рад, як самостійно знайти дешеві квитки на літак
  19. 16 - Вигадані друзі
  20. 17 - Помилкові тарифи
  21. 18 - Очищайте історію браузера
  22. У кожного браузера свій спосіб включити «режим інкогніто», ось поради для найпопулярніших:
  23. 19 - Станьте анонімними
  24. 20 - Завжди повертайте частину вартості авіаквитків

У цій статті описані 20 хитрощів, які допоможуть вам самостійно знайти дешеві квитки на літак! Дізнайтеся, як значно збити ціну і купити найдешевші квитки з усіх можливих.

Причин, чому авіаквитки коштують так дорого, безліч, щоб їх все перерахувати, треба написати цілу окрему статтю. Якщо вам цікава ця тема, напишіть в коментарях, і я розкрию її докладніше.

Незважаючи на все це, знайти дешеві авіаквитки - цілком реальна і здійсненне завдання, головне знати, як це зробити. І в цьому я вам допоможу. Стаття буде об'ємною, але інформативною. Поради тут я зібрав, як базові, які повинен знати будь-який мандрівник, так і просунуті, відомі тільки маститим тревел-хакерам. Уважно вивчивши всі, ви без зусиль зможете знайти найдешевші квитки на літак. Приємного читання.

15 базових рад, як самостійно знайти дешеві квитки на літак

1 - Завжди купуйте квитки на літак онлайн

Ця невелика хитрість автоматично допоможе вам заощадити на авіаквитках. Якщо не лінь, перевірте. Спробуйте купити квитки на літак у відділі продажів Аерофлоту, а потім ті ж самі квитки на їхньому сайті, і ви побачите різницю. Тут все просто і логічно, різниця в ціні йде на оплату офісу, зарплату співробітникам, покупку витратних матеріалів та інші витрати.

2 - Використовуйте пошуковики дешевих квитків на літак

Пошуковики авіаквитків - це агрегатори, які збирають пропозиції різних авіакомпаній в одному місці. Тут ви зможете за лічені хвилини порівняти ціни квитків, пропоновані сотнями авіакомпаній, і знайти найдешевші з них.

Якщо ви раніше не користувалися пошуковими системами, обов'язково почніть, в іншому випадку, всі вигідні пропозиції так і будуть проходити повз вас.

Найчастіше я користуюся Aviasales , Skyscanner та Бурук . Причому, настійно раджу користуватися всіма, а не якимось одним, так ви підвищуєте свої шанси дешево купити квиток на літак ще в кілька разів. Іноді різниця в ціні досягає 3-8%.

До того ж функції цих пошукових систем дещо відрізняються, в кожному з них є свої тонкощі, плюси і мінуси, тому для повної картини одного пошукача явно буде мало.

Корисна порада

Економте на житло, знімаючи апартаменти у місцевих з Airbnb . Отримайте 2100 руб. в подарунок на перше бронювання.

3 - Розширений пошук дешевих квитків на літак

Цією функцією найчастіше користуються досвідчені мандрівники, яким не так уже й важливо, куди летіти, головне, щоб подешевше.

Опцій тут три:

  • не виставляти місце призначення. В такому випадку вам будуть показані найдешевші напрямки, куди можна полетіти.
  • не виставляти конкретне місто вильоту, а вказати тільки країну. Тоді вам будуть показані варіанти перельотів з усіх аеропортів вашої країни. Теж дуже корисний момент, тому що часом трапляється, що з тих чи інших причин квиток на літак з сусіднього міста буде коштувати значно дешевше, ніж з вашого. І дістатися до сусіднього міста на наземному транспорті, а звідти вже летіти в точку призначення ви зможете за менші гроші, ніж при прямому перельоті.
  • не ставити конкретні дати. У вас завжди існує можливість вибрати «весь місяць» або «весь рік».

Звичайно ж ви можете поєднувати ці опції для більш широкого обхвату і можливості дешево купити квиток на літак.

Звідси логічно можна вивести наступну пораду.

4 - Будьте гнучкими

Грайте з датами. У цьому вам допоможе вкрай зручна функція, надана Авіасейлс для пошуку дешевих квитків на літак « Календар низьких цін ».

За допомогою неї ви зможете:

  • вибрати конкретні дати або здійснити пошук відразу по декількох місяців і порівняти ціни;
  • задати термін поїздки і отримати більш точний розрахунок вартості квитків на літак «туди і назад»;
  • в графах вильоту і призначення можна виставити як конкретне місто, так і всю країну цілком;
  • скористатися зручними фільтрами і відсіяти напевно невідповідні варіанти заздалегідь;
  • порівняти конкретні дати вильоту між собою;
  • дізнатися про цікаві святах, що проходять в країні призначення.

Грайте з днями тижня. Плануйте свій виліт / приліт на вівторок, середу або четвер, коли найкраще брати дешево квитки на літак. Це пов'язано з тим, що найчастіше люди планують дні прильоту в проміжок з п'ятниці по неділю, щоб в понеділок вже спокійно повернутися на роботу. Ну і логічно, що в п'ятницю квитки найдорожчі.

Також зверніть увагу на час відправлення літака. Ранкові та нічні рейси, як правило, дешевше.

5 - Користуйтеся карткою низьких цін

Ще одна цікава функція Авіасейлс - Карта низьких цін , Яка надасть вам незамінну допомогу в підборі дешевих квитків на літак. Крім типових налаштувань терміну перебування і пошуку тільки прямих рейсів, ви зможете:

  • заздалегідь вказати бюджет на квитки, яким ви маєте в своєму розпорядженні і відсікти таким чином напрямки, які його перевищують.
  • відфільтрувати результати на візові та безвізові;
  • вибрати точні або гнучкі дати.

У цій статті описані 20 хитрощів, які допоможуть вам самостійно знайти дешеві квитки на літак

6 - Купуйте квитки на літак заздалегідь - це дешевше

Не дарма кажуть, що сани готують з літа. І якщо ви належите до тих людей, хто заздалегідь планує свою відпустку, то цей пункт як раз для вас. Порівняйте на дозвіллі ціни на яке-небудь популярне новорічне напрямок, наприклад, Москва - Бангкок при купівлі авіаквитків в квітні і в листопаді, ви побачите, що різниця буде суттєвою.

І навздогін ...

7 - Використовуйте функцію «Полетіти на свята»

Така опція є у пошукача Бурук . Виберіть місто вильоту і свято, вам покажуть найкращі і недорогі напрямки по заданих параметрах. Також можна впорядкувати видачу за напрямками.

8 - Дешеві квитки на літак за акціями та спецпропозиції

Я не раджу підписуватися на всі розсилки пошукових систем, тому що вам почнуть приходити тонни рекламного сміття, замаскованого під спецпропозиція, але не є таким. Щоб не попастися на вудку з розряду «додали 30%, щоб відняти» потрібен досвід і знання реальних цін на перельоти.

Інформацію про справжніх акціях і дешевих квитків на літак можна дізнатися, підписавшись на нашу групу Вконтакте . Там ми відокремлюємо зерна від плевел і публікуємо тільки заслуговує на увагу інформацію.

І звертайте увагу на паливні збори. Може трапитися так, що ви побачите непристойно низькі ціни на авіаквитки, а за фактом виявиться, що авіакомпанія не вказала, скільки з вас візьмуть за паливний збір, який інколи становлять половину вартості авіаквитка.

9 - Відразу купуйте квитки на літак туди і назад - дешево

Найчастіше загальна вартість квитків на літак туди і назад виходить дешевше, ніж при покупці авіаквитків в один кінець. Оптом воно, знаєте, завжди дешевше. Більш того, в деяких країнах без зворотного квитка вас і не пустять. Не переживайте, в разі чого, їх можна буде обміняти по прильоту.

10 - Використовуйте можливості чартерних або гарячих квитків на літак

Умовно мандрівників можна поділити на 2 групи: спонтанних і тих, хто планує все заздалегідь. Виходячи з цих типажів самостійно знайти дешеві квитки на літак можна також двома способами:

  1. як мінімум, за 2 - 3 місяці, а краще за рік;
  2. за кілька днів палаючий або чартерний авіаквиток.

Скажу наперед, цей спосіб досить ризикований і, якщо ви любитель все продумати і прорахувати, не користуйтеся ним! Всім іншим можна.

Що таке палаючий або чартерний рейс? У авіакомпаній з великими туроператорами є домовленість. Туроператори заздалегідь прикидають, скільки приблизно людей куплять у них той чи інший тур, і грунтуючись на цих прогнозах, закуповують у авіакомпаній квитки нижче ринкової вартості. Але життя штука непередбачувана і деколи трапляються неприємні історії на зразок занадто оптимістичних прогнозів. І ось до початку туру залишається кілька днів, а путівки ще не продані, тоді ці тури цілком або частинами туристичні компанії починають активно продавати, називаючи їх «палаючими».

Тут криється кілька незручностей, рейс можуть перенести або зовсім скасувати, оформлення квитків перетворюється в трохи більш складний процес, ніж зазвичай, квиток вам можуть доставити або передати мало не перед самим відльотом, а це для багатьох зайві витрачені нерви.

Зате вартість таких квитків на літак на порядок нижче, що кілька компенсує мінуси.

Знайти палаючі або чартерні авіаквитки можна на сайтах:

  • www.chartex.ru
  • www.aviacharters.ru
  • tourdom.ru (в розділі «біржа»)

11 - Купуйте квитки на транзитні рейси і стоповер

В багато країн можна купити дешевші квитки на літак, якщо вас не лякають пересадки. У деяких містах, наприклад, у Сінгапурі, під час транзитної зупинки можна відвідати цікаві безкоштовні екскурсії, які надаються прямо в аеропорту.

Тривалість транзитних зупинок максимально займає 1-1,5 діб, за цей час ви можете відпочити між перельотами, що на мій погляд краще, ніж по 25 годин безвилазно сидіти в літаку. А в разі, якщо в країні пересадки не потрібно віза, то є чудова можливість подивитися ще одну країну за ті ж гроші.

Більш тривалі за часом пересадки називаються стоповер. За них в деяких випадках потрібно буде доплатити, але бувають і безкоштовні. Стоповер, зазвичай, тривають до 3 діб. Цього часу якраз достатньо, щоб ближче познайомитися з ще одним містом.

12 - Розбийте переліт на частини: міжнародний рейс + місцеві авіалінії

Іноді такий квиток на літак виявляється дешевше, ніж без пересадок. Про один з таких стикувальних рейсів, на якому я заощадив 100 доларів, я писав у статті « 15 простих способів заощадити в подорожі ».

До того ж якщо переліт тривалий за часом і відстані, вам набагато комфортніше і цікавіше буде зупинитися по дорозі ще в декількох місцях.

До того ж якщо переліт тривалий за часом і відстані, вам набагато комфортніше і цікавіше буде зупинитися по дорозі ще в декількох місцях

13 - Відпочивайте компанією

Як я вже говорив, оптом квитки дешевше, і, якщо у вас багато друзів, змотати на відпочинок всією компанією. Зазвичай, знижки починаються при бронюванні від 5 квитків. Запам'ятайте цей момент, трохи далі я поясню, чому він так важливий.

14 - Сплачуйте перельоти милями

Якщо ви часто користуєтеся послугами тієї чи іншої авіакомпанії, то ви можете почати збирати милі, а потім з їх допомогою оплачувати авіаквитки. Майте на увазі, що паливний збір вам все одно доведеться оплатити грошима. Підсумувати милі просто, потрібно після рейсу зайти на сайт авіакомпанії, зареєструватися і ввести номера квитків на літак. Так у вас потихеньку почнуть збиратися милі.

Також можна збирати милі, здійснюючи покупки кодбрендінговой банківською картою. Наскільки мені відомо Ощадбанк і Альфабанк співпрацюють з Аерофлотом, а Райффайзен банк з Miles & More

Витратити милі можна не тільки на авіаквитки, але і на інші приємні бонуси: з економ-класу пересісти в бізнес-клас, якщо там будуть вільні місця, орендувати машину, зняти номер в готелі, навіть сходити в спа.

15 - Купуйте дешеві квитки на літаки лоукостер

Лоукостери - це бюджетні авіаперевізники. Навіть дуже бюджетні. Зараз на російському ринку авіаперельотів існують 2 відомі і великі організації лоукостерів Ryanair і EasyJet. Знайти у них дешевий квиток на літак за 1 євро - реальність, але рідкість. Найчастіше трапляються квитки за 10-30 євро, що теж добре. Є й дорожчі, але вони в будь-якому випадку дешевше, ніж у звичайних авіакомпаній.

Економія, звичайно ж, відбувається за рахунок комфорту:

  • У лоукостер немає «класів», все летять в загальному економі.
  • Там або не годують, або за їжу потрібно доплачувати окремо. Для мене це не мінус, я не люблю їжу в літаках і добре ставлюся до бутербродів, прихопленим з дому.
  • За багаж потрібно оплачувати окремо, часом дорожче, ніж за сам квиток. Якщо ви, як і я, любите подорожувати без нічого з одним рюкзаком, то і цей пункт мінусом не є. Особливо, коли можна так дешево купити квитки на літак без багажу.
  • Приземлення в незручних аеропортах, що знаходяться далеко від великого міста, іноді навіть в невеликих сусідніх містах. Але і цей недолік може бути вам на руку. В Європі такі міста, як правило, дуже красиві, вартість житла там значно нижче, а до основного пункту призначення завжди можна дістатися на наземному транспорті всього лише за годину.
  • Безповоротні квитки. Уявіть картину, купили ви за півроку квиток до Лондона за 50 євро, а поїхати не змогли. Обміняти квиток вийде дорожче, ніж купити новий. З іншого боку, 50 євро не така вже велика сума.
  • Самостійна реєстрація на рейс в інтернеті. Як правило, квиткових кас у лоукостерів немає, все це знову ж таки пов'язано з економією, або там квитки дорожче.

Думаю, ви вже зрозуміли, що я завзятий фанат лоукостерів. Всі перераховані мінуси для мене такими не вважаються, я можу потерпіти кілька годин, тим більше в цей час ніхто не сидить у мене на голові, всі літаки у компаній нові і немає нахаб з купою сумок «ручній поклажі» і я можу самостійно знайти дійсно самі дешеві квитки на літак лоукост. Головне, заздалегідь прочитати про особливості авіакомпанії лоукостера, щоб у вас не було неприємних несподіванок на шляху.

7 просунутих рад, як самостійно знайти дешеві квитки на літак

7 просунутих рад, як самостійно знайти дешеві квитки на літак

16 - Вигадані друзі

Пам'ятайте, в 13 пункті я писав, що набагато дешевше виходить подорожувати компанією. Якщо у вас немає друзів або вони з яких-небудь причин не можуть полетіти, просто придумайте їх! Тобто під час бронювання квитків на літак вкажіть ще кількох людей, а під час реєстрації на рейс скажіть, що вони не змогли полетіти з тих чи інших поважних причин.

Ще більшу знижку ви можете отримати, якщо вкажете, що з вами летить немовля. Одного разу я заощадив так 16 000 рублів за 2 квитка в обидва кінці, а немовля, звичайно ж, не існував.

17 - Помилкові тарифи

Будь-яка система неідеальна і збої відбуваються завжди. Якщо вам раптом так пощастить, і ви побачите дуже дешевий авіаквиток - тут же беріть. Чи не нікуди дзвонити і запитувати, що робити, особливо в авіакомпанію, а то вони швидко просекут помилку і прикриють лавочку.

Єдиний неприємний результат в такій ситуації - якщо авіакомпанія зрозуміє про свою помилку і анулює ваш квиток. В такому випадку ви просто отримаєте назад свої гроші і інцидент буде вичерпаний. Але якщо раптом вам пощастить і квиток схвалять, то ви неабияк заощадите.

18 - Очищайте історію браузера

Коли ви відвідуєте ті чи інші сайти, історія про ваших діях записується, і пошукові системи авіаквитків починають вам пропонувати різні акції, накручувати ціну на квитки і всіляко підштовхувати вас до покупки, ґрунтуючись на ваших попередніх діях на їхньому сайті.

Щоб цього не відбувалося, завжди очищайте кеш, куки та історію свого браузера перед повторним відвідуванням сайту пошукача.

Або, якщо ви ще не встигли «нашкодив», використовуйте «режим інкогніто» в браузері. В цьому режимі ваша історія просто не буде записуватися, і ви автоматично уникнете завищених цін і активного відміни до покупки з боку пошукових систем.

У кожного браузера свій спосіб включити «режим інкогніто», ось поради для найпопулярніших:

  • Internet explorer: сервіс перегляд - InPrivate або Ctrl + Shift + P.
  • Opera: вкладки і вікна - створити конфіденційне вікно.
  • Mozzila Firefox: інструменти - почати приватний перегляд.
  • Google Сhrome: настройки - нове вікно в режимі інкогніто або Ctrl + Shift + N.

Google Сhrome: настройки - нове вікно в режимі інкогніто або Ctrl + Shift + N

19 - Станьте анонімними

Як ви вже зрозуміли, за нами стежать. Пошукові системи накопичують і систематизують інформацію про своїх користувачів. Так їм відомо, де ви знаходитеся, якою технікою і операційною системою ви користуєтеся. Наприклад, для власників гаджетів від Apple ціна на квиток може бути вище. А для жителів Індії вартість квитків на літак буде дешевше, ніж для американців.

Тут все просто, попереджений, значить озброєний. Все що вам потрібно, це гарненько сховатися і обдурити систему. Якщо у вас дорога техніка, то краще сходіть в сусіднє інтернет-кафе, так у вас більше шансів знайти дешеві квитки на літак. А якщо ви просунутий користувач ПК, то користуйтеся анонімайзерами, наприклад, hideme.ru, hidemyass.com, shadeyouvpn.ru, hideguard.ru.

20 - Завжди повертайте частину вартості авіаквитків

Таку можливість пропонує партнерська програма Aviasales . Все що вам потрібно, це зареєструватися в самій програмі, а потім купити квитки через свою партнерську посилання, яка буде в вашому особистому кабінеті.

Після всіх цих маніпуляцій вам буде повертатися 1% і більше від вартості куплених квитків на літак. Відсоток виплати залежить від авіакомпанії, в якій ви купуєте квиток і від безлічі інших чинників. Гроші можна буде вивести будь-яким із зручних для вас способів.

На цьому все. Я бажаю вам вдало знайти дешеві квитки на літак!

Почитайте ще:

Що таке палаючий або чартерний рейс?

Новости