Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як купити найдешевший квиток на літак: 10 порад досвідчених мандрівників

  1. 1 | Плануйте свої поїздки заздалегідь:
  2. 2 | Підпишіться на новини авіакомпаній:
  3. 3 | Слідкуйте за зміною ціни на авіаквитки:
  4. 4 | Уникайте сезонів відпусток і вихідних днів:
  5. 5 | Купуйте квитки відразу в обидві сторони:
  6. 6 | Дивіться ширше - на сусідні міста і навіть країни:
  7. 7 | Пересадка - це економія на авіаквитках:
  8. 8 | Стоповер - можливість побачити більше без додаткових витрат:
  9. 9 | Звіряйте ціни на авіаквитки:
  10. 10 | Увійдіть в програмах лояльності:
  11. Ресурси, які економлять час і гроші:
  12. Рекомендую почитати:

коли ази покупки авіаквитків через інтернет освоєні, хочеться більшого - знаходити і купувати найдешевші квитки на літак. В одному з вами літаку можуть летіти пасажири, які купили такий же як ви квиток в два рази дешевше, а хтось із пасажирів навпаки, переплатив в кілька разів. Ділюся головними секретами, які допомагають мені знаходити дешеві авіаквитки.

ази покупки авіаквитків через інтернет

Відразу хочу відзначити, що тут мова піде про покупку дешевих авіаквитків на регулярні рейси. Чартери - це окрема тема для розмови (і статті) зі своїми нюансами та ризиками.

Якщо у вас немає часу або бажання вникати в тонкощі пошуку і покупки авіаквитків, я готова вам допомогти в плануванні вашої поїздки .

1 | Плануйте свої поїздки заздалегідь:

Чим раніше ви почнете пошук квитків на літак, тим більше у вас шансів купити дешеві авіаквитки. Для різних напрямків є свої закономірності. Наприклад в Таїланд я б рекомендувала починати шукати квитки на літак за 5 - 6 місяців, а купувати їх за 3 - 4 місяці до планованої поїздки. Ось, наприклад, календар цін на авіаквитки з Москви до столиці Таїланду , Місто Бангкок :

Помінявши міста (або країни) вильоту та прильоту, ви можете подивитися календар низьких цін на авіаквитки в будь-якому цікавить вас напрямку.

Звичайно, ніхто не відміняв "гарячі" авіаквитки, коли вилітати потрібно буквально завтра. Якщо ви не знаєте, де провести найближчі вихідні, ось вам для натхнення посилання на ТОП 100 квитків на літак .

Рекомендую почитати: Тривалі перельоти: поради досвідчених мандрівників .

2 | Підпишіться на новини авіакомпаній:

Практично всі авіакомпанії проводять регулярні акції та знижки. Буквально на днях я купувала квитки з Таїланду в Сінгапур за 20 доларів, скориставшись акцією від авіакомпанії JetStar. Відчутні знижки можна зловити за 4 - 6 місяців до поїздки.

Найзручніший спосіб дізнатися про знижки на авіаквитки - це лист на e-mail від авіакомпанії. Наприклад, я підписана на розсилку від основних бюджетних авіакомпаній Азії (AirAsia, TigerAir, JetStar) і від великих авіаліній, якими зручно літати в Росію і Україну (Turkish Airlines, Emirates, Qatar ).

3 | Слідкуйте за зміною ціни на авіаквитки:

Слідкуйте за зміною ціни на авіаквитки

Найчастіше самому стежити за новинами всіх авіакомпаній і варіантами перельоту, фізично неможливо (настільки багато різних опцій і факторів). Тому я включаю автоматичне стеження за допомогою програми пошукача дешевих авіаквитків. Коли ціна змінюється, я отримую про це повідомлення на мобільний телефон.

Щоб стежити за зміною ціни на авіаквитки, потрібно:

  1. встановити додаток на телефон ,
  2. створити свій профіль (увійти через будь-яку соціальна мережа),
  3. зробити пошук квитків в потрібному напрямку,
  4. додати варіант перельоту в обране (натиснувши на сердечко).

Так ви будете, в буквальному сенсі, тримати руку на пульсі цін на авіаквитки і зможете піймати найдешевші квитки на літак.

4 | Уникайте сезонів відпусток і вихідних днів:

Менше попит - нижче ціна на авіаквитки і навпаки. Всі хочуть кудись полетіти на новорічні свята. Це, напевно, найдорожчий час для перельоту. Якщо у вас є можливість, уникайте свят і затяжних тривалих вихідних. Ціни на авіаквитки можуть злітати в кілька разів. Але і тут є винятки. Наприклад, мало хто хоче знаходиться в літаку в новорічну ніч.

Хочете купити дешевий авіаквиток, проаналізуйте ціни на авіаквитки по днях і вилетите за пару днів до або після ажіотажного попиту:

Виліт посередині тижні заощадить ваші гроші. Більшість людей вважають за краще вилітати у відпустку в п'ятницю або в суботу, повертатися з поїздки - в неділю. Як правило, найдешевші авіаквитки - на переліт в середу або четвер.

5 | Купуйте квитки відразу в обидві сторони:

Якщо купувати окремо квиток туди, а потім, окремо, квиток назад, то ціна може бути вище на 25 - 50%. Авіакомпаніям вигідно, щоб їхні літаки були завантажені в обох напрямках і вони стимулюють пасажирів літати туди і назад, пропонуючи знижку при купівлі квитка відразу в обидві сторони.

6 | Дивіться ширше - на сусідні міста і навіть країни:

Приклад №1:

Подивимося на прикладі перельоту з Москви на пляжі Таїланду або В'єтнаму на карті низьких цін на авіаквитки . Стрілочками я зазначила моменти на які варто звернути увагу при купівлі квитків на літак:

Карта низьких цін на авіаквитки (з Москви в Південно-Східну Азію)

  • Таїланд: переліт на туристичний острів Пхукет (пляжний відпочинок) лише на 46 $ дорожче перельоту в Бангкок.
  • В'єтнам: переліт в туристичний Ня Чанг (пляжний відпочинок) всього-лише на 49 $ дорожче перельоту в Хошимін.

Якщо ваша мета - відпочинок на пляжі, а не пам'ятки Бангкока або Хошиміну, найоптимальніший варіант - летіти відразу на Пхукет або в Нячанг. Переліт через Бангкок або Хошимін обійдеться в підсумку дорожче і, однозначно, довше.

Рекомендую поекспериментувати з датами і містами на карті низьких цін на авіаквитки . Іноді можна наштовхнутися на дуже вигідні та зручні варіанти перельотів.

Приклад №2:

Квитки на cамолёт з Москви обійдуться дешевше ніж з інших міст Росії. Звичайно, потрібно оцінити чи варта ця економія витрачених грошей і часу на переїзд в "дешевий" місто вильоту.

Приклад №3:

Коли мандрівники воліють прямі перельоти, а в потрібний день немає рейсу назад, можна вилетіти з сусіднього міста. Ось, наприклад, варіант перельоту, який я знайшла своїм друзям, які не хотіли три дні сидіти в Гамбурзі (і платити за готель!) В очікуванні прямого рейсу до Києва. Переїзд в Гамбурга в Ганновер займе близько 2 годин і обійдеться ~ 40 євро.

Виліт з сусіднього міста заради економії на готелі та прямого рейсу

7 | Пересадка - це економія на авіаквитках:

Прямі перельоти зазвичай обходяться дорожче. Наприклад, переліт з Києва до Бангкок ( Таїланд ) З пересадкою можна купити за 470 $, прямий переліт обійдеться в 570 $. Багато мандрівники намагаються уникати пересадок, що створює підвищений попит на прямі перельоти і дає можливість авіакомпаніям підвищувати ціни на переліт без пересадок.

8 | Стоповер - можливість побачити більше без додаткових витрат:

Stopover (Стоповер) - зупинка в дорозі з правом використання того ж квитка. Наприклад, ви можете летіти з Москви в Бангкок ( Таїланд ) через Дубай (ОАЕ) з зупинкою на 2 дня в Дубаї. У авіакомпанії Emirates є спеціальна програма - Зупинка в Дубаї з дуже цікавими умовами для мандрівників (з 24-годинним приїздом на місце готель і знижками).

При тривалій пересадці в Стамбулі (Туреччина) і Сінгапурі можна скористатися безкоштовними оглядовими екскурсіями по місту.

Така зупинка додасть нову країну, нові враження і майже ніяк не позначиться на вартості авіаквитків.

Стаття, яка допоможе вам відчувати себе як вдома практично в будь-якому аеропорту світу - Що робити в аеропорту: покрокова інструкція з фото покажчиків і табло .

9 | Звіряйте ціни на авіаквитки:

Користуйтеся декількома метапоісковікамі, щоб знайти найнижчу ціну на авіаквитки. Найвідоміші пошуковики дешевих квитків на літак: Skyscanner і Aviasales . Обов'язково загляньте на сайт авіакомпанії і перевірте, яка там стоїть ціна на потрібні вам квитки.

10 | Увійдіть в програмах лояльності:

Збережіть цю статтю на пам'ять в Pinterest

Багато авіакомпаній пропонують часто літаючим пасажирам "збирати милі" і потім використовувати їх для покупки авіаквитків або підвищення класу обслуговування (наприклад, з економ в бізнес клас). На вивчення подібних програм знадобиться час, але якщо ви часто літаєте, воно того варто. Адже це шанс отримати квиток на літак практично безкоштовно, або насолодитися комфортом бізнес класу.

Ресурси, які економлять час і гроші:

  • Заощадити гроші на готелі - порівняти ціни і вибрати найкращий варіант допомагає RoomGuru і Hotellook .
  • Знайти автомобіль в прокат в будь-якій країні - Rentalcars .
  • Надійна медична страховка під час подорожей - Tripinsurance .
  • Цікаві екскурсійні тури по всьому світу - Tourex.me .
  • Онлайн бронювання екскурсій по всьому світу - Sputnik і Weatlas .
  • Вхідні квитки зі знижками і без черг - Klook .

Рекомендую почитати:

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями:

Поділіться з друзями:

Новости