Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як купити квиток на літак дешево онлайн - принцип пошуку

  1. види авіакомпаній
  2. види авіарейсів
  3. Де придбати авіаквиток на регулярний рейс?
  4. Як купити квиток на літак дешевих лоукостерів?
  5. Де знайти авіаквитки на чартерні рейси?
  6. Мій алгоритм пошуку квитків
  7. Хитрощі, які допоможуть купити авіаквитки дешево онлайн
  8. Як відбувається процес купівлі авіаквитків онлайн?
  9. Купили квитки і що далі?

Наше перше самостійне подорож почалася з питань «Як купити авіаквитки дешево онлайн і самостійно? Як розібратися в системі пошуку квитків на літак? ». Мені здавалося це чимось надприродним, так як не було жодного уявлення, за яким принципом все працює. Зараз вже пройшло чотири роки, як я самостійно знайшла і придбала свій перший квиток на літак. З тих пір ми з чоловіком відвідали своїм ходом майже 30 країн. Прийшов час поділитися своїм досвідом. У цій статті я розповім про те, які бувають види авіарейсів і авіакомпаній, де шукати вигідні пропозиції по авіаквитках, як вибрати і дешево купити квиток на літак онлайн, як їх оплатити і діяти аж до польоту. Наше перше самостійне подорож почалася з питань «Як купити авіаквитки дешево онлайн і самостійно

Летимо на острів Калімантан (Малайзія)

Зміст статті:

види авіакомпаній

Традиційні. Авіакомпанії, що здійснюють перельоти з включеним стандартним набором послуг: закуски, напої, багажне місце, виліт / приліт в головні аеропорти.

Приклади традиційних авіакомпаній: Аерофлот, Белавіа, Emirates Airline, Air China, Lufthansa і ін.

Лоукостери (дискаунтери). Лоукост авіакомпанії (англ. «Low cost» - низька ціна) - бюджетні авіаперевізники. На рейси дискаунтерів можна купити авіаквитки дуже дешево. Як правило, такі авіакомпанії зазвичай літають на невеликі відстані. Лоукостери відмовляються від додаткових витрат, за рахунок чого можуть істотно знизити ціну на авіаквиток. Невисока вартість квитків на літак іноді перекреслює ряд недоліків лоукост рейсів:

  • Незручний час вильоту (занадто рано або дуже пізно).
  • Плата за багаж, іноді перевищує вартість самого квитка.
  • Платна реєстрація.
  • Харчування за додаткову плату.
  • Використання віддаленого аеропорту.

Приклади лоукостерів: Ryanair, AirAsia, Перемога, EasyJet, Wizz Air та ін.

види авіарейсів

Регулярні рейси. Регулярний рейс - це переліт за встановленим маршрутом і розкладом. До таких видів польотів у принципі потрібно ставитися так само, як до потягів, рейсовим автобусам. Перед вильотом ціна максимальна.

Чартерні рейси. Деякі авіакомпанії здійснюють перельоти не тільки за розкладом, а й на замовлення (щось на зразок повітряного таксі або трансферу). Ці рейси називають чартерними (англ. «Charter» - фрахтовать). В основному чартерні рейси здійснюються на замовлення туроператорів, які наймають літак, а потім продають посадочні місця в складі путівки. Чартери літають тільки по популярних напрямках для відпочинку і відповідно до туристичним сезоном. Як правило, чартерні авіаквитки продаються за кілька днів до вильоту. У такій ситуації часто можна купити квиток на літак дешево (мало не по собівартості). Країни, куди літають чартери: Чорногорія, Греція, Іспанія, Португалія, Хорватія, Італія, Болгарія, Кіпр, Ізраїль, Грузія, Таїланд, В'єтнам, Індія, Туніс, Куба, Домінікана, Мексика та інші.

Де придбати авіаквиток на регулярний рейс?

Отже, на яких сайтах можна знайти і / або купити квиток на літак:

Сайти авіакомпаній - надають послугу по перельоту і продають її. Інформацію на сайті надають тільки за своїми рейсам. Якщо ви хочете скористатися цим способом, то повинні знати, які авіакомпанії літають в потрібному вам напрямку, зайти на сайт кожної, здійснити пошук, проаналізувати і зробити вибір. Трудомісткий спосіб.

Приклади сайтів авіакомпаній:

  • aeroflot.ru
  • belavia.by
  • ryanair.com

Пошук авіаквитків на сайтах авіакомпаній

Сайти агентів - продають квитки різних авіакомпаній. На сайті одного агента вам запропонують квитки від більшості авіакомпаній, що літають в обраному напрямку. Результат тут вже залежить від того, зі скількома авіакомпаніями продавець працює, який розмір знижки має і яку величину націнки використовує. За рахунок персональних знижок у деяких агентів можна онлайн купити авіаквитки дешевше, ніж на сайті авіакомпанії. Знову ж таки, можна аналізувати кілька агентів, головне не заплутатися, так як у кожного з них на один і той же рейс можуть бути різні ціни. Продавців безліч. Всіх не перевіриш. Загалом, теж трудомісткий спосіб.

Приклади сайтів агентів:

  • onetwotrip.com
  • tickets.ru
  • sindbad.ru

Пошук квитків на літак у агентств

Сайти-пошуковики, або сайти-агрегатори - спеціалізовані системи, які здійснюють пошук як серед агентів, так і серед самих авіакомпаній, а потім виводять все результати. Користувачеві залишається лише вибрати відповідний авіаквиток, а при його покупці пошуковик перенаправляє на сайт продавця обраного квитка для оформлення. Пошук вигідних і різноманітних пропозицій через агрегатори - це найоптимальніший спосіб, так як він не тільки дає можливість відстежити найнижчу ціну серед агентств, але побачити набагато ширший перелік авіаквитків. Таким чином, метапоісковік дозволяє самостійно знайти і купити квиток на літак онлайн дешево, швидко і зручно.

Приклади сайтів пошукових систем:

  • skyscanner.ru
  • aviasales.ru
  • buruki.ru

Пошук авіаквитків на сайтах пошукових систем

Як купити квиток на літак дешевих лоукостерів?

Як правило, купують квитки бюджетних авіакомпанії безпосередньо на їх сайтах. Але як дізнатися, яка компанія літає в шуканому напрямку? Всі вище перераховані пошукові системи намагаються включати авіаквитки дискаунтерів в свою видачу. Найкраще, за моїми спостереженнями, з цим справляється skyskanner.ru. Також може стати хорошим помічником карта лоукостерів на сайті Бурук.

Також може стати хорошим помічником карта лоукостерів на сайті Бурук

Карта лоукостерів від Бурук

Де знайти авіаквитки на чартерні рейси?

Чартерні квитки краще шукати у туроператорів, але проблема в тому, що більшість з них інформацію у відкритому доступі не надає. Найчастіше за кожним напрямом потрібно шукати окремого туроператора. Однак, існує кілька сайтів, на які варто заглянути в першу чергу:

  • tourdom.ru - дошка оголошень на біржі Турді. Сюди різні туроператори публікують інформацію про палаючих турах. Дивіться два розділи: Біржа-Москва і Біржа-Регіони.
  • chabooka.ru - сайт, який продає квитки на чартерні рейси.
  • chartex.ru - ще один сайт, де можна купити квиток на чартер.

Мій алгоритм пошуку квитків

  1. Спочатку визначаюся з тим, куди летимо. Якщо це популярне курортне напрямок, то перевіряю чартерні рейси. Якщо ж - ні, то пропускаю цей етап.
  2. Якщо заплановані локальні перельоти між європейськими містами, країнами Азії, в межах США і т.п., то перевіряю наявність бюджетних авіарейсів, виконуваних лоукостерами.
  3. Тепер приступаю до основного етапу - пошуку регулярних рейсів. Заходжу на один з пошуків (який кому зручніше). Останнім часом починаю пошук на skyscanner, так як у нього є особливість - не тільки пошук по конкретних дат, а ще й за найдешевшою ціною в місяці і за найдешевшим місяця в році. Друга унікальна фішка - це пошук не тільки з міста в місто, але і з країни в країну, адже, щоб знайти вигідний квиток, корисним буде перевірити всі аеропорти поблизу. Отже, переходжу на skyscanner.ru = >>
  1. У формі, що з'явилася в залежності від ситуації, заповнюю дати передбачуваного польоту, проставляється «весь місяць» або «найдешевший місяць»:

У формі, що з'явилася в залежності від ситуації, заповнюю дати передбачуваного польоту, проставляється «весь місяць» або «найдешевший місяць»:

  1. Заповнюю напрямок. Мені подобається вибирати місце прильоту не місто, а цілу країну, щоб бачити ціни і в сусідні аеропорти. А ось що стосується пункту вильоту, то я перевіряю ціни по черзі з Москви, Санкт-Петербурга, Мінська і, іноді, з Києва. Але тут кожному своє. 🙂

🙂

  1. Перевіряю і аналізую картину, яку видає пошукова система. Визначаюся з датами і остаточним напрямком.

Вибираємо підходяще напрямок

  1. Тепер крім skyscanner.ru, обов'язково перевіряю ціни на обрані дати на сайті авіакомпанії, aviasales.ru і buruki.ru. Всі ці пошуковики по-своєму гарні, видають безліч відмінних варіантів, ціни бувають нижче, ніж на сайті самих авіакомпаній, і у кожного є своя фішка, тому використовую всі, потім порівнюю результати, вибираю кращий. Я, до речі, вже проводила експеримент на цю тему, можете почитати в статті: Порівняння цін на авіаквитки у пошукачів aviasales, momondo, skyscanner, buruki . Хоча можете і самі поекспериментувати, за це вас ніхто не вкусить. 🙂
  2. Тепер, коли я зібрала всю інформацію, роблю висновок про те, де купувати онлайн найдешевший квиток на літак.

Хитрощі, які допоможуть купити авіаквитки дешево онлайн

Нижче я приведу список хитрощів і Лайфхак, які допоможуть підібрати оптимальний за ціною квиток на літак:

  • На різні дні тижня ціни можуть істотно відрізнятися, пограйте датами.
  • По можливості, готуйтеся до поїздки заздалегідь, адже чим ближче виліт - тим дорожче квиток.
  • У сезон відпусток, канікул, свят на деякі популярні (зазвичай пляжні) напрямки ціни стають дорожчими. Спробуйте вибрати сусідні аеропорти в районі пункту призначення і порівняйте результати.
  • Іноді можна поекспериментувати і з пунктом вильоту, наприклад, з Москви часто бувають пропозиції набагато дешевше, ніж з Пітера.
  • Квиток «туди-назад» часто вигідніше купувати, ніж окремо в одну сторону і назад.
  • Підпишіться на розсилку по e-mail, щоб своєчасно приходила інформація по акціях і найвигіднішим пропозицій.
  • Безповоротні квитки набагато дешевше. Якщо ви не впевнені, що полетите, краще переплатити і підібрати поворотний тариф. Однак, авіакомпанія і в таких випадках повертає не 100% -ву суму. Майте це на увазі і уважно читайте умови повернення при бронюванні. Як варіант, можна оформити страховку відміни поїздки.
  • Ціна може змінюватись в залежності від кількості пересадок.
  • Авіаквиток може коштувати дешевше якщо виліт / приліт в нічний час.

Щоб заощадити на подорожі, я також вдаюся до додаткових способів, описаним в статті: Як дешево подорожувати: кращі сайти і сервіси .

Як відбувається процес купівлі авіаквитків онлайн?

Абсолютно не важливо, через який агрегатор був знайдений авіаквиток, адже пошуковики квитки не продають, а тільки показують ціни агентств і авіакомпаній. Тому після вибору система вас перенаправить на сайт агента або авіакомпанії, де і потрібно буде завершити бронювання. Виглядати це буде приблизно так:

Виглядати це буде приблизно так:

Заповнюємо дані по паспорту

⚠ Уважно і відповідно до паспорта (закордонним паспортом - для вильоту за кордон) заповнюємо всі необхідні форми. Замінити помилку в імені і прізвища буде потім не можливо.

Після чого потрібно буде ознайомитися з правилами, поставити відповідну «галочку» і натиснути забронювати.

На цьому етапі часто натякають придбати різні страховки. Я завжди відмовляюся, тому що страхові поліси оформляю тільки на cherehapa.ru і там вибираю з 16-ти страхових компаній найкраща пропозиція.

ru і там вибираю з 16-ти страхових компаній найкраща пропозиція

Зазвичай з авіаквитком пропонують купити страховку

Переходимо безпосередньо до покупки. Способи оплати авіаквитків через інтернет:

  • банківськими картами Visa, MasterCard - найпоширеніший спосіб.
  • електронними грошима, такими як: WebMoney, ЯндексДеньги - можливий не завжди.
  • через термінали QIWI, в салонах зв'язку - можливий не завжди.

Я покажу скріншоти при оплаті картою.

Потрібно вказати номер банківської карти, термін її дії та код CVV. Часто ще запитують прізвище власника і найменування банку, що випустив карту.

Після оплати авіаквитків онлайн на вашу пошту прийде електронний квиток, тому поштову скриньку вказуйте діючий.

Відступ. З огляду на, що до своєї першої покупки авіаквитка, я ні разу не проводила ніяких операцій онлайн через інтернет, був присутній страх. Атакували невеселі думки, що раптом я куплю квиток, а його не пришлють, або він буде недійсним і т.д. Довелося себе переконувати, що нічого страшного в покупці авіаквитків онлайн немає, що у всьому сучасному світі це відбувається. Але нічого, головне було почати. Тепер я роблю безліч покупок і оплат через інтернет, економлю час і нерви, адже не потрібно кудись йти, стояти в чергах.

Купили квитки і що далі?

Відразу після покупки і десь за тиждень до вильоту, я перевіряю, чи є мій квиток в міжнародній базі польотів Amadeus. Для цього потрібно пройти на сайт checkmytrip.com і внести туди № бронювання і прізвище пасажира. Аналогічну процедуру також можна зробити на сайті авіакомпанії - вашого перевізника.

Аналогічну процедуру також можна зробити на сайті авіакомпанії - вашого перевізника

Перевіряємо авіаквиток на сайті checkmytrip

Коли підете в аеропорт, захопіть з собою роздрукований авіаквиток і пред'являєте його разом з паспортом на стійці реєстрації. Багато авіакомпаній в сучасних аеропортах надають можливість самостійно зареєструватися на рейс і вибрати місця в спеціальних автоматах.

Якщо авіаквиток купувався у лоукостера, то, швидше за все, потрібно буде заздалегідь пройти онлайн реєстрацію на сайті авіакомпанії (орієнтовно за добу до вильоту).

Тепер, коли у нас вийшло купити квиток на літак онлайн через інтенет, займаємося іншими важливими справами: отримуємо візи, складаємо маршрути, бронюємо готелі, квартири і авто, а також з'ясовуємо різні нюанси, пов'язані з відвідуванням тієї чи іншої країни. У цьому допоможуть наступні статті:

Розповідали, як купити авіаквиток дешево

Марина і Костянтин Саморосенко

Як купити квиток на літак дешевих лоукостерів?
Де знайти авіаквитки на чартерні рейси?
Купили квитки і що далі?
Наше перше самостійне подорож почалася з питань «Як купити авіаквитки дешево онлайн і самостійно?
Як розібратися в системі пошуку квитків на літак?
Де придбати авіаквиток на регулярний рейс?
Але як дізнатися, яка компанія літає в шуканому напрямку?
Як відбувається процес купівлі авіаквитків онлайн?
Купили квитки і що далі?

Новости