Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як купити дешеві авіаквитки: 9 перевірених способів

  1. 1. Стежте за акціями Підпишіться на повідомлення авіакомпаній
  2. Підпишіться на Telegram-канали
  3. користуйтеся агрегаторами
  4. 2. Почистіть куки і кеш
  5. 3. Літайте з пересадками
  6. 4. Пам'ятайте про лоукостер
  7. 5. Купуйте квитки заздалегідь
  8. 6. Тримайте документи під рукою
  9. 7. Уникайте високих сезонів
  10. 8. Купуйте квитки туди-назад
  11. 9. Не обмежуйтеся столицею

1. Стежте за акціями

Підпишіться на повідомлення авіакомпаній

Не забувайте моніторити сайти перевізників. Зазвичай розпродажі влаштовують в лютому - березні і жовтні - листопаді. У такі періоди сервера можуть лежати. Але трохи терпіння, і дешевий квиток у вас в кишені. А ще деякі авіакомпанії пропонують надсилати повідомлення, якщо ціна впаде. Погоджуйтеся, щоб встигнути купити потрібний квиток.

Підпишіться на Telegram-канали

Для пошуку вигідних пропозицій використовуйте Telegram-канали. Інформація про знижки приходить у вигляді особистого повідомлення. Краще підпишіться відразу на кілька і моніторьте їх, порівнюючи ціни. Ось три корисних каналу з дешевими авіаквитками: «Самокатус», Travelradar і PassOnBoard.

Підписатися на канал «Самокатус» →

Підписатися на канал Travelradar →

Підписатися на канал PassOnBoard →

користуйтеся агрегаторами

І звичайно, користуйтеся агрегаторами дешевих авіаквитків, такими як Aviasales , Skyscanner , Momondo , OneTwoTrip . Вони не прив'язані до конкретної авіакомпанії, а порівнюють ціни з різних сайтів і видають вам оптимальний варіант. А ще в цих пошукових системах є зручні графіки та календарі цін. З їх допомогою можна перенести дату поїздки і заощадити значну суму.

У більшості таких пошукових систем є мобільні додатки.

Aviasales →

Ціна: Безкоштовно

Ціна: Безкоштовно

Skyscanner →

Ціна: Безкоштовно

Ціна: Безкоштовно

OneTwoTrip →

Ціна: Безкоштовно

Ціна: Безкоштовно

Momondo →

Ціна: Безкоштовно

Ціна: Безкоштовно

2. Почистіть куки і кеш

Якщо ви вже шукали дешеві авіаквитки, агрегатор або сайт авіакомпанії запам'ятав і країну відправлення, і приблизну вартість дороги. В результаті у вас може відображатися стара ціна, навіть якщо квитки подешевшали. Крім того, сайт буде квапити вас і запевняти, що місць в літаку майже не залишилося. Навіть якщо це зовсім не так.

Тому очищайте кеш і куки кожен раз, коли збираєтеся перевірити ціни.

3. Літайте з пересадками

Вибирайте перельоти з пересадками. Зазвичай вони коштують набагато менше прямих рейсів. Наприклад, в Лондон з однією пересадкою летіти в три рази дешевше, ніж прямим рейсом.

І не бійтеся довгих пересадок, які займають добу і більше. Це відмінна можливість подивитися ще одне місто. Зазвичай дорога від аеропорту до центру коштує недорого і займає максимум годину. Важливо вивчити ціни на місцевий транспорт заздалегідь. Наприклад, в Європі проїзд на електричці набагато дорожче, ніж на автобусі або маршрутці.

Ніч в місті стикування можна провести в недорогому хостелі або, якщо дозволяє здоров'я, прямо в аеропорту. Деякі авіакомпанії надають туристам готель абсолютно безкоштовно.

4. Пам'ятайте про лоукостер

Найбільш очевидний спосіб заощадити на перельоті - лоукостер . Квитки на рейси таких авіакомпаній в рази дешевше звичайних. Є дві проблеми, які лякають початківців мандрівників: відсутність харчування на борту і заборона на перевезення багажу.

Якщо ви не можете без перекусу в літаку, візьміть з собою бутерброд або контейнер з приготовленою їжею. Бортпровідниці без питань розігріють вашу їжу прямо на борту. Тільки пам'ятайте про обмеження: ніяких рідин. І до речі, є на висоті 10 000 метрів не так вже й корисно.

Друга проблема - відсутність багажу. Більшість авіакомпаній дозволяє провозити з собою ручну поклажу досить значних розмірів. Середня вага - 8 кг. Але уважно читайте вимоги перевізників до розмірів, а іноді і формі сумки. Найчастіше проблеми виникають з рюкзаками. А ось звичайна дорожня сумка цілком підійде для подорожі на кілька днів або навіть тиждень.

Крім того, багаж можна провезти за додаткову плату. Цінник, як правило, нормальний. Так що переліт лоукостером навіть з урахуванням платного багажу вийде дешевше.

Часто користуюся угорським лоукостером Wizz Air. У нього бувають дуже хороші пропозиції. З Москви він літає тільки в два міста. А звідти вже легко переміщатися по Європі іншими бюджетними авіакомпаніями.

Лілія Шарафутдинова, тревел-блогер

До речі, квитки лоукостерів, як правило, безповоротні. Але якщо ви впевнені в поїздці і всі документи у вас в порядку, переживати не через що. Тим більше що в разі форс-мажору квиток все ж можна повернути .

5. Купуйте квитки заздалегідь

Вигідніше купувати квитки заздалегідь. Зазвичай авіакомпанії відкривають продаж за 330 днів. Але, як показує практика, найоптимальніший час бронювання - 50-60 днів до вильоту.

Справа в тому, що при старті продажів програма орієнтується на ціни минулого року, а потім попит формує вартість і, як правило, вона знижується. За пару місяців до вильоту бронювань не так багато. А чим більше вільних місць в літаку, тим нижче ціна.

Якщо Ви купуєте квиток варто враховувати в тому числі і час доби. Більшість купує квитки в середині дня. Так що бронюйте рейс пізно вночі або рано вранці. Відвідувачів на агрегаторах не так багато, попит падає, ціни починають повзти вниз.

6. Тримайте документи під рукою

Постійно майте при собі паспортні дані. Не обов'язково носити з собою закордонний паспорт. Досить зробити фото необхідних сторінок або виписати дані в замітки. Спецпропозиції зазвичай приходять в самий невідповідний момент. І дешеві квитки, швидше за все, не доживуть до вечора. Так що при плануванні подорожі будьте готові забронювати квитки в будь-який момент. Ну і, звичайно, не забудьте про гроші на банківській картці.

7. Уникайте високих сезонів

Ціна квитка безпосередньо залежить від потоку туристів. У свята, шкільні канікули і високий сезон вартість перельоту зазвичай зростає. Тому обов'язково перевіряйте ціни на інші дати. Іноді виліт з різницею в пару тижнів обходиться в кілька разів дешевше.

Так, в азіатські країни квиток з вильотом в кінці грудня майже в два рази дорожче, ніж на початку місяця.

Так, в азіатські країни квиток з вильотом в кінці грудня майже в два рази дорожче, ніж на початку місяця

І не нехтуйте подорожами в міжсезоння. По-перше, це набагато дешевше. По-друге, немає натовпів туристів і черг в музеї. В Європу, наприклад, всі їдуть на новорічні канікули. Набагато вигідніше можна злітати туди на початку осені.

Набагато вигідніше можна злітати туди на початку осені

8. Купуйте квитки туди-назад

Купуйте квитки відразу в обидві сторони, не відкладайте на потім. По-перше, при купівлі квитків туди-назад ви економите близько 20%. По-друге, пам'ятайте: чим ближче виліт, тим дорожче квиток. Наприклад, квитки Москва - Париж і назад коштують 14 000 рублів, а якщо брати їх окремо, переплатити доведеться більше 2 000 рублів.

9. Не обмежуйтеся столицею

Якщо хочете потрапити, наприклад, до Франції, не обов'язково летіти безпосередньо в Париж. Подивіться квитки в сусідні міста: іноді потрапити туди можна значно дешевше, ніж в столиці.

Далі можна переміщатися на поїздах, електричках, автобусах або літаках. Тільки пам'ятайте: за кордоном краще бронювати квитки на міжміські поїзди і автобуси заздалегідь, як мінімум за пару тижнів. Так буде дешевше. В Європі це можна зробити онлайн, через сайти перевізників.

Читайте також:

Новости