Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як купити авіаквитки дешево | 20 перевірених прийомів

  1. Базові знання про бронювання авіаквитків
  2. 2.
  3. 3.
  4. 4.
  5. 5.
  6. 6.
  7. 7.
  8. 8.
  9. 9.
  10. 10.
  11. Просунуті знання про бронювання авіаквитків
  12. 12.
  13. 13.
  14. 14.
  15. 15.
  16. 16.
  17. 17.
  18. 18.
  19. 19.
  20. 20.

Всім привіт! У цій статті я розповім про те, як літати по всьому світу максимально дешево, знаючи різноманітні хитрощі і прийоми. Стаття готувалася дуже давно і нарешті дочекалася виходу в світ! Всім привіт Всі поради засновані на нашому особистому досвіді або досвіді наших подорожуючих друзів.

Даний пост розпочинає серію статей, присвячених подорожам на літаках. Готується до виходу матеріал про порівняння всіх провідних пошукових систем за квитками, про основні правила найбільших авіакомпаній, а також інструкція з пошуку і бронювання квитків в інтернеті.

Ну що ж! Поїхали!

Базові знання про бронювання авіаквитків

1.

Найвигідніший спосіб покупки авіаквитків - через метапоісковікі. Вони збирають інформацію з сотень авіакомпаній і пропонують вам вибір в різних цінових категоріях і з різними умовами. Найбільш популярні пошукові системи сьогодні - це Skyscanner і Aviasales . Ми користуємося скайсканером. Конкуренція у пошуковиків дуже висока, тому кожен сервіс намагається запропонувати якісь унікальні послуги.

Наприклад, Skyscanner дозволяє здійснювати гнучкий пошук. Для цього не обов'язково вказувати країну прибуття і якісь конкретні дати. Ви можете переглянути вигідні пропозиції по усіх напрямках.

Ви можете переглянути вигідні пропозиції по усіх напрямках

При цьому можна подивитися ціни на квитки за цілий місяць або навіть рік.

Авіасейлc пропонує іншу цікаву функцію - « Календар низьких цін «, В якому є безліч цікавих фільтрів для вибору найбільш вдалих і відповідних квитків.

Також у Aviasales є приємний і зручний сервіс « Карта низьких цін «. Тут можна здійснювати пошук за гнучкими параметрами. У тому числі можна вказати такий критерій як: наявність візи, тривалість перебування, бюджет.

Зізнаюся чесно, мені Авіасейлс ще жодного разу не знайшов квитки дешевше, ніж Скайсканер, але для впевненості варто перевіряти квитки в різних пошукових системах. Пошуковики не беруть комісію за свої послуги, тому бронювати через них можна спокійно і без зайвих навантажень на бюджет.

2.

Вважається, що найкраща ціна на авіаквитки буває за два місяці (50-60 днів) до відправлення рейсу. Чим менше вільних місць в літаку - тим вище їх вартість. Проте найчастіше компанії влаштовують різноманітні акції та розпродажі, тому чіткої закономірності щодо термінів немає. Іноді ми бачимо, що ближче до дати квитки дешевшають.

В цілому можна виділити три періоди для покупки найдешевших квитків: за рік, за два-три місяці, за кілька днів (палаючі пропозиції). Останній варіант підходить тим, хто готовий до пригод, сюрпризів і авантюр, тому що 100% гарантії, що квитки взагалі з'являться, в цьому випадку немає.

3.

Купівля квитків туди-назад часто обходиться дешевше, ніж квиток в одну сторону. Здавалося б, що це дуже дивно і абсолютно нелогічно, але це так. Тому багато хто купує квиток туди-назад тільки заради економії, і зворотний квиток просто викидають. При всій красі даного факту, варто зауважити, що самі бюджетні авіалінії не завжди пропонують таку можливість. Також дана схема не завжди працює на дуже великі відстані.

4.

Як правило, купувати квиток на літак на вівторок, середу або четвер дешевше, ніж на інші дні тижня. У вихідні рейси коштують найдорожче. Є й нюанс з приводу часу: вважається, що на ранкові та нічні перельоти ціни дешевше. Тому при пошуку квитків дивіться різний час вильоту. Більш того, є залежність і від часу, в яке ви шукайте квитки! Наприклад, бронь авіаквитків вночі або рано вранці до початку робочого дня обійдеться дешевше. Найчастіше, ціни на квитки в цей час нижче, а вибір більше

5.

Ще один момент з приводу дат. Якщо у вас немає залізних термінів, обов'язково подивіться пропозиції на різні дати. Дуже часто буває так, що навіть на сусідні дати ціна на квиток відрізняється в два рази!

6.

Теж саме відноситься до міст відльоту і прильоту. Наприклад, багато міжнародні рейси набагато дешевше при вильоті з Москви, а не з Петербурга. Часто люди, що живуть в Пітері, купують квитки з Гельсінкі, а до нього вже добираються наземним транспортом. За часом це не дуже вигідно, але зате може значно скоротити транспортні витрати в вашому подорожі. Спробуйте пошукати авіаквитки з сусідніх до вашого міст.

7.

На сьогоднішній день дуже розвинені перельоти на лоукостер - бюджетних авіалініях. На відміну від звичайних авіакомпаній вони мають безліч обмежень (наприклад, на провезення багажу), обслуговування на борту не включено у вартість квитка, а здати або обміняти квиток практично неможливо. Але головне, що літати на лоукост-авіалініях реально дуже дешево! За Європі іноді ціни починаються від одного євро! Так, квитки ціною до 10 євро між деякими європейськими містами практично завжди є у авіакомпанії Wizzair . Відома своїми жахливою цінами і компанія KLM .

Для більш далеких перельотів потрібно дивитися різні компанії. Повний список всіх лоукостерів світу по кожному континенту можна знайти тут . Далі шукати квитки необхідно вже на сайті авіакомпанії.

8.

Також в деяких випадках можна користуватися чартерним літаком. Чартерні рейси - це рейси, які бронюють туристичні агентства для своїх турів. Якщо в літаку залишилися порожні місця, агентства починають продавати квитки на літак окремо від турів. Як правило відбувається це незадовго до вильоту, тому такі квитки називають «палаючими». Чартерні рейси літають далеко не в усіх напрямках, а тільки по популярним. Але переліт на такому рейсі буде коштувати у багато разів дешевше, ніж на звичайному регулярному.

Знайти відповідний рейс можна на одному з сайтів:

  • Чартерні квитки від альянсу Oneaero-GoCharter oneaero.ru (Я користуюся цим сайтом)
  • Авіаквитки на чартерні і регулярні рейси aviacharter.ru
  • Компанія «ЧАРТЕРПАН» charters.ru
  • Компанія «Авіа-світ» avia-mir.ru
  • всі чартери allcharter.ru
  • Інтернет-проект «Чартербілет.ру» charterbilet.ru
  • Професійний туристичний портал tourdom.ru (Розділ «Біржа»)

9.

Ціна на авіаквитки дуже сильно залежить від «сезонності«. Як правило, влітку, в період відпусток, на новорічні свята, на травневі і листопадові свята (для РФ) рейси коштують дорожче! Але це в першу чергу стосується популярних напрямків. Непопулярні напрямки в будь-який час року коштують дорожче, в силу своєї низької затребуваності.

10.

Не беріть з собою багато речей, а по можливості обмежтеся ручною поклажею. За провезення багажу деякі авіалінії беруть додаткову плату. Перевищення норми також може коштувати грошей. Перед відльотом обов'язково ознайомтеся з правилами вашої авіакомпанії, щоб не потрапити в халепу.

Просунуті знання про бронювання авіаквитків

11.

Якщо у вас є час, і ви заздалегідь готуєтеся до поїздки, хороший спосіб заощадити на перельоті - підписатися на новини про зниження ціни на обрані вами напрямки. Такий функціонал є у пошукача Aviasales . Для цього вам спочатку необхідно здійснити пошук по потрібному напрямку, потім разом з результатами пошуку з'явиться віконце з підпискою на зниження ціни.

12.

Взагалі досвідчені мандрівники підписані на безліч різноманітних розсилок від авіакомпаній і пошукових систем. Такі розсилки зазвичай присвячені знижкам і акцій. Таким чином можна першими дізнаватися про реально дешевих квитках, і відразу ж їх бронювати. Пройдіться по сайтах авіакомпаній, які літають в потрібні вам регіони і залиште свій e-mail. Одна знайома нам сім'я таким чином літає по всій Європі за копійки. Як тільки з'являється акція, вони відразу ж бронюють квитки. І якщо раптом в ці дати полетіти не виходить, квитки просто викидаються. Ціна квитків в кілька євро це дозволяє. Взагалі досвідчені мандрівники підписані на безліч різноманітних розсилок від авіакомпаній і пошукових систем

У той же час, у даного способу економити є істотний мінус. Найчастіше авіакомпанії під егідою акційних квитків розсилають листи зі звичайними цінами. Оскільки рядовий мандрівник навряд чи добре орієнтується в цінах і не може визначити, чи дійсно в даній акції ціна знижена. Саме тому всі ціни треба перевіряти ще раз. Ми радимо підписувати не на всі розсилки поспіль, а тільки на перевірені.

Ми радимо підписувати не на всі розсилки поспіль, а тільки на перевірені

13.

Під цим містичним номером я хочу розповісти вам про один таємничий прийомі, який використовують різноманітні сайти з пошуку авіаквитків. Кажуть, що до російського онлайн-ринку цей спосіб вибивання грошей з покупця ще не дійшов, але краще все таки бути на чеку. Називається це «роздільний прайсинг» або іншими словами «різні ціни на один і той же товар для людей з різними доходами».

Ціна на авіаквиток може бути завищена в декількох випадках:

1. Ви повторно дивіться ціни на ті напрямки, які вже вивчили. На вашому комп'ютері залишається кеш від більшості сайтів, які ви відвідуєте. Ця інформація використовується сайтами пошуків за квитками. Вони бачать, що ви вже дивилися ці квитки, але не купили їх. Значить, ви зволікайте з прийняттям рішення, і треба вас поквапити. Тому при кожному наступному пошуку квитки на ті ж самі напрямки коштують дорожче. Ви починаєте панікувати і купуєте квитки з націнкою.

Щоб цього уникнути, дивіться ціни через режим "Інкогніто", який легко включається в будь-якому браузері. Або власноруч очищайте кеш після пошуку квитків.

2. Ви власник продукції Apple. Шокуючий факт, але сайти вміють визначати з якого пристрою і якої операційної системи ви виходите в інтернет. Якщо ви користуєтеся макбуком, який відноситься до продукції високої цінової категорії, значить ви - багатий, і ціну на квиток для вас можна збільшити. Закордоном цей прийом використовується постійно, і багато власників яблучних девайсів обурюються, коли бачать реальні ціни на квитки. У російськомовному інтернеті, такого поки помічено не було. У мене немає айфона, щоб перевірити, тому при нагоді, ви можете протестувати даний пункт і написати нам про актуальну ситуацію.

Щоб уникнути цієї безглуздої ситуації, шукайте квитки з комп'ютера / смартфону іншого виробника.

3. Ви бронюєте квиток з багатої країни. Для людей з IP-адресою США, Швейцарії, Австралії та інших країн, де рівень життя дуже високий, ціни на квитки будуть вище. У той час як в благополучній, але забезпеченої Німеччини ціни будуть адекватними, тому що німці відомі своєю надмірною раціональністю. Інтернет-маркетинг - це серйозна штука, яка вже давно навчилася працювати з онлайн-аудиторією.

Хороший варіант приховати свої дані в глобальній мережі - це анонімайзер. Це спеціальний сервіс, який дозволяє зберегти анонімність в інтернеті. Сайтів з анонімайзерами дуже багато, один з них hideme.ru . Для роботи в анонімному режимі, необхідно зайти на будь-який з таких сайтів і ввести в спеціальну форму сайт, який ви хочете відвідати непоміченим.

Для роботи в анонімному режимі, необхідно зайти на будь-який з таких сайтів і ввести в спеціальну форму сайт, який ви хочете відвідати непоміченим

Крім того, деякі сайти використовують такі маркетингові прийоми, як миготливі яскраві кнопки з написами «залишилося два квитки» або «це найнижча ціна». Не вірте і не панікуйте. Це просто виверт, шукайте свої квитки спокійно.

14.

Якщо ви плануєте поїздку на час чергових свят, спробуйте скористатися непоганим сервісом від пошуковика Бурук . На цьому сайті є розділ «Полетіти на свята», де агрегатор виводить список найбільш дешевих квитків на ті чи інші святкові вихідні.

15.

Більшість авіакомпаній має власні бонусні системи для постійних клієнтів. Зазвичай це полягає в накопиченні «миль» - віртуальної валюти за ті перельоти, які ви вже зробили. Милі залишаються віртуальними до тих пір, поки ви не заробите достатню кількість для конвертації їх в абсолютно реальний квиток на літак. Таким чином, якщо ви часто літаєте рейсами однієї і тієї ж авіалінії, рано чи пізно ви зможете отримати абсолютно безкоштовний квиток або навіть кілька квитків тільки за рахунок бонусів, які ви накопичили. Це те ж саме, що і будь-яка інша накопичувальна схема, яку нам часто пропонують в супермакетах, брендових магазинах і так далі.

Як це працює? Приклад з особистого досвіду

Довгий час я була учасником бонусної програми від «Аерофлоту» . За кожен політ рейсами «Аерофлоту» і його партнерів мені на бонусний рахунок зараховувалися віртуальні милі. Також я отримувала милі за покупки, які здійснювала з карти «Сіті банку», тому що моя карта була прив'язана до цього бонусному рахунку. З «Аерофлотом» співпрацює безліч банків. Втім у всіх великих авіакомпаній багато банків-партнерів.

За два роки такого накопичення я назбирала 14 700 миль. При цьому найдешевший переліт по Росії коштував 17 000 миль. Я подумала, що відсутні 3000 я зберу ще дуже нескоро, а у миль теж є термін придатності. Тому всі свої милі я перевела благодійної організації «Подаруй життя». Такий переклад дуже легко здійснити прямо в особистому кабінеті на сайті бонусної програми. Фонд витрачає ці милі на перельоти хворих дітей, яким потрібна операція в іншій країні.

Фонд витрачає ці милі на перельоти хворих дітей, яким потрібна операція в іншій країні

Але я знаю кілька людей, які були більш успішні в даній бонусної програми і кілька разів літали абсолютно безкоштовно. Це відмінний спосіб економити на перельотах, якщо ви зумієте все правильно організувати.

Найчастіше, у таких програм безліч підводних каменів, тому варто уважно вивчити правила при вступі в будь-яку програму. Наприклад, щоб отримати бонуси, потрібно встигнути зареєструвати свій квиток в системі протягом певного періоду з моменту польоту і так далі. При цьому є й приємні дрібниці. Так, деякі програми дозволяють витрачати свої милі не тільки на перельоти всередині компанії, але і на різноманітні покупки в магазинах, які є партнерами авіалінії, на бронь готелю або оренду машини.

16.

В багато країн дешевше летіти не напряму, а з транзитною пересадкою. Також такий варіант можна використовувати, якщо хочеться в короткі терміни побачити багато міст.

Якщо летіти через Сінгапур з тривалим терміном транзитної пересадки, можна скористатися безкоштовними екскурсіями по місту, які аеропорт Сінгапуру надає для очікують свій рейс.

Можна підібрати дуже цікаві варіанти транзитної пересадки. Головне - бути впевненим, що для обраних країн вам не потрібна транзитна віза. При купівлі квитків онлайн, найбільші транзитні пересадки можуть бути до одних-півтори доби. За цей час можна непогано озирнутися в новому місті, побачити головні пам'ятки.

Щоб збільшити час транзитної пересадки, можна використовувати стоповер. Стоповер - це та ж транзитна зупинка, але розтягнута на термін до трьох днів. Багато авіакомпаній надають послугу стоповера безкоштовно, інші - за додаткову плату. При грамотному плануванні ви можете зробити кілька перельотів поспіль зі стоповер. Вийде такий своєрідний авіа-тур.

Вийде такий своєрідний авіа-тур

17.

Ще один спосіб заощадити полягає в поділі перельоту на два етапи: міжнародний і внутрішній. До речі, це працює не тільки з літаками, а й з усіма іншими видами транспорту. Суть полягає в тому, що з початкової точки вам треба долетіти до будь-якого міста країни-призначення, куди є найдешевші квитки. А всередині країни вже дістатися до потрібного пунк призначення або на внутрішніх авіалініях (це завжди дешевше, ніж міжнародні рейси, також можна користуватися локальними лоукостерами), або на автобусі / поїзді / автостопом. Практика показує, що квитки навіть в сусідні міста можуть дуже відрізнятися за ціною, хоча відстань між ними можна швидко і дешево подолати на місцевому автобусі.

18.

Вирушаючи в великі міста, віддайте перевагу другорядному аеропорту (Лутон в Лондоні або Жиронду в Барселоні). Менші аеропорти часто мають державні дотації і обслуговують бюджетні авіалінії за хорошими цінами, що позначається і на вартості квитків. Подібні аеропорти, як правило, мають хороше транспортне забезпечення, і дістатися з них в місто не складає труднощів. Хоча іноді це може бути досить складно і дорого. Про те, як ви будете добиратися з аеропорту в місто, варто подумати заздалегідь.

19.

Як ви знаєте, зазвичай прямий рейс коштує дорожче, ніж рейс з пересадкою. На цьому можна зіграти, знаючи деякі хитрощі. Давайте розглянемо приклад. Ви хочете летіти з Ріо-де-Жанейро в Ла-Пас. Прямий рейс коштує 500 $. А рейс Ріо-де-Жанейро - Ліма, з пересадкою в Ла-Пасі коштує 400 $. Ви купуєте квиток до Ліми, але виходьте в Ла-Пасі. Головне - зареєструвати квиток не до кінцевого пункту, а до пересадочного. Також майте на увазі, що пропускаючи якийсь відрізок в перельоті, ви анулюєте цей квиток. Тому якщо ви купили квиток на літак в обидва боки і пропустили сегмент при перельоті туди, то назад за цим квитком ви вже не полетить.

20.

Перед бронюванням перевірте, які постійні акції є у авіакомпанії. Багато компаній пропонують знижки студентам, пенсіонерам та іншим категоріям громадян. Найчастіше для отримання знижки потрібно вказати якийсь спеціальний код або ваш індивідуальний дисконтний номер.

На цьому у мене все.Літайте безпечно, комфортно і дешево!А в коментарях поділіться з нами вашими хитрощами про те, як зловити дешеві авіаквитки!

PS До речі, всі передплатники блогу отримують знижки і бонуси від наших партнерів.

Як це працює?

Новости