Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

WikiZero - Тайгова повість

Wikipedia

open wikipedia design.

«Тайгова повість» - фільм Володимира Фетіна 1979 року . Мелодрама-притча за оповіданням «Сон про білих горах» з оповідання в оповіданнях «Цар-риба» Віктора Астаф'єва .

На зиму Яким наймається мисливцем-промисловиків на річку Енде. Добравшись до зимарки, він знаходить в мисливській хатинці, посеред безлюдної тайги, хвору змарнілу дівчину Елю з Москви, яка виявилася тут, легковажно погодившись на пропозицію «вільної людини» і ловеласа Георгія Герцева (Гоги) проводити її до експедиції батька. Гога - людина, для якої не було нічого святого, - пішов рибалити, бажаючи випробувати на Цар-рибу нову блешню, зроблену з бойової медалі нещасного ветерана-алкоголіка, яку Гога виміняв у нього за пляшку портвейну . І зловив-таки Цар-рибу, та тільки зі смертю разом: спіймана велика риба потягнула Георгія, він послизнувся і, вдарившись потилицею об камінь, загинув. Яким виходжує непрохану гостю, відкладаючи свої мисливські справи до її одужання. А Еля, як і більшість міських жителів, показує себе нездатною до самостійного життя поза цивілізацією і навіть примхливою, незважаючи на нелегкі умови життя в тайзі. Їм належить провести разом кілька місяців до першого вертольота , І вони розуміють, що залежать один від одного, а їх життя тісно пов'язані як мінімум на цей термін. Але незабаром досвідчений мисливець Яким розуміє, що насувається зима принесе сильні морози, що сильно ускладнить їх існування, так як на зиму звір входить з цих місць, а риба заривається в дно. Побоюючись за здоров'я Елі, тому що дівчина все ще в небезпеці Яким вирішується на ризиковий крок пройти до людей, тому що інакше їх чекає довга зимівля, яку хвора дівчина не витримає.

Еля погоджується, так як довіряє Акіму і бачить в ньому чоловіка. Вони відправляються в дорогу за півсотні верст до рибацькому селищу, але людей там не надається. Дівчина впадає в розпач, виплескуючи його на свого рятівника яскравим проявом егоїзму. Проте, більш менш заспокоївши дівчину, Аким розводить сигнальне вогнище і йому вдається залучити до пустує селищу увагу людей на пролітає літаку. У підсумку за ними прилітає вертоліт і вивозить з глухої тайги. Еля затримується на 7 днів в місцевій лікарні, так як доктор заборонив їхати або летіти відразу. Перед посадкою в літак Аким і Еля стоять поруч і сильно хвилюються, їм не хочеться розлучатися, але дівчину в Москві чекає мама і подальше леченіе.Акім навіть в цей момент не може подолати свою природну соромливість і віддає Еле останні 5 рублів в знак безмежної любові. Вони обидва чекають літа ...


This page is based on a Wikipedia article written by contributors ( read / edit ).
Text is available under the CC BY-SA 4.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.

Новости