Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Знайдений камінь, на якому написані імена лицарів Круглого столу короля Артура

Британські вчені знайшли камінь, на якому написані імена лицарів, що засідали за Круглим столом. Артефакти понад 1300 років, мова, на якому зроблені написи, різноманітний - грецьку, латину та християнські символи. Завдяки цій знахідці експерти дізналися, що національний "склад" столу був більш різноманітним, ніж вважалося раніше, передає Daily Mail . Британські вчені знайшли камінь, на якому написані імена лицарів, що засідали за Круглим столом

Вибір мови, стилю викладу, християнські символи, які свідчать про контакти із Середземномор'ям, - все це допомагає краще пізнати культуру тих, хто жив в замку в VII столітті, вважає Мішель Браун, фахівець з Лондонського університету.

Дослідники відзначають, що знайдений камінь виконував функцію підвіконня в замку Тінтагель, ця назва невіддільне від легенди про короля Артура. Знахідка особливо цінна й тим, що збереглося дуже мало написів, зроблених в той час.

Крім того, вдалося виявити турецькі чаші, іспанські келихи зі скла, всі предмети відносяться до періоду раннього середньовіччя, а також раковини устриць.

Читайте також:

Могила короля Артура виявилася фальшивкою

Історики: король Артур насправді був французом

Новости