Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Вірменський стіл

Вірменська кухня - це зелень (багато зелені!), Сири, овочі, м'ясо і, звичайно, лаваш. Сотні видів трав, які будь-яка вірменська господиня з рідкісним мистецтвом використовує для приготування страв, в усьому іншому світі просто порахують бур'янами. Без трав немислимі ні закуска, ні сир, ні м'ясну страву. І при цьому рецептура на перший погляд вкрай проста - продукти піддаються мінімальній обробці, практично не використовуються рослинні масла, ну і, звичайно, готові страви супроводжуються величезною кількістю зелені і приправ. Вірменська кухня - це зелень (багато зелені

Фото з сайту mara-marabu.blogspot.com

З давніх-давен тут їдять кисломолочний мацюн, або тан - той же мацюн, тільки розведений холодною водою. У цій страві використовуються всілякі солоні овочі і трави, кручений сир «Чечіль» і м'який сир «жажік» з травами і зеленим часником, салати з використанням бобових, зелені всіх видів і м'ясних продуктів, плов - плав, а також найрізноманітніші приправи з часнику .

Особливою повагою користуються м'ясні страви. Наприклад, всіма улюблені шашлики: шашлик з великих шматків м'яса - хоровац (ще є Карс - готується на мангалі, Хазанов - в каструлі), шашлик з яловичини і курдючного сала - ики-бір, м'ясні кульки з відбитого особливим чином і відвареного м'яса - кюфта .

Наприклад, всіма улюблені шашлики: шашлик з великих шматків м'яса - хоровац (ще є Карс - готується на мангалі, Хазанов - в каструлі), шашлик з яловичини і курдючного сала - ики-бір, м'ясні кульки з відбитого особливим чином і відвареного м'яса - кюфта

Фото з сайту www.diary.ru

Також популярні круглі фрикадельки в бульйоні (коколік), знаменита толма і її спрощений варіант - пасуц толма, баскиртат - найтонші смужки відвареної, Аріс - кашоподібна маса з курячого м'яса і пшениці, різні плови: з гранатом (нров плав), з додаванням копченої риби (плав апхтац дзков) або сухофруктами (чров плав) ... Перераховувати м'ясні страви вірменської кухні можна нескінченно!

Толма. Фото з сайту yerevan.ru

Одне з «самих вірменських» рибних страв - смажена на рожні севанская форель - ішхан хоровац. Також хороші Кутан, рибний кчуч і ішхан у вині. Попередня підготовка м'яса складна і багатоступенева, тому всі вірменські м'ясні страви мають абсолютно унікальний смак.

Ишхан хоровац. Фото з сайту samarinda.ru

Важливе місце на столі займають супи: юшка з яловичого хвоста - поч, суп з мацюна - врятував, знаменитий суп хаш, суп з яловичини з курагою - яйні, курячий суп (тархана), рисовий суп з цибулею чулумбур Апуре і інші. До супів зазвичай подаються відварне м'ясо, зелень і неодмінний лаваш.

Суп врятував. Фото з сайту gayanes.ru

Вірменської кухні без лаваша просто не існує. Цей тонкий прісний хліб досі печуть за старовинною технологією в глиняних печах-тонуються. Також на вірменському столі зазвичай буває хліб овальної або круглої форми - матнакаш і маленькі бутерброди з сиром - дурум.

Лаваш. Фото з сайту www.liveinternet.ru

Гарні місцеві солодощі і кондитерські вироби - традиційна широка коржик з листкового тіста з начинкою - гата (Кята), печиво ншабліт, зацукровані абрикоси (Шалах), курага і інжир, домашня халва, начинені різноманітними горіхами персики, солодкий суджух, численні види печива з горіхами і фруктовими джемами, пиріжки та різноманітні варення.

Гата. Фото з сайту www.kasjauns.lv

Національний напій країни - коньяк. Коньячне виробництво в Вірменії засновано всього лише трохи більше ста років тому, але за такий незначний термін країна придбала заслужену славу одного з кращих виробників цього напою. Вірменський коньяк виробляють з добірних сортів винограду, які ростуть в Араратській долині, чия вулканічний грунт ідеально підходить для вирощування коньячних сортів винограду: «хутра», «Кахеті», «гарандмак» та інших.

З безалкогольних напоїв, без сумніву, найбільш відомий тархун (зовсім не те, що можна купити в пластиковій пляшці). Також дуже популярні чудові мінеральні води країни і фруктові соки.

Також дуже популярні чудові мінеральні води країни і фруктові соки

Тархун. Фото з сайту utaligolod.ru

Якщо розповідь про численні традиційних стравах Вірменії викликав ваш апетит, зовсім не обов'язково купувати квитки в цю країну. Можна просто відвідати іркутські ресторани вірменської кухні .

Новости