Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Вірменська недільна школа в Мінську

Вірменська недільна школа при культурно-просвітницькому товаристві «Айастан» була заснована в 2006-07 навчальному році Вірменська недільна школа при культурно-просвітницькому товаристві «Айастан» була заснована в 2006-07 навчальному році.

Основною метою діяльності є освіта і виховання дітей у віці 4-х років і старше. Навчання здійснюється за програмою для одноденних шкіл, затвердженої Міністерством утворень і науки Республіки Вірменія. Програмою передбачені наступні предмети: вірменську мову, вірменська література, історія Вірменії, народні танці та народні пісні.

Для проведення занять вчителі формують різновікові групи Для проведення занять вчителі формують різновікові групи. Загальна кількість груп - 7, в тому числі 1 група - діти дошкільного віку, 2 групи - діти молодшого шкільного віку, 1 група - діти середнього шкільного віку, 2 група - діти старшого шкільного віку та 1 група - російськомовна молодь. Всього в школі навчаються близько 80 учнів.

Освітній процес здійснюють 6 вчителів: Агаджанян Гаяне - учитель співу, Симонян Зару - учитель вірменської мови і літератури, Азатян Лусіне - учитель вірменської мови, Дарзян Анна - учитель історії Вірменії, Григорян Нела - учитель вірменського танцю, Міріманян Марині - вихователь дошкільної групи Освітній процес здійснюють 6 вчителів: Агаджанян Гаяне - учитель співу, Симонян Зару - учитель вірменської мови і літератури, Азатян Лусіне - учитель вірменської мови, Дарзян Анна - учитель історії Вірменії, Григорян Нела - учитель вірменського танцю, Міріманян Марині - вихователь дошкільної групи. Всі вчителі в період з 2010 до 2013 року пройшли курси професійної підготовки в Вірменії.

Школа проводить велику культурно-просвітницьку роботу: щорічно приймає участь в заходах, акціях, фестивалях, конкурсах, що проводяться в Республіці Білорусь і в Республіці Вірменія. У школі створено ансамбль пісні і танцю «Наірі», який брав участь на фестивалі національних культур в Гродно (2011-2012 р), а також на міжнародному конкурсі «Сяйво талантів» (2012-2013 р), де став переможцем в номінації «Народний танець» (керівник Нела Григорян).

За результатами роботи вірменська недільна школа була нагороджена Міністерством Діаспори РА дипломом першого ступеня і визнана кращою одноденної школою За результатами роботи вірменська недільна школа була нагороджена Міністерством Діаспори РА дипломом першого ступеня і визнана кращою одноденної школою.

Головними принципами педагогічної діяльності в школі є виховання толерантності, взаємоповаги, турботи і доброти.

Приходьте до нас в школу, ми завжди раді новим учням!

Контактні телефони:

Агаджанян Гаяне + 37529-1349969,

Симонян Зару + 37544-7974275.

Недільна вірменська школа розміщується в середній школі №4 за адресою вул. Червоноармійська, 11.

comments powered by HyperComments

Новости