Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Вірменська кухня - м'ясні страви, які потрібно спробувати

Вірменська кухня славиться своєю різноманітністю м'ясних страв. Традиції формувалися тисячоліттями, і вірменський народ з величезною ощадливістю зберігає всі традиції. Це також стосується національних страв і кухні, які вважається надбанням нації.

Приїхавши до Вірменії, Ви, як справжній гурман повинні спробувати національні м'ясні страви. Пропонуємо Вашій увазі найпопулярніші і смачні м'ясні страви з вірменської традиційної кухні.

хоровац

Поїхати до Вірменії і не скуштувати справжнього вірменського шашлику це як поїхати в Париж і не побачити Ейфелеву вежу. Хоровац - головне пригощання вірменських святкових столів, і якщо Вам пощастило опинитися в гостях вірменської родини, то Вас чекає частування з декількох видів шашлику.

Приготування шашлику - це ціла традиція, і кожен регіон має свої секрети приготування. І так, хоровац повинен готувати чоловік, його потрібно їсти гарячим, як тільки знімуть з вугілля додавши до нього цибулю і звернув в лаваш.
Хоровац з баранини вважається найкориснішим, оскільки містить менше холестерину. Шашлик з баранини ніжніший і смачний.

Хоровац по-Карський відрізняється від знайомого Вам шашлику. По-перше, для нього беруть великі шматки м'яса і маринують за особливим рецептом. Раз спробувавши Ви ніколи не забудете смак справжнього вірменського шашлику.

ДОЛМА

Долма стала популярною далеко за межами Вірменії. Вірменська традиційна долма готується з фаршу (м'ясо яловичини і свинини) згорнутого в виноградне листя. Долму подають з мацун і часником.

Крім традиційної долми вірмени готують долму з капусти. Замість виноградного листя м'ясо загортається в листя капусти. Влітку також готують річну долму; овочі, фаршировані м'ясом.

бозбаш

Вірменський традиційний суп дуже популярний у Вірменії. Готується він з жирної баранини, овочів і фруктів і має злегка кислуватий присмак. Є кілька різновидів Бозбаш; в основному вони відрізняються додатковими овочами і фруктами.

ХАШ

Ця страва - одне з найдавніших вірменських страв, яке залишилося незмінним. Хаш - це цілий ритуал, починаючи від приготування до запрошення гостей і подачі страви. Хаш має свій сезон; починаючи з вересня можна його їсти і закривається сезон хаша в кінці квітня. По суті хаш - це відварені яловичі ніжки, які подають разом з бульйоном. Хаш їдять вранці окремо від інших блюд. До нього подають сушений лаваш, редис, часник і горілку.

Борак

Якщо Ви любите грузинські хінкалі, Вам варто спробувати вірменський Борак (вірменські пельмені). Борак відрізняється від традиційних пельменів тим, що фарш для страви попередньо обсмажують, тесту надають циліндричну форму залишивши верх відкритим і замість того, що відварити пельмені, їх обсмажують.

Борак відрізняється від традиційних пельменів тим, що фарш для страви попередньо обсмажують, тесту надають циліндричну форму залишивши верх відкритим і замість того, що відварити пельмені, їх обсмажують

Кчуч З БАРАНИНИ

Страва являє собою м'ясне рагу з баранини і овочів. Воно готується в духовці і подають в глиняних горщиках. Ця страва дуже смачна і ситна, в той же час воно дуже корисне і багате на вітаміни.

КЕР У СУС

Кумедне назву страви дослівно перекладається як "їж і мовчи". Блюдо готується з яловичини і картоплі. М'ясо та картопля гасяться, а в кінці до них додають зелень і гострий перець. Блюдо досить гостре, так що будьте готовим, вже після вечері Ви ніяк не зможете мовчати.

ТЖВЖІК

Тжвжік - один з найулюбленіших страв вірмен. Є навіть однойменний фільм, так що якщо і вибирати вірменське м'ясне блюдо, то точно тжвжік. Блюдо готується з печінки, легені і серця телятини, баранини і курки. Субпродукти смажаться з цибулею і зеленню. Виходить надзвичайно смачно і ситно.

Виходить надзвичайно смачно і ситно

кюфта

Це ще одне традиційне блюдо, яке не змінилося через століття. Кюфту часто подають на святковий стіл як другу гарячу страву. Готується воно дуже цікаво; м'ясо телятини довго відбивають дерев'яним молотком, потім ліплять з них кульки і відварюють. Кюфту подають з маслом. Даний вид називається каре-кюфта. Є ще один вид кюфта, Ішлі-кюфта, який більше схожий на котлету.

хашламу

Хашлама дуже популярна страва в Вірменії. Готується воно з м'яса ягняти і овочів. Ім'я страви означає "зварене", м'ясо і овочі варять великими шматками. Для хашламу вибирають м'ясисті овочі перець і помідори, додають до них ріпчасту цибулю і стакан світлого пива. Хашламу подають в глибоких тарілках з бульйоном або без.

ГАВУРМА

Гавурма ще одне блюдо, яке залишилося в культурі більше 2000 років. Гавурма - це домашня тушонка, але вона смачніше і корисніше. Гавурму готують восени і зберігають для зими. Для гавурми використовують м'ясо ягняти і теляти. Подається гавурма з відвареною картоплею.

Всі ці страви можна спробувати в ресторанах Єревана, або можна орендувати машину і поїхати в глибинку , Де Вам запропонують ті ж страви тільки домашньої випічки. Крім цього, біля кожної пам'ятки в Вірменії обов'язково можна знайти затишний вірменський ресторан і скуштувати традиційні національні страви.

Також рекомендуємо ознайомитися зі списком популярних курортних міст Вірменії .

Бажаємо приємного і смачного подорожі!

Фотографії надані компанією Rent Yerevan

Новости